31. kolo
26.04.2019 20:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Leverkusen si veze suverénní vítězství z Augsburgu

Předehrávku 31. kola Bundesligy obstaraly týmy Augsburgu a Bayeru Leverkusen. Hosté byli vzhledem k postavení obou týmů v tabulce favority a svou roli bez problémů potvrdili.

Augsburg šel do zápasu z průběžného čtrnáctého místa ligy s vědomím, že pokud se mu povede vyhrát, odvrátí hrozbu baráže. Navíc se za určité konstelace událostí mohl posunout o pozici výš před nyní třináctý Freiburg.

Hráči Leverkusenu měli obrovskou motivaci tento duel zvládnout, neboť na pohárové umístění před výkopem ztráceli jen dva body. K tomu jim navíc může hrát do karet i fakt, že jejich nejbližší konkurent, Hoffenheim, jenž před tímto kolem okupoval právě onu šestou, dva body vzdálenou příčku, vyzve v neděli Wolfsburg, tedy další tým se stejnými ambicemi.

Utkání začalo pro domácí velice dobře. Už ve 12. minutě se ujali vedení poté, co se Danso trefil hlavou po rohovém kopu Schmida - 1:0. Hned v 15. minutě ale bylo vyrovnáno. Aránguiz vyslal dopředu Vollanda a ten razantní ranou levačkou pod břevno vyrovnal na 1:1. O pět minut později se málem hosté dostali do vedení, když se po přihrávce Weisera prosadil Alario. Gól byl ale nakonec s pomocí videa správně odvolán kvůli ofsajdovému postavení nahrávajícího Weisera.

Alario se mohl v rámci pravidel radovat po půl hodině hry, z voleje ale mířil nad branku domácích. V nastavení prvního poločasu měl ještě jednu stoprocentní příležitost, z bezprostřední blízkosti však pouze orazítkoval břevno.

Krátce po začátku druhé půle už šel Bayer do očekávaného vedení. Volland ve 48. minutě poslal do vápna přízemní centr, který trochu nemotorně se štěstím uklidil do Kobelovy sítě Havertz - 1:2. V 56. minutě Leverkusenu nebyla uznána další branka a znovu v tom hrálo roli video. Danso nešťastně zamířil do vlastní sítě, ale vzhledem k ofsajdovému postavení Taha, který ovlivnil Dansovu hru, se rozhodčí rozhodl pro neplatnost gólu.

Ovšem netrvalo dlouho a už to skutečně a regulérně bylo 1:3 z pohledu Augsburgu. V 60. minutě Brandt zahrál přímý kop z úhlu přímo na Kobelovu svatyni a brankář domácích vyrazil kulatý nesmysl přímo k nohám Taha, jenž tak neměl problém s navýšením náskoku svého týmu. Definitivní podobu dal výsledku v 88. minutě sám Brandt zakončením do prázdné branky po přihrávce Vollanda a teči Kohra - 1:4.

Augsburg to měl dobře rozjeté, ale vedení mu dlouho nevydrželo a od té doby byl de facto celý zbytek zápasu v režii Farmaceutů. Domácí tak zůstanou na čtrnáctém místě a na definitivní potvrzení záchrany si tak ještě budou muset počkat. Hosté se díky výhře posunuli na průběžné šesté místo a nyní už jen budou čekat, jak dopadne souboj jejich rivalů v bitvě o Evropu.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele