34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Werder deklasoval Köln a zahraje si baráž

Werder to dokázal a na poslední chvíli unikl přímému sestupu. Ani šestibrankový příděl Kolínu by družině kouče Kohlfeldta nemusel stačit, kdyby nepřišla výpomoc z Berlína, kde tamní Union přehrál Fortunu Düsseldorf. Brémský celek se tak může těšit na dvojzápas, ve kterém bude s největší pravděpodobností jeden z dvojice Heidenheim/Hamburk.

V domácím dresu odehráli celý duel oba Češi, tedy obránce Theodor Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka, který měl o poznání méně práce než jeho protějšek Timo Horn. Werder potřeboval vyhrát a podle toho se na hřišti v podstatě už od úvodní minuty také choval. První dva pokusy patřily Milotu Rashicovi, avšak hostující gólman je za svá záda nepustil. V 9. minutě to zkusil z otočky Anthony Modeste, leč na Pavlenku si nepřišel.

Skóre se poprvé změnilo ve 22. minutě. Ani z opakovaných záběrů nebylo možné s jistotou určit, jestli Maximilian Eggestein zpoza šestnáctky střílel, nebo jestli chtěl najít Yuyu Osaka, stojícího nějakých osm metrů od brány. Každopádně japonský útočník pravačkou vymetl šibenici a zaznamenal tak svůj první gól v tomto utkání - 1:0.

Trvalo pouhých pět minut, než Milot Rashica obešel dva obránce, přehodil si balon z pravé na levou a tvrdou přízemní střelou překonal Horna, kterému kulatý předmět možná lehce přejel přes nohu - 2:0. Katastrofální desetiminutovku pro hosty dovršil po dalších dvou minutách Niclas Füllkrug, když si pohlídal hranici ofsajdu a z první uklidil na místo určení Friedlův centr - 3:0.

Brémští šli do šaten s pohodlným náskokem, nicméně ani ten pro ně nebyl dostačující. Deset minut po změně stran se k sólu nadechl Rashica. Jeho střela zpoza vápna však skončila pouze na tyči. Dorážející Davy Klaasen stál ovšem ve správný čas na správném místě - 4:0. V 58 minutě, tedy necelých 180 sekund po čtvrté trefě, udeřili die Grün-Weißen znovu. Theodor Gebre Selassie ze své pravé strany naservíroval milimetrově přesně do ideálního prostoru pro Osaka, který se zcela neobsazený mohl Horna zeptat, kam konkrétně chce míč poslat - 5:0. Český fotbalista zakončil sezonu 2019/2020 na dvou asistencích a stejném počtu branek.

Teprve potom bylo Kozlům dopřáno zaznamenat svůj čestný úspěch. Přemotivovaný Milot Rashica poslal svou nesmyslnou zpětnou přihrávkou do brejku Dominicka Drexlera, jenž nezaváhal a pod padajícím Pavlenkou skóroval - 5:1. Poslední slovo měl ovšem Joshua Sargent. Dvacetiletý Američan věřil kolegovi Rashicovi, že si dokáže poradit s přesilou, a tak vyrazil Hornovým směrem. Střelec druhého gólu sice ležel na zemi, ale to mu nezabránilo v ideální přihrávce na nabíhajícího kamaráda, který předvedl optimální zakončení pravačkou do protipohybu muže v rukavicích - 6:1.

V závěrečné desetiminutovce o sobě ještě dali vědět Rashica, Sargent a Niklas Moisander. Sice neproměnili, ale tohle vítězství a s ním i postup do baráže už Wederu Brémy stejně nemohlo nic vzít.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele