34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Leverkusen sice nad Mohučí vyhrál, ale na Ligu mistrů to nestačilo

Leverkusen na svůj cíl nakonec nedosáhl, i když v posledním bundesligovém kole porazil Mohuč. Smolná porážka s Herthou Berlín z minulého víkendu rozhodla o tom, že si milionářkou soutěž zahraje Borussia Mönchengladbach, která v posledním kole těsně přehrála právě Starou dámu. Přesto Boszova skvadra může tuhle sezonu považovat za úspěšnou. A to samé se dá tvrdit i o soupeři z Mohuče.

Leverkusenští si byli doma vědomi složité pozice, do které je dostal zápas s Herthou. Nicméně si těžko mohli přát lepší start. Už po 70 sekundách si Kevin Volland ve vápně udělal prostor a levačkou propálil Floriana Müllera, čímž vytěžil z maximum z dobré spolupráce Floriana Wirtze a Nadiema Amiriho - 1:0.

Poté se musel s výborným obranným zákrokem vytasit Aarón Martín Caricol. V minutě devatenácté musel Lukas Hradecky zasahovat proti pokusu Jonathana Burkhardta. Při další akci na opačné straně hřiště chyběl Leonovi Baileymu jen malinkatý kousek. V závěru poločasu zblokoval Jerry St. Juste výživný Baumgartlingerův pokus. A spolupráce dua Burkhardt-Baku skončila těsně mimo.

Die Werkself sice šli do šaten s náskokem, avšak Gladbach v té době v Borussia-Parku také vedl. Domácí málem začali druhou půli stejně efektivně, jako tu první. Málem proto, že Weiserova hlavička z bezprostřední blízkosti nakonec orazítkovala pouze vnější stranu tyče. Vzápětí se chytal za hlavu Bailey, neboť jeho střele scházely centimetry.

Na druhé straně se už už radoval po protiútoku z branky Jean-Philippe Mateta, jenže jeho gól nemohl kvůli ofsajdu platit. V 66. minutě se po lehce kostrbaté akci Bayeru ocitnul balon v síti. Baumgartlinger přitom spíše přihrával, než že by se snažil střílet. Každopádně tenhle zásah nemohl platit, protože předtím šlápl Wirtz před zraky sudího Cortuse na nohu St. Justemu. Přesto si celou situaci raději ověřil na videu.

V 75. minutě to zkoušel Kai Havertz, nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo. Chvíli poté se Hříbata ujala dvoubrankového vedení, což pro die Werkself pochopitelně nebyla dobrá zpráva. A tak není divu, že obrana nechala Edmilsona Fernadese bezprostředně po svém příchodu na trávník vypálit na cíl. Ke škodě die Nullfünfer však za Hradeckym zazvonilo břevno.

Zbývající minutky už žádný vzruch nepřinesly. Leverkusen nasbíral o pět bodů více, než v minulé sezoně, leč přesto to na Ligu mistrů nestačilo. Celek z BayAreny může alespoň těšit, že se podařilo vyhrát úctyhodných devatenáct zápasů, z nichž jeden se uskutečnil v mnichovské Allianz Areně. Z bavorské metropole odvezl v uplynulých sedmnácti duelech všechny tři body už jenom TSG Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele