31. kolo
28.04.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayern nedokázal naplno využít zaváhání Dortmundu a z Norimberku si veze pouze bod

Poslední utkání 31. kola Bundesligy obstarali fotbalisté Norimberku a Bayernu Mnichov. Norimberk měl ze stadionu odejít s přídělem, realita je však úplně jiná a domácí získali cenný bod za remízu 1:1 proti velkému favoritovi.

Norimberk má za sebou hrůzostrašný průběh sezóny a s velkou pravděpodobností spadne o patro níže. Před tímto duelem mu patřilo předposlední místo tabulky a co víc, poslední Hannover se na něj díky výhře v tomto kole bodově dotáhl.

Mnichovským se v posledních týdnech podařilo dostat na špici soutěže před klopýtající Dortmund, jenž jim dal navíc svou sobotní prohrou šanci jít do čtyřbodového trháku, který by už byl velmi pravděpodobně rozhodující.

Do zápasu podle očekávání vstoupil aktivněji Bayern. V 10. minutě Alaba našel ve vápně Müllera, jehož slabá střela ale stačila pouze na zisk rohového kopu. Ve 23. minutě se musel hodně činit domácí brankář Mathenia, aby vytěsnil Alabovu střelu z přímého kopu aspoň do břevna, od něhož se odrazil míč před bránu, kde se neúspěšnou dorážkou prezentoval opět Müller.

Ve 35. minutě vyrobil minelu v rozehrávce Süle, který poslal nepřesnou přihrávku svému brankáři Ulreichovi a ten měl co dělat, aby se mu podařilo dostat míč do bezpečí dřív, než se k němu dostal jeden útočník Norimberku.

Začátek druhého poločasu byl pozdržen kvůli problémům s pyrotechnikou, které byly způsobeny fanoušky Bayernu. Po chvíli už bylo vše v pořádku a mohlo se hrát. Ve 48. minutě však následovalo něco, co mohlo být podnětem k dalším pyrotechnickým hrátkám v podání příznivců hostí. Po centru z levé strany zakončoval Löwen, jehož ránu ještě stačil Ulreich vyrazit, na dorážku Pereiry z vápna byl ale krátký - 1:0.

V 60. minutě měl po přihrávce Rodrígueze na kopačce vyrovnání Goretzka, avšak Mathenia jeho pokus bravůrně zlikvidoval. V 69. minutě Rodríguez zahrával přímý kop a s přispěním jemného přizvednutí míče rukama Mathenii orazítkoval znovu břevno. Čtvrt hodiny před koncem se hosté konečně dočkali. Coman nacentroval zprava na druhou stranu za obranu přímo na volného Gnabryho, který se štěstím obloučkem překonal domácího gólmana a srovnal skóre - 1:1.

Závěr zápasu přinesl ještě několik zajímavých situací. V 89. minutě Alaba ve vápně Bayernu sestřelil loktem Margreittera a domácím daroval možnost rozhodnout z pokutového kopu. K jeho rozehrávce se v 91. minutě postavil Leibold a poslal míč přímo do tyče Ulreichovy branky. Poslední šance utkání však patřila hostujícímu Comanovi, jenž šel v 95. minutě zcela sám na Matheniu a nechal ho nepovedenou střelou vyniknout. 191. bavorské derby tak svého vítěze nemá.

Norimberk díky této překvapivé remíze odskočil poslednímu Hannoveru na rozdíl jednoho bodu, na baráž však ztrácí díky výhře Stuttgartu už pět bodů. Záchrana je už tak jen těžko realizovatelná. Kovaćova parta přišla o možnost de facto definitivně rozhodnout o titulu a musí i zbylá tři utkání vyhrát, aby se nemusela spoléhat na další případné zaváhání BVB.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Rich

0:5 (Lewa 2x, Muller, 1x, Gnabry 1x, Goretza 1x)

Reagovat
Jardman

James se vrátí do Realu Madrid! to doufám 11 navlékne Werner, 10 Havertz a 7 Pepé a za mě spokojenost.

Reagovat
Rich

Vrátí se tam a dlouho se tam neudrží, jelikož ho koupí nějaký klub, hádám, že v zimě odejde do Anglie. Jinak Werner je podle mě asi jasný hráč a číslo 11 je jasné. Jinak Pepe doufám, že přijde, sakra ten je skvělý. Slušelo by mu číslo 10. Havertz nevím, myslím si, že přijde, ale až další sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto slabucky bayern nebol uz niekolko sezon.na domacu ligu to staci vdaka dortmundu a jeho zlej forme ale v europe toto muzstvo nema co hladat.

Podla mna je velke minus trener.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele