31. kolo
27.04.2019 15:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Dortmund nezvládl derby se Schalke a titul se mu vzdaluje

Naděje fotbalistů Dortmundu na zisk bundesligového titulu utržily velkou ránu. Borussia v Revierderby proti Schalke na domácím stadionu znovu selhala a zápas, který dohrávala s devíti hráči v poli prohrála 2:4.

První úder utkání si přitom připsali žlutočerní. Už po čtrnácti minutách se radovali z prvního gólu, když Sancho poslal nadýchaný oblouček do vápna, kde nikým nehlídaný Mario Götze hlavou otevřel skóre. To byl však zároveň poslední radostný moment pro domácí fanoušky. Už o dvě minuty později totiž po nenápadné akci Schalke rozhodčí s pomocí videa nařídil penaltu za ruku Juliana Weigela. Tu s přehledem proměnil Caligiuri a bylo vyrovnáno. Domácí znejistěli a jejich odvěcí rivalové toho dokázali využít. Stalo se tak ve 28. minutě a opět u toho byl Daniel Caligiuri, jenž zahrával rohový kop. Ve vápně Dortmundu nejvýš vyskočil Salif Sané a hosté vedli 2:1. Jejich hra se vyznačovala mnohdy až přílišnou agresivitou, ještě před poločasem žlutou kartu viděli Caligiuri, Serdar a Embolo.

To v kombinaci s nepříznivým skóre hrálo hráčům Borussie na nervy, což se projevilo ve druhé půli. V 60. minutě nejprve kapitán Reus zezadu sestřelil Serdara a viděl červenou kartu. K následnému přímáku se postavil Caligiuri, který svůj nejvydařenější zápas v sezóně korunoval parádní střelou do levé šibenice, na niž byl gólman Bürki krátký. To nervové soustavy domácích podráždilo ještě víc a Reus měl brzy ve sprchách společnost. Opět to byl Suad Serdar, koho nevybíravým, a hlavně naprosto zbytečným skluzem složil k zemi Marius Wolf a rozhodčí podruhé během pěti minut tahal z kapsy červenou kartu.

Dvoubranková ztráta a dvojnásobné oslabení - domácí fanoušci byli v šoku. Malou naději na body jejich favorité vykřesali po akci v 84. minutě, kdy do vápna poslal centr Bruun Larsen a osamocený Witsel snížil na 2:3. Tato naděje však netrvala ani minutu. Po rozehrávce se totiž hra okamžitě přesunula na polovinu Dortmundu, kde na hranici vápna napřáhl ke střele Embolo a milimetrově přesně trefil pravý dolní roh brány.

Borussia tak po roce a půl zažila další kolaps v domácím Revierderby a její šance na titul se rapidně zmenšila. Schalke naopak vyhrálo teprve podruhé od začátku února a vzdálilo se sestupovým příčkám.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
syraLFC

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele