34. kolo
27.06.2020 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Pošestnácté v řadě Schalke v lize nevyhrálo, výprask inkasovalo ve Freiburgu

Freiburg v předposledním kole prohrál na půdě Bayernu, a musel tak nyní na závěr proti Schalke skousávat zklamání z faktu, že do evropských pohárů se na příští sezónu neprobojuje. V tomhle utkání mu šlo pouze o to důstojně se rozloučit s letošním působením v Bundeslize a ubránit svou osmou příčku v tabulce, což se mu ve finále opravdu velmi hravě podařilo.

Zato hosté v podstatě jen potvrdili, že letošní ročník se zlatým písmem do kronik rozhodně psát nebude. Možná že kdyby neměli nahrané body z podzimu, kdo ví, jestli by v konečném účtování neusilovali dokonce o záchranu. Vysoká čtyřgólová prohra mimochodem znamenala prodloužení jejich dlouhého čekání na ligové vítězství už na šestnáct zápasů v řadě.

Svěřenci trenéra Christiana Streicha byli před tímto soubojem v evidentně lepší formě a tuhle skutečnost proti svému protivníkovi jednoznačně potvrdili. Do poločasu se trefili Luca Waldschmidt, jenž á propos skóroval i po přestávce, a Jonathan Schmidt, kteří zařídili pohotové vedení, zkraje druhé půle se pak ještě střelecky prosadil Lucas Höler.

Celek z Gelsenkirchenu si sice vytvořil první větší šanci tohoto střetnutí, a to zásluhou Bozdogana, zasáhl ale proti němu úspěšně brankář Flekken. Naopak na druhé straně se Breisgau-Brasilianer v koncovce nezmýlili. Günter dostal nalevo příliš prostoru, přihrál do druhé vlny nabíhajícímu si Waldschmidtovi, jenž pak tvrdě zakončil na bližší tyčku.

Sedm minut před obrátkou se skóre znovu pohnulo směrem kupředu, Freiburg se totiž rozhodl rozehrát standardní situaci pomocí signálu. Ačkoli všichni zúčastnění na hrací ploše spíše čekali centr do pokutového území, Günter míč poslal dozadu za vápno na Schmida, jehož přízemní pokus nakonec prošel kolem hradby těl přímo přesně do dolního rohu brány.

Tým vedený koučem Davidem Wagnerem, který měl prakticky během celého jara notné obtíže s absencemi a mnohočetnými zraněními, nevstoupil nijak dobře ani do dějství dalšího. Uběhlo sotva pár desítek vteřin a Grifo už stačil parádně uvolnit Hölera, který si zaběhl za sokovu obranu, ocitl se sám před gólmanem Nübelem, a toho dokázal šikovně překonat.

Schalke inkasovalo počtvrté a naposledy v 57. minutě, na střeleckou listinu se zapsal podruhé Waldschmidt, jenž zacílil za záda Nübela i z poměrně těžkého úhlu. Dvacet minut před koncem mohl ještě náskok domácích navýšit Petersen, pravačkou však nasměroval balón jen mimo, a v 84. minutě neseřídil svá mířidla správně ani účelně jeho spoluhráč Sallai.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Freiburg by mohl zakončit sezonu stylově, tak jak to velmi dobře ovládají- NESHODOU s bookmakery. On nám to posléze pan Streich na tiskovce vysvětlí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele