Bundesliga - preview 5. kola

20.09.2019, 08:59, aktualizováno 23.09.2019, 08:48
Previews
Páté bundesligové kolo dohrají dnes Wolfsburg a Hoffenheim. Hosté po odchodu trenéra Nagelsmanna do Lipska zatím hledají svou tvář a ze čtyř předchozích duelů vytěžili jen čtyři body. Ve Wolfsburgu to ale budou mít složité. Vlci v případě výhry poskočí až na třetí místo tabulky.
Borussia Mönchengladbach - Fortuna Düsseldorf  (neděle 15:30)
Hříbata v týdnu naprosto nečekaně schytala čtyřgólový výprask od rakouského Wolfsbergu, navíc na domácím hřišti, proto si budou muset udobřit své fanoušky - nejlépe hned v utkání s Fortunou Düsseldorf. Hosté však cítí šanci zdecimovat svého nejbližšího soupeře ještě víc a jistě pro to udělají maximum.

Domácí fotbalisté jsou po čtyřech odehraných ligových utkáních prozatím na osmé příčce se ziskem sedmi bodů při skóre 5:4. V případě výhry se však mohou dotáhnout na trojici týmů před sebou a přeskočit další dva své soupeře, neboť až na Dortmund mají všechny tyto kluby zápasy pátého kola za sebou.

Hosté okupují dvanácté místo v tabulce, avšak na svého dalšího soka ztrácejí dosažitelné tři body, které mohou získat ihned při příležitosti jejich vzájemného střetnutí. Nutno podotknout, že Fortuna nemá na úvod sezóny zrovna přívětivý los, tudíž není až takovým překvapením, že se jí podařilo v dosavadních utkáních s Brémami, Leverkusenem, Frankfurtem a Wolfsburgem bodovat jen dvakrát.

Zatím co do nového ročníku Bundesligy tedy Mönchengladbach vstoupil poměrně dobře, první hrací den Evropské ligy přinesl velmi hořkou porážku od týmu, od nějž se podobná demolice vůbec nečekala. Svěřenci trenéra Roseho dostali ve čtvrtek od rakouského Wolfsbergu lekci z produktivity (0:4), a proto nebude překvapením, když domácí lodivod v následujícím duelu trochu zamíchá se sestavou.

Düsseldorf načal zmíněný těžký úvodní los nadějně vítězným venkovním utkáním s Werderem Brémy, pak ale následovaly prohry s Leverkusenem a Frankfurtem. Před týdnem na západ Německa přijel favorizovaný Wolfsburg, který však roli favorita nepotvrdil a odjel pouze s bodem za remízu 1:1, z řad domácích síť rozvlnil svým prvním ligovým gólem Gießelmann.

Stejně jako v jiných kláních i v tomto budou někteří hráči svým klubům scházet. Za Mönchengladbach pravděpodobně nenastoupí zranění Bennetts, Hofmann, Müsel, Stindl a Strobl. Fortuna se musí ze zdravotních důvodů obejít bez Barkoka, Moralese, Rensinga, Stögera a Suttnera.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Zakaria - Kramer, Neuhaus - Embolo - Thuram, Pléa
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Steffen - Zimmermann, Ayhan, Adams, Gießelmann - Bodzek, Baker - Thommy, Fink, Kownacki - Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.04 - 4.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund  (neděle 18:00)
Eintracht Frankfurt bude v jednom z posledních utkání pátého kola Bundesligy čelit Borussii Dortmund. Oba týmy v týdnu sehrály pohárová utkání a ani jeden z nich se neradoval z vítězství. Jejich vzájemný souboj tedy bude bitvou o odstartování nové vítězné série.

Frankfurtští v létě přišli o vícero opor a v dosavadním průběhu sezóny je absence těchto hráčů na výkonech a výsledcích týmu ze středu Německa znát. Před svým pátým ligovým zápasem se nacházejí na deváté pozici se ziskem šesti bodů za dvě výhry a dvě prohry.

Favreho parta naopak vletěla do nového ročníku jako uragán, který byl na okamžik pozastaven pouze překvapivou prohrou na hřišti nováčka z Berlína. Podle očekávání se třinácti vstřelenými góly patří Dortmund mezi nejlépe střílející týmy ligy a drží se čela tabulky, na nějž ze šestého místa (se zápasem k dobru) ztrácí aktuálně čtyři body.

Eintracht hrál své poslední utkání ve čtvrtek a nedopadlo pro něj nikterak dobře. Na svém stadionu v rámci prvního hracího dne Evropské ligy přivítal londýnský Arsenal a i díky pozdním trefám mladíčka Saky a expresu Aubameyanga odešel jako poražený rozdílem třídy, tedy výsledkem 0:3.

Borussia měla před duelem s Frankfurtem více času na odpočinek, neboť svůj poslední zápas sehrála v úterý večer, taktéž na své půdě jako její nejbližší protivník, proti Barceloně. Souboj dvou těžkých vah sice skončil bezbrankovou remízou, ale nebýt famózního výkonu (shodou okolností německého) brankáře hostí ter Stegena, odvezli by si Katalánci domů několikagólový příděl.

Frankfurt v zápase s vestfálským klubem z důvodů zranění nepomůže dvojice Gacinović, Russ. Za Dortmund nejspíše nenastoupí Hitz, Morey, Oelschlägel a Schulz, také pro zdravotní komplikace.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hinteregger, Hasebe, Ndicka - Fernandes, Kohr - Durm, Kostić - Kamada - Silva, Paciência
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Hazard - Paco Alcácer
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.05 - 4.41 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Hertha chce přerušit třízápasovou sérii bez porážky a proti Paderbornu by se to mohlo podařit. Oba celky totiž zatím sesbíraly pouhý bod a krčí se na samém chvostu tabulky.

Domácí přeci jen vstoupí do utkání v roli favorita. Zvláště poté, co Paderborn dostal v minulém kole výprask 1:5 od Schalke. Obrana výběru Steffena Baumgarta působila značně nesehraným dojmem a soupeři si v blízkosti pokutového území mohl dělat, co chtěl. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jestli se hosté zvládli z vysoké porážky otřepat a proti "Staré dámě" předvedou kvalitnější výkon.

"Je to hodně drsná porážka. Dělali jsme chyby, kterých Schalke využívalo. Byly tam z naší strany náznaky dobrých akcí, ale bohužel jsme z nich nic nevytěžili. I v dalších partiích se chceme prezentovat ofenzivním fotbalem, přestože víme, že nás nečekají žádní snadní protivníci," prohlásil zmíněný sedmačtyřicetiletý lodivod.

Postrádat bude pouze Sebastiana Schonlaua, který se po zranění vrátil v týdnu k tréninku, ale zřejmě ještě nějaký čas potrvá, než se bude moct utkat o základní sestavu s Uwem Hünemeierem a eventuálně i kapitánem Christianem Strohdiekem. Z Huddersfieldu přichází Abdelhamid Sabiri a klidně by si mohl odbýt debut.

Ante Čović nebude moct poslat do hry akorát Petera Pekaríka. Javairô Dilrosun podával v dresu berlínského celku v minulosti dobré výkony a v této sezoně by se na trávníku mohl v tomto duelu ukázat poprvé. Nahradí patrně Ondreje Dudu, který se v minulém ročníku zasloužil o několik důležitých bodů, ale v uplynulých čtyřech kolech zatím formu nenašel.

Připraven bude člen kádru německé jednadvacítky Arne Maier a vedle Selkeho by klidně mohl nastoupit Dodi Lukebakio, na úkor Vedada Ibiševiće, který zatím marně vzpomíná na svá někdejší gólová představení. Prosadil se pouze proti Bayernu, se kterým na úvod Herha remizovala, nicméně bohužel nedokázala na tento solidní výsledek navázat.

"Někdy je těžké si ve sportu některé věci vysvětlit. Rozhodně jsme dnes doufali ve trochu jiný příběh. Měli jsme dvě dobré příležitosti a mohli jsme jít do vedení. Po vyrovnání jsme nebyli kompaktní, a proto odjíždíme s prázdnýma rukama. Musíme nadále pilně pracovat," nabádal po prohře s Mohučí Ante Čović, který zatím nenavazuje na práci svého předchůdce Pála Dárdaie.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Boyata, Plattenhardt - Skjelbred - Grujic - M. Wolf, Dilrosun - Ibisevic, Selke
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Huth - Dräger, Strohdiek, Hünemeier, Collins - Vasiliadis, Gjasula - Oliveira Souza, Antwi-Adjei - Mamba, Michel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.48 - 5.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.79 - 3.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.40 - 26.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Union Berlín  (sobota 15:30)
Po dvou výhrách následovala remíza a po ní první porážka. Proti Dortmundu die Werkself totálně propadli a následně BayArenu vyloupil Lokomotiv Moskva. Nyní se Bayer pokusí o nápravu proti Unionu Berlín.

"Musím pogratulovat Lucienu Favremu, protože BVB si dnes zasloužilo vyhrát. Prohra o čtyři branky je ovšem hodně vysoká. Dnes jsme prostě udělali spoustu zbytečných chyb. Ke konci utkání už jsme byli totálně rozhození. Za stavu 0:2 jsem chtěl vsadit všechno na ofenzivu, protože jsem věřil, že můžeme vyrovnat. Tohle riziko se nevyplatilo," řekl po zápasu s Borussií trenér Bosz.

Během utkání Ligy mistrů si Leon Bailey poranil sval a až měsíc si od fotbalu odpočine. Joel Pohjanpalo rovněž zůstane mimo. Do základní sestavy by se tedy mohl dostat Lucas Alario. A stejně tak Kerem Demirbay, který vynechal utkání Champions League, by měl být plně připraven odehrát celých devadesát minut.

Na druhé straně musí na fyzické kondici před návratem zapracovat Florian Hübner. Grischu Prömela nepustí na hrací plochu zraněné koleno. Neven Subotić si proti Werderu vysloužil červenou kartu, takže místo něj post stopera zastane Keven Schlotterbeck, jenž byl pro změnu vyloučen ve druhém kole, kdy Union Berlín nastoupil proti Augsburgu.

"S tímhle výsledkem pochopitelně nemůžeme být spokojení. Brémy si připisují hodně šťastné vítězství. Za těch devadesát minut bychom si zasloužili alespoň bod. Když takhle brzy prohráváte, potřebujete ukázat silnou odolnost a tu jsem ve svých svěřencích viděl. V závěru jsme zkusili všechno pro to, abychom vyrovnali. Jenže v klíčových momentech jsme nevolili správná rozhodnutí," uvedl svůj pohled trenér Urs Fischer. Povede se jeho týmu proti Leverkusenu lépe?
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Aranguiz - Havertz, Demirbay - Bellarabi, Alario, Volland
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, K. Schlotterbeck, C. Lenz - Gentner, Andrich - Becker, Ingvartsen, Bülter - Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.51 - 8.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Die Roten Bullen, Bayern Mnichov a VfL Wolfsburg zůstávají jedinými neporaženými celky aktuálního bundesligového ročníku. Klub z Red Bull Areny dokonce celou tabulku vede a zatím se prezentuje vynikajícím fotbalem. Bude to pokračovat i proti Brémám?

Platilo to i po minulém kole, ve kterém byl soupeřem mnichovský gigant. "Na základě prvního poločasu ta remíza asi není zasloužená. Náš přístup nebyl ideální a bylo jasně vidět, že Bayern měl více ze hry. V posledních třiceti minutách jsme měli tři veliké šance. Pořád se učíme a všechno ještě není perfektní," hodnotil Julian Nagelsmann.

Jeho skvadra navíc přiletěla v týdnu z Lisabonu s vítězstvím 2:1, které vybojovala nad tamní Benfikou. "Nebyl to špatný zápas. Oba týmy chtěly vyhrát. Dali jsme dva góly a oni jenom jeden. Podle našeho výkonu z druhého poločasu jsem přesvědčený o tom, že jsme si zasloužili vyhrát. Dokonce si myslím, že jsme se měli vedení ujmout ještě dříve. Spoluhráči mě zásobují výbornými přihrávkami. Jsem poslední článek řetězce a jsem na hřišti kvůli tomu, abych dával branky, což dneska fungovalo brilantně," nechal se slyšet dvougólový Timo Werner.

Ani tentokrát nebude chybět na hrotu útoku, kde mu parťákem opět bude Yussuf Poulsen. Mladý kouč se bude muset obejít bez Tylera Adamse, Hannese Wolfa, Kevina Kampla a Konrada Laimera, který vzpomínaný duel v hlavním městě Portugalska nedohrál. K dispozici patrně nebude ani Patrick Schick, který se potýká s lehčím zraněním.

Na druhé straně se Florian Kohfeldt potýká s daleko většími nesnázemi, neboť marodka Werderu se nadále rozrůstá. V současné době se jedná o osm hráčů obvyklé základní sestavy, včetně Topraka, Bartelse, Langkampa a Augustinssona. Nově se připojil také Yuya Osako, který utrpěl na středečním tréninku zranění stehna. Nuri Şahin dostal o minulém víkendu ve svém 247. bundesligovém představení první červenou kartu.

"Můj tým vložil do hry srdce a před tím smekám. Prezentovali jsme se vítěznou mentalitou a podařilo se nám překonat všechny překážky. S tím jsem velmi spokojený. Je důležité, že jsme uhráli tři body navzdory těm početným zraněním," pochvaloval si kouč Kohfeldt po výhře 2:1na stadionu Unionu Berlín.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Lang, Gebre Selassie, C. Groß, Friedl - M. Eggestein - Bittencourt, Klaassen - Sargent, Rashica - Füllkrug
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Konaté, Orban, Halstenberg - Demme, A. Haidara - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.26 - 4.24 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05  (pátek 20:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.17 - 5.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko431010:310
2.Borussia Dortmund430113:59
3.SC Freiburg430110:39
4.Bayern Mnichov422012:48
5.VfL Wolfsburg42207:38
6.Schalke 0442118:47
7.Borussia Mönchengladbach42115:47
8.Bayer Leverkusen42116:77
9.Eintracht Frankfurt42025:56
10.Werder Brémy42028:96
11.Fortuna Düsseldorf41126:74
12.Union Berlín41125:84
13.TSG Hoffenheim41123:64
14.FC Augsburg41126:104
15.1. FC Köln41034:73
16.1. FSV Mainz 0541034:133
17.SC Paderborn40135:121
18.Hertha BSC40133:101
Zbývající zápasy
23.09. 20:30VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
andrew96
Reagovat
Bayern +

Kimmich zasa v strede

Reagovat
Heresy

a uz ma i assistenci

Reagovat
Kixi Syhimour

2 asistence

Reagovat
stas87

SCF majster !!! Ukoncit teraz BL.

Reagovat
db18

Boateng a Perisic dolu, Cuisance (nebo Thiago) a Muller nahoru!

A co je sakra s Arpem?

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Bastaron

Lewa Couts

Reagovat
Heresy

couts si to strasne zaslouzil za ty vykony co predvadi ...

Reagovat
Bastaron

Přesně tak

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

konecne

Reagovat
Error

Moravek necekane zrakveny?

Reagovat
Bastaron

Na LB teda Lucas asi nebude mít šanci se prosadit přes Alabu s takovýma vykonama.

Reagovat
db18

Oproti Benjimu na RB je skvely...

Reagovat
Bayern +

A keď sa Alaba vráti, bude hrat CB so Sülem.

Reagovat
Coutinho10

1+1 to neni spatny...jen tak dal

Reagovat
Heresy

jeste z primaku trefil tycku .. chybelo malo ...

Reagovat
Coutinho10

velka skoda

kdo chce mrknout, tak tu to je:

https://twitter.com/PC10Stuff/status/1175412920567717893?s=19

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo sleduje Bayern respektive Herthu jak si zatím vedou Coutinho a Grujic?

Reagovat
Bastaron

Couts s každým zápasem lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern získal velkou kvalitu. Hodně mě mrzí že jsme ho nevzali zpět.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
vladino10

Coutinho dnes gól z penalty ktoru sám vybojoval, získal tým aj cervenu kartu pre súpera, asistencia, 6 krát faulovaný, 4/4 dlhých lôpt..

Zatiaľ to vyzerá dosť fajn

Reagovat
Jardman

Sotva to byla penalta, natož červená. Na to bych nebyl moc hrdej

Reagovat
vladino10

Tak penalta to podľa mňa bola, k tej červenej neviem ako dospel, možno cez to pravidlo o hráčovi čo je sám pred brankárom, nie kvôli tvrdosti zápasu..každopádne tu červenú "vybavil", minimálne pre sebavedomie hraca si myslím podstatná záležitosť

Reagovat
vladino10

..+trafil aj brvno

Reagovat
Bayern +

Coutinho skvelý, strašne moc mu pomohlo, že ho Niko stavia na tú úplne najklasickejšiu desiatku, úplne vidieť ako strašne moc mu to chýbalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky všem

Reagovat
JozkokozleJ

Ku Grujicovi; neverim, ze sa v buducnosti presadi v Liverpoole.

Reagovat
vladino10

Ivan

Reagovat
stas87

Čo nejebal?

Reagovat
andrew96

Nejneoblíbenější zápas venku, bilance z Frankfurtu je dost špatná. Ale poslední dvě sezóny tam BVB alespoň remizovali, což nebylo úplně zvykem. Snad se to prolomí, ale stejně očekávám spíš remízu.

Reagovat
Heresy

na bayernu ty deklasy nepocitas ?

Reagovat
andrew96

Upřímně ne, Bayern je v rámci Německa prostě jiná kapitola.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Heresy

Gladbach ma tenhle tyden formu ..

Reagovat
Rudnevs

Inak teda všímam si to už dlhodobo, ale je to neskutočné jak rýchlo po góle vo Frankfurte sa spustí torhymne. Tí to majú snáď nastavené na nejaky senzor alebo tak niečo, ale ono sa to spustí snáď vždy v tom momente, jak lopta prejde za čiaru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,taky už jsem si to párkrát říkal,že tam někdo musí držet prst permanenetně na spoušti Jinak se celkem divím,že v Německu nevyužili týdne bez evropských pohárů a nehraje se vložák nebo druhé kolo poháru...Všude jinde se něco hraje-Anglie,Itálie,Španělsko,Francie,ale Německo je plonkový

Reagovat
Rothbard

Kadeřábek asistence

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele