34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Paderborn se s Bundesligou rozloučil dvaadvacátou porážkou

Paderborn na závěr sezony prohrál ve Frankfurtu 2:3 a rozloučil se s bundesligou. Dvacet bodů na kontě rozhodně není žádné terno. V jednadvacátém století se horší bilanci prezentovali jen SC Freiburg v sezoně 2004/2005 a FC Norimberk, který opouštěl v minulé sezoně nejvyšší soutěž s devatenácti body. Eintracht nakonec zakončil ročník v klidném středu tabulky.

Svěřenci kouče Steffena Baumgarta inkasovali hned z první akce zápasu. Běžela 9. minuta, když se ve snaze odvrátit Kostićův centr srazili hlavami spoluhráči Laurent Jens a Abdelhamid Sabiri. Míč se odrazil k Sebastianu Rodemu, který z nějakých osmnácti metrů uklízel placírkou k pravé tyči. Zingerle si sice na letící předmět sáhl, avšak více s ním dělat nemohl - 1:0.

Sabiri i Jens se z nepříjemné srážky oklepali a první jmenovaný si deset minut poté připsal velice dobrou šanci. Bohužel neuspěl, stejně jako nedlouho po něm kolegové Sebastian Vasiliadis a Mohamed Dräger. André Silva předváděl v posledních týdnech velice dobré výkony a za svůj přístup byl oceněn i tentokrát.

Běžela třiatřicátá minuta, když si Daichi Kamada vyměnil na pravé straně velkého čtverce balon s Dannym da Costou, jenž následně posunul před bránu na Andrého Silvu, který ze čtyř metrů opravdu neměl potíž s rozvlněním sítě - 2:0. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy přinesla v Commerzbank-Areně více radosti domácímu klubu.

Sedm minut po startu druhého dějství se tahle radost ještě znásobila. Dominik Kohr měl sice na pravém křídle trochu problém se zpracováním, ale nakonec stihnul pláchnout svému pronásledovateli až do šestnáctky, kde pobídnul Base Dosta, jenž z voleje překonal Leopolda Zingerleho - 3:0.

Nicméně, za pouhé tři minutky se SC dočkali snížení. První střelu sice Kevin Trapp ještě kryl, ale potom se na malém vápně otočil Marlon Ritter, aby nechal vyniknout Mohameda Drägera - 3:1. Paderbornští vycítili příležitost a za svou aktivitu byli podruhé odměněni v pětasedmdesáté minutě. Sven Michel dostal od Zolinskiho výtečnou přihrávku za obranu a místo přihrávky volil přízemní zakončení levačkou k bližší (levé) tyči - 3:2.

Vyrovnat už ale hosté nestihli, takže po roce míří zase o patro níž.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele