Bundesliga - souhrn 3. kola

19.08.2011, 22:20, aktualizováno 21.08.2011, 19:23
Komentáře a souhrny
Hertha si rozdělila body s Hannoverem, Schalke předvedlo v Mainzu velký obrat a vyhrálo 4:2. Bayern rozdrtil Hamburk a je jedním z mnoha šestibodových týmů, stejně na tom po sobotě jsou i Hoffenheim, Dortmund, Leverkusen a Werder. 1. FC Köln si rozdělil po bodu s Kaiserslauternem, na čele tabulky bude po páteční výhře nad Wolfsburgem minimálně do zítřka Mönchengladbach...

Hannover 96 - Hertha BSC 1:1

21.08.2011 17:30

Góly: 33. Sérgio da Silva Pinto - 83. Pierre-Michel Lasogga

V zajímavém a děj měnícím utkání se nakonec body dělily. Hannover šel sice v první půli zásluhou výborně zahrané standardní situace Pinta do vedení, po změně stran se ale síly přeskupily a za Herthu nakonec zaslouženě srovnal krok svou premiérovou bundesligovou trefou Lasogga.

Zpočátku se hrál hodně opatrný fotbal bez nějakých výraznějších šancí, postupem času ale začali získávat více ze hry přece jen domácí. První velká příležitost k otevření skóre potom přišla v desáté minutě. Na standardní situaci Pinta si na zadní tyči naběhl Haggui, ale Kraft předvedl parádní reflex a umístěnou hlavičku za svá záda nepustil. Z následného rohu pálil Rausch, trefil ovšem pouze boční síť.

Hertha si první možnost vypracovala v minutě šestnácté. Po rohovém kopu Eberta se k zakončení z malého vápna protlačil kapitán Mijatović, v tísni ale trefil pouze skvěle reagujícího Zielera, sudí Hartmann navíc na pokyn asistenta pískal ofsajd. Za tři minuty se po chybě Eberta s Raffaelem hnal na druhé straně do šance Abdellaoue, ale z nadějné pozice pálil vedle branky.

Potom se dlouhou dobu nic zajímavého na trávníku nedělo, až přišla 33. minuta. K přímému volnému kopu z téměř 30 metrů se postavil Pinto a parádní přízemní střelou k bližší tyči překonal Krafta, který z této branky rozhodně nemůže mít čisté svědomí - 1:0. Ten samý hráč pálil i o chvíli později, ale tentokrát bez úspěchu. Největší šanci hostujícího celku potom spálil tři minuty před koncem prvního dějství Raffael, jenž z ideální pozice branku přestřelil.

Po obrátce to byl opět Hannover, kdo diktoval tempo hry. K další zajímavé střele se odhodlal Pinto, tentokrát však mířil hodně nepřesně. Stejně dopadl za několik minut i hlavičkující Schlaudraff. Mezi tři tyče pak dokázal zamířit Stindl, jeho rána ale pro změnu postrádala razanci, a tak s ní Kraft neměl problémy. Domácí své příležitosti nevyužili a nabídli tak možnost soupeři, který se šance po právu chopil.

První možnost přišla krátce po hodině hry. Střídající Lasogga přiťukl na vápno Ramosovi, ten ale pálil vedle branky. V 64. minutě pak rozehrával rohový kop Raffael, na přední tyči si na centr vyskočil Ebert, Zieler ale hlavičku znovu parádně vyrazil, ovšem pouze k Ramosovi, ani ten však nabídnuté šance nevyužil a v tísni vysoko přestřelil. Na opačné straně mohl potrestat Herthu Schmiedebach, z 20 metrů ale branku těsně minul.

Sedm minut před koncem pak hosté předvedli nejpovedenější akci zápasu. Míč se po ose Ebert - Lell dostal až před branku, kde si už Lasogga věděl rady - 1:1. A Hertha byla i nadále při chuti, dokonat obrat mohl po centru Raffaela hlavičkující Ramos, Zieler se ovšem znovu vyznamenal a udržel tak svůj tým ve hře. To se nakonec mohlo ukázat jako rozhodující, neboť Pander v závěru ze standardní situace překonal Krafta, protože ale sudí Hartmann viděl faul Konana na Franze, tak nemohla být branka uznána. Oba celky si tak připisují po bodu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 2:4

21.08.2011 15:30

Góly: 7. Andreas Ivanschitz, 12. Elkin Soto - 57. Klaas-Jan Huntelaar, 64. Benedikt Höwedes, 82. Joël Matip, 90. Christian Fuchs

Ve velmi pohledném zápase, kdy se hrálo nahoru-dolů, vyhrálo nakonec Schalke 04, byť muselo otočit nepříznivý vývoj utkání ze stavu 0:2 na konečných 4:2 pro hosty. Mainz se prezentoval ve velmi dobrém světle, ale po individuálních chybách v obraně ztratil dvougólový náskok a nakonec soupeři podlehl.

První poločas proběhl zcela v režii domácích. Sice neměli neustále balón na noze, ale na rozdíl od svého soupeře hráli s chutí, přihrávali si přesně a prezentovali se týmovým pojetím hry. To o hostech toho za první půli mnoho pozitivního říci nelze a když shrneme jejich hru jako nedobrou, budeme ještě velmi mírní.

Úvodní gól zápasu padl již na konci 7. minuty, když si Joel Matip pomohl před vlastním vápnem ve vzdušném souboji rukama a rozhodčí nařídil přímý volný kop. Jeho exekuce se zhostil Zoltán Stieber, který míč přesně zakroutil za obrannou linni hostů a nikým nestrážený Andreas Ivanschitz neměl problém zblízka usměrnit balón do branky - 1:0.

Hráči Schalke se ani nestačili oklepat z úvodní branky a o pět minut později svítilo na světelné tabuli již skóre 2:0. Nikým nehlídaný Allagui nevěděl, co s míčem, a tak zkusil z pětadvaceti metrů prověřit Ralfa Fährmanna. Ten jeho prudkou jedovku sice vyrazil před sebe, ale první u míče byl dobíhající Elkin Soto a v poklidu dorazil míč na odkrytou vzdálenější tyč.

Tlak Mainzu i nadále pokračoval a obrana Schalke hořela. V 16. minutě si Zoltán Stieber naběhl na míč za obranu, přihrál pod sebe na lépe postaveného Ivanschitze a jeho střelu srazila obrana Schalke na roh jen tak tak. Hra se poté trochu zklidnila a hosté se snažili gólově odpovědět, ale jejich tlak byl spíše platonického rázu a žádná vážnější akce z něho nevyplynula. Naopak Mainz mohl navýšit v závěru první půle svůj náskok, ale utajená střela Allaguie jen o decimetry minula branku.

Obraz druhé půle byl zcela odlišný. Schalke vystřídalo nevýrazné kraje zálohy Morávek - Jurado a Ralf Rangnick poslal do hry Jeffersona Farfána a mladého Juliana Draxlera. Domácí sáhli pouze k jedné výměně, kdy Risseho nahradil na křídle Choupo-Moting. První šance Schalke na sebe dlouho nenechala čekat a hlavička Raúla po centru Fuchse byla první výstrahou pro Mainz, že Schalke bude ještě bojovat.

V 54. minutě se mohl po svém krátkém pobytu na hřišti prosadit Choupo-Moting, jenže jeho dalekonosná střela skončila těsně vedle. To o tři minuty později se na druhé straně trefili hosté do černého. Lewis Holtby krásně potáhl míč středem pole a před vápnem jej posunul na nabíhajícího si Raúla. Ten nezasobčil a přihrál lépe postavenému Huntelaarovi, kterému stačilo trefir prázdnou branku - 2:1.

V 64. minutě již bylo srovnáno, když se Farfán ujal exekuce rohového kopu a přesně nalezl hlavu na zadní tyči číhajícího kapitána Benedikta Höwedese - 2:2. Tou dobou bylo Schalke na koni a zcela ovládlo hru. Pak ale hosté opět polevili a Mainz se dostal rázem do hry. V 75. minutě mělo Schalke hned dvojité štěstí, když střela Polanského trefila pouze tyč a dorážejicí Choupo-Moting byl v době střely o metr v ofsajdu, takže gól nemohl být uznán.

Platilo tak staré známé pořekadlo nedáš dostaneš a v 83. minutě dokonali hosté obrat. Vše začalo opět tím, že rohový kop zahrával Jefferson Farfán a po velkých zmatcích v malém vápně a několika odrazech míče vše rázně ukončil zblízka rybičkou Joel Matip - 2:3.

Domácí se již nezmohli na obrat. Naopak, v posledních minutách hry dokonal dílo zkázy Christian Fuchs, když z přímého volného kopu přesně obstřelil zeď a jeho přízemní zapadla na vzdálenější tyč - 2:4. Mainz tak po velmi dobrém vstupu do zápasu ztratil téměř vyhrané utkání a přišel o cenné body.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FC Kaiserslautern 1:1

20.08.2011 18:30

Góly: 19. Mato Jajalo - 17. Ivo Iličević

Kaiserslautern se sice v Kölnu dostal brzy do vedení, ale o náskok vzápětí přišel a i přes několik velmi nadějných příležitostí na obou stranách se nakonec na RheinEnergieStadionu body dělily.

Utkání začalo poněkud kuriózně a nešťastně pro hostujícího Eichnera, ten se srazil s mladíčkem Fortounisem a vzhledem k tržné ráně na hlavě musel trávník již po čtyřech minutách předčasně opustit. Na jeho místě se o chvíli později objevil Andrezinho. Oba týmy jakoby se pak nějaký čas z této události vzpamatovávaly a na zajímavé šance před oběma brankami jsme si tak museli počkat.

Ale stálo to rozhodně za to. V sedmnácté minutě našel Dick přesným pasem ve středu Iličeviče, ten neváhal a umístěnou střelou k levé tyči otevřel skóre - 0:1. Vedení Lauternu nevydrželo ani dvě minuty. Po akci Laniga s Peszkem odvrátil Amedick nešťastně přímo na nohu Jajala, a ten s nabídnutou šancí nemohl pohrdnout - 1:1. V dalším průběhu se k zajímavým hlavičkám dostali Amedick s Rodneiem, ale Varvodić si v obou případech věděl rady.

Po půlhodině hry pak našel Peszko v ideální pozici Novakoviče, ten ovšem z malého vápna trefil pouze skvěle reagujícího Trappa. Ve 44. minutě vyslal Lanig parádní kolmicí do úniku Chihiho, ten z hranice vápna vypálil, Trapp skvělým reflexem míč vyrazil a dobíhající Novaković dosáhl branky z postavení mimo hru, takže se i nadále pokračovalo za stavu 1:1. V nastaveném čase první půle se opakoval souboj Chihi - Trapp a i tentokrát byl úspěšnější strážce hostující svatyně.

Ve druhém dějství pokračovala aktivita Kozlů. Do zajímavé příležitosti se dostal po Chihiho přihrávce Jajalo, ze 14 ale pálil těsně vedle pravé tyče. Z obdobné pozice střílel na druhé straně Fortounis, ale ani on nedokázal zamířit přesně. Po hodině hry vyrazil Varvodić přímý volný kop Tifferta pouze před sebe, nikdo z hostujících hráčů se ale nedokázal protlačit k dorážce.

Vzápětí mohl poslat svůj tým do vedení Shechter, jenže z hranice penaltového puntíku pálil tak jako jeho předchůdci nepřesně. V sedmdesáté třetí minutě měl na noze další skvělou možnost Novaković, ale jako v předchozích šancích, tak ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče. Za několik minut napřáhl z vápna Jajalo, Trapp byl ovšem připraven. V závěru už se nic zajímavého nestalo, a tak se oba týmy rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk 2:0

20.08.2011 15:30

Góly: 50. Robert Lewandowski, 80. Kevin Großkreutz

Borussia Dortmund se na tři body tentokrát až nečekaně nadřela. Der Club byl na Westfalenstadionu domácím dlouho vyrovnaným soupeřem, ale nakonec díky zaváhání v úvodu druhé půle odjíždí z Vestfálska bez bodu.

K prvnímu ohrožení branky se dostali domácí, konkrétně ve čtvrté minutě Großkreutz, ale z levé strany pokutového území nedokázal skákavý míč nasměrovat mezi tři tyče. Vzápětí si Kagawa poradil s Wollscheidem, ale Götze následně pálil nepřesně. To bylo od Borussie na dlouhou dobu vše, potom převzali iniciativu hráči franského celku, kteří si vypracovali hned několik velmi dobrých šancí.

Nejprve se po akci Pinoly s Chandlerem tlačil do zakončení Eigler, ale domácí obrana před ním balón na poslední chvíli odvrátila. Za okamžik měl po rohovém kopu Feulnera na hlavě vedoucí branku Wollscheid, z odeální střelecké pozice ovšem mířil nad branku. Ve třicáté osmé minutě se ve vápně dostal ke střele Lewandowski, ale z úhlu napálil pouze Rakovskyho. A když nedokázal o chvíli později zužitkovat rychlý protiútok Hegeler, tak se odcházelo do kabin bez branek.

Po obrátce se začali žlutočerní tlačit více do útoku a hned to bylo znát. V 50. minutě předvedl parádní individuální akci Götze, jenž s přispěním Piszczeka našel na malém vápně volného Lewandowskiho a domácí se rázem ujali vedení - 1:0. O odpověď se pokoušel Pinola, ale Weidenfeller jeho dalekonosnou ránu vyrazil na roh. Další možnost měl z volného přímého kopu Subotić, ale Rakovsky si s dalekonosným pokusem poradil.

Po hodině hry napřáhl těsně za pokutovým územím Bender, přesně zamířit ovšem nedokázal. Domácí byli rázem na koni a vytvářeli si jednu příležitost za druhou. Důkazem toho budiž akce Kagawy, jenž parádní kolmicí našel za obranou volného Lewandowskiho, ten ale z vápna nedokázal překonat vyběhnuvšího Rakovskyho. V sedmdesáté čtvrté minutě se předvedli dva střídající hráči. Kuba našel přesným centrem hlavu Perišiče, ten ale trefil pouze levou tyč hostující svatyně.

Deset minut před koncem pak běžel nehlídaný středem pole Großkreutz, jenž dvakrát neváhal a z dálky vypálil, ránu ještě stihl tečovat Klose a ta zapadla za překvapeného Rakovskyho - 2:0. V úplném závěru se snažil vymoflit v souboji se Subotičem pokutový kop střídající Mak, ale Zwayer nechal pokračovat ve hře a Borussia si tak připisuje druhou výhru v sezóně.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hamburger SV 5:0

20.08.2011 15:30

Góly: 13. Daniel van Buyten, 17. Franck Ribéry, 34. Arjen Robben, 56. Mario Gómez, 80. Ivica Olić

Bayern v pohodovém tempu rozstřílel HSV a minimálně do zítřka se tak posouvá na druhou příčku. Naopak svěřenci Michaela Oenninga nezvládli další venkovní duel a po třech kolech se nacházejí s jedním bodem na dně tabulky, v přístavním celku tak mají rozhodně o čem přemýšlet.

Bayern začal od začátku aktivně, k prvnímu ohrožení branky se odhodlal Gómez, ale Drobný neměl s jeho střelou výraznější problémy. Na druhé straně odpověděl nepřesným zakončením po rohovém kopu Töre. Postupem času začali domácí svůj tlak zvašovat a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí i brankově. To se stalo ve třinácté minutě, Robben rozehrál standardní situaci z pravé strany, přes bránící Westermanna s Brumou se k hlavičce protlačil van Buyten a z osmi metrů překonal Drobného - 1:0.

Neuběhlo ani pět minut a bavorský velkoklub se mohl radovat podruhé. Müller našel přesným pasem Ribéryho, ten si poradil se stínujícími Rincónem i Diekmeierem a umístěnou střelou zvýšil na 2:0. HSV se vůbec nemohlo dostat do hry, v další šanci se po Robbenově přihrávce ocitl Ribéri, ale trefil pouze hostující obranný val, od kterého se míč odrazil do zámezí. Po půlhodině hry rozehrával další přímý volný kop Robben, k hlavičce se tlačil Gómez, ale Drobný tentokrát stihl zareagovat včas.

Z následující akce opět udeřilo. Robben dostal balón na pravou stranu, využil toho, že obrana HSV nebyla zformovaná a pohotovou ranou ke vzdálenější tyči překonal Drobného potřetí - 3:0. Ve 42. Minutě měli ojedinělou možnost ke skórování hosté, ale Jansen nedokázal z nadějné situace vytěžit nic. V závěru prvního dějství mohl přidat po Robbenově pasu další trefu Müller, ale z hranice penaltového puntíku napálil pouze levou tyč hostující svatyně.

Po změně stran napřáhl za vápnem Son, dalekonosným pokusem ale Neuera nemohl vystrašit. O poznání nebezpečnější pak byla akce na opačné straně. Gómez sklepl míč na střed Müllerovi, ten ovšem nedokázal ze 14 metrů zamířit mezi tři tyče. Další pokus vyslal Tymoshchuk, ale ani on nedovedl střelu nasměrovat do určeného prostoru. V 56. minutě pak předvedl Bayern parádní kombinaci, na jejímž konci přišla přihrávka Müllera a zakončení Gómeze - 4:0.

Za další tři minuty si Ribéry pohrál s Drobným, Gómez tak následně mohl zakončovat do odkryté branky, ale než se tomu tak stalo, stačil se bývalý brankář Herthy vzpamatovat a nedovolil tak reprezentačnímu střelci zaznamenat druhou trefu v utkání. Po akci Lahma s Ribérim měl spoustu času na přesné zakončení Müller, ten ale nakonec míč zakroutil těsně nad branku.

Hostující jakoby na trávníku neexistoval, tak jednoznačně vypadal průběh hry. Další zajímavou možnost si vybojovala aktivní dvojice Gómez - Müller, druhý jmenovaný ovšem nedokázal z pokutového území už poněkolikáté trefit branku. Konečnou podobu dostal výsledek deset minut před koncem. Drobný sice dokázal ještě hlavičku z bezprostřední blízkosti vyrazit, ale k míč se odrazil k Badstuberovi, jenž přistrčil střídajícímu Oličovi, a ten uzavřel na 5:0.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 5:3

20.08.2011 15:30

Góly: 30. Clemens Fritz, 34. Claudio Pizarro, 65. Marko Arnautović, 87. Aaron Hunt, 90+3. Wesley - 7. Papiss Cissé, 48. Papiss Cissé, 84. Stefan Reisinger

Nevídaná přestřelka byla k vidění na Weserstadionu. Oba celky se vzájemně přetahovali ve vedení, ale soupeř dokázal povětšinou na vedoucí branku rychle odpovědět, utkání tak rozhodl až tři minuty před koncem Hunt. Freiburg tak i nadále čeká pod vedením Marcuse Sorga na první tři body.

První velkou šanci měl po Marinově standardce a Krmašově zaváhání Pizarro, ale tentokrát ještě nemířil přesně. Šok pro domácí pak nastal v sedmé minutě. Flum našel přesným centrem na opačné straně nabíhajícího Cissého, jenž hrudníkem dotlačil balón za brankovou čáru - 0:1. Brémy se snažili o brzkou odpověď a postupem času si vybojovali hned několik stoprocentních šancí.

Rosenberg se Schmitzem ve svých pokusech ještě neuspěli, ale přesně po půlhodině hry přecejen do třetice přišlo vyrovnání. Hunt posunul do strany Schmitzovi, ten nacentroval na hlavu Fritze a bylo srovnáno - 1:1. To ale nebylo od Werderu všechno. Za čtyři minuty našel Marin parádním pasem Pizarra, ten si poradil se stínujícím Barthem a do protipohybu Baumanna poslal svůj tým do vedení - 2:1.

Po obrátce jsme nemuseli čekat ani tři minuty a začínalo se opět od nuly. Caligiuri našel v pokutovém území Cissého a tomu už stačilo pouze nastavit nohu - 2:2. Brémy mohly vzápětí odpovědět, ale s Huntovou střelou si poradil Baumann a Mertesacker hlavičkoval z rohového kopu nepřesně. V 65. minutě našel aktivní Marin na malém vápně střídajícího Arnautoviče, ten obelstil Krmaše a pohodlně zakončil - 3:2.

Srovnat krok mohl po volném přímém kopu Schuster, ale branku těsně netrefil. To se povedlo až šest minut před koncem Reisingerovi, jenž využil zaváhání Wieseho a dorazil míč do sítě - 3:3. O dvě minuty později ale zahrál v souboji s Ekicim rukou Krmaš a sudí Sippel nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Hunt a bezpečně proměnil - 4:3. Konečnou podobu dal výsledku v nastaveném čase střídající Wesley, jenž využil rozhozené obrany SCF a umístěnou ranou navýšil na 5:3. Werder tak stylově oslavil svou sedmistou výhru v historii.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:1

20.08.2011 15:30

Góly: 28. Stefan Kießling

Bayer Leverkusen zásluhou trefy Kießlinga veze tři body z Mercedes-Benz Areny a po zaváhání z prvního kola si tak připisuje druhou výhru v řadě.

Hosté byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale dlouho se nemohli dostat na dostřel Ulreichovy branky. První možnost tak přišla až ve čtrnácté minutě. Standardní situaci rozehrál Augusto, centr ještě prodloužil Castro, ale Toprak hlavičkoval v tísni nad branku. Pak se konečně probudil i Stuttgart, ale Cacau, Tasci ani Harnik nedokázali své příležitosti dotáhnout do zdárného konce.

Ve 28. minutě tak přišel trest. Dalekonosnou ránu na Ulreicha vyslal Kadlec, strážce domácí svatyně balón varazil pouze před sebe, kde stál Kießling, pro kterého už nebyl problém dopravit míč do sítě - 0:1. Po půlhodině hry mohl zvýšit náskok Schürrle, ale Ulreich si tentokrát spravil reputaci a svůj tým podržel. Těsně před koncem prvního poločasu pak mohl po Kadlecově centru přidat druhou trefu Kießling, ale z hranice penalty branku přestřelil.

Po změně stran už se na straně VfB neukázala dvojice Hajnal - Gentner, místo nichž se na trávník dostali Pogrebnyak a Okazaki, výraznou změnu v rozložení sil to ale neznamenalo. Šbábi byli i nadále neškodní, Leno v hostující svatyni tak zažíval další poklidné odpoledne. V 68. minutě hry se nicméně po ose Kuzmanović - Molinaro - Harnik dostal k odražené střele Cacau, ale v tísni branku netrefil.

Vzápětí potáhl rychlý protiútok Pogrebnyak a na poslední chvíli hledal svým pasem nabíhajícího Cacaua, tomu ale nevyšel krok a na míč tak těsně nedosáhl. VfB už se do konce utkání na odpor nezmohlo. V nastaveném čase navíc dostal zcela zbytečnou druhou žlutou kartu Boulahrouz a příští týden na Olympiastadionu tak bude svému týmu chybět.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 0:2

20.08.2011 15:30

Góly: 5. Ryan Babel, 75. Sejad Salihović

Augsburg nezvládl domácí duel s Hoffenheimem, svěřenci Jose Luhukaye tak musí na první bundesligovou výhru čekat i nadále. TSG si naopak po zaváhání v AWD-Areně připisuje druhé vítězství v řadě a posunuje se do první poloviny tabulky.

Svěřenci Holgera Stanislawskiho byli od samého začátku lepší, kontrolovali hru a bylo tak jen otázkou času, kdy se ujmou vedení. To se stalo v páté minutě, Johnson našel parádním pasem Babela, a ten střelou ze 17 metrů trefil přesně levý dolní roh Jentzschovy svatyně - 0:1. Další možnost měl o několik minut později Firmino, ale Jentzsch tentokrát míč za svá záda nepustil.

Zvýšit náskok mohl později i Obasi, ale ani on neuspěl, a tak přišla odpověď domácích. Ve 38. minutě přitukl Mölders na Baiera, ten neváhal a z 20 metrů vypálil, ale Starke byl pozorný a střela ho tak nemohla překvapit. Ten samý hráč vypálil i o chvíli později, ale i tentokrát vyšel ze vzájemného souboje jako vítěz strážce hostující svatyně.

Ve druhé půli se pokračovalo tak, kde se před odchodem do šaten skončilo. FCA se snažil být aktivní, chtěl hrát dopředu, ale TSG čekalo na své vlastní polovině a využívalo každou příležitost k rychlým protiútokům. Největší možnost pak měl v 59. minutě Mölders, ten ale nedokázal využít ani nabídnutou možnost v podobě pokutového kopu.

Největší šance domácích pak měl krátce po svém příchodu na trávník střídající Werner, ale v prvním případě obstřelil spolu se Starkem i branku a při druhém pokusu mu střela rovněž nesedla a branku i napodruhé minul. V sedmdesáté čtvrté minutě pak srazil Johnson v pokutovém území De Roecka a sudí Wingenbach nařídil i na druhé straně pokutový kop. K němu se postavil Salihović a tvrdou střelou doprostřed branky zvýšil na konečných 0:2.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 4:1

19.08.2011 20:30

Góly: 15. Marco Reus, 32. Filip Daems, 45. Raúl Bobadilla, 67. Marco Reus - 12. Makoto Hasebe

Borussia Mönchengladbach i přes nepříznivě se vyvíjející skóre dokázala po výborném výkonu přejet Vlky a připisuje si tak na své konto další tři body. Celkově už mají svěřenci Luciana Favreho na svém kontě bodů sedm a minimálně do zítřka se tak oprávněně posunují do čela tabulky.

Úvod utkání nám příliš pohledných fotbalových akcí nenabídl, domácí byli sice mírně aktivnější, ale to bylo asi tak všechno, na nějaké zajímavé šance před oběma brankami jsme mohli v klidu zapomenout. O to větší šok pro Gladbach nastal ve dvanácté minutě, míč se po ose Helmes - Träsch dostal až k Hasebemu, jenž přízemní ranou z hranice vápna prostřelil ter Stegena - 1:0.

Vedení si Vlci moc dlouho neužili, netrvalo to ani tři minuty a začínalo se opět od nuly. Kjaer si špatně zpracoval malou domů od Salihamidžiče a při následném pokusu o rozehrání podklouzl, toho využil Bobadilla, který následně předložil před odkrytou bránu Reusovi, jenž se nemohl mýlit - 1:1. Domácí byli po srovnání jako polití živou vodou. Do další nebezpečné akce se protlačil aktivní Bobadilla, ale Benaglio si s jeho zakončením poradil.

Po půlhodině hry vyslal Hanke kolmicí do úniku Reuse, ten udělal kličku střídajícímu Schulzemu, jenž ho následně poslal k zemi a sudí Schmidt po krátké úvaze nařídil pokutový kop. K němu se postavil rutinér Daems a přízemní střelou k pravé tyči překonal Benaglia - 2:1. Další nebezpečné akce Hříbat přišli v závěru prvního dějství. Hanke s Arangem sice ještě z ideálních pozic neuspěli, ale ve 45. minutě se po rohu Schäfera dostal přizvednutý centr na malé vápno k Bobadillovi, který hlavou překonal Benaglia potřetí - 3:1.

Po obrátce se pokračovalo tam, kde se před odchodem do kabin skončilo. Velice nadějnou příležitost měl po uvolnění ve vápně Bobadilla, ale z blízkosti nedokázal Benaglia překonat. Další možnost měl po akci Bobadilly s Hankem Neustädter, ale z mírného úhlu nedokázal strážce hostující svatyně prostřelit. Vzápětí vypálil pro změnu Arango, tečovanou střelou ale trefil pouze levou tyč hostující branky.

Po hodině hry měl na noze další branku Reus, ale v tísni se mu zakončit přesně nepodařilo. V šedesáté sedmé minutě posunul Arango parádním pasem do vápna na Reuse, jenž se tentokrát nemýlil a zvýšil na 4:1. O několik minut později našel Reus přesnou přihrávkou v pokutovém území Hankeho, ten se obtočil kolem bránících hráčů, ale následně pálil nad branku.

Deset minut před koncem pak mohl využít nepozornosti v domácí obraně Helmes, ale ter Stegen předvedl proti jeho střele parádní reflex a nedopustil tak závěrečné drama, které by se při případném snížení mohlo ve zbývajících minutách na trávníku odehrát. Konec utkání už se pak dohrával v klidu, Borussia si tak připisuje po Bayernu další cenný skalp a ukazuje, že se s ní musí v letošní sezóně počítat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Mönchengladbach32106:27
2.Hannover 9632105:37
3.Bayern Mnichov32016:16
4.Schalke 0432019:66
5.Werder Brémy32017:46
6.Borussia Dortmund32015:26
7.TSG Hoffenheim32014:26
8.1. FSV Mainz 0532016:56
9.Bayer Leverkusen32012:26
10.VfB Stuttgart31114:24
11.VfL Wolfsburg31024:53
12.1. FC Norimberk31022:43
13.Hertha BSC30213:42
14.FC Augsburg30213:52
15.1. FC Kaiserslautern30212:42
16.SC Freiburg30126:91
17.Hamburger SV30123:101
18.1. FC Köln30122:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (97)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by vlci pokračovali jako minulou sezónu..

Reagovat
Aldeano

Překvapivě to tak vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

tohle kolo začíná pěkně, snad se ponese v podobném duchu

Reagovat
jv

Nebyl bych proti...

Reagovat
Pipo123

Gladbach, držím im palce

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci Berdych

Reagovat
havrys99

Jakto, že za Gladbach nehraje Bradley?

Reagovat
smazaný uživatel

RollsReus zařadil vyšší otáčky proti správnému soupeři

Reagovat
smazaný uživatel

Milé, vtipné

Reagovat
smazaný uživatel

Na Gladbachu je vidět velký pokrok, hráči se obrovsky otrkali a můžou zatopit, né-li porazit většinu bundesligy. Černej kůň soutěže.

Reagovat
JozkokozleJ

ter Stegen je proste extratrieda (na ciare, v sestnastke, hrou nohami). Ta jeho stahovacka centru jednou rukou - parada. Ja sa snad zacnem tesit na konkretny zapas kvoli golmanovi!

Paradny zapas. Narazacky Gladbachu, ktorymi sa dokazali vymotat i z prehusteneho priestoru... jednoducho

Reagovat
smazaný uživatel

golman Drobný hmm 3 zápasy 10 inkasovaných golů...

Reagovat
smazaný uživatel

to je prostě Drobného klasika u HSV, většinou za góly nemůže, ale dostane jich ranec...

Reagovat
JozkokozleJ

Ta obrana jednoducho na kvalitnejsich a ostrielanejsich superov (zatial) nestaci.

Reagovat
smazaný uživatel

já nechápu, že Westermann je v záloze, když tam může hrát i Mancienne

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak.

Ten Macienne vyzera byt krok vedla... no zatial furt dostal sancu. Stale treba mat na mysli, ze zatial hrali proti (v prvom zapase paradnemu) Dortmundu a tiez (zrejme tiez skvelemu) Bayernu. A i Herthe sa vydaril zapas na HSV... takze zrejme to moze byt zo strany HSV uz len lepsie. Uvidime.

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď jsem to ještě viděl v sestřihu, ty dva (Mancienne a Bruma) nemůžou hrát spolu dokud se bude jeden spoléhat na druhého... Mancienne není taková jistota jako Heiko, tak by měl hrát spíše hrát na stoperu Heiko...

...no, pozitivum bych viděl v tom, že s takovýmhle přístupem bránicích hráčů dostane brzo šanci Štěpánek...

Reagovat
jv

I to je možný...

Reagovat
jv

Právě, za touhle obranou je to ještě úspěch...

Reagovat
czech_mira

Reagovat
raduinho

podívej se na ten tým před ním.. Drobný v tom je nevinně.

Reagovat
czech_mira

Bayern

Reagovat
czech_mira

Kde se dají stáhnout záznamy zápasů Bundesligy?

Reagovat
Tomanatura

celé zápasy asi jen torrent, ale kvalitní sestřihy jsou na youtube tak půl dne po odehrání matchů

Reagovat
JozkokozleJ

A zostrihy (povacsinou zo Sportschau z ARD) na jednom mieste v dobrej kvalite:

http://ecssport.com/deutschland

Reagovat
Tomanatura

Jj, na youtube je to stejný.

Reagovat
JozkokozleJ

Vsimol som si, ze to ale z youtubu casto stahuju kvoli autorskym pravam a premiestnuju na iny server.

Reagovat
jv

Ale to až po delší době...

Reagovat
czech_mira

a není nějakej pořad pro bundesligu? něco jako match of the day pro premier league.....nebo jak je v česku dohráno

Reagovat
jv

Je, na Eurosportu 2 vždycky v neděli večer a průběžně i v poločasových přestávkách... Jinak německý (volně přístupný) programy Sport 1 (dříve ZDF) a ARD.

Reagovat
czech_mira

volně přístupný? kde?

Reagovat
jv

Satelit, Astra 1.

Reagovat
smazaný uživatel

jen poupravim: ZDF stále existuje, Sport1 je dřívější DSF (a v českém rozpisu programů se tak stále nazývá)

Reagovat
jv

Tak mně se tyhle dvě stanice vždycky pletly... Samo máš pravdu.

Reagovat
godwood

Bravo Bayern !!!

Reagovat
czech_mira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Jarda si dneska zvykl na to, jak to bude vypadat ve Skotsku ... jednoznačně nejlepší hráč HSV. Doufám, že už tým našel to, co v úvodu sezony hledal a teď konečně začne ta jízda

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg bude rád ak nevypadne

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jak chytal Drobný? Mohl za ty góly? Chtěl jsem se na to koukat, ale po chvilce jsem se na to vybodnul

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsem první a čtvrtý gól, ale za ty ostatní myslim Drobas nemohl, pátý gól mohl přijít i o něco dříve, ale Drobas ten balon pěkně vytáhnul, akce ale pokračovala, Bruma neuhlídal Ivicu a padl z toho závěrečný gól...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

tak a máme zpět i starý Werder, 8 branek v zápase

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Tys to zkazil.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
jv

Snad jo.

Reagovat
Inter Eterno Amore

BvB ! výkon síce nič moc ale 3 body sú doma a to je podstatné

Reagovat
Aldeano

Olič

Reagovat
Free_player

Hustě Bayern ... Robben je sice kkt, ale tu levačku má krutou

Reagovat
smazaný uživatel

Kkt? Podle čeho soudíš?

Reagovat
Free_player

třeba to jak se chová ke spoluhráčům viz. jak držel pod krkem Mullera ... ale po herní stránce je to mu není co vytknout a je radost se na něj kouakt, kéž by jen nebyl tak často zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

Sám seš kkt.

Reagovat
Free_player

Co seš potom ty trotle

Reagovat
smazaný uživatel

pyčus

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

♥ Werder Bremen ♥ už to asi nebude jak v minulých sezónách, ale stejně super

Reagovat
smazaný uživatel

jj bremy by uz mohly utocit snad na predni pricky a muj sen je aby zas zvedli pohar mistru bundesligy!!

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski

Reagovat
jv

Tak tohle už nešlo nedat...

Reagovat
JozkokozleJ

Ale zas tam hodil jednu svoju klasiku, tj. sam pred brankarom a... nic.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bezvadně ,hodněěěěěě dobrej mač

Reagovat
Tomanatura

Jenom tak mimochodem, brankář Rakovsky, který při své premiéře v BL odchytal celý zápas proti BVB, je napůl Čech. Velmi povedená premiéra, ani za jeden gól nemohl, chytil další 2. Gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

kandidát do repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem koukal, že hned chytá v základu, když v Schalke nechtal ani za Bčko. A ještě víc jsem se divil, že jsme se tak jednoduše zbavili takového talentovaného brankáře

Reagovat
smazaný uživatel

tak Schäfer hrát nemohl ne? navíc co jsem koukal, tak se s váma stal mistrem U15 a dokonce se dostaldo mládežnických reprezentací Německa (ikdyž většinou ve svém ročnmíku odchytal jen pár zápasů)...

...no a u vás je to těžký, těch talentovaných gólmanů tam bude víc, ikdyž jste na něj mohli vsadit místo Fähremanna

jinak teď koukám, že on uvádí jen německou národnost, tak to s repre nic nebude

Reagovat
smazaný uživatel

No já myslel, že tam nějakou dvojku mají a Rakovskeho, že kupují do budoucna. Spíš jsem si ho myslel na pozici trojky místo Unnerstalla, do kterého taky vkládám naděje, ale nějak mi přijde zastavený ve vývoji. Ale tak je pořád ještě mladý a teď to nemá moc cenu řešit, protože Fährmann by tam stejně nepustil ať jednoho či druhého, takže pro Rakovskeho určitě dobrý krok

Reagovat
jv

Máš pravdu, zminoval to i Pekhart v jednom rozhovoru.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

takže dresy neplatí jouda, ale ty

Reagovat
smazaný uživatel

jen nechme at Jouda taky neco udela, ja si odvedu svy a hristi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jen ať je platí jouda, dolar platí dres jenom mně (s největší pravděpodobností)

Reagovat
JozkokozleJ

K suhrnu zapasu H96 - Hertha:

Ten neuznany gol Pandera na konci zapasu zrejme neplatil kvoli niecomu inemu, nez preto, ze sa jednalo o nepriamy volny kop. Prehral som si tu situaciu znovu a ten rozhodca vobec nemal pred zahranim lopty zdvihnutu ruku... No neveim.

Inak dnes Hertha (a zapas ako taky) dobra az poslednych 10 minut. Uz by mohol dostat sancu Rukavytsya, ktory vzdy ked pride na ihrisko, zacne to tam vetrat (kto vie, ci to ale nie je tym, ze pride do rozbehnuteho zapasu).

Reagovat
Arne

Z dnešního zápasu (a leč i z celýho kola) jsem viděl asi jen dvě minuty a zrovna to byly ty, kde dal Pinto gól... Ta zeď tam tak nějak blbě skákala, nevím... Lasagne první gól, za to jsem strašně rád, bod beru a zbytek zhodnotím později.

Reagovat
jv

Tak první poločas z vaší strany špatnej, vzadu to ještě šlo, ale dopředu to bylo téměř nulový, bez nápadu, prostě takovej bojácnej výkon...

Po přestávce se to otočilo, začal se do hry dostávat Raffael a hlavně pak Ebert, kterej měl sám na hlavě tutovku, ale Zieler skvěle zachránil. Jinak ve vyrovnání zasloužený a nakonec z toho mohly být i body tři, ale Ebert v závěru neproměnil nadějnou standardku... Chce to hrát jako posledních 30 minut a bude to paráda. Jo a příště bych to možná zkusil na dva hroty...

Reagovat
Arne

Já bych rozhodně nechal Lasoggu v základu a vyndal Eberta nebo Toruna... Koukám, že stopeři odehráli solidní utkání, tak jsem zvědavej, kdy a hlavně koho vytlačí Hubník.

Jinak s tím neuznaným gólem Pandera to bylo jak? Pískal ten kontakt na Franze nebo to fakt bylo nepřímý?

Reagovat
smazaný uživatel

asi se pískal kontakt na Franze co tak různě čtu

Reagovat
Arne

Teď jsem viděl záběr na postranního, takže nás zachránil asi on a bylo to skrz ten údajný faul.

Reagovat
jv

Eberta ne, ten byl včera dobrej, nejenže šance připravoval, ale i se sám do několika dostal, toho bych rozhodně taky podržel, podle mě bude oporou... Ale místo Toruna bych tam Lasoggu stoprocentně dal, už včera se tahle změna povedla.

Tak když jsem na to koukal rovnou, tak jsem myslel ten nepřímej kop, ale asi to byl vážně ten kontakt, musím to ještě opravit v reportu...

Reagovat
Arne

Já všude čtu, že Ebert trochu zahrál tu druhou půli, ale jinak v těch ostatních pěti poločasech letos byl katastrofální... Objevila se už myšlenka s Lellem na křídle a za ním Morales, což si ale nedovedu představit.

Reagovat
jv

Tak je pravda, že já ty první dva zápasy pořádně neviděl a ze sestřihu se těžko soudí... Včera byl v první půli stejně ale jako celej tým takovej nemastnej, neslanej, potom se zvedl a patřil k nejlepším, na rozdíl od Toruna, kterej šel brzo dolů... Osobně bych příště hrál na dva hroty a Toruna nechal na konec zápasu jako žolíka, to by mu mohlo sedět.

Reagovat
Arne

Ok, tak uvidíme, koho z těchto dvou Babbel posadí... Akorát než hru na dva hroty bych preferoval tohle 4-2-3-1 s Ramosem na křídle. Raffael na 10ce je herně úplně někde jinde, než když je na křídle.

Reagovat
jv

Nebo tak, to by bylo možná ještě účinější, uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, to s tim nepřímým kopem jsem už dlouho neviděl

jak se jinak jevil Pander a Kraft?

Reagovat
Arne

Krafta můžu posoudit ze sestřihu - za gól podle mě nemohl a za ten Panderův taky ne... Měl tam pár dobrejch zákroků, rozehrávka netušim. Pandera nezhodnotím, jsem to neviděl, ale mám dojem, že při našem vyrovnání tam dost zaspal (pokud to byl on). Ta narážečka byla strašně průhledná.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, mi nedošlo, že to blíž uvidíš až ze sestřihu

jinak mne překvapuje Lell, rozjetý to má pěkně

Reagovat
Arne

To jo, Lell hrál první zápas katastrofálně, ale teď se nějak rozjel... Tolik ofenzivních akcí, jako v Hamburgu a Hannoveru, mu loni vystačily tak na celej podzim.

Reagovat
jv

Podle mě si při tý Pintově standardce špatně postavil zeď, respektive Schlaudraff tam jednoho hráče odtáhl, ale i tak by brankář neměl dostat branku na svou stranu a ještě po zemi... Ale jde o subjektivní názor, takže... Zase na druhou stranu hodně tým podržel, třeba při hlavičce Hagguie, takže bych ho nevinil, svý si odvedl. Ani rozehrávka nebyla v rámci možností špatná, ve druhý půli to pak bylo ještě lepší.

Pandera si vybavím při dvou ofenzivních momentech, tý standardce a potom tam měl ještě jednu hlavičku po centru ze strany, ale ani neohrozil branku. Při tom vyrovnání tam byl taky, to je pravda, ale hlavně zaspal Schulz jakožto bek a potom oba stopeři...

Reagovat
Arne

Podle mě si tam mohl dát o jednoho hráče navíc, i když na tu vzdálenost tři stačí. Ale ti dva zbylí měli udělal úkrok doprava (ze svého pohledu), aby tam ta díra u tyče nezůstala... Další věcí je, že oni tak nějak debilně nadskakovali a do toho se otáčeli, takže i kdyby tu díru po Raffaelovi "zalepili", tak by to možná stejně prošlo.

Každopádně naprosto hloupý a laciný gól a jde velkou částí i na Babbelovu hlavu.

Reagovat
jv

Jasný, blbě jsem to napsal... Ona to prostě byla taková neštastná shoda několika malých chyb a i náhoda, že to Pinto takhle trefil, což by se mu z deseti pokusů už třeba potom nepovedlo...

Jinak máš pravdu, že Babbel v tom má prsty taky, ale nakonec to ještě dopadlo v rámci možností dobře. Následující domácí zápasy věřím, že to už zlomíte a konečně zabodujete naplno, jenom to nechce zase úvod zápasu zbytečně prospat... Jinak kvalita v týmu je, takže když se k tomu přistoupí za správnej konec, tak to stopro půjde.

Reagovat
Arne

To jo, se Stuttgartem by to mohlo vyjít a pak máme Augsburg a Köln, tam budou potřeba tři body...

"Dann kam halt der Freistoß, den nehm ich auf meine Kappe. Ich hätte den Jungs erklären müssen, dass sie die Lücke schließen müssen, falls einer rausrückt. Wird mir sicher nicht nochmal passieren." - Tohle řekl Babbel, tak to asi myslí vážně... Ono u něj je často těžký poznat, když to myslí ironicky a kdy ne, ale tady to je už jasný a já souhlasím, tohle se stávat nesmí.

Reagovat
jv

Tak snad jo, chce si to pohlídat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele