Bundesliga - souhrn 34. kola

27.06.2020, 17:26, aktualizováno 27.06.2020, 17:26
Komentáře a souhrny
Gladbach porazil Herthu BSC a udržel se na čtvrtém místě, čímž si zajistil postup do nadcházejícího ročníku Ligy mistrů, Leverkusenu nestačila ani výhra nad Mainzem. Brémy doma šesti góly deklasovaly Köln a nakonec budou o udržení mezi elitou usilovat v baráži, zatímco Düsseldorf, jenž prohrál na půdě Unionu Berlín, sestupuje do 2. Bundesligy. Do pohárů jde také Hoffenheim...

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 0:4

27.06.2020 15:30

Góly: 8. Andrej Kramarić, 30. Andrej Kramarić, 48. Andrej Kramarić, 50. Andrej Kramarić (pen.)

Hoffenheim se ve svém závěrečném zápase tohoto ročníku postaral o naprostou senzaci na půdě vicemistra letošní sezóny z Dortmundu a díky čtyřem gólům kanonýra Andreje Kramariće ho deklasoval vysoko v poměru 4:0. Díky jasné porážce Wolfsburgu s Bayernem (0:4) se posunul na konečné šesté místo tabulky s dvaapadesáti body a proto si zajistil vytouženou účast v jedné ze základních skupin Evropské ligy.

Dortmund nastoupil i s norským supertalentem Erlingem Hålandem, ovšem toho defenziva TSG téměř vymazala. Borussia tak v celkovém účtování ztratila na suverénní Bayern propastných třináct bodů. Chorvatský útočník stihl vstřelit všechny čtyři své trefy během dvaačtyřiceti minut a bezpochyby se stal ústřední postavou tohoto sobotního střetnutí, poprvé se zapsal do listiny střelců už v 8. minutě.

Přitom o minutu dříve se mohl z ničeho nic dostat do vedení jasný favorit, to když po rohovém kopu od Guerreira zakončoval právě Håland a naprosto precizní zákrok musel předvést gólman Baumann. Pak již ale přišla Kramarićova chvíle, který po skvělé práci Beboua a finální zpětné přihrávce českého krajánka Kadeřábka napřáhl z necelých dvaceti metrů a jeho nádherná střela placírkou zaplachtila přímo k pravé konstrukci.

Stejný hráč se opět prosadil přesně po půl hodině hry. Bebou vrátil míč pod sebe, kde stál osamocený Skov. Tomu se skákavý pokus příliš nepovedl, nicméně Kramarić přelstil ofsajdovou past a z pěti metrů snadno umístil balón do odkryté branky. TSG pak až do poločasové přestávky s přehledem drželo nadějný náskok a rozhodující pojistku přidalo po třech minutách druhého dějství, kdy Kramarić zkompletoval svůj hattrick.

Po krásné kolmici Beboua se zasekávačkou zbavil bránícího Piszczeka a přízemním pokusem z dvanácti metrů bez potíží překonal lehce vyběhnutého brankáře Bürkiho. Při následné akci Hummels srazil ve vlastní šestnáctce loktem k zemi Daboura a rozhodčí Winkmann okamžitě ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil devětadvacetiletý chorvatský reprezentant a zkušeně se trefil do levého spodního rohu. V dalším průběhu se musel hned dvakrát vytáhnout Bürki proti šancím Skova s Baumgartnerem, Dortmund se v podstatě na nic nezmohl.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 1:0

27.06.2020 15:30

Góly: 2. Kevin Volland

Leverkusen na svůj cíl nakonec nedosáhl, i když v posledním bundesligovém kole porazil Mohuč. Smolná porážka s Herthou Berlín z minulého víkendu rozhodla o tom, že si milionářkou soutěž zahraje Borussia Mönchengladbach, která v posledním kole těsně přehrála právě Starou dámu. Přesto Boszova skvadra může tuhle sezonu považovat za úspěšnou. A to samé se dá tvrdit i o soupeři z Mohuče.

Leverkusenští si byli doma vědomi složité pozice, do které je dostal zápas s Herthou. Nicméně si těžko mohli přát lepší start. Už po 70 sekundách si Kevin Volland ve vápně udělal prostor a levačkou propálil Floriana Müllera, čímž vytěžil z maximum z dobré spolupráce Floriana Wirtze a Nadiema Amiriho - 1:0.

Poté se musel s výborným obranným zákrokem vytasit Aarón Martín Caricol. V minutě devatenácté musel Lukas Hradecky zasahovat proti pokusu Jonathana Burkhardta. Při další akci na opačné straně hřiště chyběl Leonovi Baileymu jen malinkatý kousek. V závěru poločasu zblokoval Jerry St. Juste výživný Baumgartlingerův pokus. A spolupráce dua Burkhardt-Baku skončila těsně mimo.

Die Werkself sice šli do šaten s náskokem, avšak Gladbach v té době v Borussia-Parku také vedl. Domácí málem začali druhou půli stejně efektivně, jako tu první. Málem proto, že Weiserova hlavička z bezprostřední blízkosti nakonec orazítkovala pouze vnější stranu tyče. Vzápětí se chytal za hlavu Bailey, neboť jeho střele scházely centimetry.

Na druhé straně se už už radoval po protiútoku z branky Jean-Philippe Mateta, jenže jeho gól nemohl kvůli ofsajdu platit. V 66. minutě se po lehce kostrbaté akci Bayeru ocitnul balon v síti. Baumgartlinger přitom spíše přihrával, než že by se snažil střílet. Každopádně tenhle zásah nemohl platit, protože předtím šlápl Wirtz před zraky sudího Cortuse na nohu St. Justemu. Přesto si celou situaci raději ověřil na videu.

V 75. minutě to zkoušel Kai Havertz, nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo. Chvíli poté se Hříbata ujala dvoubrankového vedení, což pro die Werkself pochopitelně nebyla dobrá zpráva. A tak není divu, že obrana nechala Edmilsona Fernadese bezprostředně po svém příchodu na trávník vypálit na cíl. Ke škodě die Nullfünfer však za Hradeckym zazvonilo břevno.

Zbývající minutky už žádný vzruch nepřinesly. Leverkusen nasbíral o pět bodů více, než v minulé sezoně, leč přesto to na Ligu mistrů nestačilo. Celek z BayAreny může alespoň těšit, že se podařilo vyhrát úctyhodných devatenáct zápasů, z nichž jeden se uskutečnil v mnichovské Allianz Areně. Z bavorské metropole odvezl v uplynulých sedmnácti duelech všechny tři body už jenom TSG Hoffenheim.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 2:1

27.06.2020 15:30

Góly: 7. Jonas Hofmann, 78. Breel Embolo - 90+1. Vedad Ibišević

Mönchengladbach bude hrát v příští sezoně Ligu mistrů. Před rokem to nevyšlo, ale teď se Leverkusen musel před Hříbaty sklonit. Velkou zásluhu na tom má právě Hertha, neboť utkání s ní die Werkself před týdnem nezvládli. Mezi Champions League a Evropskou ligou byly letos pouhé dva body.

Domácí věděli, jak silný Leverkusen je, a tak nechtěli v Borussia-Parku ponechat nic náhodě. Už v 7. minutě šli do vedení, když se Breel Embolo nenechal ve vápně za žádnou cenu odstavit od balonu, neboť ho chtěl posunout na Jonase Hofmann, jenž z nějakých jedenácti metrů rozvlnil síť Smarschovy svatyně - 1:0.

Zbytek úvodního poločasu se nesl jednoznačně v režii Hříbat. Soupeře domácí k ničemu nepustili a na mladíka Dennise Smarsche, který mezi třemi tyčemi nahradil Rune Jarsteina, létalo jedno nebezpečí za druhým. Během první půle zaznamenala Borussia 13 střel na branku. Aktivní byli především Lars Stindl, Jonas Hofmann, Florian Neuhaus, Breel Embolo a Patrick Herrmann.

Poslední dva zmínění nastřelili brankovou konstrukci. První po střele z ostrého úhlu, zatímco ten druhý po Essweinově chybě. Bruno Labbadia poslal o přestávce do hry hned tři čerstvé síly. Jednou z nich byl také Australan Mathiew Leckie, který v pětapadesáté minutě vymyslel první pokus Herthy. Po hodině hry musel pro zranění ze hřiště Patrick Herrmann a místo něj přišel na hrací plochu Ibrahima Traoré.

V tomhle mači se ale o ty nejdůležitější okamžiky starali na straně výběru Marca Roseho výhradně Hofmann a Embolo. Při druhé trefě si role vyměnili, takže po přízemní přihrávce šajtlí na zadní tyč se z bezprostřední blízkosti prosadil švýcarský reprezentant Embolo - 2:0. Dvanáct minut před koncem řádné hrací doby měla Hříbata skvěle nakročeno ke dvanácté domácí výhře.

Nakonec se jí dočkala, přestože Vedad Ibišević v první nastavené minutě po přihrávce Jessice Ngankama snížil - 2:1. (akce Herthy připomněla druhou branku Gladbachu). Před následnou rozehrávkou přišel na hřiště Raffael. Brazilského ofenzivního hráče sužovala v této sezoně zranění. Přesto mohl v samotném závěru vstřelit svůj jediný zásah v sezoně. Bohužel však mířil pouze na brankáře.

Borussia Mönchengladbach, která díky prohře Dortmundu v duelu s Hoffenheimem zaujala v domácí statistice skvělé druhé místo za Bayernem, se po čtyřech letech znovu může těšit na Ligu mistrů. Tenkrát z toho bylo jen poslední místo v základní skupině, takže všichni příznivci a příznivkyně věří, že se příště povede lépe. Hertha Berlín věří v to samé v bundeslize. Po nemastných neslaných výkonech v koronavirovou krizí poznamenaném ročníku 2019/2020 lze brát konečné desáté místo jako úspěch.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:4

27.06.2020 15:30

Góly: 4. Kingsley Coman, 37. Michaël Cuisance, 72. Robert Lewandowski (pen.), 79. Thomas Müller

"Vlci" z Wolfsburgu nedokázali překvapit suverénní Bayern Mnichov a po nepříliš povedeném výkonu s ním prohráli vysoko 0:4. Kvůli tomu přišli o šesté místo a obsadili sedmou pozici s devětačtyřiceti body, což znamená, že do Evropské ligy vstoupí už ve 2. předkole místo skupinové fáze. Hosté vyhráli v lize potřinácté za sebou a úspěšnou sezónu zakončili s třiaosmdesáti body, před druhým Dortmundem si vytvořili obrovský třináctibodový odstup.

Svěřenci trenéra Flicka měli naprosto skvělý vstup do sobotního zápasu a již po necelých čtyřech minutách vedli. Thomas Müller svou krásnou kolmicí vyzval ke skórování Kingsleyho Comana, který na nic nečekal a z mírného úhlu usměrnil balón do levého spodního rohu. Po necelých dvaceti minutách mohli domácí srovnat stav, jenomže tvrdou Brekalovu ránu ze čtrnácti metrů vyrazil famózně před sebe pozorný brankář Neuer.

Ve 30. minutě se mohl podruhé během krátké chvíle prosadit Coman, avšak křižnou nahrávku skrz šestnáctku VfL nedokázal zužitkovat a od pravého rohu brankového území trestuhodně pálil do boční sítě. Vzápětí obdržel precizní centr domácí Mbabu, nicméně svou dělovkou těsně minul pravou tyč. Ani ne deset minut před přestávkou skóroval Bayern podruhé, svůj premiérový bundesligový gól vsítil Michaël Cuisance.

Teprve dvacetiletý francouzský záložník si navedl míč blíže do středu hrací plochy a poté nádherně vymetl všechny pavučiny v protější šibenici. "Vlci" v nastavení první půle přeci jen rozvlnili síť, ovšem gól Ginczeka neplatil kvůli zřetelnému faulu. Pět minut po změně stran se v nadějné pozici zjevil Gnabry, ale svým projektilem mířil vysoko nad. V 65. minutě dostal balón za záda gólmana Casteelse také Robert Lewandowski, bohužel pro něj byl v ofsajdu.

Stejný hráč přeci jen zaznamenal svou čtyřiatřicátou ligovou trefu této sezóny o šest minut později, kdy proměnil pokutový kop nařízený za nedovolený zákrok Josuhy Guilavoguie a tím tak ještě vylepšil svůj osobní rekord. Guilavogui navíc obdržel svou druhou žlutou kartu během pouhých pěti minut a Wolfsburg proto dohrával utkání v deseti.

Lewandowski si při zahrávání penalty počínal zkušeně a po zemi se trefil do protipohybu bezmocného Casteelse. O sedm minut později uzavřel gólový účet aktivní Müller, jenž po dobrém přenesení hry od Perišiće propálil zblízka vše, co mu stálo v cestě.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - SC Paderborn 3:2

27.06.2020 15:30

Góly: 9. Sebastian Rode, 33. André Silva, 52. Bas Dost - 55. Mohamed Dräger, 75. Sven Michel

Paderborn na závěr sezony prohrál ve Frankfurtu 2:3 a rozloučil se s bundesligou. Dvacet bodů na kontě rozhodně není žádné terno. V jednadvacátém století se horší bilanci prezentovali jen SC Freiburg v sezoně 2004/2005 a FC Norimberk, který opouštěl v minulé sezoně nejvyšší soutěž s devatenácti body. Eintracht nakonec zakončil ročník v klidném středu tabulky.

Svěřenci kouče Steffena Baumgarta inkasovali hned z první akce zápasu. Běžela 9. minuta, když se ve snaze odvrátit Kostićův centr srazili hlavami spoluhráči Laurent Jens a Abdelhamid Sabiri. Míč se odrazil k Sebastianu Rodemu, který z nějakých osmnácti metrů uklízel placírkou k pravé tyči. Zingerle si sice na letící předmět sáhl, avšak více s ním dělat nemohl - 1:0.

Sabiri i Jens se z nepříjemné srážky oklepali a první jmenovaný si deset minut poté připsal velice dobrou šanci. Bohužel neuspěl, stejně jako nedlouho po něm kolegové Sebastian Vasiliadis a Mohamed Dräger. André Silva předváděl v posledních týdnech velice dobré výkony a za svůj přístup byl oceněn i tentokrát.

Běžela třiatřicátá minuta, když si Daichi Kamada vyměnil na pravé straně velkého čtverce balon s Dannym da Costou, jenž následně posunul před bránu na Andrého Silvu, který ze čtyř metrů opravdu neměl potíž s rozvlněním sítě - 2:0. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy přinesla v Commerzbank-Areně více radosti domácímu klubu.

Sedm minut po startu druhého dějství se tahle radost ještě znásobila. Dominik Kohr měl sice na pravém křídle trochu problém se zpracováním, ale nakonec stihnul pláchnout svému pronásledovateli až do šestnáctky, kde pobídnul Base Dosta, jenž z voleje překonal Leopolda Zingerleho - 3:0.

Nicméně, za pouhé tři minutky se SC dočkali snížení. První střelu sice Kevin Trapp ještě kryl, ale potom se na malém vápně otočil Marlon Ritter, aby nechal vyniknout Mohameda Drägera - 3:1. Paderbornští vycítili příležitost a za svou aktivitu byli podruhé odměněni v pětasedmdesáté minutě. Sven Michel dostal od Zolinskiho výtečnou přihrávku za obranu a místo přihrávky volil přízemní zakončení levačkou k bližší (levé) tyči - 3:2.

Vyrovnat už ale hosté nestihli, takže po roce míří zase o patro níž.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Köln 6:1

27.06.2020 15:30

Góly: 22. Yuya Osako, 27. Milot Rashica, 29. Niclas Füllkrug, 55. Davy Klaassen, 58. Yuya Osako, 68. Joshua Sargent - 62. Dominick Drexler

Werder to dokázal a na poslední chvíli unikl přímému sestupu. Ani šestibrankový příděl Kolínu by družině kouče Kohlfeldta nemusel stačit, kdyby nepřišla výpomoc z Berlína, kde tamní Union přehrál Fortunu Düsseldorf. Brémský celek se tak může těšit na dvojzápas, ve kterém bude s největší pravděpodobností jeden z dvojice Heidenheim/Hamburk.

V domácím dresu odehráli celý duel oba Češi, tedy obránce Theodor Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka, který měl o poznání méně práce než jeho protějšek Timo Horn. Werder potřeboval vyhrát a podle toho se na hřišti v podstatě už od úvodní minuty také choval. První dva pokusy patřily Milotu Rashicovi, avšak hostující gólman je za svá záda nepustil. V 9. minutě to zkusil z otočky Anthony Modeste, leč na Pavlenku si nepřišel.

Skóre se poprvé změnilo ve 22. minutě. Ani z opakovaných záběrů nebylo možné s jistotou určit, jestli Maximilian Eggestein zpoza šestnáctky střílel, nebo jestli chtěl najít Yuyu Osaka, stojícího nějakých osm metrů od brány. Každopádně japonský útočník pravačkou vymetl šibenici a zaznamenal tak svůj první gól v tomto utkání - 1:0.

Trvalo pouhých pět minut, než Milot Rashica obešel dva obránce, přehodil si balon z pravé na levou a tvrdou přízemní střelou překonal Horna, kterému kulatý předmět možná lehce přejel přes nohu - 2:0. Katastrofální desetiminutovku pro hosty dovršil po dalších dvou minutách Niclas Füllkrug, když si pohlídal hranici ofsajdu a z první uklidil na místo určení Friedlův centr - 3:0.

Brémští šli do šaten s pohodlným náskokem, nicméně ani ten pro ně nebyl dostačující. Deset minut po změně stran se k sólu nadechl Rashica. Jeho střela zpoza vápna však skončila pouze na tyči. Dorážející Davy Klaasen stál ovšem ve správný čas na správném místě - 4:0. V 58 minutě, tedy necelých 180 sekund po čtvrté trefě, udeřili die Grün-Weißen znovu. Theodor Gebre Selassie ze své pravé strany naservíroval milimetrově přesně do ideálního prostoru pro Osaka, který se zcela neobsazený mohl Horna zeptat, kam konkrétně chce míč poslat - 5:0. Český fotbalista zakončil sezonu 2019/2020 na dvou asistencích a stejném počtu branek.

Teprve potom bylo Kozlům dopřáno zaznamenat svůj čestný úspěch. Přemotivovaný Milot Rashica poslal svou nesmyslnou zpětnou přihrávkou do brejku Dominicka Drexlera, jenž nezaváhal a pod padajícím Pavlenkou skóroval - 5:1. Poslední slovo měl ovšem Joshua Sargent. Dvacetiletý Američan věřil kolegovi Rashicovi, že si dokáže poradit s přesilou, a tak vyrazil Hornovým směrem. Střelec druhého gólu sice ležel na zemi, ale to mu nezabránilo v ideální přihrávce na nabíhajícího kamaráda, který předvedl optimální zakončení pravačkou do protipohybu muže v rukavicích - 6:1.

V závěrečné desetiminutovce o sobě ještě dali vědět Rashica, Sargent a Niklas Moisander. Sice neproměnili, ale tohle vítězství a s ním i postup do baráže už Wederu Brémy stejně nemohlo nic vzít.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Schalke 04 4:0

27.06.2020 15:30

Góly: 20. Luca Waldschmidt, 38. Jonathan Schmid, 46. Lucas Höler, 57. Luca Waldschmidt

Freiburg v předposledním kole prohrál na půdě Bayernu, a musel tak nyní na závěr proti Schalke skousávat zklamání z faktu, že do evropských pohárů se na příští sezónu neprobojuje. V tomhle utkání mu šlo pouze o to důstojně se rozloučit s letošním působením v Bundeslize a ubránit svou osmou příčku v tabulce, což se mu ve finále opravdu velmi hravě podařilo.

Zato hosté v podstatě jen potvrdili, že letošní ročník se zlatým písmem do kronik rozhodně psát nebude. Možná že kdyby neměli nahrané body z podzimu, kdo ví, jestli by v konečném účtování neusilovali dokonce o záchranu. Vysoká čtyřgólová prohra mimochodem znamenala prodloužení jejich dlouhého čekání na ligové vítězství už na šestnáct zápasů v řadě.

Svěřenci trenéra Christiana Streicha byli před tímto soubojem v evidentně lepší formě a tuhle skutečnost proti svému protivníkovi jednoznačně potvrdili. Do poločasu se trefili Luca Waldschmidt, jenž á propos skóroval i po přestávce, a Jonathan Schmidt, kteří zařídili pohotové vedení, zkraje druhé půle se pak ještě střelecky prosadil Lucas Höler.

Celek z Gelsenkirchenu si sice vytvořil první větší šanci tohoto střetnutí, a to zásluhou Bozdogana, zasáhl ale proti němu úspěšně brankář Flekken. Naopak na druhé straně se Breisgau-Brasilianer v koncovce nezmýlili. Günter dostal nalevo příliš prostoru, přihrál do druhé vlny nabíhajícímu si Waldschmidtovi, jenž pak tvrdě zakončil na bližší tyčku.

Sedm minut před obrátkou se skóre znovu pohnulo směrem kupředu, Freiburg se totiž rozhodl rozehrát standardní situaci pomocí signálu. Ačkoli všichni zúčastnění na hrací ploše spíše čekali centr do pokutového území, Günter míč poslal dozadu za vápno na Schmida, jehož přízemní pokus nakonec prošel kolem hradby těl přímo přesně do dolního rohu brány.

Tým vedený koučem Davidem Wagnerem, který měl prakticky během celého jara notné obtíže s absencemi a mnohočetnými zraněními, nevstoupil nijak dobře ani do dějství dalšího. Uběhlo sotva pár desítek vteřin a Grifo už stačil parádně uvolnit Hölera, který si zaběhl za sokovu obranu, ocitl se sám před gólmanem Nübelem, a toho dokázal šikovně překonat.

Schalke inkasovalo počtvrté a naposledy v 57. minutě, na střeleckou listinu se zapsal podruhé Waldschmidt, jenž zacílil za záda Nübela i z poměrně těžkého úhlu. Dvacet minut před koncem mohl ještě náskok domácích navýšit Petersen, pravačkou však nasměroval balón jen mimo, a v 84. minutě neseřídil svá mířidla správně ani účelně jeho spoluhráč Sallai.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - RB Lipsko 1:2

27.06.2020 15:30

Góly: 72. Philipp Max - 28. Timo Werner, 80. Timo Werner

Die Roten Bullen to znovu měli hodně dobře rozehrané, jenže posledních pár týdnů se nesetkali s nejoptimálnější formou. Důležité však je, že se na podzim bude, tedy pokud se koronavirová krize uklidní, v Red Bull Areně znovu hrát Liga mistrů. Augsburg nakonec zakončil sezonu s pětibodovým náskokem na první nesestupové a nebarážové pozici.

Už v úvodní minutě vyslal pozdější dvougólový hrdina Timo Werner do šance kolegu Mukieleho, kterému zkazili radost jak Philipp Max, tak ofsajdové postavení. V 7. minutě vymyslel malijský záložník Amadou Haidara výbornou přihrávku pro Nordiho Mukieleho, jenž tváří v tváři Tomáši Koubkovi svoji střelu uspěchal.

Před závěrem první dvacetiminutovky se do balonu pořádně opřel Rani Khedira a Dayot Upamecano tečoval těsně vedle levé tyče. Ve čtyřiadvacáté minutě se musel mít znovu na pozoru Tomáš Koubek. Uduokhai totiž chyboval, jenže Emil Forsberg si pak v dobré pozici nepočínal zcela podle svých představ.

Řada tedy přišla na Timo Wernera. Hostující útočník si na ofsajdové hraně počíhal na Haidarovu přihrávku, načež rozkmital svoje rychlé nohy, kterým nestačili ani obránci, ani český brankář ve službách augsburského klubu - 0:1. Tímto zásahem se zároveň stal se čtyřiadevadesáti brankami nejlepším střelcem v historii RB Lipsko, když překonal Daniela Frahna, který však překonával soupeřovi gólmany výhradně v nižších soutěžích.

Ve druhém dějství se na první zaznamenání hodný moment čekalo dvanáct minut. Pak totiž Philipp Max jakožto poslední instance před Koubkem zdánlivě poslal na zem Mukieleho. Zkušený Felix Brych nejprve ukázal domácímu obránci červenou kartu, nicméně po poradě s videem ji stornoval a oba celky pokračovaly v plném počtu hráčů.

Ve dvaasedmdesáté minutě přišlo na pořad odpoledne vyrovnání. Byla to ze strany Herrlichova týmu vskutku podivná rozehrávka přímého kopu. Ruben Vargas se tvářil, že chce centrovat do vápna, jenže cestou k balonu se zastavil. Philipp Max potom pálil do zdi, od které se kulatý předmět odrazil zpět k Vargasovi, jenž si našel prostor k tomu, aby z nějakých dvaceti metrů poslal svou parádní střelu přesně k pravé tyči - 1:1.

Rudí býci věděli, jak hraje Gladbach proti Herthě, takže bylo zapotřebí k udržení třetí příčky vstřelit ještě jednu branku (a žádnou neinkasovat). Kdo jiný si tenhle úkol měl vzít na starosti, než do Chelsea odcházející kanonýr Timo Werner? José Angeliňo mu naservíroval dlouhý pas za obranu, kde si udělal prostor přes Uduokhaie, aby z otočky překonal Koubka. Český brankář si sice sáhnul na míč, ale do bezpečí ho vyrazit nedokázal - 1:2.

Bývalý gólman Stade Rennes, Sparty Praha či Slovanu Liberec se po přestupu do Německa neuvedl v nejlepším světle, přestože ve Francii slavil zisk Coupe de France. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jaká bude jeho pozici v klubu v příští sezoně. Oproti tomu Timo Werner odchází do Anglie jako král. Na rozloučenou skóroval osmadvacetkrát a saskému zaměstnavateli výrazně pomohl v tabulce ke třetí pozici.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Fortuna Düsseldorf 3:0

27.06.2020 15:30

Góly: 26. Anthony Ujah, 54. Christian Gentner, 90. Suleiman Abdullahi

Fortuna měla před závěrečným kolem vše ve vlastních rukou. Jenže totálně selhala. Porážka 0:3 znamená, že si vyměnila pozici s Werderem Brémy a po dvou letech sestupuje. Naopak die Köpenicker po dalším sympatickém výkonu zakončili sezonu s desetibodovým náskokem na barážovou příčku.

První šance se na Stadion an der alten Försterei zrodila ve 12. minutě. Kaan Ayhan hlavičkoval a Ken Reichel musel před brankovou čárou zažehnat nebezpečí. Tři minuty poté rozehrál přímý kop Erik Thommy. Rouwen Hennings nešel za svým šestnáctým gólem v sezoně. Místo toho pobídl Kenana Karamana, jenž zamířil těsně mimo.

Chrstopher Trimmel rozehrál rohový kop. Míč se dostal k Meesovi, který z voleje střílel do shluku těl před bránou. Nejlépe se zorientoval Anthony Ujah a kulatý předmět nakonec přeci jen přešel celým objemem brankovou čáru - 1:0. Nepříjemná situace pro Düsseldorf, kterou se však nepodařilo do konce úvodního poločasu nijak vyřešit.

Po změně stran se hned připomněl Thommy, ale pálil jen do boční sítě. Ve čtyřiapadesáté minutě se tedy znovu radovali hráči hájící dres klubu z hlavního města Německa. Christian Gentner si na poslední chvíli rozmyslel úmysl jít do vysoké nohy. Ujah se nejrychleji zorientoval a přiťukl zpět Gentnerovi, který svou střelou z hranice vápna nachytal Floriana Kastenmeiera na švestkách - 2:0.

Následující minuty patřily hostům. Hennings to zkoušel neúspěšně hned dvakrát. Po něm mířil střídající Markus Suttner do břevna. A s příležitostí Thommyho si poradil Rafal Gikiewicz. Florian Kastenmeier se v posledních deseti minutách posouval dopředu při standardních situacích svého týmu. Po jedné takové zazdil dobrou šanci Ayhan.

Svěřenci Urse Fischera se dočkali třetí trefy v poslední minutě řádné hrací doby. Suleiman Abdullahi zůstal na ofsajdové hraně ve vápně zcela neobsazený, což neušlo pozornosti Christiana Gentnera. Třiadvacetiletý nigerijský útočník měl při svém zakončení na 3:0 dost štěstí, ale na to už se historie ptát nebude.

Podstatné je, že Union v soutěži dvanáctkrát vyhrál a že rozhodl o tom, že Fortuna Düsseldorf stráví kvůli šestnácté porážce minimálně rok ve 2. Bundeslize.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov342644100:3282
2.Borussia Dortmund34216784:4169
3.RB Lipsko341812481:3766
4.Borussia Mönchengladbach34205966:4065
5.Bayer Leverkusen34196961:4463
6.TSG Hoffenheim341571253:5352
7.VfL Wolfsburg3413101148:4649
8.SC Freiburg341391248:4748
9.Eintracht Frankfurt341361559:6045
10.Hertha BSC341181548:5941
11.Union Berlín341251741:5841
12.Schalke 04349121338:5839
13.1. FSV Mainz 05341141944:6537
14.1. FC Köln341061851:6936
15.FC Augsburg34991645:6336
16.Werder Brémy34871942:6931
17.Fortuna Düsseldorf346121636:6730
18.SC Paderborn34482237:7420

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
Slavia10

Brémy možná udrží BL

Reagovat
Gedofrey

Kramarič

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim, priste jim musime nechat naskok 10 bodů do 30. kola.. tohle je zase totalni ztrapneni vsech souperu ze spicky, kdyz jsme se do zimy trapily někde na sedmym fleku a stejne nakonec udelame 12 bodu odskok..

Reagovat
SpartaOvenka

100

Reagovat
RadekVonCZE

Werder

Koukám, že budou hrát s Heidenheimem, a ne Hamburkem

Docela malý město, to je jak Jihlava

Reagovat
Rudnevs

No to sa ešte uvidí

Reagovat
RadekVonCZE

Počkat, ono to ještě neskončilo

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, pro HSV hodně hořká tečka za sezónou...

Reagovat
raduinho

Ty Brémy zase nespadnou

Reagovat
Salfovic

Z 20 zápasů 19 v a 1 r

Reagovat
cologneFC

Gisdolovi treba poďakovať za záchranu, dať mu kyticu a dovidenia. A pribaliť mu aj zopár hráčov. Za Brémy som rád, snáď sa udržia.

Reagovat
stas87

Dik, dobre si pamätam ako som bol smutny z toho, ze ste prehrali na Weseru 1-3. Ak by ste ten zapas zvladli, baraz vtedy bola vzdialena len pät bodov...my vam mohli este pomoct vyhrou v poslednom kole na ihrisku FSV. Dost ma ten vzajomny zapas mrzel, pretoze potom zapase to bolo o osem bodov a do konca ostavalo devät zapasov.

Veri este niekto Gisdolovi alebo uz s nim stratili trpezlivost vsetci v klube? Ak si pozriem tabulku za poslednych desat zapasov, tak tri najhorsi timy su Köln, Schalke a Paderborn.

Reagovat
Rudnevs

Gisdolov Köln posledné zápasy moc nezvládol, ale v klube sa mu podľa mňa normálne verí, keďže ich dokázal zdvihnúť a zachrániť. To by bolo možno trochu ukvapené ho teraz vyhodiť kvôli pár zápasom. Žiadne špekulácie o jeho konci som ani nevidel, naopak sa špekuluje o predlžení zmluvy.

Ale uvidíme, možno má cologneFC nejake insider info a celé mi to vyvráti.

Reagovat
stas87

Tak mozes hrat slusny futbal, nezaostavas za superom ale potopi ta vzdy jedna ci dve chyby...ja som videl malo zostrihov, neprislo mi to tak. Jasne, dvihol ich a defacto si tu zachranu uhrali par kol do konca v suchom triku ale potom? U Schalke to tak nejako akceptujes, kedze ti posbierali na jesen body ktore ani mat nemali a jar ich vyzliekla do naha.

Viem ze ta kritika Gisdola trva po restarte, pretoze dovtedy hrali slusny futbal a dalo sa na to pozerat. Hned prve dva zapasy ale mali 2-2, kde v tom prvom stratili naskok 2-0 a v druhom zasa zobrali na poslednu chvilu Fortune vyhru, kedze prehravali este v 88.minute doma 0-2.

Reagovat
Rudnevs

Tá séria Kölnu je samozrejme blbá, ale keď si to tak vezmem, tak tam mali prehru s Hoffenheimom, Leipzigom a Leverkusenom. To sa im podľa mňa nedá zas tak veľmi vyčítať, mrzieť ich môže akurát tá prehra s Unionom a potom tých pár remíz. (Povedzme, že dnešný zápas tak úplne nerátam, pretože už o nič nešlo a navyše súperovi šlo o veľa. A najmä celý tím bol údajne dosť zasiahnutý nepríjemnou správou, lebo Hectorovi zomrel brat.) Rozhodne to nie je ideálne a tá séria vyzerá zle, ale podľa mňa to neni nič, za čo by mali vyhadzovať trénera, ktorý navyše svoj cieľ splnil, ja by som sa snažil navodiť nejaku kontinuitu, pokiaľ sa to aspoň trochu dá. Každopádne súhlasím, že Gisdol to bude mať budúcu sezónu ťažké a nevylučujem, že sa nevyhne vyhadzovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako velký fanoušek Fc jsem rád že sezóna skončila je to pro nás velké vysvobození viděl jsem všechny zápasy po restartu a hra nemá hlavu ani patu a poslední zápas to byl vrchol.Nemohu s tebou souhlasit že Kolnu o nic nešlo v případě vítězství o 2 příčky výše a o 6 milionů na televizních právech v příští sezoně více a to je kurva dost a Adebornu taky o nic nešlo a nedostali ostudnych 6 banánů a prohráli jen 3-2 Mohu jen pogratulovat Werderu k baráži a za náš klub po restartu se stydím. Jesli nebudou padat hlavy a zůstane kámen na kameni tak příští sezónu máme po 10 kolech upocenejch 7 bodů odvoláváme trenéra a celou sezónu se budem klepat a zase honit záchranu jako to bylo v této sezoně.

Reagovat
cologneFC

Nemám žiadne info momentálne, ale toto Gisdol ťažko nezvládol. Keby sa mu to stalo na začiatku ročníka, tak letí. Nemyslím si, že on je ten správny človek pre tento tím, ale možno sa mýlim.Chcelo by to zase nejakého Stögera.

Reagovat
cologneFC

Všetci s ním trpezlivosť nestratili, je možné, že mu ponúknu zmluvu. Môj názor je, že treba nového trénera a hlavne posilniť káder. Lebo inak budeme najväčší kandidát na vypadnutie.

Reagovat
JozkokozleJ

Blahozelam k vyhre v KickTippe

Uz sa zdalo, ze dlhodobe vedenie v zavere stratis, ale posledna dve kola si vypalil paradne.

Reagovat
cologneFC

Ďakujem, veru ste sa tam riadne na mňa doťahovali, hlavne Doriano. A čo som vlastne vyhral?

Reagovat
smazaný uživatel

Přidávám se ke gratulaci,byl to dobrý boj až do konce! Škoda jen,že to někteří předčasně zabalili už v průběhu sezony nebo před koncem.

Reagovat
Rudnevs

Ja som to zabalil pred koncom. Kicktipp hrám už zopár rokov a za ten čas som zistil, že očividne vôbec neviem tipovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o tom to přece vůbec není,jde hlavně o srandu Já za normálních okolností nejsem vůbec dobrý tipér,sám moc nechápu,že se mi tady celkem daří. Když jsem si občas dřív vsadil za prachy,tak jsem nikdy nic netrefil

Reagovat
cologneFC

Ďakujem, šlapal si mi riadne na päty, dve kolá pred koncom si ma aj predbehol :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,bylo to napínavé až do posledního okamžiku!

Reagovat
cologneFC

A inak gratulujem k výhre v druholigovom kicktippe Ja som tam veľmi nehviezdil :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Díky! Tam to bylo taky nakonec tip-ťop o fous s Gajdym,ale taky trochu zkreslené tím,že občas někdo zapomněl natipovat

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund další prodaný zápas

Reagovat
Bayern +

Nadherna rozlucka, 100 golova hranica prekonana, to je myslim rekord BL, vsak?

Odva goly viac nez Juppov SuperBayern 12/13, (tam sme ale mali o dva goly lepsi GD +70) Flick kazdopadne za polrok odviedol neskutocnu pracu a je velka skoda, ze sa CHL nehrala v normalnom rezime. To by sme boli slusny favorit, v tomto turnajovom rezime to moze vyhrat fakt hocikto

a Cuisance krasny gol. Ja som ho uz pomaly odpisoval za ten komotny pristup a nasadenie, no hostovacka v Marseille by ho mohla celkom slusne vysperkovat, chalan to v sebe ma

Reagovat
smazaný uživatel

Rekord je o 1 branku víc Gerd dal v te sezone legendarnich 40 golu, myslim teda ze to je tahle...

Reagovat
Müllered

Taky se včera snažili za stavu 4:0 ještě další branky přidat a jelo se naplno.

Reagovat
db18

Já bych si Cuisance ale ponechal, jestli fakt odejde Thiago s Cocem.

Reagovat
Bayern +

Vtedy jo, ale ja verim, ze Thiago zostane a Cuisance bude nahrada Coca a Javiho

Reagovat
Müllered

Reagovat
BVBDortmund

Totálně špatný zápas, ale aspoň, že sezóna končí. Léto bude zajímavé.

Reagovat
fenixLFC

pls, vedel by mi niekto popisat hru herthy? herny styl a idealnu zkladnu zostavu? mam pocit ze sa to tam pomenilo vsetko tak rychlo ze sa clovek straca. a vychadzat iba z tychto pokoronavirovych zapasov mi nepride uplne spravne...

Reagovat
JozkokozleJ

No praveze sa da vychadzat len zo zapasov po restarte a prichode Labbadiu. Predosla cast sezony musi byt co najrychlejsie zabudnuta. Jedna vec je, aky herny styl Labbadia deklaroval a ako sa to darilo naplnat v zapasoch. Boli vyborne i menej podarene. Urcite hrala Hertha odvaznejsi futbal s vyssim napadanim. Herny styl vychadzal z toho, ze asi najlepsi hraci (Cunha a Lukebakio) hrali z kridla a s loptou sa casto tlacili do stredu, cim nutili krajnych bekov k ofenzive. Takze pri ofenzive sa hra tlacila na krajnych hracov.

Zostava pre nasledujucu sezonu dost zavisi od posil a i toho, ci ostane Duda. Zatial by som to videl:

Posila

Posila (Zeefuik?), Boyata/Stark, Torunariga/Stark, Plattenhardt/Mittelstadt

Tousart/Stark, A. Maier/Darida

Lukebakio, Duda/Darida, Cunha

Piatek

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
kubys

Hamburk dobře zabojoval o postup.

Reagovat
Liquid

úplně tragickej

Reagovat
stas87

Mal si pravdu so skore, to dobeho Nürnberg a ten ide do baraze, pretoze KSC to zvladlo za tri body vo Fürthe.

Reagovat
Liquid

Takže s Braunschweigem baráž ? Jinak benga nemám rád, takže mě netěší postup Bayernu B, ale Würzburg dobře

Reagovat
stas87

Bayern B nemoze postupit, becka mozu byt len v tretej lige. Takze to vyzera na male derby v podobe Ingolstadt-Nürnberg.

Reagovat
Liquid

super, ten Braunschweig to teď ale pěkně střídá, každý rok jiná liga snad předměstí Norimberku teda řádně zavařilo "kamarádům" nejprve u nich 0:1 vyhrálo a dnes doma tou prohrou poslalo Der Club do baráže, ale dobře, že se to dnes "nepouštělo" jak si hodně lidí myslelo i ty kurzy tomu dost nasvědčovaly

Reagovat
stas87

Jj, to som si hned spomenul ako tam vyhrali a dnes ich vlastne poslali do baraze. Ale ked to bolo 1-0 u frankov a 0-1 na severe, tak som si myslel ze uz to Der Club udrzi. Ked mam moznot porovnat baraze medzi BL a 2.BL a medzi 2.BL a 3.ligou, tak ten tretoligovy klub ma podla mna o nieco vyssiu sancu uspiet. Snad teda Heidenheim nebude vynimka...inak nemam to nastudovane statisticky, ale postup z pozicie 2.BL klubu si uhrala len Fortuna a Union, nie?

Reagovat
Rudnevs

Ešte v 2009 druholigový Nürnberg vyhral baráž proti prvoligovej Energii Cottbus.

Reagovat
stas87

Inak ak Werder nespadne a bude hrat aj o rok BL, tak v uvahu pripada navrat Kruseho. On sam pripustil, ze siel po co najvyssej ponuke ale tvrdo sa spalil a uz nevidi v peniazoch prioritu. Navrat do Werderu nevylucil, ale povedal aj to, ze Werder nie je kandidat cislo jeden na jeho zisk a ze sa rozhodne behom leta. Vraj sa okolo neho motal Bobic a tak mozno skonci tam ak Eintracht vykupi Silvu a casom ho preda za pekne peniaze inam. Vidi svoju buducnost v BL, takze sanca na jeho zisk nie je vysoka a podla mna da prednost mancaftu, ktory hra v europe.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg komedie a to sem doufal v super zápasy v play-off... no stejně by to bylo bez fanoušků.

Reagovat
REPLIKATOR

Hamburk

Reagovat
smazaný uživatel

HSV

Reagovat
Ferguson6

Ten pocit, keď si myslíš, že nič horšie ako byť fanúšikom Arsenalu v súčasnosti byť nemôže, ale potom si spomenieš, že fandíš aj Hamburgu

Reagovat
Noustress

To skôr vypadá, že o šancu na postup ani nebol záujem, prakticky totožná pozícia ako včera Werder, proti týmom, ktorým o nič nešlo. By som chcel vidieť čo sa reálne odohrávalo v zákulisí týchto dvoch zápasov

Reagovat
Ferguson6

Však Hamburg sú najväčší tragédi vo futbale. Čo sa v tom klube deje od príchodu Arnesena, resp, od 2011, to nie je možné. 10 rokov nie sú schopní sa skonsolidovať a je to akurát horšie a horšie. V tom klube treba vyhodiť každého od vedenia, cez hráčov po upratovačky. Nič iné tam nepomôže.

Reagovat
Rudnevs

To si nemyslím, podľa mňa by mali zachovať súčasný trend s Boldtom a Heckingom.

Reagovat
Rudnevs

Dosaď si miesto Arsenalu Schalke a som na tom rovnako

Reagovat
santini

Tak fanúšika Norimbergu teraz tiež moc nestretneš..chodia po kanáloch a v nedeľu sa isto pôjdu do kostola pomodliť, aby ostali druholigoví

Reagovat
Werkrider

Ako to vlastne bude s treťou ligou? Bayern II sa ignoruje a poradie sa posunie?

Reagovat
Rudnevs

Presne tak. Ešte že nemôžu postúpiť rezervy, na to by im v druhej lige nikto nebol zvedavý...

Reagovat
Elliasson

To je naopak škoda.

Reagovat
Rudnevs

Prečo?

Reagovat
Elliasson

Jméno "Bayern" je atraktivní a mohli by tam nastupovat vážně zajímaví kluci pro mladou reprezentaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se na Bayern II v druhé lize šel podívat, byla by to zajímavá konfrontace

Reagovat
stas87

Vedenie Schalke sa rozhodlo ako prvy klub v BL, ze hracom vyplati maximalne 2,5 milionu rocne. Ak niekto bude chciet viac, tak sa musi obratit na iny klub. Oni su dost silno zadlzeny klub, tak tento krok chapem. Myslim si, ze zopar klubov ich bude nasledovat kvoli financej situacii po dvojmesacnej prestavke. Ale skor pojde o kluby stredu a spodku tabulky. Nabeh k tomu ma aj RB, ti sa podla mna budu tiez pohybovat v takej rovine, aby klub nemusel oslabit na sportovom poli.

Reagovat
JozkokozleJ

To znie ako ustup z pozicii

Reagovat
Rudnevs

Samozrejme je fajn, že neplánujú absolutným priemerákom platiť neskutočné pálky ako ešte v nedávnej minulosti (ostatne ani nemajú z čoho), ale na druhú stranu si myslím, že každý hráč je tak trochu osobitný prípad a zodpovedné osoby by mali mať dostatok jemnocitu, aby dokázali vyhodnotiť, koľko sa za daného hráča oplatí dať. Takéto paušálne obmedzenie podľa mňa naozaj nie je potrebné a nevidím v ňom žiadnu pridanú hodnotu, práve naopak sa môže ukázať ako brzda. Príde mi to trochu ako taká populistická snaha vyvodiť po nepodarenej sezóne nejake dôsledky.

A zaujímalo by ma, ako tá vrchná hranica bude fungovať. Či sú v tom zahrnuté trebárs aj bonusy alebo prípadne nejake ďalšie benefity, ktoré môže klub hráčom ponúknuť alebo proste len fixný plat. Taktiež tá suma bude podľa mňa zrejme do nejakej miery variabilná (možno práve vďaka tým bonusom) keďže v opačnom prípade by mohla nastať situácia, že (vzhľadom na to, že o ich hranici bude každý vedieť) by v boji o nejakeho hráča nejaky iný klub ponúkol (obrazne myslené) 2,5 mio. a k tomu päť centov a už by malo Schalke smolu.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Presne tak, ta podmienka je desna kokotina

Reagovat
stas87

Ked mas dlh 197 milionov, tak skusas aj zufale veci. V dalsej sezone ich tipujem na nejake 12-13 miesto s tym, ze mozu na cas skoncit aj na barazovom mieste. A ked predaju tych par hracov, ktori im uhrali body, budu kompletne v prdeli.

Okolo tisic ludi demonstrovalo proti Tönniesovi pred stadionom v sobotu. V jeho fabrike na spracovanie kuracieho mäsa nasli covid19 u poliakov, rumunov a bulharov. Ti pracuju samozrejme za minimalnu mzdu a to sa nepaci ludom z Guterslohu. Kvoli jeho fabrike je cele mesto v karantene na dva tyzdne. No a pripoj si k tomu trapenie Schalke, tak logicky pozaduju jeho hlavu a on tak ma starosti na oboch frontoch. Ci je to z jeho hlavy neviem, situaciu ale rozhodne neukludnil.

Reagovat
JozkokozleJ

Mimochodom, na prvych siedmych miestach styri tzv. "koncernove" celky (RBL, Bayer, TSG, VfL).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele