Bundesliga - preview 31. kola

26.04.2019, 07:59, aktualizováno 28.04.2019, 08:38
Previews
Dortmund včera padl doma se Schalke a nabídl jedinečnou příležitost Bayernu, který bude mít v případě triumfu v Norimberku na čele tabulky už čtyřbodový náskok. Do dobré formy se rozehrál Hoffenheim, z posledních šesti zápasů vytěžil šestnáct bodů a další tři hodlá přidat proti Wolfsburgu...
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg  (neděle 15:30)
Fotbalisté Hoffenheimu přivítají během 31. kola Bundesligy na svém stadionu celek Wolfsburgu. Oba týmy od sebe dělí čtyři body a oba potřebují vyhrát, aby se přiblížily účasti v evropských pohárech.

Nagelsmannovi svěřenci byli před tímto kolem na šestém místě, ale v pátek je přeskočil díky výhře nad Augsburgem Bayer Leverkusen. Pokud tedy chtějí držet vstupenku do pohárů i tři kola před koncem ligového ročníku, musí bezpodmínečně vyhrát.

Vlkům se v posledních týdnech nedaří najít výsledkovou stabilitu. Jejich konkurentům se v tomto ohledu ale nedaří o moc lépe, takže mají Wolfsburgští pořád reálnou šanci na kvalifikaci do Evropy. Z aktuálního devátého místa mají ale svou úlohu beze sporu nejobtížnější v porovnání s ostatními týmy se stejným cílem, nyní ztrácí na šestý Leverkusen pět bodů.

Hoffenheim od začátku března v Bundeslize neprohrál, přitom od té doby odehrál šest zápasů, z nichž hned pět dokázal vyhrát. Dá se tedy konstatovat, že se jeho hráči nacházejí ve velmi dobré formě a určitě budou cílit na pátý triumf v řadě. Naposledy venku zdecimovali zoufalé Schalke vítězstvím 5:2.

Labbadiova parta minulý týden získala cenný bod za remízu 1:1 se čtvrtým Frankfurtem, s ohledem na průběh zápasu by však určitě uvítala vyšší bodový zisk. Domácí výsledky má Wolsfburg pravidelně dobré, ale venku je to jiná písnička. Tam Vlci dokázali naposledy získat body ve 23. kole na úkor Mönchengladbachu, jemuž uštědřili lekci v podobě výhry 3:0.

Zápas z řad domácích vynechají zranění Geiger, Hack, Joelinton a vykrartovaný Demirbay. Hostům ze zdravotních důvodů nepomůže trojice Casteels, Camacho, Stefaniak. Utkání bude mít jistě velké nasazení, pravděpodobně z něj jako vítězové vyjdou domácí.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bičakčić, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Schulz - Grillitsch - Amiri, Bittencourt - Belfodil, Kramarić
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Mehmedi - Ginczek, Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 5.27 - 6.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Norimberk - Bayern Mnichov  (neděle 18:00)
Norimberk bude dějištěm 191. bavorského derby mezi domácím 1.FC a Bayernem Mnichov. Naposledy jako vítěz z utkání vyšel Bayern po výhře 3:0 a dá se předpokládat, že, vzhledem k postavení obou týmů v lize, se podobný scénář odehraje i nyní.

Fotbalisté Norimberku mají s ohledem na těžký závěrečný los (Bayern, Wolfsburg, Mönchengladbach) velmi malou šanci na udržení v Bundeslize, cesta by mohla vést skrz baráž. Od ní je dělí jedna příčka a ztráta tří bodů. Ačkoliv to není závratný rozdíl, byl by skoro zázrak, kdyby se Norimberku podařilo vzepřít se osudu.

Kovaćovi svěřenci na jaře dali de facto zapomenout na hrubě nepovedený podzim a nyní drží sérii deseti neprohraných klání v řadě, mezi něž se řadí například i devastace Dortmundu výsledkem 5:0 v souboji jediných dvou aspirantů na titul. I díky tomu se tak Bayern aktuálně nachází na špici ligové tabulky, o bod před BVB.

Norimberk na konci března dokázal vyrhát po neuvěřitelných dvaceti ligových zápasech bez tříbodového zisku, odnesli to hosté z Augsburgu (3:0). Poté se svěřencům trenéra Schommerse povedlo remízovat ve Stuttgartu (1:1) a doma s patnáctým Schalke (1:1), v minulém kole ale tyto slibné výsledky následovala prohra 0:2 na hřišti Bayeru Leverkusen.

Bavorský gigant před týdnem čelil v Allianz Areně na jaře neporaženému Werderu Brémy a měl co dělat, aby se severoněmeckým celkem neztratil. Nakonec mu Süle svým gólem vystřelil důležitou výhru 1:0 a natáhl tak domácí vítěznou sérii Bayernu na úctyhodných devět duelů.

Norimberku na hřišti nepomůžou zranění Lippert, Valentini, Knöll a Zreľák. Bayern má na marodce aktuálně dva své hráče, Neuera a Robbena, kteří mu tak nebudou v tomto utkání k dispozici. Bayern by měl s přehledem zvítězit, můžeme čekat i slušnou povelikonoční gólovou nadílku v podání největšího německého klubu.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold - Erras - Löwen, Behrens - Matheus Pereira, Kerk - Ishak
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Martínez - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 22.70 - 10.60 - 1.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Frankfurtský Eintracht může díky solidnímu postavení v tabulce pomýšlet na účast v Lize mistrů. Hertha BSC je v klidném středu tabulky a evropské poháry ani sestup už se jí netýkají.

Frankfurt je s třiapadesáti body čtvrtý a na pátý Mönchengladbach má náskok dvou bodů. Kdyby tedy bundesliga končila už po třiceti kolech, šel by Eintracht přímo do Ligy mistrů, o kterou ale bude muset ještě zabojovat.

Hertha BSC je s šestatřiceti body na jedenáctém místě a na pozice zajišťující účast v evropských pohárech ztrácí dvanáct bodů. Na sestupové příčky má Hertha náskok patnácti bodů a vzhledem k tomu, že do konce sezóny už zbývají pouhé čtyři zápasy, ji v bundeslize určitě uvidíme i příští rok.

Kromě německé nejvyšší soutěže je Frankfurt aktivní v Evropské lize, kde se dopracoval přes Benfiku Lisabon do semifinále. V semifinále druhé nejprestižnější evropské soutěže se Frankfurt utká s londýnskou Chelsea, která vyřadila Slavii Praha.

V posledních třech bundesligových zápasech si Eintracht připsal jednu výhru, jednu prohru a jednu remízu. Nejdřív zvítězil 2:1 na půdě Schalke, poté prohrál 1:3 doma s Augsburgem a nakonec v pondělí v rámci dohrávky třicátého bundesligového kola remizoval 1:1 na půdě Wolfsburgu.

Poslední forma Herthy BSC není vůbec dobrá. Svěřenci trenéra Dárdaie naposledy zvítězili na začátku března, od té doby si připsali pět soutěžních proher a jednu remízu. Po prohře 2:3 s Dortmundem Hertha prohrála 0:5 s Lipskem, 1:2 s Düsseldorfem a 0:2 s Hoffenheimem. Minulou neděli přišlo alespoň částečné zlepšení, když Hertha remizovala 0:0 s Hannoverem. Na marodce Frankfurtu jsou Tawatha a Haller. Za Herthu pak určitě nenastoupí zranění Torunarigha a Maier a navíc vykartovaní Stark a Grujić.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Fernandes, Rode - da Costa, Kostic - Gacinović - Paciencia, Rebić
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Klünter, Rekik, Mittelstädt - Lustenberger, Skjelbred - Kalou, Duda, Dilrosun - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.65 - 8.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Poslední Hannover je čtyři kola před koncem bundesligy šest bodů od baráže, sestup tedy ještě jistý nemá. Mainz už má udržení mezi německou elitou jisté a zbytek sezóny může odehrát s čistou hlavou.

Hannover je s patnácti body poslední, na předposlední Norimberk ztrácí tři body. Na baráž v podobě šestnácté příčky ztrácí šest bodů a na patnácté Schalke, které by mělo v tuto chvíli jisté udržení, už kvůli ztrátě dvanácti bodů Hannover s největší pravděpodobností nedosáhne.

Mainz je s šestatřiceti body dvanáctý a má dostatečný náskok na sestupové příčky. I v příštím roce ho tedy uvidíme v bundeslize. Na evropské poháry to v této sezóně ale s největší pravděpodobností nebude, na sedmý Leverkusen Mainz ztrácí dvanáct bodů.

A co poslední výsledky obou klubů? Na straně Hannoveru absolutní tragédie. Od půlky února měl Hannover sérii osmi bundesligových proher v řadě, zakončenou prohrami 0:1 se Schalke, 1:3 s Wolfsburgem a 0:1 s Mönchengladbachem. Minulou neděli Hannover černou sérii prolomil, když bezbrankově remizoval s Herthou BSC.

Mainz na konci března prohrál v Brémách 1:3, o týden později už deklasoval výsledkem 5:0 Freiburg a v půlce dubna pouze o gól prohrál v ambiciózním Dortmundu. Minulou sobotu Mainz zvítězil 3:1 nad nováčkem z Düsseldorfu a v týmu by tedy měla panovat vítězná atmosféra.

Hannoveru proti Mainzu určitě nepomohou zranění Füllkrug, Hübers, Akpoguma, Bebou a Wood. Za Mainz ze stejných důvodů nenastoupí Adler, Mwene a Abass.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Felipe, Ostrzolek - Schwegler, Bakalorz - Haraguchi, Müller, Maina - Weydandt
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Donati, Bungert, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Baku - Boetius - Onisiwo, Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.72 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Düsseldorf - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Düsseldorf má jistotu bundesligové příslušnosti i pro nadcházející sezónu a do zbylých čtyř zápasů tedy může jít s čistou hlavou. Brémský Werder má šestačtyřicet bodů a na dosah má Evropskou ligu.

Düsseldorf je se sedmatřiceti body desátý a na sestup už má náskok šestnácti bodů. Od evropských pohárů je jedenáct bodů a bude se tedy muset s největší pravděpodobností smířit s udržením. Před sezónou byl z nováčků největším kandidátem na sestup právě Düsseldorf a ne Norimberk, který se v sestupových potížích potácí.

Osmý Werder Brémy má šestačtyřicet bodů a na sedmý Leverkusen ztrácí dva body. Stejně bodů jako Brémy má však také Wolfsburg, který je devátý pouze kvůli horšímu gólovému rozdílu. Na Ligu mistrů už Brémy s největší pravděpodobností nedosáhnou.

Brémy odehrály své poslední dva soutěžní zápasy s Bayernem Mnichov a oba prohrály. Nejdřív v rámci bundesligy 0:1 v Mnichově a ve středu v rámci semifinále německého poháru 2:3 na vlastním hřišti. Předtím se přitom Brémám dařilo náramně.

Po výhře nad Mainzem 3:1 Werder remizoval 1:1 v Mönchengladbachu a v půlce dubna zvítězil 2:1 nad Freiburgem. S předstihem si Brémy zajistily také první letní posilu, a sice útočníka Füllkruga z nedalekého Hannoveru.

I Düsseldorf hrál v poslední době s Bayernem. Po výhře 2:1 v Berlíně totiž s mnichovským velkoklubem prohrál 1:4 na vlastním hřišti. Minulou sobotu Düsseldorf podlehl poměrem 1:3 Mainzu, který už je také zachráněný.

V dresu Düsseldorfu do zápasu nezasáhnou ze zdravotních důvodů Contento, Zimmer, Fink a Sobottka. Z kádru Brém jsou zranění Bargfrede a Bartels. Karetní trest si odpyká Veljković.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Ayhan, Kaminski, Suttner - Bodzek - Morales, Stöger - Raman, Kownacki - Lukebakio
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Langkamp, Moisander, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - Kruse - J. Eggestein, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.70 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Schalke 04  (sobota 15:30)
Borussia Dortmund přivítá nedaleké Schalke v rámci jednatřicátého bundesligového kola. Pokud chce udržet šanci na titul, musí bodovat naplno.

Dortmund je v tabulce německé bundesligy s devětašedesáti body druhý a na první Bayern ztrácí pouhý jeden bod. Čtyři kola před koncem si tedy svěřenci trenéra Favreho nemohou dovolit žádný krok vedle.

Schalke zažívá v bundeslize jednu z nejhorších sezón v novodobé historii a je se sedmadvaceti body patnácté. Na baráž o udržení v podobě patnácté příčky má náskok šesti bodů. I podle posledních výsledků je Dortmund jasným favoritem, konkrétně zápas Revierderby je ale vždy nevyzpytatelný.

Hned čtyřikrát z posledních šesti střetnutí mezi Dortmundem a Schalke skončil zápas remízou. Naposledy vyhrál na začátku prosince Dortmund na půdě Schalke 2:1. V posledních šesti soutěžních zápasech bundesligy Dortmund pětkrát vyhrál a jednou prohrál.

Nejdřív vyhrál 3:1 nad Stuttgartem, poté 2:3 na půdě Herthy BSC. Na konci března zvítězila Borussia 2:0 nad Wolfsburgem díky gólům Alcácera. Na začátku dubna přišel nechvalně známý zápas s Bayernem, který Dortmund prohrál 0:5, od té doby už však nic jiného než výhru nezažil.

V půlce dubna vyhrál Dortmund 2:1 nad Mainzem a minulou neděli vyhrál 4:0 ve Freiburgu, když se postupně trefili Sancho, Reus, Götze a nakonec z penalty Alcácer. To poslední forma Schalke je úplně o něčem jiném.

Na konci března sice Schalke vyhrálo 1:0 v Hannoveru, od té doby však prohrálo 1:2 s Frankfurtem, remizovalo 1:1 na půdě nováčka z Norimberku a minulou sobotu prohrálo doma s Hoffenheimem 2:5, když jeho jediné dva góly dali Caligiuri a Burgstaller.

V zápase se Schalke budou Dortmundu chybět zranění Hakimi, Piszczek a Zagadou. Z kádru Schalke jsou zranění Konopljanka, Schöpf, Skrzybski a Uth.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Wolf, Weigl, Akanji, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - Götze
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Stambouli, Sané, Nastasić - Caligiuri, Rudy, McKennie, Oczipka - Serdar - Kutucu, Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.57 - 6.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Lipsko v rámci 31. kola Bundesligy vyzve na svém stadionu Freiburg. Domácí vědí, že pokud zvítězí, Liga mistrů už jim neuteče. Hostům by se ale také šikly všechny body, neboť by se tím definitivně vyhnuli baráži o udržení.

Svěřenci trenéra Rangnicka hrají na jaře ve velké formě. Od úvodního novoročního zápasu s tehdy prvním Dortmundem odehráli dvanáct ligových utkání, v nichž ani jednou neprohráli! Ba co víc, aktuálně dokonce drží sérii pěti po sobě jdoucích výher. I díky tomu okupují třetí místo Bundesligy s náskokem osmi bodů na čtvrtý Frankfurt a deseti bodů na pátý Mönchengladbach.

Hráči Freiburgu jsou v úplně opačné situaci. V posledních pěti kolech nedokázali ani jednou získat tři body, přičemž v uplynulých třech hracích dnech nedokázali vyválčit bod žádný. Tyto výkony společně s těmi ze zbytku sezóny jim opatřily třináctou pozici v tabulce, vzdálenou od baráže jedenáct bodů.

Lipsko naposledy dokázalo vyhrát důležité střetnutí v Mönchengladbachu (2:1), čímž se v podstatě zbavilo jednoho ze dvou konkurentů v boji o Ligu mistrů. Jak již bylo zmíněno výše, RB v průběhu posledních dvanácti kol nepoznalo hořkost porážky, jen ve třech střetnutích se o body rozdělilo. Za zmínku ale stojí fakt, že všechny remízy přišly v Red Bull Areně.

Streichova parta ale pravděpodobně nebude velkou překážkou, protože jí nehraje do karet nejen poslední forma, ale ani bilance na hřištích soupeřů. Body z venku si hosté odvezli naposled v polovině března, shodou okolností to bylo také ze hřiště Hříbat. Vyhrát na cizím hřišti se jim povedlo naposledy dokonce v prosinci loňského roku.

Do utkání s jistotou nezasáhnou zranění Upamecano a Adams na straně jedné a taktéž zdravotně nezpůsobilí Flekken, Gulde, Kübler, Lienhart, Kath, Kleindienst, Petersen a Sallai na straně druhé. Všeobecně lze předvídat jednoznačný triumf Lipska bez výraznějších problémů.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Mukiele, Konaté, Orban, Halstenberg - Demme, Kampl - Laimer, Haidara - Poulsen, Werner
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Schlotterbeck, Heintz, Günter - Haberer, Höfler - Frantz, Grifo - Waldschmidt - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.10 - 11.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Stuttgart přivítá ve 31. kole Bundesligy na domácím hřišti Mönchengladbach. Oběma týmům jde o úplně jiné cíle, ale jedno mají společné - oba potřebují nutně sbírat body, aby oněch cílů dosáhly.

Švábi zůstali trčet na šestnácté, barážové příčce tabulky, odkud se budou dostávat jen velmi těžko. Do konce soutěže zbývají už jen čtyři kola a oni na patnácté Schalke ztrácejí šest bodů. To se může zdát jako nevelký rozdíl, ale vzhledem k formě týmu z Mercedes-Benz-Areny to opravdu není zanedbatelná ztráta.

Hříbata se potýkají celé jaro s nestabilní formou, takže se dá považovat za velmi šťastné jejich umístění na dosah účasti v příští edici Ligy mistrů. Z aktuálního pátého místa ztrácí dva body na čtvrtý Frankfurt, zároveň ale drží náskok pouhého jednoho bodu na sedmý Hoffenheim, takže si budou muset dát ještě pozor, aby se objevili ve vůbec nějaké pohárové soutěži.

Stuttgartští už šest zápasů v řadě nevyhráli. Naposledy si navíc odvezli "kanára" z Augsburgu, takže mají vskutku co napravovat. Povzbuzením by pro Willigovy svěřence mohl být fakt, že se zápas koná v jejich domácím prostředí a když už někde sem tam bodují, je to právě v jejich svatostánku.

Hráči Mönchengladbachu jsou týmem, jehož zápasy není radno si dávat na tiket. V posledních šesti utkáních dokázali v nepravidelném střídavém rytmu shodně dvakrát vyhrát, dvakrát remizovat a dvakrát prohrát. V posledním kole nestačila Heckingova parta na svém stadionu Lipsku, jemuž podlehla po vyrovnaném průběhu zápasu těsně 1:2.

Fanouškům se v utkání nepředvede z řad domácích dvojice Ascacíbar (karetní trest), Zuber (zranění). Za hosty do tohoto klání ze zdravotních důvodů nenaskočí Doucouré, Lang, Mayer, Stindl a Raffael. Těžko říct, jak zápas dopadne, vítězné vavříny by ale přece jen měli získat hosté.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Kabak, Pavard, Kempf - Baumgartl, Sosa - Castro - Didavi, González - Donis, Gómez
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Strobl, Elvedi - Kramer - Herrmann, Neuhaus, Zakaria, Wendt - Pléa, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.78 - 3.92 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
31. kolo Bundesligy otevře v pátek večer zápas Augsburgu s Leverkusenem. Domácí si mohou dobrým výsledkem zajistit definitivní záchranu v soutěži, hosté by se v případě výhry a klopýtnutí jejich konkurentů mohli dostat na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě.

Hráči Augsburgu jsou momentálně na čtrnáctém místě Bundesligy s náskokem deseti bodů na barážové umístění. V minulém kole doma naprosto deklasovali Stuttgart výsledkem 6:0, tedy tým držící právě onu vstupenku do baráže o udržení.

Farmaceuti okupují sedmou příčku v tabulce, nacházejí se tedy těsně přede dveřmi pohárové zóny. Na šestý Hoffenheim ztrácí dva body, na pátý Mönchengladbach o bod více. Nereálná pro ně ovšem není ani účast v Lize mistrů, protože čtvrtý Frankfurt má oproti Bayeru výhodu pouze pěti bodů navíc.

Domácí neprožívají vůbec špatné období. Ona zmíněná výhra nad Stuttgartem byla jejich druhým tříbodovým ziskem v řadě, předtím dokázali překvapivě ukončit vítěznou sérii Eintrachtu Frankfurt vítězstvím 3:1 na jeho hřišti. Proto se zdá, že do závěrečných kol sezóny jdou v dobrém rozpoložení.

Podle této logiky by se totéž dalo říct i o svěřencích trenéra Bosze. Taktéž se jim totiž podařilo ukořistit všechny body v jejich posledních dvou duelech, konkrétně venku se Stuttgartem (1:0) a naposledy doma proti Norimberku (2:0). Předtím však zaznamenali tři prohry v řadě a co víc, všechny přišly proti soupeřům v boji o Evropu - nejprve nestačili na Brémy, poté na Hoffenheim, načež následovala domácí prohra s Lipskem.

Oba týmy mají v současnosti početnou marodku. Augsburg nebude moci v tomto souboji využít služeb Giefera, Frambergera, Götzeho, Jensena, Córdovy a Finnbogasona, všichni jsou zranění. Za Leverkusen určitě nenastoupí čtveřice Retsos, Bailey, Bellarabi a Pohjanpalo, také ze zdravotních důvodů. Pokud chce Leverkusen proniknout do pohárů, musí vyhrát, jiná cesta pro něj neexistuje.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Schmid, Gouweleeuw, Danso, Stafylidis - Baier - Gregoritsch, Khedira - Hahn, Max - Richter
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, Bender, Wendell - Aránguiz, Baumgartlinger - Weiser, Havertz, Brandt, Volland - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.74 - 4.29 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30224479:2970
2.Borussia Dortmund30216372:3669
3.RB Lipsko30187557:2361
4.Eintracht Frankfurt30158758:3553
5.Borussia Mönchengladbach30156949:3751
6.TSG Hoffenheim301311665:4150
7.Bayer Leverkusen301531253:4848
8.Werder Brémy301210852:4246
9.VfL Wolfsburg301371048:4546
10.Fortuna Düsseldorf301141540:5937
11.Hertha BSC30991241:4836
12.1. FSV Mainz 05301061437:5136
13.SC Freiburg307111239:5432
14.FC Augsburg30871546:5531
15.Schalke 0430761732:5227
16.VfB Stuttgart30561927:6721
17.1. FC Norimberk30391824:5618
18.Hannover 9630362125:6615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
Jardman

James se vrátí do Realu Madrid! to doufám 11 navlékne Werner, 10 Havertz a 7 Pepé a za mě spokojenost.

Reagovat
Heresy

Wernera a havertze vidim jako zasadni pro nas a samozrejme taky pevne doufam ze james potahne zpt.

Reagovat
db18

Wernera si u nás pořád nedokážu moc představit... a už vůbec ne na hrotu, jinak souhlasím...

Reagovat
Jardman

Nemusíš si ho dokázat představit. Neměl by být drahej vzhledem ke končící smlouvě, takže bych ho bral všemi deseti a když se neosvědčí, tak ho pošleme o dům dál minimálně za stejný prachy.

Reagovat
db18

...pořád by měl stát asi 70 milionů - a když to nedáme my, v pohodě to zacvaká Liverpool.

Reagovat
Jardman

Nemyslím, 50 a budou rádi

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevim jestli Live dá tolik za hráče na lavičku..přes tu útočnou trojku se nemá šanci do základu dostat..Klopp si netroufne narušit tu spolupráci, když jim to funguje..

Reagovat
db18

Předpokládám samozřejmě, že o jednoho z dvojice Salah - Mané přijdou a Werner bude náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že toto leto prídu o niekoho z útočného trojzáprahu.

Reagovat
stas87

Köln uz netrenuje Anfang. Nemaju teraz vysledky, herne to je zle a on vraj stratil kabinu. Neviem ako to ma s Kölnom taky Labbadia, ci v minulosti nemal nejaku poznamku smerom k tomuto klubu, ale predstavit si ho tam dokazem. Dardai moze byt taktiez zaujimava volba.

Reagovat
cologneFC

Labbadia nie. Hrával za nás, ale ako trénera ho nechceme. Najradšej by som bol, keby sa vrátil Stöger.

Reagovat
Rudnevs

Prečo nechcete? Neni to nejak extra progresívny koncepčný tréner, ale na stabilizáciu je ideálny. Mnohými ľuďmi je veľmi podceňovaný, rozhodne to ale nie je tak zlý tréner ako sa o ňom hovorí. Vie z hráčov dostať maximum, akurát k tomu asi nevie pridať nejaku nadstavbu, nie je človek, ktorý by mal veľké vízie. Ale to Köln momentálne asi nepotrebuje, nemyslím si, že by malo FC za ciel hneď po postupe bojovať o poháre, stred tabuľky bude musieť stačiť. Čiže si myslím, že by Labbadia bol dobrá voľba.

Ale stejne by pre neho osobne bolo asi najlepšie, keby to skúsil niekde v zahraničí. Samozrejme musí prísť nejaka dobrá ponuka, nesmie sa ísť zakopať niekam do maďarskej ligy a podobne, ale myslím si, že jeho imidžu škodí, keď stále mení jeden BL klub za druhý. Médiá a ľudia ho podceňujú a kvôli tomu ho trebárs ani nechce Schalke (vraj že by mal slabú podporu, bol by na neho asi veľký tlak).

Reagovat
cologneFC

To sa musíš spýtať nášho vedenia, že prečo ho nechcú. Vedenie vydalo vyhlásenie, že Labbadia ani Stöger nie. Momentálne sa najviac skloňujú mená Wagner a Hecking. Ja si ale myslím, že to nebude ani jeden z týchto dvoch. Do konca mája by malo byť jasno. Hlavne treba čím skôr postúpiť, najlepšie už v pondelok vo Fürthe. Idem tam, tak snáď bude oslava.

A ešte k tomu Labbadiovi. Ako píšeš, on nemá veľké vízie. Ja by som bol najradšej, keby prišiel tréner ako Stöger. S víziou, s postupným budovaním kádra a samozrejme aj s úspechmi (nečakám ich hneď). Prvá sezóna v BL bude o záchrane a postupnov zlepšovaní sa. Doteraz si myslím, že sme Stögera nemali vyhodiť. mali sme s ním ísť aj do 2. ligy. Máloktorý tréner by zvládol zachrániť mužstvo keď mal zranených 14 hráčov a za prvé mužstvo pravidelne hrávali juniori. Plus ten VAR, ale v tom sa už nejdem vŕtať.

Takže, chcel by som progresívneho trénera, nebránim sa Wagnerovi alebo Tedescovi (o oboch má záujem aj Schalke). Prípadne by som dal šancu aj Pawlakovi, je neuveriteľné čo dokázal s juniorkou na jar. A zapracoval by som mladých, U23 hrá skvele teraz, U19 a U17 sú na čele ligy. Potenciál je veľký.

Reagovat
Arne

Vůbec nemám přehled o spekulacích, kdo by koho mohl vzít, ale mám takový dojem, že se Hertha a Köln porvou o Wagnera..

Reagovat
cologneFC

Aj Schalke ho chce. My sme dali ponuku Dárdaiovi, ale odmietol. Momentálne sa u nás skloňuje najmä Wagner a Hecking (toho nechcem). Nebránim sa ani Tedescovi, toho ale vraj chce naspäť aj Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby-Tag! Je to sice derby kde se může stát uplně cokoliv (viz. 4-4), ale dneska by to prostě měly být tři body. Jestli se nechá BVB obrat tímto Schalke, tak ať si titul v tom Mnichově rovnou nechají.

Reagovat
andrew96

Sancho... virtuóz.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera

Reagovat
stas87

Karaman fantasticky gol. To bezal 50 metrov s loptou na nohe, bol rychlejsi ako Gebre, dobehol k vapnu, vyhol sa Moisanderovi, uz mohol strielat ale este zasekol, povodil tak vracajuceho sa Gebreho a myslim Langkampa a skusene zavesil.

Fortuna vyzera naozaj dobre, vsade su o krok skor a zapas kontroluju. Jasne, zapas s Bayernom zobral hracom aj dost psychickych sil ale zatial tu vyhru chcu hlavne domaci. Nastastie nam pomohol Ayhan a Kruse znizil.

Reagovat
smazaný uživatel

NE-BA-VÍ...

Reagovat
stas87

Langkamp. Hrac z divizie by si viedol lepsie.

Reagovat
manuelo neuero

reus

Reagovat
FCSL

Reus

Reagovat
andrew96

3 šance, 3 góly...ale dopředu je to vzhledem k držení míče taky bída. Reus korunoval svůj dnešní nepovedený výkon.

Reagovat
andrew96

Tvl... běžte do prdele, hovada.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou kokoti

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Obe cerveny byly spravne?

Reagovat
andrew96

Naprosto.

Reagovat
manuelo neuero

1. asi jo a 2. celkem přísná, ale obhaji si obě

Reagovat
frankiefcb

Tak ta druhá jasná. Skluz zezadu na kotník. Jasná

Reagovat
kiciN

ta druha jeste jasnejsi jak prvni, tam to mohlo dopadnout pekne blbe

Reagovat
manuelo neuero

nezajel do něj tak moc jak u 1. ale taky jasná, trošku sem to přehnal s tím jak sem se snažil být objektivní

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak tohle byl úplně identický zákrok, rozhodčí je šmejd

Reagovat
eder

Cirkus Bayern, jako obvykle. Ten titul se přeci sám neudělá...

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
blackhawk88

Za faul reusa moze bayern to ze bvb nezvlada dolezite zapasy ich bude stat titul

Reagovat
kiciN

Reagovat
Bastaron

Reagovat
vladino10

Reagovat
stas87

Takze sbohom EL. Dopadneme rovnako ako s Nourim, kde sme posledne tri zapasy prehrali tusim 5-3, 4-3 a 5-2? Neverim tomu, ze konkurencia zavaha a my vsetko vyhrame. BVB. Skoda, chcel som ich odpalit z toho boja o titul na Weseru. Aj tak ich porazime doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon bídný, červené udělené správně, ale i tak nechápu jak muže být Schalke stále v 11...

Reagovat
Heresy

pekne schalke pred zapasem bych neveril ve vitezstvi ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta pro Reuse byla přísná.. Škoda, snad zaváhá Bayern zítra v Norimberku a následně pak v Lipsku.

Reagovat
eder

Nezaváhá. Ten jde tomu štěstíčku naproti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

BVB zavaha este s Werderom

Reagovat
Martas30

Norimberk jedeme !

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kincl

Co nedal Coman na konci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele