5. kolo
22.09.2019 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mönchengladbach otočil zápas s Düsseldorfem až v úplném závěru

Nedělní bundesligové odpoledne patřilo souboji Borussie Mönchengladbach s Fortunou Düsseldorf. Hosté sice brzy vedli, ale domácí svými dvěma góly ve druhém poločase spasil střídající mladík Thuram.

Borussia vstoupila do utkání snad nejhůře, jak mohla. Už v 6. minutě se po hlavičkované ve vápně Gladbachu prosadil Nuhu, jehož zakončení hlavou odvrátili domácí obránci až pár decimetrů za brankovou čarou - 0:1.

Zbytek zápasu už se víceméně nesl v duchu snahy Hříbat o vyrovnání. Ve 12. minutě se po krásné uličce dostal do šance Embolo, ale hned dvakrát jej dokázal vychytat mrštný Steffen. Do poločasové pauzy už se toho mnoho neudálo a výsledek tak v půlce zápasu stále zněl 0:1.

Po přestávce domácí ještě zvýšili obrátky. V 54. minutě Wendt precizním přízemním centrem našel v dokonalé pozici Herrmanna, ten ale nabídnutou příležitost trestuhodně zahodil. Po rozkouskování hry sérií několika střídání přišel jeden z rozhodujících momentů zápasu.

V 74. minutě totiž Lainer vyslal zprava do vápna podobnou přihrávku jako Wendt o dvacet minut dříve, na první tyči se do míče v náběhu citlivě opřel Thuram, jenž byl na hřišti v tu chvíli necelých sedm minut, a vyrovnal stav utkání - 1:1.

Borussia ucítila šanci na úplný zvrat a dále tlačila bránící se Fortunu. No a v 88. minutě se domácí dočkali. Ve vápně Düsseldorfu vznikl hotový chaos, během něhož fotbalisté Gladbachu ostřelovali Steffenovu branku, avšak americký brankář i s přispěním břevna mohutnému náporu srdnatě odolával. Nakonec se ale míč dostal k Thuramovi a ten jej podruhé v utkání dokázal dostat do sítě a stát se minimálně pro dnešek hrdinou v očích fandů svého klubu - konečný stav 2:1.

Mönchengladbach se díky výhře posunul na šesté místo v tabulce se ztrátou tří bodů na úplné čelo. Düsseldorf zůstává zatím na dvanácté pozici v tabulce, avšak od sestupových vod jej dělí pouhý jeden bod.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele