34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

TSG naprosto zaskočilo Dortmund a po výhře 4:0 se probojovalo do EL

Hoffenheim se ve svém závěrečném zápase tohoto ročníku postaral o naprostou senzaci na půdě vicemistra letošní sezóny z Dortmundu a díky čtyřem gólům kanonýra Andreje Kramariće ho deklasoval vysoko v poměru 4:0. Díky jasné porážce Wolfsburgu s Bayernem (0:4) se posunul na konečné šesté místo tabulky s dvaapadesáti body a proto si zajistil vytouženou účast v jedné ze základních skupin Evropské ligy.

Dortmund nastoupil i s norským supertalentem Erlingem Hålandem, ovšem toho defenziva TSG téměř vymazala. Borussia tak v celkovém účtování ztratila na suverénní Bayern propastných třináct bodů. Chorvatský útočník stihl vstřelit všechny čtyři své trefy během dvaačtyřiceti minut a bezpochyby se stal ústřední postavou tohoto sobotního střetnutí, poprvé se zapsal do listiny střelců už v 8. minutě.

Přitom o minutu dříve se mohl z ničeho nic dostat do vedení jasný favorit, to když po rohovém kopu od Guerreira zakončoval právě Håland a naprosto precizní zákrok musel předvést gólman Baumann. Pak již ale přišla Kramarićova chvíle, který po skvělé práci Beboua a finální zpětné přihrávce českého krajánka Kadeřábka napřáhl z necelých dvaceti metrů a jeho nádherná střela placírkou zaplachtila přímo k pravé konstrukci.

Stejný hráč se opět prosadil přesně po půl hodině hry. Bebou vrátil míč pod sebe, kde stál osamocený Skov. Tomu se skákavý pokus příliš nepovedl, nicméně Kramarić přelstil ofsajdovou past a z pěti metrů snadno umístil balón do odkryté branky. TSG pak až do poločasové přestávky s přehledem drželo nadějný náskok a rozhodující pojistku přidalo po třech minutách druhého dějství, kdy Kramarić zkompletoval svůj hattrick.

Po krásné kolmici Beboua se zasekávačkou zbavil bránícího Piszczeka a přízemním pokusem z dvanácti metrů bez potíží překonal lehce vyběhnutého brankáře Bürkiho. Při následné akci Hummels srazil ve vlastní šestnáctce loktem k zemi Daboura a rozhodčí Winkmann okamžitě ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil devětadvacetiletý chorvatský reprezentant a zkušeně se trefil do levého spodního rohu. V dalším průběhu se musel hned dvakrát vytáhnout Bürki proti šancím Skova s Baumgartnerem, Dortmund se v podstatě na nic nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Nechutné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele