Bundesliga - souhrn 31. kola

26.04.2019, 22:24, aktualizováno 28.04.2019, 19:59
Komentáře a souhrny
Dortmund nezvládl derby se Schalke, Bayern ovšem netrestal, když jen remizoval v Norimberku. Ve spanilé jízdě pokračuje RB Lipsko, další ztrátu naopak zaznamenal Frankfurt, což hraje do karet například Leverkusenu. Zaváhání Eintrachtu nevyužil ani Hoffenheim, jenž se mohl přiblížit na jediný bod k Lize mistrů, jenže prohrál doma vysoko s Wolfsburgem.

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 1:1

28.04.2019 18:00

Góly: 48. Matheus Pereira - 75. Serge Gnabry

Poslední utkání 31. kola Bundesligy obstarali fotbalisté Norimberku a Bayernu Mnichov. Norimberk měl ze stadionu odejít s přídělem, realita je však úplně jiná a domácí získali cenný bod za remízu 1:1 proti velkému favoritovi.

Norimberk má za sebou hrůzostrašný průběh sezóny a s velkou pravděpodobností spadne o patro níže. Před tímto duelem mu patřilo předposlední místo tabulky a co víc, poslední Hannover se na něj díky výhře v tomto kole bodově dotáhl.

Mnichovským se v posledních týdnech podařilo dostat na špici soutěže před klopýtající Dortmund, jenž jim dal navíc svou sobotní prohrou šanci jít do čtyřbodového trháku, který by už byl velmi pravděpodobně rozhodující.

Do zápasu podle očekávání vstoupil aktivněji Bayern. V 10. minutě Alaba našel ve vápně Müllera, jehož slabá střela ale stačila pouze na zisk rohového kopu. Ve 23. minutě se musel hodně činit domácí brankář Mathenia, aby vytěsnil Alabovu střelu z přímého kopu aspoň do břevna, od něhož se odrazil míč před bránu, kde se neúspěšnou dorážkou prezentoval opět Müller.

Ve 35. minutě vyrobil minelu v rozehrávce Süle, který poslal nepřesnou přihrávku svému brankáři Ulreichovi a ten měl co dělat, aby se mu podařilo dostat míč do bezpečí dřív, než se k němu dostal jeden útočník Norimberku.

Začátek druhého poločasu byl pozdržen kvůli problémům s pyrotechnikou, které byly způsobeny fanoušky Bayernu. Po chvíli už bylo vše v pořádku a mohlo se hrát. Ve 48. minutě však následovalo něco, co mohlo být podnětem k dalším pyrotechnickým hrátkám v podání příznivců hostí. Po centru z levé strany zakončoval Löwen, jehož ránu ještě stačil Ulreich vyrazit, na dorážku Pereiry z vápna byl ale krátký - 1:0.

V 60. minutě měl po přihrávce Rodrígueze na kopačce vyrovnání Goretzka, avšak Mathenia jeho pokus bravůrně zlikvidoval. V 69. minutě Rodríguez zahrával přímý kop a s přispěním jemného přizvednutí míče rukama Mathenii orazítkoval znovu břevno. Čtvrt hodiny před koncem se hosté konečně dočkali. Coman nacentroval zprava na druhou stranu za obranu přímo na volného Gnabryho, který se štěstím obloučkem překonal domácího gólmana a srovnal skóre - 1:1.

Závěr zápasu přinesl ještě několik zajímavých situací. V 89. minutě Alaba ve vápně Bayernu sestřelil loktem Margreittera a domácím daroval možnost rozhodnout z pokutového kopu. K jeho rozehrávce se v 91. minutě postavil Leibold a poslal míč přímo do tyče Ulreichovy branky. Poslední šance utkání však patřila hostujícímu Comanovi, jenž šel v 95. minutě zcela sám na Matheniu a nechal ho nepovedenou střelou vyniknout. 191. bavorské derby tak svého vítěze nemá.

Norimberk díky této překvapivé remíze odskočil poslednímu Hannoveru na rozdíl jednoho bodu, na baráž však ztrácí díky výhře Stuttgartu už pět bodů. Záchrana je už tak jen těžko realizovatelná. Kovaćova parta přišla o možnost de facto definitivně rozhodnout o titulu a musí i zbylá tři utkání vyhrát, aby se nemusela spoléhat na další případné zaváhání BVB.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:4

28.04.2019 15:30

Góly: 9. Ádám Szalai - 41. William, 69. Wout Weghorst, 85. Maximilian Arnold, 88. Wout Weghorst

Hoffenheim a Wolsfburg. Dva ambiciózní týmy, které usilují o účast v evropských pohárech. Čekal se zajímavý a napínavý souboj bez většího favotita, jenž skončí buď remízou, nebo pouze těsnou výhrou jednoho z týmů. Wolfsburg ale konto Hoffenheimu zatížil čtyřmi góly a zamotal bitvu o Evropu.

Nagelsmannovi svěřenci před zápasem klesli vlivem výhry Leverkusenu ze šestého na sedmé místo a byli tak vystřídáni na poslední pohárové pozici právě Farmaceuty, na něž nově ztráceli jeden bod. Proto pro ně byla případná výhra v utkání s Wolfsburgem nesmírně důležitá.

Vlkům před tímto venkovním duelem patřilo deváté místo a o motivaci měli také postaráno. Díky vítězství se mohli posunout těsně za svého dnešního soupeře a co víc, pouhé dva body za onen šestý Leverkusen a pátý Mönchengladbach.

První ohrožení branky soupeře si na svůj účet po čtyřech minutách hry připsal hostující Klaus, jehož dalekonosnou ránu vyrazil Baumann do břevna. Jako první však úspěšně udeřili domácí o pět minut později. Schulz dostal na levé straně míč do běhu a poslal přízemní centr před bránu přesně k nohám Szalaie, který překonal Pervana - 1:0. Ve 13. minutě Belfodil mohl přidat druhý gól domácích, Perven jeho střelu ale vyrazil do břevna podobně jako na začátku utkání Baumann.

O minutu později byl ve vápně hostů faulován Belfodil a po přezkoumání VAR byla nařízena penalta pro Hoffenheim. Míč si k exekuci připravil Kramarić a poslal Pervena na druhou stranu, ke své smůle však trefil pouze tyč a skóre tak zůstalo nezměněno.

Ve 27. minutě mohl vyrovnat hlavou Knoche, Baumann byl proti. Ve 39. minutě se ke střele odhodlal Arnold, znovu ale ztroskotal na schopnostech domácího gólmana. Avšak tři minuty před koncem poločasu se už skóre přece jen měnilo. Střílený centr z pravé strany pokutového území Hoffenheimu propadl až ke kopačkám levého beka Williama, jenž se dlouho nerozpakoval a úchvatným obstřelem na zadní tyč vyrovnal - 1:1.

V 67. minutě přišla po divoké první půli první šance té druhé. Nuhu si naskočil na centr Kramariće od rohového praporku a hlavou poslal míč těsně vedle tyče Pervenovy svatyně. Hned o dvě minuty později přišlo potrestání na druhé straně. William nacentroval z pravé strany na zadní tyč, kde se nacházel Weghorst a se štěstím překonal hlavou Baumanna - 1:2.

Pět minut před koncem základní hrací doby Weghorst přihrál Arnoldovi, ten si navedl míč na svou levou nohu a tvrdou ranou k bližší tyči zvýšil na 1:3. O tři minuty déle stanovil konečné skóre na 1:4 svým druhým gólem v zápase Weghorst, asistoval mu předchozí střelec Arnold přesným stříleným centrem z levé strany, který neměl nejlepší střelec hostí problém zužitkovat.

Hoffenheim si tak v tomto utkání utrhl ostudu a musí se oklepat nejlépe hned v dalším kole, pokud nechce na poslední chvíli definitivně ztratit vstupenku do Evropy, kterou už aktuálně ani nedrží. Naopak Wolfsburg se do centra boje o poháry vrátil s velkým elánem a v případě, že se mu podaří na tento výkon navázat v posledních třech ligových kolech, neměla by ho evropská scéna minout.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1:0

27.04.2019 18:30

Góly: 56. Anastasios Donis

Fotbalisté Mönchengladbachu ani v 31. kole nedokázali zastavit výkonnostní mizérii a na hřišti outsidera ze Stuttgartu prohráli 0:1. Nevyužili tak zaváhání Frankfurtu, díky němuž se mohli posunout na čtvrté místo tabulky.

Úvod zápasu mnoho zajímavého nenabídl, za zmínění stojí snad jen pokus Pley ze šesté minuty, který ale zlikvidoval brankář Zieler. Ve 22. minutě pak na druhé straně pálil Castro příliš vysoko. O čtvrt hodiny později z úhlu zkoušel překvapit Zielera Hofmann, domácí gólman však zůstal nepřekonán. Podobně na tom byl prozatím i jeho protějšek Sommer, kterému ve 41. minutě pomohlo i to, že Didavi svou hlavičku z nadějné pozice netrefil ideálně. Ještě větší šanci měl o chvíli později jeho spoluhráč Beck, ke kterému míč proskákal až do vápna, i tentokrát však Sommer dokázal zasáhnout.

Domácí věděli, o co hrají, výhra Schalke nad Dortmundem znamenala, že i hráči VfB si musí připsat tři body, aby reálně zůstali ve hře o zajištění záchrany. Do druhé půle vstoupili opět aktivně, hodně se v tomto smyslu činil zejména řecký útočník Anastasios Donis. Nejprve jeho pokus hlavou skončil v Sommerových rukavicích, o chvíli později už nastřelil tyč, nakonec se ale odměny dočkal a otevřel skóre. V 56. minutě využil zaváhání obránce Elvediho, ve vápně se dostal k odraženému míči a s přehledem jej napálil do levého rohu brány.

Po zbytek zápasu hru kontrolovali převážně hosté, do vyložených šancí se však nedostávali. V 77. minutě poslal nadějný centr do vápna Traoré, nikdo z jeho spoluhráčů však míč do sítě uklidit nedokázal. O deset minut mohl definitivně rozhodnout domácí Insua, který ale Sommera nepřekonal. A tak v závěru ještě mohlo dojít k dramatu, v nastavení nadějně pálil Hazard, ale jeho ránu domácí zblokovali a připsali si tak důležité vítězství nad Gladbachem 1:0.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 0:0

27.04.2019 15:30

Góly: -

Vyrovnané, na šance však chudé utkání spolu odehráli Frankfurt a Hertha Berlín. Domácí Eintracht v závěru nevyužil ani desetiminutovou přesilovku a v boji o postup do Ligy mistrů si tak stejně jako před týdnem připsal jen bod.

Domácím chybí produktivita francouzského útočníka Sebastiena Hallera. Ten se zranil na konci března a Frankfurt od té doby vyhrál jediné bundesligové utkání. V souboji s Herthou si první větší možnost ke skórování připsal po dvaceti minutách Ante Rebič, jehož přízemní střelu ale gólman Jarstein zlikvidoval. Na druhé straně měl dvě nadějné příležitosti Ibiševič, nejdříve jej však vychytal Trapp, následně jeho rána mířila mimo. Největší šanci první půle tak měl opět Rebič, který si naskočil na centr do vápna, ani tento pokus však Jarstein do brány nepustil.

Příliš atraktivní podívanou nenabídl ani druhý poločas. V jeho úvodu byli aktivnější hosté, jediný náznak šance však skončil nepřesnou střelou jejich nejlepšího kanonýra Ondreje Dudy. Ani domácí jejich vyhlášený střelec nespasil. Luka Jović tentokrát působil nevýrazným dojmem a poprvé v sezóně se netrefil ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech. A když už to vypadalo, že by bezbrankový stav mohl z dobré pozice prolomit De Guzmán, místo Jarsteinovy brány poslal míč do nejvyšších pater Commerzbank-Areny. O vzrušení se tak v závěru postaral jen berlínský obránce Klünter, který se po druhé žluté kartě poroučel do sprch.

Domácím ale ani přesilovka ke gólu nepomohla. Zápas v poklidném tempu dospěl k bezbrankové remíze a Frankfurt tak ještě čeká boj o čtvrté místo zajišťující postup do Ligy mistrů s Mönchengladbachem, který se na něj v případě večerní výhry ve Stuttgartu může bodově dotáhnout

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 1:0

27.04.2019 15:30

Góly: 66. Hendrik Weydandt

Hannover se pouhá čtyři kola před koncem postavil svému osudu a po nejtěsnější výhře nad Mohučí oživil šance na účast v baráži. O jediný gólový moment se v HDI-Aréně postaral v 67. minutě Hendrik Weydandt.

Před utkáním mnozí favorizovali Mohuč a hosté byli v prvním poločase skutečně aktivnější, jenomže gólmana Essera nedokázali překonat, tedy přesněji řečeno v rámci regulí. Nepovedená hlavička Matety ještě tolik nebezpečí neznamenala, ovšem zakončení Onisiwa, které šlo jen těsně vedle, už ano. Mezitím zahrozil i Hannover, rána Jonathase nebyla vůbec špatná, ale také nebyla gólová. Balón se poprvé třepotal v síti po půlhodině hry, ale Quaison se radovat nemohl, protože sudí odhalili útočný faul, takže se dál hrálo za stavu 0:0.

Těsně před koncem prvního poločasu přišly dvě velké gólovky hostů. Nejprve Matatovu hlavičku nezkrotil Esser, své zaváhání při bezprostřední dorážce okamžitě odčinil a výtečným zákrokem udržel čistý štít.

Jakkoliv byla Mohuč v utkání lepší, nakonec se porazila sama. V 67. minutě přišla neuvěřitelná situace, kdy se v šestnáctce hostí několikrát zvláštně odrazil balón do náruče Mullera, který ho ale neschoval a nepodržel, takže ho domácí z brankové čáry doslova vydolovali a posunuli na vápno, kde trefil prázdnou branku Hendrik Weydandt.

Hosté pak byli znovu lepší, ale do koncovky už se nedostávali. Čtyři minuty před koncem mohl pojistit výsledek Anton, jehož střela byla naštěstí pro hosty zablokovaná. Hannover udolal v domácím utkání Mohuč 1:0 a stále může pomýšlet na záchranu.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Werder Brémy 4:1

27.04.2019 15:30

Góly: 1. Benito Raman, 22. Kenan Karaman, 56. Rouwen Hennings, 76. Markus Suttner - 28. Max Kruse (pen.)

Zdali si duo českých reprezentantů Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie zahraje v příštím ročníku evropské poháry jisté stále není, ale po zápase s Fortunou Düsseldorf to vypadá velmi bledě. Domácí tým nasázel Werderu čtyři góly a protože jen jednou inkasoval, připisuje si vítězství 4:1. Utkání nabídlo spoustu brankových příležitostí na obou stranách, ovšem Fortuna byla efektivnější.

Fortunu především nakopl bleskurychlý gól, kterého docílila už v první minutě zápasu. Benito Raman si narazil před vápnem s Henningsem a pak přízemní střelou k tyči překonal Pavlenku poprvé. Domácí byli při chuti a o pět minut později nebezpečně hlavičkoval z rohového kopu Ayhan. Další pohroma pro Werder přišla ve 23. minutě a tentokrát po lahůdkové individuální akci Keanana Karamana, který od středového kruhu prošel celé hřiště a neomylně zakončil. Vzápětí to dokonce mohlo být 3:0, ale Pavlenka přímý kop Ayhana výborně zlikvidoval.

Brémy vůbec nezachytily začátek zápasu a nakonec měly i štěstí, neboť Ayhan v šestnáctce nešikovně fauloval Klaassena a sudí ve prospěch hostí odpískal pokutový kop. Max Kruse poslal Rensinga na opačnou stranu a vrátil Werder do hry. Ještě lépe mohlo být hostujícím fanouškům ve 30. minutě, kdy hlavičkoval Langkamp a Rensing musel na brankové čáře vytáhnout výtečný zákrok. Akce střídala akci a za dalších pět minut zachránilo Rensinga břevno, když na přední tyči hlavičkoval Nuri Şahin.

Fortuna sice vedla po prvním poločase plném šancí 2:1, ale výsledek mohl být skutečně jakýkoliv. I po obrátce se bylo na co dívat. V 56. minutě Düsseldorf znovu odskočil na rozdíl dvou branek. Do Karamanova výtečného centru se položil Rouwen Hennings a střelou do protipohybu překonal Pavlenku.

Následující minuty znovu nabídly velké šance na obou stranách a blízko snížení byl i český zadák Theo Gebre Selassie, který sám před Rensingem neuspěl. Gebre Selassie měl prsty i v další šanci Werderu, po jeho centru tentokrát zakončoval zblízka Kruse a Rensing i tuto příležitost ustál.

Brémy zahazovaly a Fortuna trestala. Čtvrthodinu před koncem definitivně rozhodl o vítězství domácího celku Markus Suttner, který se uvnitř vápna opřel do balónu a tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Brémy si sympaticky až do konce utkání vytvářely šance, ale konečný výsledek už se nezměnil.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Schalke 04 2:4

27.04.2019 15:30

Góly: 14. Mario Götze, 85. Axel Witsel - 18. Daniel Caligiuri (pen.), 28. Salif Sané, 62. Daniel Caligiuri, 86. Breel Embolo

Naděje fotbalistů Dortmundu na zisk bundesligového titulu utržily velkou ránu. Borussia v Revierderby proti Schalke na domácím stadionu znovu selhala a zápas, který dohrávala s devíti hráči v poli prohrála 2:4.

První úder utkání si přitom připsali žlutočerní. Už po čtrnácti minutách se radovali z prvního gólu, když Sancho poslal nadýchaný oblouček do vápna, kde nikým nehlídaný Mario Götze hlavou otevřel skóre. To byl však zároveň poslední radostný moment pro domácí fanoušky. Už o dvě minuty později totiž po nenápadné akci Schalke rozhodčí s pomocí videa nařídil penaltu za ruku Juliana Weigela. Tu s přehledem proměnil Caligiuri a bylo vyrovnáno. Domácí znejistěli a jejich odvěcí rivalové toho dokázali využít. Stalo se tak ve 28. minutě a opět u toho byl Daniel Caligiuri, jenž zahrával rohový kop. Ve vápně Dortmundu nejvýš vyskočil Salif Sané a hosté vedli 2:1. Jejich hra se vyznačovala mnohdy až přílišnou agresivitou, ještě před poločasem žlutou kartu viděli Caligiuri, Serdar a Embolo.

To v kombinaci s nepříznivým skóre hrálo hráčům Borussie na nervy, což se projevilo ve druhé půli. V 60. minutě nejprve kapitán Reus zezadu sestřelil Serdara a viděl červenou kartu. K následnému přímáku se postavil Caligiuri, který svůj nejvydařenější zápas v sezóně korunoval parádní střelou do levé šibenice, na niž byl gólman Bürki krátký. To nervové soustavy domácích podráždilo ještě víc a Reus měl brzy ve sprchách společnost. Opět to byl Suad Serdar, koho nevybíravým, a hlavně naprosto zbytečným skluzem složil k zemi Marius Wolf a rozhodčí podruhé během pěti minut tahal z kapsy červenou kartu.

Dvoubranková ztráta a dvojnásobné oslabení - domácí fanoušci byli v šoku. Malou naději na body jejich favorité vykřesali po akci v 84. minutě, kdy do vápna poslal centr Bruun Larsen a osamocený Witsel snížil na 2:3. Tato naděje však netrvala ani minutu. Po rozehrávce se totiž hra okamžitě přesunula na polovinu Dortmundu, kde na hranici vápna napřáhl ke střele Embolo a milimetrově přesně trefil pravý dolní roh brány.

Borussia tak po roce a půl zažila další kolaps v domácím Revierderby a její šance na titul se rapidně zmenšila. Schalke naopak vyhrálo teprve podruhé od začátku února a vzdálilo se sestupovým příčkám.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - SC Freiburg 2:1

27.04.2019 15:30

Góly: 19. Timo Werner, 78. Emil Forsberg (pen.) - 66. Vincenzo Grifo

Fotbalisté Lipska si v příští sezoně zahrají Ligu mistrů. Rozhodla o tom domácí výhra nad Freiburgem 2:1, po které mají tři kola před koncem soutěže na třetím místě nedostižný desetibodový náskok na Frankfurt. O vítěznou branku se postaral dvanáct minut před koncem úspěšný exekutor pokutového kopu Emil Forsberg.

Lipsku zároveň pomohlo i souběžně hrané utkání Eintrachtu Frankfurt s Herthou, které skončilo 0:0.

Domácí se nechtěli ostatními výsledky zaobírat a souboj s Freiburgem chtěli rozhodnout svým výkonem. Už ve 2. minutě předvedl krásnou akci Timo Werner, jenž si navedl balón ke střele a jen těsně minul pravý horní roh branky. Freiburg domácímu snažení odolával jen do 19. minuty, kdy se po akci a přihrávce Poulsena pootočil s balónem Timo Werner a nekompromisní střelou zajistil Lipsku vedení. To nemuselo trvat dlouho, hned z následující akce mohl Freiburg trestat, ale Lucas Höler ani nadvakrát nedokázal překonat Gulácsiho. Střelecké štěstí zkoušel na domácí straně Kampl, přízemní střelou minul tyč a nic dalšího už první poločas nenabídl.

Domácí mohli být určitě spokojenější, ale Freiburg v prvním poločase ukázal, že může být nebezpečný. Koneckonců sami Býci se o tom přesvědčili v 66. minutě, kdy se parádně z volného přímého kopu trefil Vincenzo Grifo a srovnal na 1:1. Lipsko na okamžik znervóznělo a Freiburg toho mohl využít, tvrdou ránu Mika Frantze vyrazil Gulácsi a domácí brankář si tygřím skokem poradil i s další obrovskou šancí v podání Grifa.

Lipsko mohlo svému brankáři děkovat a čtvrthodinu před koncem strhlo vedení opět na svojí stranu. Poulsenovu dělovku ještě vytáhl Schwolow, ale následně byl odpískán pokutový kop a Emil Forsberg střelou do protipohybu brankáře dal na 2:1. Závěr zápasu byl vzhledem k jednobrankovému náskoku domácích ještě dramatický a Freiburg sahal po vyrovnání v první minutě nastaveného času, jenže Marcel Halstenberger před prázdnou brankou na poslední chvíli dobře zasáhl.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1:4

26.04.2019 20:30

Góly: 12. Kevin Danso - 15. Kevin Volland, 48. Kai Havertz, 60. Jonathan Tah, 88. Julian Brandt

Předehrávku 31. kola Bundesligy obstaraly týmy Augsburgu a Bayeru Leverkusen. Hosté byli vzhledem k postavení obou týmů v tabulce favority a svou roli bez problémů potvrdili.

Augsburg šel do zápasu z průběžného čtrnáctého místa ligy s vědomím, že pokud se mu povede vyhrát, odvrátí hrozbu baráže. Navíc se za určité konstelace událostí mohl posunout o pozici výš před nyní třináctý Freiburg.

Hráči Leverkusenu měli obrovskou motivaci tento duel zvládnout, neboť na pohárové umístění před výkopem ztráceli jen dva body. K tomu jim navíc může hrát do karet i fakt, že jejich nejbližší konkurent, Hoffenheim, jenž před tímto kolem okupoval právě onu šestou, dva body vzdálenou příčku, vyzve v neděli Wolfsburg, tedy další tým se stejnými ambicemi.

Utkání začalo pro domácí velice dobře. Už ve 12. minutě se ujali vedení poté, co se Danso trefil hlavou po rohovém kopu Schmida - 1:0. Hned v 15. minutě ale bylo vyrovnáno. Aránguiz vyslal dopředu Vollanda a ten razantní ranou levačkou pod břevno vyrovnal na 1:1. O pět minut později se málem hosté dostali do vedení, když se po přihrávce Weisera prosadil Alario. Gól byl ale nakonec s pomocí videa správně odvolán kvůli ofsajdovému postavení nahrávajícího Weisera.

Alario se mohl v rámci pravidel radovat po půl hodině hry, z voleje ale mířil nad branku domácích. V nastavení prvního poločasu měl ještě jednu stoprocentní příležitost, z bezprostřední blízkosti však pouze orazítkoval břevno.

Krátce po začátku druhé půle už šel Bayer do očekávaného vedení. Volland ve 48. minutě poslal do vápna přízemní centr, který trochu nemotorně se štěstím uklidil do Kobelovy sítě Havertz - 1:2. V 56. minutě Leverkusenu nebyla uznána další branka a znovu v tom hrálo roli video. Danso nešťastně zamířil do vlastní sítě, ale vzhledem k ofsajdovému postavení Taha, který ovlivnil Dansovu hru, se rozhodčí rozhodl pro neplatnost gólu.

Ovšem netrvalo dlouho a už to skutečně a regulérně bylo 1:3 z pohledu Augsburgu. V 60. minutě Brandt zahrál přímý kop z úhlu přímo na Kobelovu svatyni a brankář domácích vyrazil kulatý nesmysl přímo k nohám Taha, jenž tak neměl problém s navýšením náskoku svého týmu. Definitivní podobu dal výsledku v 88. minutě sám Brandt zakončením do prázdné branky po přihrávce Vollanda a teči Kohra - 1:4.

Augsburg to měl dobře rozjeté, ale vedení mu dlouho nevydrželo a od té doby byl de facto celý zbytek zápasu v režii Farmaceutů. Domácí tak zůstanou na čtrnáctém místě a na definitivní potvrzení záchrany si tak ještě budou muset počkat. Hosté se díky výhře posunuli na průběžné šesté místo a nyní už jen budou čekat, jak dopadne souboj jejich rivalů v bitvě o Evropu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31225480:3071
2.Borussia Dortmund31216474:4069
3.RB Lipsko31197559:2464
4.Eintracht Frankfurt31159758:3554
5.Borussia Mönchengladbach311561049:3851
6.Bayer Leverkusen311631257:4951
7.TSG Hoffenheim311311766:4550
8.VfL Wolfsburg311471052:4649
9.Werder Brémy311210953:4646
10.Fortuna Düsseldorf311241544:6040
11.Hertha BSC319101241:4837
12.1. FSV Mainz 05311061537:5236
13.SC Freiburg317111340:5632
14.FC Augsburg31871647:5931
15.Schalke 0431861736:5430
16.VfB Stuttgart31661928:6724
17.1. FC Norimberk313101825:5719
18.Hannover 9631462126:6618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
andrew96

Když že dvou nejdůležitějších zápasů prohraješ první ještě v kabině a ve druhém si necháš dat 2 červené, tak se o Meisterschale hraje těžko.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund se zbláznil?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

BVB ..tem psychika proste nedovoli ten titul vyhrat.

Reagovat
Liquid

Dortmund tragédi snad je ještě předežene Lipsko

Reagovat
kiciN

Tvle Reus a Wolf ty skluzy? Totalni hnus.

Reagovat
Liquid

však je to straně nesympatický tým

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdy moze mat svoj nazor, mne je vrcholne nesympaticke Lipsko

Reagovat
Liquid

rozumím, ale jsou to hrdinové NDR

Reagovat
smazaný uživatel

To byl VfB,ten s dnešním scheiß Red Bull nemá vůbec nic společného

Reagovat
smazaný uživatel

Nie Lokomotive?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene,Lokomotive je jiný klub,hraje v Regionallize.

Reagovat
Rudnevs

Prakticky to je ten istý klub, akurát Lokomotive bol názov pre VfB za čias DDR. Predtým to bolo VfB Leipzig, potom za čias DDR to bola Lokomotive (medzi rokmi 1946 a 1963 stihli vymeniť ďalších x názvov, až potom sa ustálil názov Lokomotive) a po revolúcii opäť VfB Leipzig (po revolúcii si mnohé kluby dali preč tie DDR názvy a dali si tam nové alebo pôvodné, trebárs i Dynamo menilo názov i logo). VfB Leipzig v 90. rokoch postúpil do Bundesligy, potom ale v roku 2004 skrachovali a nástupcom klubu sa stala súčasná Lokomotive.

Čiže keďže Liquid písal o DDR, tak to sedí na Lokomotive. Ale on je troll, on stejne myslel RB, hoci už asi 30 rokov žiadna DDR neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale VfB-nebo předtím Lokomotive- hrál na Zentralstadionu,což je dnes stadion RB.Nynější Lok hraje na nějakém menším stadionku.

Reagovat
Rudnevs

Hrajú na Bruno Plache Stadion, ale tam hrali Lokomotive a neskôr VfB aj predtým. Akurát s výnimkou pohárových zápasov Lokomotive (tie boli na Zentralstadione) a asi piatich rokov v 90. rokoch, keď “Bruno” nesplňal podmienky na 1. ani 2. Bundesligu a tým pádom muselo VfB hrať tiež na Zentralstadione. Potom ale na Brunovi výrazne zredukovali kapacitu a dali tam stožiare, a preto tam VfB opäť hralo od druhej polovice 90. rokov až do zániku.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za upřesnění.Já píšu vše z hlavy,tak jak si to pamatuju a nechce se mi podrobnosti štrachat na netu

Reagovat
smazaný uživatel

Labilove no..

Reagovat
RadekVonCZE

Já zápas neviděl, může mi někdo vysvětlit, co se tam stalo, že Reus s Wolfem dostali dvě redky?

Reagovat
smazaný uživatel

Dva skluzy zezadu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
BaggioRoberto

Asi moc tataráčku před zápasem.

Reagovat
celeb

z tych poslednych zaberov ta 2. cervena byt nemusela. Tam bol fakt minidotyk a to divadlo co tam robil ten hrac Schalke ...

Ale boli uz v prdeli a nic by sa nezmenilo.

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BaggioRoberto

Jediné Schalke zůstalo věrné svému číslu.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB trosku premotivovane v tom zapase.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednej strane by Gladbachu LM pristala (hlavne, ak Rose bude taký, ako ho tu popisujú miestni), na tej druhej by to rovnako svedčalo aj Eintrachtu. Síce po dnešnej prehre s VfB to vyzerá tak, že Frankfurt to už udrží, ale najideálnejšie by bolo, keby Gladbach pustí pred seba a LM si dá cez víťazstvo v EL. :)

Reagovat
curci

Nezabudal by som na rozbehnuty hoffenheim o tyzden hraju v gladbachu ak ziskaju aspon bod mydlim si ze oni budu v lm

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, zabudol som, že majú ešte zápas k dobru. Zajtra s VfL a aj potom na Gladbachu to môže dopadnúť hocijako. Aj keď Eintracht zas má vonku Bayer s Bayernom + EL...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem viděl sestřih BVB vs Schalke ..jako co nechápu, jak si vůbec mohli dovolit domácí stěžovat a jít kecat s rozhodčím za ty fauly..to je na ukamenování..snad je v dalším kole Werder doma podobně přebrousí, pokosí, a běda jak si mrdky budou stěžovat...odpornej klub..Schalke krásná práce

Reagovat
Heresy

Reagovat
Martas30

Tobě asi BVB hodně leží v žaludku . Oba dva zákroky samozřejmě prasárny a obě červené uplně jasné, ale fakt by mě zajímalo, proč je BVB odporný klub .

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pozérskej klub, prostě mi nesedí, nemam ho rád, odjakživa.. ..

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern

Reagovat
oli9

tohle si přesně myslím o Bayernu navíc Bayern odjakživca tlačenka od rozhodčích navíc

Reagovat
vladino10

Hráči Bayernu by sa nesťažovali, však

Taký Neuer, čo dvíha ruku na znamenie ofsajdu pri 90% gólov čo Bayern inkasuje..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Müllered

Než přišla rakovina, tak to tolik nedělal.

Reagovat
REPLIKATOR

Gól na 1:1 z vymyšlené penalty, mu nastřelí ruku z půl metra. Reusova červená diskutabilní. Ta druhá červená samozřejmě jasná...

Reagovat
BaggioRoberto

O čem bys tam chtěl jako diskutovat?

Reagovat
vladino10

Byla to jasná červená karta, přišel jsem do souboje pozdě. Všichni, kteří mě znají, moc dobře vědí, že jsem ho nechtěl zranit. Omlouvám se týmu- Reus

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Diskutabilní? Se prober

Reagovat
RadekVonCZE

Zavři hubu a běž si dát Paulanera idote

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Šašo, Schalke prasilo stejně ne-li víc.

Reagovat
Rudnevs

Hráči Dortmundu asi správne nepochopili, ako Watzke myslel, keď vravel, že nechce, aby Schalke spadlo.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
oli9

Psát tady něco o prasení BVB je teda pěkná hovadina, červené obě zasloužené ale v celém zápase měl dormund snad 9 faulů.... ale BVB si za to mohlo samo nezvládlo ten zápas, Schalke faulovalo a prasilo daleko vic jak v zápase tak celé sezoně, škoda že nespadnou do té druhé ligy

Reagovat
Rudnevs

HSV Kľudne si viem predstaviť scenár, že druhý skončí nakoniec Paderborn, Union prehrá baráž so Stuttgartom a HSV skončí štvrté.

Reagovat
andrew96

Já bych nejradši, kdyby šel přímo Union a HSV do baráže. Proti VfB by to byl velice atraktivní duel. Ale Paderborn se rozjel, má teď jasně nejlepší formu a klíčový zápas s Hamburkem hraje doma.

Reagovat
Rudnevs

Ako vravíš, Paderborn je rozbehnutý jak sviňa a HSV je na tom v Rückrunde katastrofálne. Niektorí fanúšikovia si prajú koniec Wolfa, lebo chcú ešte postúpiť, ale ja pevne verím, že Wolf ostane. Neni to vina trénera. Ten káder na to proste úplne nemá, je to najmladší káder v lige, na viacerých pozíciách hrajú proste len mladíci bez skúseností, ktorí sa ešte potrebujú vyvýjať. A tí skúsení hráči sú ešte naplaveniny z čias prvoligových.

Holtby sa pekne vyfarbil, že vraj pokial nebude v základe, tak ani nechce ísť na zápas. Tak to nech ide do riti. Už je i suspendovaný. Začínam sa prikláňať k názoru, že to neni žiaden srdciar a hrdina, ako ho mnohí vykreslujú, ale naozaj jeden zo symbolov úpadku HSV, ktorý poberal neskutočný plat. Ale no, uvidíme, trebárs sa ešte podarí postúpiť, možné je všetko, ten bodový odstup je minimálny a bude to pekne dramatické, ale tá forma je alarmujúca.

Union by bol super, proste po všetkých stránkach parádny klub, na tom sa zhodneme snáď všetci. Paderborn si v BL naopak neprajem, hoc sú pre mňa momentálne z tej trojice favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Holtby se pak za sve chovani omluvil.

Reagovat
cologneFC

A s nami počítaš ako s postupujúcimi?

Reagovat
Rudnevs

Hej, toto už nedoserete...

Reagovat
andrew96

Union pěkně se to zamotalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, byl jsem tady správně kárán ať ještě nic nezakřiknu Nevadí, příště zkusím udělat nějakou pozitivní předpověď na Bayern, snad to bude mít stejný účinek

Reagovat
HSV1887

Zaslouzrna vyhra

At uz jde ten HSV do prdele fakt, to je parodie na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Veru, Union by mohol nakuknúť do Bundesligy :)

Reagovat
smazaný uživatel

TOOOR ! Norimberk

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg do Európy

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jakoby tohle kolo neexistovalo ok?

Reagovat
Rudnevs

Celé toto kolo je úplná haluz, až na 2-3 zápasy sú všetky výsledky naopak...

Reagovat
PavlíčeQ

Tyvole Kingu co to bylo? Tohle jestli nás bude stát titul

Reagovat
vladino10

to bol zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Kovač půjde, na tohle nemám nervy ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bod může být pro Bayern klíčový.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Seydou Doumbia

Bayern to ještě bude mít těžké, když dva nejtěžší zápasy je čekají na konci proti Lipsku a Eintrachtu...

Reagovat
Bayern +

Ale stačia nám 4 body, ak BVB stratí, tak možno ani to. Na druhú stranu to bude aspoň zaujímavé až do posledného momentu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik měl Dortmund náskok?

Reagovat
Heresy

9b

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele