31. kolo
27.04.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lipsko si zajistilo Ligu mistrů, doma porazilo Freiburg

Fotbalisté Lipska si v příští sezoně zahrají Ligu mistrů. Rozhodla o tom domácí výhra nad Freiburgem 2:1, po které mají tři kola před koncem soutěže na třetím místě nedostižný desetibodový náskok na Frankfurt. O vítěznou branku se postaral dvanáct minut před koncem úspěšný exekutor pokutového kopu Emil Forsberg.

Lipsku zároveň pomohlo i souběžně hrané utkání Eintrachtu Frankfurt s Herthou, které skončilo 0:0.

Domácí se nechtěli ostatními výsledky zaobírat a souboj s Freiburgem chtěli rozhodnout svým výkonem. Už ve 2. minutě předvedl krásnou akci Timo Werner, jenž si navedl balón ke střele a jen těsně minul pravý horní roh branky. Freiburg domácímu snažení odolával jen do 19. minuty, kdy se po akci a přihrávce Poulsena pootočil s balónem Timo Werner a nekompromisní střelou zajistil Lipsku vedení. To nemuselo trvat dlouho, hned z následující akce mohl Freiburg trestat, ale Lucas Höler ani nadvakrát nedokázal překonat Gulácsiho. Střelecké štěstí zkoušel na domácí straně Kampl, přízemní střelou minul tyč a nic dalšího už první poločas nenabídl.

Domácí mohli být určitě spokojenější, ale Freiburg v prvním poločase ukázal, že může být nebezpečný. Koneckonců sami Býci se o tom přesvědčili v 66. minutě, kdy se parádně z volného přímého kopu trefil Vincenzo Grifo a srovnal na 1:1. Lipsko na okamžik znervóznělo a Freiburg toho mohl využít, tvrdou ránu Mika Frantze vyrazil Gulácsi a domácí brankář si tygřím skokem poradil i s další obrovskou šancí v podání Grifa.

Lipsko mohlo svému brankáři děkovat a čtvrthodinu před koncem strhlo vedení opět na svojí stranu. Poulsenovu dělovku ještě vytáhl Schwolow, ale následně byl odpískán pokutový kop a Emil Forsberg střelou do protipohybu brankáře dal na 2:1. Závěr zápasu byl vzhledem k jednobrankovému náskoku domácích ještě dramatický a Freiburg sahal po vyrovnání v první minutě nastaveného času, jenže Marcel Halstenberger před prázdnou brankou na poslední chvíli dobře zasáhl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele