3. kolo
21.08.2011 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - Hertha BSC 1:1

V zajímavém a děj měnícím utkání se nakonec body dělily. Hannover šel sice v první půli zásluhou výborně zahrané standardní situace Pinta do vedení, po změně stran se ale síly přeskupily a za Herthu nakonec zaslouženě srovnal krok svou premiérovou bundesligovou trefou Lasogga.

Zpočátku se hrál hodně opatrný fotbal bez nějakých výraznějších šancí, postupem času ale začali získávat více ze hry přece jen domácí. První velká příležitost k otevření skóre potom přišla v desáté minutě. Na standardní situaci Pinta si na zadní tyči naběhl Haggui, ale Kraft předvedl parádní reflex a umístěnou hlavičku za svá záda nepustil. Z následného rohu pálil Rausch, trefil ovšem pouze boční síť.

Hertha si první možnost vypracovala v minutě šestnácté. Po rohovém kopu Eberta se k zakončení z malého vápna protlačil kapitán Mijatović, v tísni ale trefil pouze skvěle reagujícího Zielera, sudí Hartmann navíc na pokyn asistenta pískal ofsajd. Za tři minuty se po chybě Eberta s Raffaelem hnal na druhé straně do šance Abdellaoue, ale z nadějné pozice pálil vedle branky.

Potom se dlouhou dobu nic zajímavého na trávníku nedělo, až přišla 33. minuta. K přímému volnému kopu z téměř 30 metrů se postavil Pinto a parádní přízemní střelou k bližší tyči překonal Krafta, který z této branky rozhodně nemůže mít čisté svědomí - 1:0. Ten samý hráč pálil i o chvíli později, ale tentokrát bez úspěchu. Největší šanci hostujícího celku potom spálil tři minuty před koncem prvního dějství Raffael, jenž z ideální pozice branku přestřelil.

Po obrátce to byl opět Hannover, kdo diktoval tempo hry. K další zajímavé střele se odhodlal Pinto, tentokrát však mířil hodně nepřesně. Stejně dopadl za několik minut i hlavičkující Schlaudraff. Mezi tři tyče pak dokázal zamířit Stindl, jeho rána ale pro změnu postrádala razanci, a tak s ní Kraft neměl problémy. Domácí své příležitosti nevyužili a nabídli tak možnost soupeři, který se šance po právu chopil.

První možnost přišla krátce po hodině hry. Střídající Lasogga přiťukl na vápno Ramosovi, ten ale pálil vedle branky. V 64. minutě pak rozehrával rohový kop Raffael, na přední tyči si na centr vyskočil Ebert, Zieler ale hlavičku znovu parádně vyrazil, ovšem pouze k Ramosovi, ani ten však nabídnuté šance nevyužil a v tísni vysoko přestřelil. Na opačné straně mohl potrestat Herthu Schmiedebach, z 20 metrů ale branku těsně minul.

Sedm minut před koncem pak hosté předvedli nejpovedenější akci zápasu. Míč se po ose Ebert - Lell dostal až před branku, kde si už Lasogga věděl rady - 1:1. A Hertha byla i nadále při chuti, dokonat obrat mohl po centru Raffaela hlavičkující Ramos, Zieler se ovšem znovu vyznamenal a udržel tak svůj tým ve hře. To se nakonec mohlo ukázat jako rozhodující, neboť Pander v závěru ze standardní situace překonal Krafta, protože ale sudí Hartmann viděl faul Konana na Franze, tak nemohla být branka uznána. Oba celky si tak připisují po bodu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud Hertha zopakuje svůj výkon ze zápasu s HSV, určitě může pomýšlet na bodový zisk. Můj tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím, že ak budeme hrať ako proti HSV tak máme šancu na body....Zostava by mala byť rovnaká tak uvidíme...IMMER WIEDER HERTHA!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Síce som zápas nevidel, ale bod je dobrý....A hlavne z ihriska súpera....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele