34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

RB Lipsko nakonec uhájilo třetí příčku

Die Roten Bullen to znovu měli hodně dobře rozehrané, jenže posledních pár týdnů se nesetkali s nejoptimálnější formou. Důležité však je, že se na podzim bude, tedy pokud se koronavirová krize uklidní, v Red Bull Areně znovu hrát Liga mistrů. Augsburg nakonec zakončil sezonu s pětibodovým náskokem na první nesestupové a nebarážové pozici.

Už v úvodní minutě vyslal pozdější dvougólový hrdina Timo Werner do šance kolegu Mukieleho, kterému zkazili radost jak Philipp Max, tak ofsajdové postavení. V 7. minutě vymyslel malijský záložník Amadou Haidara výbornou přihrávku pro Nordiho Mukieleho, jenž tváří v tváři Tomáši Koubkovi svoji střelu uspěchal.

Před závěrem první dvacetiminutovky se do balonu pořádně opřel Rani Khedira a Dayot Upamecano tečoval těsně vedle levé tyče. Ve čtyřiadvacáté minutě se musel mít znovu na pozoru Tomáš Koubek. Uduokhai totiž chyboval, jenže Emil Forsberg si pak v dobré pozici nepočínal zcela podle svých představ.

Řada tedy přišla na Timo Wernera. Hostující útočník si na ofsajdové hraně počíhal na Haidarovu přihrávku, načež rozkmital svoje rychlé nohy, kterým nestačili ani obránci, ani český brankář ve službách augsburského klubu - 0:1. Tímto zásahem se zároveň stal se čtyřiadevadesáti brankami nejlepším střelcem v historii RB Lipsko, když překonal Daniela Frahna, který však překonával soupeřovi gólmany výhradně v nižších soutěžích.

Ve druhém dějství se na první zaznamenání hodný moment čekalo dvanáct minut. Pak totiž Philipp Max jakožto poslední instance před Koubkem zdánlivě poslal na zem Mukieleho. Zkušený Felix Brych nejprve ukázal domácímu obránci červenou kartu, nicméně po poradě s videem ji stornoval a oba celky pokračovaly v plném počtu hráčů.

Ve dvaasedmdesáté minutě přišlo na pořad odpoledne vyrovnání. Byla to ze strany Herrlichova týmu vskutku podivná rozehrávka přímého kopu. Ruben Vargas se tvářil, že chce centrovat do vápna, jenže cestou k balonu se zastavil. Philipp Max potom pálil do zdi, od které se kulatý předmět odrazil zpět k Vargasovi, jenž si našel prostor k tomu, aby z nějakých dvaceti metrů poslal svou parádní střelu přesně k pravé tyči - 1:1.

Rudí býci věděli, jak hraje Gladbach proti Herthě, takže bylo zapotřebí k udržení třetí příčky vstřelit ještě jednu branku (a žádnou neinkasovat). Kdo jiný si tenhle úkol měl vzít na starosti, než do Chelsea odcházející kanonýr Timo Werner? José Angeliňo mu naservíroval dlouhý pas za obranu, kde si udělal prostor přes Uduokhaie, aby z otočky překonal Koubka. Český brankář si sice sáhnul na míč, ale do bezpečí ho vyrazit nedokázal - 1:2.

Bývalý gólman Stade Rennes, Sparty Praha či Slovanu Liberec se po přestupu do Německa neuvedl v nejlepším světle, přestože ve Francii slavil zisk Coupe de France. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jaká bude jeho pozici v klubu v příští sezoně. Oproti tomu Timo Werner odchází do Anglie jako král. Na rozloučenou skóroval osmadvacetkrát a saskému zaměstnavateli výrazně pomohl v tabulce ke třetí pozici.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele