31. kolo
27.04.2019 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pád Mönchengladbachu pokračuje, proti Stuttgartu se nezmohl ani na gól

Fotbalisté Mönchengladbachu ani v 31. kole nedokázali zastavit výkonnostní mizérii a na hřišti outsidera ze Stuttgartu prohráli 0:1. Nevyužili tak zaváhání Frankfurtu, díky němuž se mohli posunout na čtvrté místo tabulky.

Úvod zápasu mnoho zajímavého nenabídl, za zmínění stojí snad jen pokus Pley ze šesté minuty, který ale zlikvidoval brankář Zieler. Ve 22. minutě pak na druhé straně pálil Castro příliš vysoko. O čtvrt hodiny později z úhlu zkoušel překvapit Zielera Hofmann, domácí gólman však zůstal nepřekonán. Podobně na tom byl prozatím i jeho protějšek Sommer, kterému ve 41. minutě pomohlo i to, že Didavi svou hlavičku z nadějné pozice netrefil ideálně. Ještě větší šanci měl o chvíli později jeho spoluhráč Beck, ke kterému míč proskákal až do vápna, i tentokrát však Sommer dokázal zasáhnout.

Domácí věděli, o co hrají, výhra Schalke nad Dortmundem znamenala, že i hráči VfB si musí připsat tři body, aby reálně zůstali ve hře o zajištění záchrany. Do druhé půle vstoupili opět aktivně, hodně se v tomto smyslu činil zejména řecký útočník Anastasios Donis. Nejprve jeho pokus hlavou skončil v Sommerových rukavicích, o chvíli později už nastřelil tyč, nakonec se ale odměny dočkal a otevřel skóre. V 56. minutě využil zaváhání obránce Elvediho, ve vápně se dostal k odraženému míči a s přehledem jej napálil do levého rohu brány.

Po zbytek zápasu hru kontrolovali převážně hosté, do vyložených šancí se však nedostávali. V 77. minutě poslal nadějný centr do vápna Traoré, nikdo z jeho spoluhráčů však míč do sítě uklidit nedokázal. O deset minut mohl definitivně rozhodnout domácí Insua, který ale Sommera nepřekonal. A tak v závěru ještě mohlo dojít k dramatu, v nastavení nadějně pálil Hazard, ale jeho ránu domácí zblokovali a připsali si tak důležité vítězství nad Gladbachem 1:0.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele