5. kolo
21.09.2019 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lipsko vyloupilo Weserstadion a nadále zůstává na první příčce

Werder Brémy nezaznamenal třetí výhru v řadě, protože jeho sobotní hosté si zatím udržují parádní formu. V pěti duelech nastříleli už třináct branek, přičemž duel v Brémách ukázal, že když se zrovna náhodou neprosadí Timo Werner, v pohodě jej zastoupí jiní. Nagelsmannova skvadra dokonce zvládla přidat třetí trefu v době, kdy už dvě desítky minut hrála v početní nevýhodě.

První pokus směřující mezi tři tyče si na své konto připsal Leonardo Bittencourt, avšak góly dávali výhradně hosté. Ve 13. minutě při rohovém kopu trochu zaspal Theodor Gebre Selassie a Willi Orban v obtížné pozici zády k bráně hlavičkoval přesně mimo dosah Jiřího Pavlenky - 0:1. Na dvaadvacet minut pak zbraně Lipska utichly.

Potom se k přímému kopu z nějakých osmnácti metrů postavil Marcel Sabitzer a ukázkovým způsobem zvýšil na 2:0. Český gólman ve službách brémského klubu neměl nárok. Kohfeldtův tým zahrozil až nedlouho před odchodem do šaten. Klaasenův pokus Gulácsi pouze vyrazil a následnou situaci musel řešit až Dayot Upamecano svým odkopem do bezpečí.

O poločase přišel na domácí straně do hry místo Mukieleho jednadvacetiletý Uruguayec Marcelo Saracchi. Úvodní příležitosti druhého dějství si ovšem na konto postupně připsali hostující Nkunku, Matheus Cunha a Sabitzer. V 64. minutě sáhl po balonu rukou Konrad Laimer, pro což samozřejmě neměl rozhodčí Stieler pochopení a záložníka RB Lipsko po druhé žluté kartě vyloučil.

Werder si však žádnou velkou šanci nedokázal vytvořit a trenér Kohfeldt zaujal pouze tím, že do hry vyslal Claudia Pizarra, který si tak připsal budesligový zápas číslo 238.

Gólová tečka za střetnutím se odehrála sedm minut před vypršením řádné hrací doby. Werner předvedl svou rychlost a pobídl Amadoua Haidaru. Pavlenka jeho střelu sice kryl, ale na Saracchiho dorážku už byl krátký - 0:3 a jasná výhra Lipska.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele