5. kolo
21.09.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha připisuje první výhru v sezoně

Celek z hlavního města Německa začal aktuální ročník dost mizerně a právě utkání proti Paderbornu mělo být tím, ve kterém si připíše Hertha první tříbodový zisk. Paderborn totiž nadále zůstává s jediným bodíkem na samém chvostu bundesligové tabulky.

Paderborn v minulém kole inkasoval pět branek od Schalke a při třech z nich to vypadalo, že obrana v podstatě vůbec neexistovala. Proto se čekalo, jestli se tým dokázal z porážky oklepat. Že defenziva Baumgartova výběru stále nefunguje, ukázala 10. minuta. Javairô Dilrosun si u levé postranní čáry vzal balon a následně předvedl sólo, díky kterému prošel celou obrannou linií až před gólmana Hutha, kterého i s trochou štěstí levačkou prostřelil - 1:0.

Už za tři minuty mohlo být srovnáno. Dräger centroval z přímého kopu na Zolinskiho, jehož hlavička našla připraveného Jarsteina. Ani další snahy během úvodního dějství neskončily gólem, a tak šli domácí do šaten s jednobrankovým náskokem, který se měl nedlouho po startu druhé pětačtyřicetiminutovky navýšit.

Ještě předtím však Antwi-Adjej v dobré šanci mířil pouze do boční sítě. Pak defenziva Paderbornu ale znovu totálně propadla. Grujić vyslal Dilrosuna po levém křídle. Aktivní Holanďan pak volil milimetrově přesnou přihrávku do vápna na zcela neobsazeného Mariuse Wolfa, jenž z nějakých jedenácti metrů prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 2:0.

Celek ze spolkové země Severní Porýní-Westfálsko však dokázal odpovědět za nějakých 120 sekund. Dräger přihrával zprava do šestnáctky na Bena Zolinskiho, jenž s pomocí pravé tyče dokázal skórovat - 2:1. A srovnáno mohlo být už minutku poté, kdyby Oliveira Souza svým dalekonosným pokusem nemířil přímo na gólmana Herthy, který následně kulatý předmět vytěsnil nad břevno.

V 66. minutě se mezi střelce mohl zapsat i český záložník Vladimír Darida. Se střelou však příliš otálel, čehož využil dobře postavený Christian Strohdiek. Minutu poté se málem podruhé v zápase prosadil Zolinski. Z ostrého úhlu ale Jarsteina nepřekonal.

Darida i Davie Selke pak svoje další příležitosti zahodili, nicméně Hertha BSC už těsnou výhru uhájila.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele