34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Wolfsburg na Bayern nevyzrál a zahraje si jen předkolo Evropské ligy

"Vlci" z Wolfsburgu nedokázali překvapit suverénní Bayern Mnichov a po nepříliš povedeném výkonu s ním prohráli vysoko 0:4. Kvůli tomu přišli o šesté místo a obsadili sedmou pozici s devětačtyřiceti body, což znamená, že do Evropské ligy vstoupí už ve 2. předkole místo skupinové fáze. Hosté vyhráli v lize potřinácté za sebou a úspěšnou sezónu zakončili s třiaosmdesáti body, před druhým Dortmundem si vytvořili obrovský třináctibodový odstup.

Svěřenci trenéra Flicka měli naprosto skvělý vstup do sobotního zápasu a již po necelých čtyřech minutách vedli. Thomas Müller svou krásnou kolmicí vyzval ke skórování Kingsleyho Comana, který na nic nečekal a z mírného úhlu usměrnil balón do levého spodního rohu. Po necelých dvaceti minutách mohli domácí srovnat stav, jenomže tvrdou Brekalovu ránu ze čtrnácti metrů vyrazil famózně před sebe pozorný brankář Neuer.

Ve 30. minutě se mohl podruhé během krátké chvíle prosadit Coman, avšak křižnou nahrávku skrz šestnáctku VfL nedokázal zužitkovat a od pravého rohu brankového území trestuhodně pálil do boční sítě. Vzápětí obdržel precizní centr domácí Mbabu, nicméně svou dělovkou těsně minul pravou tyč. Ani ne deset minut před přestávkou skóroval Bayern podruhé, svůj premiérový bundesligový gól vsítil Michaël Cuisance.

Teprve dvacetiletý francouzský záložník si navedl míč blíže do středu hrací plochy a poté nádherně vymetl všechny pavučiny v protější šibenici. "Vlci" v nastavení první půle přeci jen rozvlnili síť, ovšem gól Ginczeka neplatil kvůli zřetelnému faulu. Pět minut po změně stran se v nadějné pozici zjevil Gnabry, ale svým projektilem mířil vysoko nad. V 65. minutě dostal balón za záda gólmana Casteelse také Robert Lewandowski, bohužel pro něj byl v ofsajdu.

Stejný hráč přeci jen zaznamenal svou čtyřiatřicátou ligovou trefu této sezóny o šest minut později, kdy proměnil pokutový kop nařízený za nedovolený zákrok Josuhy Guilavoguie a tím tak ještě vylepšil svůj osobní rekord. Guilavogui navíc obdržel svou druhou žlutou kartu během pouhých pěti minut a Wolfsburg proto dohrával utkání v deseti.

Lewandowski si při zahrávání penalty počínal zkušeně a po zemi se trefil do protipohybu bezmocného Casteelse. O sedm minut později uzavřel gólový účet aktivní Müller, jenž po dobrém přenesení hry od Perišiće propálil zblízka vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
manuelo neuero

mohli by dát tu stovku gólů za sezónu

Reagovat
Rich

Za mě by byl šok, kdyby Lewa zopakoval to, co před lety proti Wolfsburgu a stanovil rekord. Totiž sesadit Gerda Muller z postu nejlepších střelců v historii Bundesligy by bylo zajímavé, na druhou stranu je jasné, že stačí mu jeden gól a překoná bývalého hráče z Brém a bude tak na 4. místě v této tabulce, když dá dva posune se na 3 místo, což je nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle hraje jenom on! FC Bayern šampión! 100 gólů v sezóně, to byla jízda!

Reagovat
Rich

Po absolutně příšerném startu pod Kovačem se to otočilo neskutečně. První místo v tabulce a titul šampiona ligy. Do toho v červenci se bude hrát finále zápasu DFB poháru, kdy Bayern je favorit na zisk a stále je ve hře Liga mistrů... Za mě Flick je nejlepším trenérem po Guardiolovi a malé epizodě Juppa, ale jinak udělal víc práce, než Ancelotti a Kovač..

Muller hrál fantasticky, Lewa trhal rekordy, super fotbal od Bayernu se dal sledovat. Tak a ještě letní posily a bude to super.

Reagovat
Ferragamo7

S tými posilami to bude musieť Bayern zobrať veľmi vážne,neviem,či si zaregistroval,že Thiago a Alaba zatiaľ odmietli predĺžiť zmluvy,takže po tejto sezóne možno odídu,lebo budúci rok by Bayern za nich už nedostal nič,keďže by boli voľní.Anglické média píšu-že čo sa týka Thiaga,tak je vlastne už oboma nohami v Liverpoole.Bola by škoda,keby odídu práve títo 2 hráči zo základnej zostavy.No uvidíme,média už toho popísali,ale zase to, že nepredĺžili zmluvy-to môže znamenať len jediné a to prestup.Obaja sú v Bayerne už veľmi dlho,takže je to aj logické.No uvidíme,ako to napokon dopadne,bol by som rád,keby zostali.

Reagovat
Rich

Já si myslím, že nahradit Thiaga nebude zase tak těžké... Když si vzpomenu, jak hrál pod Kovačem, tak to nebyla žádná hitparáda, dost často ztrácel míše a byly z toho brejky... Je škoda, že nechce zůstat, ale nemrzí mě to tolik jako u Alaby... To mě vyloženě štve... Hráč, který půjde hodně těžko nahradit, hlavně jeho univerzálností a nevím, co je mi víc proti srsti, že půjde, buď do Chelsea a nebo Realu....

Každopádně vím o tom, na druhou stranu, pokud odejdou Thiago a Alaba, tak rozhodně do základu bude na levé straně Davies, to je jasné, jeho rychlost a obratnost je nebezpečnější, než u Alaby. Místo Thiaga? Napadá mě Goretzka, jedině on mi ke Kimmichovi pasuje... Navíc, co hrál místo Thiaga byl ten střed stabilnější.

Thiago, Alaba, Odrizola, Tolisso, Javi, Boateng, Ulreich a Cuissance jsou na seznamu, co má odejít. Spíš si tak říkám, jestli by nebylo od věci udržet Cuissance... Protože na rozdíl od Tolissa není skleněný a možná bych ho nechal na tu jednu sezónu vyzkoušet.

Chce to posily, minimálně křídlo Sané, někoho do obrany, to bych vyzkoušel a postupně zařadil Maie a přivést někoho ještě. Dále pak pořešit, co s Perišičem... Já bych uplatnil tu opci na něj, maká a jako záloha na křídlo je super, ale ten jeho plat je rej vysoký... Havertz je otázka další, bohužel se obávám, že půjde do Realu. Mě to přijde prostě, že Bayern zaspává strašně v těch převodech, jelikož ani Sané není úplně jistý...

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbývá mi nic jiného, než souhlasit ačkoliv si myslím, že pod Flickem hraje Bayern koukatelnější fotbal, než pod Pepkem.

Je to neskutečné, jak dokázal Müllera a nebo Boatenga probudit k super výkonům. Zrovna u Boatenga jsem si myslel, že to má v Bayernu spočítaný a že by bylo nejlepší ho prodat, ale teď? Alaba hraje na středu taky excelentně. Davies je dle mého objevem roku za posledních x sezón.

Když vidím, jak si to mladíci v rezervě ve třetí lize dávají, tak si myslím, že se máme do budoucna na co těšit. Nějaká Barcelona? Pche! Bayern, to je pojem!

Reagovat
Rich

Pod Pepkem to byl jiný fotbal, takový neněmecký... Flick hraje opět fotbal jako hrál Jupp nebo Hizfeld. O Mullerovi jsem nikdy nepochyboval, věděl jsem, že je dobrý a štvala mě na něho ta kritika... V současné době s Lewou jsou klíčový hráči... Muller asistence, Lewa 34 golů, kdo to má? U Boatenga nevím, nejsem si jistý, zvedl se, ale chtělo by tu obranu omladit už, Sule je dostatečný a ještě jednoho by to chtělo, já si přeji toho Maie, ten je fakt dobrý, ale bohužel ho nikdo nechce zkusit. Alaba, to je velká otázka a prakticky jsem se smířil, že odejde někam pryč... Davies ho na levé straně nahradí, takže tam problém nebude, ale chce to přivést Saného alespoň. Pokud mladíky udržíme, vím, že jsou tam talenti a Flick dává jim šanci, což dokazuje, že jako trenér s nimi chce pracovat, viz Zirkzee.

Reagovat
smazaný uživatel

Müller je famózní hráč, je to můj oblíbenec a vůbec se netěším na ten moment, až pověsí kopačky na hřebík. Momentálně má fakt dobrou formu, snad jí bude mít i v příští sezóně o čemž nepochybuji. Jak já bych si přál, aby si Löw zabalil kufry a reprezentaci přebral někdo, kdo by Müllerovi ještě šanci dal, ten konec v reprezentaci stále nemohu rozdýchat...

Süle je asi určitě stoper číslo jedna, až se vrátí. Boatengovi nejspíš bude prodloužena smlouva, jelikož hraje momentálně fakt dobře. Alaba asi nejspíš odejde, i když kdo ví. Na druhou stranu máme v rezervě toho Maie, jak zmiňuješ a dobře vypadá i Ridchards. Nesmíme zapomenout, že podle médií v německu se do Bayernu přesune Tanguy Kouassi z PSG, kterému skončila smlouva a přijde proto zadarmo. na druhou stranu taky bude záležet, jaké budou odchody v klubu. Chtělo by to krajního obránce, krajního záložníka a myslím si, že jsme ready na další zisky titulů

Reagovat
Rich

Muller je výborný hráč, s Kimmichem je to můj oblíbenec. Sule jasná jednička... Boateng nevím, možná prodloužení o rok, má na to ještě, zvedl se. Ale postupně bych zapracovával Maie, Kouassiho vůbec neznám, nevím, jak hraje a brání, je to hráč zdarma, což se mi líbí, že Bayern vyjebe z PSG. Postupně bych zapracovával Zirkzeeho, víc času mu dávat... A hlavně přivést křídlo Saného... Vyřešit Peršiče, jelikož ten by byl super, jako rezerva.

Jinak nevím úplně, jestli je zapotřebí přivést krajního obránce, neboli beka, protože Pavard mě přesvědčil o kvalitách a na levé straně by hrál Davies, i když kdyby Bayern přivedl levého beka, tím pádem by se Davies posunul na křídlo.... A jako kombinace Davies a Coman nebo Gnabry a Sané? Ty kráso, to by měly týmy nahnáno.

Reagovat
smazaný uživatel

No kromě Kouassiho má Bayern posílit ještě Adil Aouchiche a Bitshiabu El Chadaille oba také z PSG a počítá se s nimi spíše pro rezervní tým. El Chadaille má v 15ti letech 195 cm, to je neskutečné

Stále musíš počítat s tím, že ze sestavy na pár zápasů může vypadnout Pavard, nebo Davies. Pokud budu počítat s tím, že Alaba a Hernández jsou na odchodu, tak posílit o jednoho obránce je potřeba. Pro mě úplně ideální situace by byla, kdyby se tam postupně dostával někdo z rezervy. Možná jsem na to úchylný, ale raději bych zkusil nějakého mladíka z vlastních zdrojů, než za několik € přiváděl nové hráče. Takový Richards dle TM na levém kraji obrany občas nastupoval.

Na křídle bych zkusil taky někoho z nadějí: Singh, Batista Meier, Dajaku. V přípravě se tam dobře jevil i Arp. V případě backupu s Perišičem ideální situace.

Celkově si myslím, že máme do budoucna dobře našlápnuto a určitě se dají nějaké posuny směrem k A týmu očekávat, jelikož během několika měsíců rezerva už oznámila příchody dalších talentovaných hráčů. Celkově se v akademii Bayernu udělal obrovský posun před a to je jedině dobře. Vzhledem k situaci, která nastala je to pro budoucnost hodně klíčové.

Reagovat
Rich

Jsem ani nevěděl, ale snad Kouassi má hrát za A tým, tam se s ním počítá. Ty ostatní dva rezerva, i když musí člověk uznat, že Bayern dobře vykradl PSG, navíc talenty, ten Kouassi je prej velikou nadějí pro francouzskou reprezentaci, ten by se mohl zapracovat a když si vezmu, kdyby to byl rychlý střední obránce, tak by byl hodně dobrý. Sule, Boateng Kouassi a Mai, to zní dost dobře. V rámci pravé strany snad má přijít nebo Bayern sleduje Benjamina Henrichse, což by byla super posila a na levé straně Davies a jako backup někoho z rezervy si myslím by nebylo od věci.

Na křídlo bych zkusil Dajaka, podle mě je vůbec nejsilnější a nejlepší z nich. Arp mě dost zklamal, skoro celou sezonu byl zraněný. Poslal bych ho na hostování někam a dal přednost Zirkzeemu, který nastoupil z rezervy a Bayernu v zápasech zachránil zadek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kouassi byl ihned pod palbou kritiky ze strany PSG, které mu dalo šanci a on se jim takhle odvděčil každopádně dokud to nebude na oficiálních stránkách Bayernu, tak to pořád beru s rezervou. Tuchel už to nicméně provařil při jednom rozhovoru, takže to musí už na 90% vyjít.

Kouassiho chtělo taky Lipsko, jako náhradu za Upamecana. Trochu mi ho stylem hry připomíná. Benjamin Henrichs má podepsat Lipsku, nebo se aspoň v zimě o tom psalo. Nemyslím si, že ho získá Bayern.

Arp zklamal i mě, bohužel. On už tu poslední sezónu, co odehrál v Hamburku po oznámení, že půjde do Bayernu, neměl bůhví jak slavnou. Toho bych poslal příští rok na hostování na 100%. Zirkzeemu se v Bayernu hodně věří, to je taky důvod, proč Bayern nešel po Hålandovi.

Reagovat
Rich

Všiml jsem si, ale oni mu dali šanci, byl skvělý zápasech a pak ho stejně posadili na lavičku, čili mohli to čekat. Podle mě tenhle transfer je jistý. Henrichse sleduje Bayern a je si vědom kvalit, otázkou je, zdali tam půjde, já bych si to přál. Haland je mi děsně nesympatický hráč, takový frajírek a doufám, že do Bayernu nepůjde, že po Lewovi dáme šanci buď někomu z rezervy nebo Piatkovi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele