34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Gladbach porazil Herthu a zahraje si Ligu mistrů

Mönchengladbach bude hrát v příští sezoně Ligu mistrů. Před rokem to nevyšlo, ale teď se Leverkusen musel před Hříbaty sklonit. Velkou zásluhu na tom má právě Hertha, neboť utkání s ní die Werkself před týdnem nezvládli. Mezi Champions League a Evropskou ligou byly letos pouhé dva body.

Domácí věděli, jak silný Leverkusen je, a tak nechtěli v Borussia-Parku ponechat nic náhodě. Už v 7. minutě šli do vedení, když se Breel Embolo nenechal ve vápně za žádnou cenu odstavit od balonu, neboť ho chtěl posunout na Jonase Hofmann, jenž z nějakých jedenácti metrů rozvlnil síť Smarschovy svatyně - 1:0.

Zbytek úvodního poločasu se nesl jednoznačně v režii Hříbat. Soupeře domácí k ničemu nepustili a na mladíka Dennise Smarsche, který mezi třemi tyčemi nahradil Rune Jarsteina, létalo jedno nebezpečí za druhým. Během první půle zaznamenala Borussia 13 střel na branku. Aktivní byli především Lars Stindl, Jonas Hofmann, Florian Neuhaus, Breel Embolo a Patrick Herrmann.

Poslední dva zmínění nastřelili brankovou konstrukci. První po střele z ostrého úhlu, zatímco ten druhý po Essweinově chybě. Bruno Labbadia poslal o přestávce do hry hned tři čerstvé síly. Jednou z nich byl také Australan Mathiew Leckie, který v pětapadesáté minutě vymyslel první pokus Herthy. Po hodině hry musel pro zranění ze hřiště Patrick Herrmann a místo něj přišel na hrací plochu Ibrahima Traoré.

V tomhle mači se ale o ty nejdůležitější okamžiky starali na straně výběru Marca Roseho výhradně Hofmann a Embolo. Při druhé trefě si role vyměnili, takže po přízemní přihrávce šajtlí na zadní tyč se z bezprostřední blízkosti prosadil švýcarský reprezentant Embolo - 2:0. Dvanáct minut před koncem řádné hrací doby měla Hříbata skvěle nakročeno ke dvanácté domácí výhře.

Nakonec se jí dočkala, přestože Vedad Ibišević v první nastavené minutě po přihrávce Jessice Ngankama snížil - 2:1. (akce Herthy připomněla druhou branku Gladbachu). Před následnou rozehrávkou přišel na hřiště Raffael. Brazilského ofenzivního hráče sužovala v této sezoně zranění. Přesto mohl v samotném závěru vstřelit svůj jediný zásah v sezoně. Bohužel však mířil pouze na brankáře.

Borussia Mönchengladbach, která díky prohře Dortmundu v duelu s Hoffenheimem zaujala v domácí statistice skvělé druhé místo za Bayernem, se po čtyřech letech znovu může těšit na Ligu mistrů. Tenkrát z toho bylo jen poslední místo v základní skupině, takže všichni příznivci a příznivkyně věří, že se příště povede lépe. Hertha Berlín věří v to samé v bundeslize. Po nemastných neslaných výkonech v koronavirovou krizí poznamenaném ročníku 2019/2020 lze brát konečné desáté místo jako úspěch.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele