Bundesliga - preview 3. kola

19.08.2011, 08:51, aktualizováno 21.08.2011, 08:33
Previews
Po necelých třech kolech je na čele tabulky Borussia Mönchengladbach, což se dnes může změnit. Hannover vyhrál první dva zápasy a třetí korálek může navléknout v duelu proti Hertě. Stejně je na tom Mainz, tomu se do cesty nyní postaví Schalke...
1. FSV Mainz 05 - Schalke 04  (neděle 15:30)
Mainz vstoupil do sezóny podobně jako v uplynulém ročníku, svěřenci Thomase Tuchela se opět dostali do čela Bundesligy a svou pozici si budou chtít udržet i po nědělním, ve kterém přivítají v Coface Areně nepřesvědčivé Schalke.

Pro Mainz nezačal sezónu zrovna dvakrát přesvědčivě, brzké vypadnutí z předkola Evropské ligy však FSV bohatě vynahradil úvod Bundesligy, který podobně jako loni zastihl skromný celek v excelentní formě. Tuchelovi svěřenci nejprve vyprášili v otevíracím bundesligovém utkání v nové Coface Areně silný Leverkusen, o týden později si pak odvezli plný počet bodů rovněž z Badenova-Stadionu. "Po dvou zápasech je na nějaké úsudky ještě příliš brzy," nabádá Tuchel.

I přesto ale všichni věří, že by mohl falcký celek svou vítěznou šnůru podobně jako v uplynulé sezóně výrazněji prodloužit. "Schalke sice v týdnu nezvládlo své vystoupení v Evropské lize, ale i tak nás v neděli nečeká snadné utkání, ba právě naopak. Nicméně jsem přesvědčen, že když předvedeme maximum svých schopností, tak potom máme dobrou šanci na vítězství," vysvětloval progresivní kouč. Na domácí straně jsou stále mino hru zranění Gopko, Heller a Szalai, nejistý je potom start Pospěcha.

Co se týče Schalke, tak to je na rozdíl od svého soupeře v opačném rozpoložení. Königsblauen nejprve nezvládli vstup do Bundesligy, kde po matném výkonu odjeli z Mercedes-Benz Areny s tříbrankovým debaklem, potom sice přišla vysoká výhra nad Kölnem, ale zpátky na zem potom S04 usadila čtvrteční porážka v Helsinkách v úvodním utkání čtvrtého předkola Evropské ligy. "Na zápas jsme se znovu podívali na videu, chtěli jsme hráčům ukázat to, co udělali špatně," podotkl trenér Ralf Rangnick.

Příliš času na přípravu před nedělním utkáním tak hornický celek neměl, i přesto se ale chce svým fanouškům ukázat ve zcela odlišném světle, než v jakém se předvedl na hřišti HJK Helsinky. "V Mainzu musíme ukázat zcela jinou tvář, k utkání potřebujeme přistoupit po všech stránkách na sto procent," dodal staronový kormidelník Königsblauen. Ten ale i nadále nemůže počítat s Escuderem, Hooglandem, Metzelderem, Keniou a Klugem. Do hry se naopak vrací defenzivní opory Höwedes s Papadopoulosem.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Bungert, Noveski, Caligiuri - Risse, Polanski, Soto - Ivanschitz - Allagui, Choupo-Moting
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Fuchs, Höwedes, Papadopoulos, Höger - Matip, Holtby - Morávek, Raúl, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.40 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - Hertha BSC  (neděle 17:30)
Rozjetý Hannover přivítá ve třetím kole v AWD-Areně staronového účastníka nejvyšší soutěže Herthu BSC, která se po výborném výkonu proti HSV, jenž však stačil pouze na remízu pokusí konečně zabodovat naplno.

Dolnosaský celek pokračuje v progresu z minulé sezóny, svěřenci Mirka Slomky v úvodních dvou kolech nezaváhali, připsali si na své konto šest bodů a co víc, pohodu si přenesli i do bojů o Ligu mistrů. H96 zvládl úvodní utkání čtvrtého předkola milionářské soutěže s FC Sevilla a po výsledku 2:1 může cestovat do Andalusie s klidným svědomím. "Byl to skvělý fotbalový večer, odehráli jsme vynikající utkání. Jsem na náš tým hrdý," uvedl sportovní ředitel Jorg Schmadtke.

Nyní se však musí 96ky rychle přeorientovat na ligovou scénu, kde mohou natáhnout vítěznou šnůru již na tři zápasy. "Proti Herthě musí tým prokázat, že se dokáže vyrovnat s dvojí zátěží, což bude složité zejména po psychické stránce," vyhlíží prezident Martin Kind. "Na nedělní zápas se musíme stoprocentně soustředit. Z našeho pohledu je to velmi důležité utkání, protože máme další možnost k rozšíření bodového konta, zároveň nechceme přerušit vítěznou sérii," doplnil prezidentova slova Slomka, který bude postrádat tradiční marody Andreasena, Carlitose a Sobiecha.

Hertha po jednoleté odmlce vstoupila do Bundesligy poněkud rozpačitým dojmem. Domácí utkání s Norimberkem se svěřencům Markuse Babbela vůbec nepovedlo, hře chyběla myšlenka, nápaditost a výsledkem byla sice těsná, ale přesto porážka. Venkovní utkání na HSV však vyšlo Staré dámě výrazně lépe a nebýt individuálních chyb v defenzivě, tak mohla z přístavního města odjíždět klidně s plným bodovým ziskem. V hlavním městě tak nyní všichni doufají, že by si tradiční celek mohl na své konto připsat první domácí skalp.

"Doufám, že budeme hrát stejně dobře jako minulý víkend proti HSV, souhra sice bude ještě nějakou dobu váznout, ale máme jednoznačný cíl, body musí zůstat v Berlíně," prohlásil Raffael. "V sobotu nás čeká hodně těžký duel, Hannover je kvalitní, konsolidovaný tým, který prokázal, že jeho výkony nejsou dílem náhody. Nicméně pokusíme se z utkání vytěžit maximum," řekl Babbel. Do utkání nezasáhne nemocný Schulz a rovněž Hubník, jenž se sice stihl uzdravit, ale nejprve musí dohnat tréninkové manko v rezervě.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Franz, Mijatović, Kobiašhvili - Ottl, Niemeyer - Ebert, Raffael, Torun - Ramos
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.40 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Borussia Dortmund, která jako je již tradicí nezvládla poslední utkání v Sinsheimu se pokusí své klopýtnutí napravit proti Norimberku, se kterým mají žlutočerní dlouhodobě aktivní bilanci.

Svěřenci Jürgena Kloppa vstoupili do nové sezóny stejně dobře, jako končili tu předešlou. Na hře BVB nebylo v domácím duelu s HSV poznat sebemenšího rozdílu s tím neporazitelným celkem z uplynulé sezóny a všichni tak očekávali, že se Schwarzgelb konečně prosadí i v Hoffenheimu, kde se jim dlouhodobě nedaří. To se ovšem nestalo, Borussia předvedla jako je již proti tomuto soupeři tradicí nemastný, neslaný výkon a odjela ze Sinsheimu po nejtěsnější možné prohře bez bodu. "Musíme zjistit, kde jsme udělali chybu, v čem nás domácí předčili," uvedl Klopp.

"Od začátku nám souhra nefungovala tak jako obvykle, možná to bude tím, že jsme se až nezvykle soustředili především na obranu, což u nás nebývá prioritou. Trochu mi to připomíná předchozí zápas s HSV, kde jsme soupeři po hodině hry nepochopitelně přenechali iniciativu a nakonec se nám to mohlo vymstít, z takovýchto nedůsledných chyb se musíme poučit a příště se jich vyvarovat," pokračoval v hodnocení domácí lodivod.

"Norimberk je silný klub, pod vedením Dietera Heckinga jdou neustále výkonnostně nahoru, navíc měli skvělou přípravu a i úvodní kola zvládli dobře, v sobotu nás nečeká nic jednoduchého," zakončil Klopp, jemuž tak může dělat radost alespoň to, že se konečně uzdravili obránci Schmelzer se Subotičem. Na marodce ale i tak zůstává Owomoyela, Koch a Barrios.

Na druhé straně stojí Norimberk, který má po úvodních dvou kolech na svém kontě stejnou bilanci jako Dortmund, tedy tři body. Der Club nejprve dokázal zásluhou pozdní branky Pekharta vybojovat tři body na Olympiastadionu, následně ale svěřenci Dietera Heckinga nedokázali především díky neproměnování šancí vyzrát na Hannover. "Odehráli jsme dobré utkání, ale efektivita bohužel nebyla z naší strany ideální," prohodil Hecking.

Franský celek pak trápí i zranění brankářské jedničky Raphaela Schäfera, kterého v sobotu nepustí do hry problémy s koleny a na jehož místě se tak objeví mladíček Patrick Rakovsky. "Patrick dostane svou šanci. Má od nás plnou důvěru a samozřejmě doufáme, že svůj debut zvládne a odehraje dobrý zápas," řekl hostující kouč a pokračoval. "Zápas na Westfalenstadionu je pro nás obrovskou výzvou. Víme, že nás nečeká nic lehkého, ale když k utkání přistoupíme po všech stránkách na sto procent, tak nejsme bez šance," dodal. FCN bude chybět kromě Schäfera rovněž Nilsson, Didavi, Frantz a Zeitz.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Gündogan, S. Bender - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Rakovsky - Chandler, Wollscheid, Klose, Pinola - Simons - Mak, Feulner, Cohen, Eigler - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.31 - 5.25 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Šlágrem 3. kola Bundesligy je bezesporu duel mezi Bayernem Mnichov a Hamburgerem SV. Jednoznačným favoritem utkání jsou domácí, kteří však první kolo v Allianz Aréně zaváhali proti Borussii Mönchengladbach a mají tak domácímu publiku co odčinit. To Hamburku se vstup do nového ročníku taktéž nevyvedl, když v zahajovacím zápase byl jasně přehrán Borussií Dortmund a ani v následném zápase se doma proti berlínské Hertě také zrovna nevytáhl a získal jen bod za remízu 2:2. Oba celky mají tedy co napravovat a nutně potřebují tři body.

Bayern Mnichov sehrál v týdnu kvalifikační utkání předkola Ligy mistrů se švýcarským FC Zürich, který porazil dvougólovým rozdílem 2:0. Zápas to nebyl věru těžký, protože soupeř neklad příliš velký odpor a nehrálo se ve vysokém tempu, leč dnešní bundesligové klání bude pro základní jedenáctku Bayernu již třetí utkání během týdne a v úterý je čeká již rozhodující odveta v Zürichu. Není tak divu, že hlavně marodi Arjen Robben s Franckem Ribérym nesou takovou zátěž nelibě pro své již tak vetché zdraví. Navíc oba dva utrpěli v zmiňovaném zápase drobná zranění, ale měli by být již fit. Trenér Jupp Heynckes k tomu v pátek na předzápasové tiskové konferenci řekl: "Počkáme a uvidíme. Věřím ale, že v sobotu budou oba k dispozici."

Trenéra Bavařanů spíše trápí, jak si jeho svěřenci povedou po nezdaru z prvního kola, kdy jeho tým doma podlehl jednobrankovým rozdílem Mönchengladbachu po zaváhání Manuela Neuera. "Nálada v týmu je dobrá. Musíme však ze sebe vydat to nejlepší a předvést kvalitní výkon. Hrajeme nyní mnohem lépe a chceme navázat na zápasy proti Wolfsburgu s Zürichu," uvedl 66letý kouč.

Hamburk v týdnu nehrál žádný zápas a tak mohl Michael Oennig v klidu připravovat v průběhu celého týdne na střet s bavorským velkoklubem. V týmu proběhla přes léto malá generační obměna a tak je vidět na výkonech Hamburku jistá nejistota a nesehranost, ale Michael Oennig věří, že se jeho svěřencům brzy podaří špatné výsledky prolomit. "Víme, že v Mnichově to bude velmi složitý zápas, ale jedeme se pokusit urvat nějaké body, čemuž jsme přizpůsobili naší taktiku," uvedl mladý kouč HSV. To kapitán týmu Heiko Westermann doufá, že se v Allianz Aréně nebude opakovat jarní debakl, kdy si Hamburk domů odvezl šestigólový příděl. "Vylučuji, že se něco podobného v sobotu stane," rázně odmítl podobnou možnost.

Problémy Hamburku budou hlavně v útočné fázi, kde jim chybí jak chorvatský kanonýr Mladen Petrić, tak peruánský ostrostřelec Paolo Guerrero a i vytáhlý švédský forvard Marcus Berg. Jediným útočníkem, který tak je k dispozici, zůstává mladý Korejec Heung-Min son. Mimo to budou hosté postrádat i dvojici Guy Demel a Tolgay Arslan.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Robben, T.Müller, Ribéry - Gómez
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobny - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Aogo - Rincón, Kačar, Jarolím - Töre, Son, Jansen
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.26 - 5.75 - 9.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Weserstadion bude svědkem duelu dvou celků, u kterých může vzájemný zápas hodně napovědět o dalším nasměrování celkového průběhu letošní sezóny. Domácí Werder zatím pokračuje v nejistých výkonech, jaké předváděl v uplynulém ročníku a proti Freiburgu tak chce konečně přesvědčit. SCF bude naopak bojovat o první tříbodový zisk v sezóně.

Werder prošel přes léto nezbytnou obměnou, a jak se zdá, tak by se mohlo u řeky Weser blýskat na lepší časy. Svěřenci Thomase Schaafa v úvodním kole dokázali po dobrém výkonu porazit Kaiserslautern a oplatili mu tak porážky z minulého ročníku. Následující utkání v BayAreně pak Brémám nevyšlo a v sobotu tak chce přístavní celek dát odpověď na to, jakým směrem by se měl v nadcházející sezóně ubírat.

"Jsme velmi soustředění na naši misi, od začátku chceme jít za stanoveným cílem, kterým je zisk tří bodů. Musíme si vyvinout tlak, potřebujeme nutit soupeře k chybám, tudy vede jediná cesta k úspěchu," je přesvědčen Schaaf. "Logickým vyústěním bychom měli v sobotu navázat na výhru s Kaiserslauternem a Freiburg porazit," doplnil trenérova slova sportovní ředitel Klaus Allofs. Na straně Werderu stále nejsou k dispozici zranění Boenisch, Silvestre, Borowski, Avdić a Ayik. K zápasu pak nebyl po dlouhodobém zranění ještě nominován Naldo.

Freiburg se po úspěšné sezóně opět musel jako je již v tomto celku tradicí vyrovnat se změnou na postu hlavního trenéra, kdy Robina Dutta nahradil další produkt trenérské líhně tohoto skromného klubu Marcus Sorg. Úvod v nové funkci ale bývalému kouči rezervy nevyšel podle představ, SCF získal ze dvou utkání pouze bod za remízu v úvodním duelu s nováčkem z Augsburgu. "Začátek nám příliš nevyšel, ale chceme i nadále pokračovat v započaté práci, věříme že se úspěchy časem dostaví," věří hostující kouč.

"Musíme se dívat na zápasy jako na další motivaci. Potřebujeme se soustředit na každý zápas zvlášť, v sobotu nás čeká další z řady těžkých utkání. Brémy v úvodních dvou kolech herně přesvědčily, ukázaly velkou kvalitu, ale pořád tam mají obrovský nevyužitý potenciál. S Werderem z minulé sezóny se ten současný tým nedá srovnávat," dodal Sorg, jenž postrádá zraněné trio ve složení Butscher, Mujdža a Rosenthal.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Papastathopoulos, Schmitz - Bargfrede - Wesley, Ekici - Marin - Pizarro, Rosenberg
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Williams, Barth, Krmaš, Bastians - Schuster - Abdessadki, Flum, Makiadi, Putsila - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 4.20 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Velmi zajímavou podívanou se spoustou gólu slibuje utkání mezi VfB Sttutgart a Bayerem Leverkusen. Oběma týmům je totiž ofenzivní pojetí fotbalu sobě vlastní a jejich defenzívy se nevyznačují zrovna skálopevnou obranou. Stuttgart zažil povedený start do sezóny, když doma hladce porazil Schalke 04 v poměru 3:0 a pak si odvezl cenný bod z Mönchengladbachu. To Bayer úvodní klaní sice překvapivě na půdě Mainzu 2:0 prohrál, ale doma si poradil s Werderem Brémy a vystoupal se do středu tabulky.

Trenér domácích Bruna Labbadia v sobotu počítá s podporou skvělých fanoušků, kteří jeho svěřence budou hnát za vítězstvím. "Atmosféra na předchozím domácím zápase byla senzační. Funguje zde skvělé propojení mezi hráči a fanoušky. Jak v zápase proti Schalke, tak v zápase národního týmu zde byla podpora fanoušků výborná," pochvaluje si Bruno Labbadia a dodává: "Chceme se fanouškům odvděčit a předvést proti Bayeru dobrý výkon. Nebude to však lehké, protože Bayer patří dlouhodobě mezi elitní kluby Bundesligy. Není náhoda, že vloni skončili druzí a zahrají si Ligu mistrů."

Labbadia má lehkou volbu, kterou stoperskou dvojici do zápasu postavit, když kapitán Matthieu Delpierre i George Niedermeier jsou zranění. Stejně tak i záložník Johan Audel či útočník Julian Schieber. To Bayer trápí jiný post, konkrétně ten mezi třemi tyčemi. V Leverkuseno totiž nastala prekérní situace klub opustila dvojka Benedikt Fernandéz, zatímco René Adler se vážně zranil a nedlouho poté i Fabian Giefer, nová dvojka a odchovanec Bayeru. Situaci tak přišel zachránit jiný mladík, Bernd Leno, který je v klubu na hostování právě z VfB Stuttgart a který si tak dnes zachytá proti takříkajíc "svým". Trenér Robin Dutt měl z jeho premiéry proti Werderu dobrý pocit: "Udělal na mě velký dojem. Sice toho neměl mnoho na práci, ale vyzařoval z něj klid a jistota."

Naopak, do zálohy a útoku má tento mladý trenér voleb hned několik. V záloze může vybírat mezi dvojkou Ballack - Rolfes a v útoku pak mezi dvojicí Kießling - Derdiyok. Dutt tuto zdravou konkurenci mezi hráči vít: "Jsem rád, že vždy mám na výběr z několika variant, jak poskládat základní jedenáctku." Při jejím skládání se ale bude muset obejít bez Bastiana Oczipky či Tranquillo Barnetty, kteří doléčují svá lehká zranění.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Gentner - Cacau
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Castro, Toprak, Reinartz, Kadlec - L. Bender, Rolfes - Renato Augusto - Sam, Kießling, Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Augsburg - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Nováček z Augsburgu vlétl do Bundesligy jako starý známý a hned od začátku dává jasně najevo, že nechce v nejvyšší soutěži hrát druhé housle. Svěřenci Jose Luhukaye tentokrát přivítají na domácím stánku ambiciózní Hoffenheim.

FCA zatím i po postupu do Bundesligy plní roli štiky, která by tomuto perspektivnímu celku mohla sedět. Vedení Augsburgu se vyznačuje dlouhodobou systematickou prací, která třeba krátkodobě příliš úspěchů nepřináší, ale v budoucnu se to kýžené ovoce stejně dostaví. "Musíme respektovat svoji nižší kvalitu jako týmu, chceme být odvážní a potřebujeme využít každou příležitost k ofenzivním výpadům. Pokud se nám to povede, tak věřím, že s podporou našich skvělých fanoušků budeme úspěšní," řekl Luhukay.

V sobotu odpoledne ale čeká na Augsburg zatím nejtěžší protivník, který by měl odhalit skutečné kvality nezkušeného celku. "Nesmíme dopustit, abychom se proti tomuto soupeři dopustili nějakých chyb. Je to hravý a technicky velmi dobře vyspělý tým, a když k těmto vlastnostem připočteme rychlost, tak z toho dostáváme smrtící kombinaci, která může Hoffenheim vynést klidně do první pětky," dodal domácí kormidelník. Ten nemůže ani pro tento zápas počítat se zraněnou dvojicí Oehrl - Rafael.

Co se týče Hoffenheimu, tak ten v minulém kole dokázal v domácím prostředí přehrát úřadujícího mistra Borussii Dortmund a ve vesnickém celku tak momentálně vládne pohoda. "V současné době se náš tým nachází po výhře nad BVB na vlně euforie. Ale je to hodně ošidné, pokud chceme dosáhnout svého potenciálu, tak musíme navázat na výkon z posledních dvou zápasů," je si vědom trenér Holger Stanislawski.

Vzájemný zápas bude zároveň soubojem nejmladších bundesligových týmů, které se spolu před lety potkaly jak v krajských soutěžích, tak potom i ve druhé Bundeslize. Sobotní utkání tak bude, ač půjde o premiérový vzájemný duel v nejvyšší soutěži soubojem starých známých. "Augsburg bude těžit z povedeného vstupu do soutěže. Bude pro nás nesmírně složité získat tři body, ale jiný cíl jsme si ani nedávali," uzavřel hostující kouč. TSG stále chybí velké množství zraněných, včetně Sigurdssona, Vukčeviče nebo Ibiševiče.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Möhrle, Sankoh, de Jong - Callsen-Bracker, Davids - M. Ndjeng, Baier, Bellinghausen - Mölders
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Rudy, Salihović - Johnson, Roberto Firmino, Obasi - Babel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Köln - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 18:30)
Na RheinEnergieStadionu bude v sobotu odpoledne k vidění souboj na ostří nože. Domácí celek zde přivítá Kaiserslautern a utkání bude mít o náboj postaráno, oběma týmům totiž půjde o premiérovou ligovou výhru v sezóně.

Kozli potom, co se v uplynulé sezóně úspěšně udrželi mezi elitou prošli během letní přestávky velkou odměnou. Nejvýraznější změnou v tradičním celku je příchod nového kouče Stale Solbakkena, který dorazil do porýnského celku z úspěšné štace v FC Kodaň. Úvod nového angažmá se mu ale vůbec nepovedl, i tak ale bývalý norský reprezentant nepropadá panice. "Nálada je dobrá, z týmu mám dobrý pocit," uvedl Solbakken.

Nicméně, i on si uvědomuje důležitost a význam sobotního zápasu. "Je to velmi důležité utkání, nejen pro mě jako trenéra, ale i pro tým a celý klub. Musíme hrát agresivně z obrany, ale nesmíme se zároveň bát přitlačit v útoku. Stojí proti nám kvalitní soupeř, jenž se spoléhá především na dva velmi dobré ofenzivní hráče, Itaye Shechtera a Ivo Iličeviče. Nebude to pro nás jednoduché, ale chceme si z tohoto utkání připsat tři body," vyhlíží domácí kouč, kterému chybí Rensing, Petit, Pezzoni, Sanou a Freis.

Lautern na tom není o nic moc lépe, než Köln. Rudí ďáblové nejprve nedokázali navázat na úspěšné výsledky ze vzájemných zápasů s Werderem, v minulém kole si tak chtěli svěřenci Marca Kurze spravit chuť na nováčkovi z Augsburgu. Na Betzenbergu to ale dlouho vypadalo na velké překvapení, domácí dlouho prohrávali a až výrazné zlepšení ve druhém dějství jim přineslo alespoň kýžené vyrovnání. "Nechceme soudit sezónu takhle v úvodu a ukazovat na třetí zápas jako na klíčový," prohodil hostující stratég.

"Nečeká nás jistě snadný duel. I přesto, že je sezóna ještě na začátku, tak ani Kölnu se pobodně jako nám start nepovedl podle představ a oba týmy tak budou chtít zaútočit na první výhru v letošním ročníku," řekl Leon Jessen. "Pro nás je důležité, abychom zlepšili hru. Musíme se soustředit především na své výkony, ostatní nás nesmí zajímat a věřím, že potom přijdou úspěchy," doplnil slova svého svěřence Kurz. Do Kölnu s Lauternem necestovali Bugera, Lucas, Šimůnek, Vermouth a Nemec.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, McKenna, Geromel, Eichner - Chihi, Lanig, Riether, Jajalo - Novaković, Podolski
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Tiffert, Petsos - Kirch, Sukuta-Pasu, Iličević - Shechter
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Páteční předehrávka si pro nás tentokrát připravila souboj celků, které chtějí zapomenout na loňské trápení a jak napověděla úvodní kola, tak by se jim jejich přání mohla splnit. Mönchengladbach bude v Borussia-Parku hájit svou neporazitelnost proti Vlkům z Wolfsburgu.

Hříbata, jež se v uplynulé sezóně zachraňovala za pět minut dvanáct vstoupila do nového ročníku bez bázně a hany. Svěřenci Luciana Favreho nejprve takticky skvěle zvládli utkání v Allianz Areně, kde i díky pořádné porci štěstí a famózním zákrokům ter Stegena neinkasovali a co víc, tak v závěru využili nedorozumění v obraně mnichovského celku a po brance de Camarga si z Bavorska odvezli plný počet bodů. V nevyzpytatelném domácím duelu se Stuttgartem potom bral Gladbach bod za remízu 1:1. "S VfB jsme nehráli podle představ. Většinu útoků jsme vedli středem a měli tak potom málo možností, to musíme změnit," posteskl si Favre.

Nicméně i přes remízu se Stuttgartem mohou jít domácí po páteční předehrávce do čela tabulky, což by bylo pro fanoušky Borussie něco nevídaného. "Pro naše fanoušky by to samozřejmě byla krásná věc a já bych byl rád, kdybychom měli po pátečním utkání na svém kontě sedm bodů, ale v tuhle chvíli se soustředím pouze na zápas, ostatní věci jdou mimo mě. Wolfsburg odehrál proti Bayernu povedený zápas, porážka rozhodně neodpovídá průběhu utkání, ve kterém byli domácí Mnichovanům minimálně vyrovnaným soupeřem," prohlásil zkušený stratég. "Musíme se však soustředit především sami na sebe," dodal Favre, jemuž přidělává vrásky absence klíčových opor. Zraněného Stranzla doplnil na marodce střelec důležitých branek de Camargo, disciplinární trest navíc nepustí do hry Brouwerse.

Wolfsburg podobně jako Gladbach zvládl vstup do sezóny na výbornou. Tři body získané z RheinEnergieStadionu ovšem znehodnotila následná domácí porážka s Bayernem, kde navíc za nerozhodného stavu neuznali sudí Vlkům regulérní trefu Helmese. "Proti Bayernu jsme předvedli dobrý výkon, na body to ale bohužel nestačilo. Ztrátu tak potřebujeme co nejrychleji smazat," uvedl kouč Felix Magath. Dopomoci by k tomu měla i nová posila Thomas Hitzlsperger, jenž se do bundesligy vrací po krátké a nepříliš úspěšné zahraniční anabázi, naposledy zkušený záložník působil ve West Hamu United.

Vlci tak mají v Mönchengladbachu o motivaci postaráno. "Věřím, že se budeme i nadále zápas od zápasu zlepšovat, potřebujeme najít svou tvář. Na konci sezóny bychom chtěli patřit mezi nejlepší kluby," prohodil velezkušený kormidelník. "Borussia pro mě není kandidátem na sestup, o tom nemůže být žádných pochyb. Naopak je počítám mezi potenciálně největší překvapení tohoto ročníku," doplnil Magath. VfL cestuje do Porýní bez zraněné dvojice Friedrich - Koo, nejistý je rovněž start Ochse, kterého trápí stehenní sval. K utkání nebyl opět nominován suspendovaný Diego, Kahlenberg pak i nadále dohání kondici v rezervě.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Nordtveit, Dante, Daems - Marx, Neustädter - Rupp, Arango - Reus, Hanke
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Hasebe, Kjaer, Russ, M. Schäfer - Träsch, Josué - Ochs, Salihamidžić - Helmes, Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.40 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.1. FSV Mainz 0522004:16
2.Hannover 9622004:26
3.VfB Stuttgart21104:14
4.Borussia Mönchengladbach21102:14
5.VfL Wolfsburg21013:13
6.Schalke 0421015:43
7.Borussia Dortmund21013:23
8.Werder Brémy21012:13
9.TSG Hoffenheim21012:23
 1. FC Norimberk21012:23
11.Bayern Mnichov21011:13
12.Bayer Leverkusen21011:23
13.FC Augsburg20203:32
14.SC Freiburg20113:41
15.Hertha BSC20112:31
16.Hamburger SV20113:51
17.1. FC Kaiserslautern20111:31
18.1. FC Köln20021:80
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Bor. Mönchengladbach - VfL Wolfsburg
sobota 15:30Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk
sobota 18:301. FC Köln - 1. FC Kaiserslautern
neděle 15:301. FSV Mainz - Schalke 04
neděle 17:30Hannover 96 - Hertha BSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady doufám v jedničku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tak já taky, ale dal jsem 10, protože přecejen chybí Stranzl a Brouwers, tím pádem vznikne díra na stoperu vedle Danteho, kam se posune zřejmě Nordtveit, ale zase bude potom citelně chybět v záloze, kde to Marxovi na jaře moc nešlo... Navíc nebude hrát ani de Camargo, to bude taky oslabení.

Reagovat
smazaný uživatel

jasný no...

...jinak nevíš, proč nehraje Zimmermann?

Reagovat
jv

Tak podrobnosti nevím, ale zatím hraje za rezervu, na šanci si bude muset asi počkat... Ale podle mě je to jenom otázka času, momentálně je ta obrana kvalitativně i kvantitativně na výši, dneska třeba dostane šanci alespoň na pár minut, bude začínat na lavičce...

Reagovat
JozkokozleJ

Zatial v prvych dvoch kolach Gladbach ukazal, ze obranu ma pevnu (velky rozdiel oproti znacnej casti minulej sezony). Smerom dopredu je to ale zatial o dost slabsie. Logicky na Bayerne toho moc nepredviedli... ale ani doma so Stuttgartom. Preto som zvedavy ako sa ukazu v tomto ohlade dnes.

Reagovat
jv

Podle mě to bude lepší, ale přece jen zase chybí de Camargo a to bude taky citelná ztráta...

Reagovat
JozkokozleJ

... a bolo!

Reagovat
jv

Reagovat
Stenlykubik

Wolfsburg neprohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

prorok promluvil

Reagovat
smazaný uživatel

vytocilo ma ze v programe na zajtra ma Eurosport2 zapas BVB-1.FCN a v tu dobu hrame my s HSV co je urcite atraktivnejsi duel

Reagovat
JozkokozleJ

Povedal by som, ze dolezitejsie slovo pri vybere zapasu maju (zrejme logicky) Poliaci. A ti uprednostnuju svojich...

Reagovat
smazaný uživatel

i minulej tejden jsem byl naštvanej že tam dali dortmund:tsg, ale nakonec jsem ze to byl rád když jsem viděl sestřih bayernu s wolfsburgem

Reagovat
jv

Nikdy se nejde zavděčit všem...

Reagovat
smazaný uživatel

(ikdyž je pravda, že BVB tam bude potřetí ze tří zápasů, ale je to holt mistr - spíše se divím, že dostává tolik prostoru v 15:30)

Reagovat
jv

Jj, to je pravda. Loni se hrálo třeba často v neděli, ale tak je to jejich výběr... Na druhou stranu Bayern bude zae stoprocentně v tom sestřihu, takže i ostatní si přijdou na svý, příště se to třeba otočí...

Reagovat
Bayern +

že to nedávají! Já jsem mimo, alespoň mě nemusí mrzet.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně! Jinak netuší někdo, zdali by se to náhodou nemohlo vysílat třeba ve sportbaru Zlatá hvězda?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v pořádku pánové...Sportbar to jistí...mají tam Bayern v programu!

Reagovat
JozkokozleJ

Tam v tom Sportbare Zlata Hvezda maju ten kanal Sky Bundesliga, vsak?

A vysielaju tam Bundesligu i v pripade, ze sa to kryje s inymi ligami (pr. piatok - GL, sobota - PL?

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímala statistika manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

by si měl zapamatovat tan fanoušek Dortmundu co dělá někde v rádiu nebo kde...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

to je hodně fajn

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/556741/artikel_pyrotechnik_rechtsgutachten-sollen-weiterhelfen.html

DFL prý poslala dotazník všem profesionálním klubům v Německu (36) ohledně jejich postoje k pyru

Reagovat
jv

Hm, tak jsem zvědav na reakce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Jj. Kluby jsou většinou pro, záleží jen na DFB. Ten dotazník se skládal ze 2 vět.

Reagovat
smazaný uživatel

no, nezáleží jenom na DFB, ale taky na policii a hasičích (ale svaz teda musí podat žádost)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Kjaer

Reagovat
jv

To ani nepotřebuje komentář...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro všechny fanoušky Chelsea FC nejčerstvější novinky ze zahraničních webů, zbrusunové tipovačky, diskuze, fotky, videa a hlavně přehled o Chelsea. Přidejte se ;) http://www.facebook.com/pages/Chelsea-FC-CZSK-Novinky/244962708877852?sk=wall

Reagovat
Tomanatura

Gladbac nádherný přenádherný fotbal, takto si to představuju. Wolfsburg naprosto tragický. Jsem strašně rád za Bobadillu, že se probral, hraje užasně. Zato Kjaer je ještě horší než loni, tragičtější než tragický. Neuvěřitelné.

Zatím skvělý zápas!

Reagovat
herbage

Tak co s tím bordelem co tam za poslední roky natahali mají hrát? Křídla Ochas - Salihamidžić, to je výsměch nad výsměch

Reagovat
Tomanatura

Však já to chápu. Magath rozhodně není v záviděníhodné pozici.

Reagovat
Tomanatura

Jinak Brazzo byl v obraně a hasebe hraje docela dobře. Když se podíváš na dnešní sestavu, tak se z toho dá vykouzlit lepší hra. Dopředu jsou uplně nulový.

Reagovat
jv

To jo, ale otázkou taky je, jakou na tom má zásluhu skvělý Gladbach? Jinak Brazzo střídal asi kvůli zranění, při odchodu se držel za stehenní sval, ale v reálu to tak rozhodně nevypadalo...

Reagovat
Tomanatura

Jsou všude druzí, bez nasazení, neschopní nahrát si 3x po sobě dopředu, bez pohybu. Se mi zdá, jako kdyby byli ještě v přípravě.

Reagovat
herbage

tak může si za to trochu sám, když takhle odstřelil Diega a není schopen najít náhradu. Stejně tak nepochopitelně potopil Helmese, který by v jeho oblíbeném systému 4-3-1-2 byl velmi platným hráčem

Reagovat
Tomanatura

S Diegem udělal správnou věc, jednoznačně. prostě mu věřím, že ten tým zase správně poskládá.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Nemůžu, než souhlasit...

Jenom bych dodal, že na tu ofenzivní čtveřici Arango - Reus - Bobadilla - Hanke se dívá krásně, to je něco neuvěřitelnýho, Gladbach může s trochou štěstí zabojovat troufám si tvrdit i o poháry, samozřejmě, že mu musí ty výkony vydržet, ale ten tým má strašnej potenciál a v lecčems mi připomíná BVB...

Ještě bych dodal, že je to za poslední dobu nejlepší páteční zápas, o tom není pochyb, snad to vydrží...

Reagovat
Tomanatura

Taky od BVB kopírují (co se stylu a přípravy týče) co můžou

Reagovat
jv

Tak zase tak do detailů o tom nevím, ale něco jsem četl... Ale ono už samo o sobě tam mají skvělej kádr a hlavně Favre je skvělej taktik, to když se k tomu přidá, tak je to smrtící kombinace, která ještě přivede kdekoho do úzkých, což jsem psal už po tom prvním zápase, ten tým jde prostě zápas od zápasu neskutečně nahoru...

Ale Gladbach si úspěchy zaslouží, je to sympatickej klub, Favremu taky přeju...

Reagovat
herbage

Bobadilla je skvělý hráč, jen poněkud náladový. Jsem rád, že dostal druhou šanci

Reagovat
jv

Jj, ale když mu zápas sedne, tak si dělá co chce...

Reagovat
herbage

Bobadilla ho tam teď pěkně složil, byť nechtěně

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem zas něco propásl a to jsem se původně dívat chtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Já stihl jen druhý poločas a taky mě to pak mrzelo

Reagovat
Tomanatura

Díky za ten výkon, parádní zápas

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

k Bayernu: Gómez také není jistý, Ribéry s Robbenem už trénovali s týmem, ale Mario si pouze zaběhal

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg dnes neprohraje s Bayernem,jsi myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

nauč se česki

Reagovat
smazaný uživatel

*nauč jse česki

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš nick....

Reagovat
smazaný uživatel

mám ho proto aby mohli "lidi" jako ty rychle změnit téma když si neví rady

Reagovat
smazaný uživatel

*má

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobře ses prokecl

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart se zase trefí

Reagovat
smazaný uživatel

sakra livesport uz neni co byval, poradi mi nekdo kde shlednu zapas bremy-freiburg.. ?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem zvědav jestli mi nakonec vyjde tip 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

ještě pár mint tak uvidíme

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas má dneska docela smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

bayern válcuje hamburg a na eurosport2 dávaj trapnej dortmund, kterej letos bude bojovat o evropu

Reagovat
smazaný uživatel

a zajímalo by mě proč nehraje Gustavo, poslední 3 zápasy to byl nejlepší hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Jupp chce točit sestavu, aby si zahrál každý

Reagovat
terry

Koukám, že stoperská dvojice z Chelsea jede.

Reagovat
jv

Jenom, aby HSV nedovezla až do 2.BL...

Reagovat
smazaný uživatel

Heiko Westermann: "Vylučuji, že se něco podobného v sobotu stane." Skvěle Heiko, netušil jsem, že vám dáme jenom bůra!

Reagovat
Tomanatura

prostě BL Strašná škoda, že jsem Bayernu tolik nevěřil, na výru o 3 góly tam byl kurz 2,5.

Werder

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že jsem neměl peníze na tipkontu

Reagovat
Tomanatura

Letos ta BL vážně jde, snad to takto vydrží. parádní zápasy a předvídatelné výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

(ikdyž zase bývá větší sranda, když nějaký tým "vybuchne")

Reagovat
Tomanatura

Jak vážný je váš zájem o Montoliva? Já jsem o tom ještě pořádně nic nečetl, jen italové o tom furt melou.

Reagovat
smazaný uživatel

v zimě byl Bayern prý blízko k jeho angažování...

...mně se ten přestup ale moc nepozdává, to je levý záložník ne?

Reagovat
Tomanatura

Čistý střeďák.

Reagovat
smazaný uživatel

takže něco jako Bastian? tak tam jsme taky dobře obsazení a byl bych šťastnější, kdyby šance dostával Alaba

Reagovat
Tomanatura

přesně., možná trošku ofenzivnější. Spíš jak Kroos.

Reagovat
smazaný uživatel

sakra propasl jsem kanonadu mezi bremami a freiburgem protoze jak debil hledam na netu nejaky live prenos.. atdhe myp2p a livesport uz mi nejdou znate jiny stranky s live prenosem

Reagovat
JozkokozleJ

... bude to vyzerat, akoby som bol nejaky agent od Eurosportu, pretoze to tu pisem uz poniekolkykrat... ale pre take pripady ako bol dnes ten tvoj je najlepsia moznost Eurosportplayer. Je to vsak platene - cca. 90 Kc/mesiac.

Reagovat
smazaný uživatel

atdhe se přestěhovalo, nyní funguje na

atdhenet.tv

a myp2p.eu má taky nějaký alternativní server, ale ten už nemůžu najít

Reagovat
Tomanatura
Reagovat
smazaný uživatel

diky chlapi pristi vikend zajisten.. nebavilo me si furt kousat nehty u live prenosu a navic takova divoka prestrelka! skoncilo to dobre pro nas aspon se podivam na sestrih na goalsarena jeste jednou diky

Reagovat
smazaný uživatel

*u livescore...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by Drážďany mohli porazit Paderborn.

Reagovat
JozkokozleJ

Je to snad prvykrat v II. lige, kedy ide Dynamo do zapasu v pozicii, ze sa ta vyhra ocakava... teda aspon ja ocakavam. Ale Paderborn je nevyspytatelny...

Reagovat
smazaný uživatel

tohle by je mohlo mrzet do budoucna, tahle prohra

Reagovat
JozkokozleJ

Inak pre statistikov BL - v Prahe na Narodni tride v stanku vedla obch. domu predavaju Kicker - sezonneho sprievodcu 1., 2. a 3. Bundesligy.

Je tradicne vyborny

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaké tam je Raúl pozici? To má být CM?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám se vůbec divit, když je na stoperu Matip?

Reagovat
herbage

hrajete tragicky, první půli jste předvedli velké nic. Naopak Mainz sympatický výkon, od obrany, přes zálohu až po útok. Nejen skvělé indiviuální výkony, ale působí jako tým. Na vás je vidět ta nesehranost a u některých hráčů nechuť. Třeba co tam předvádí dnes takový Jurado, to bych ho stáhnul hned. Celou první půli se tam proploužil. A velmi špatných výkonů by se našlo více

Reagovat
smazaný uživatel

A Raúl na té pozici, to je výsměch. Jemu to ani nemám tolik za zlé. Má hrát buď hrot nebo sedět, ne ho tam cpát za každou cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct kdo byl od nás horší. Ale nejhorší, to je docela jasné. Fuchs je naprosto mimo. By mu měl někdo lísknout aby se probral, protože to je fakt neskutečné co předvádí. Ale je to možná tím tlakem, že to moc nezvládá. Pochválit nejde vůbec nikoho. Všichni se tam plouží jak lemry, přihrávky nepřesné a bez nápadu nebo nakopávaná nikam. Snad je Ralf seřve a na druhou půli pošle místo Morávka Farfána, ten by to mohl rozproudit

Reagovat
herbage

hlavní rozdíl bych viděl v tom nasazení, protože hráči Mainzu běhají jak fretky a poctivě se vrací dozadu

Reagovat
smazaný uživatel

No bodejť by se nevraceli, když nám to trvá minutu než se pohnem z půlící čáry

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda 2 nejhorší jdou dolů, Fuchs se snad nějak vzpamatuje a Ralf trochu přerovná rozestavení

Reagovat
smazaný uživatel

Tak BL má určitě lepší atmošku, než PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Höwimu sklouzne noha po míči a on je to faul?

Reagovat
smazaný uživatel

taky se mi to moc nezdálo

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý návrat do utkání. Druhá půle úplně o něčem jiném

Reagovat
smazaný uživatel

je tam

Reagovat
smazaný uživatel

Už to zase začínají flákat, takhle to nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně to teď udržet

Reagovat
herbage

máte více štěstí než rozumu

Reagovat
smazaný uživatel

To neříkám, ale Mainz byl ve druhé půli dost bez šťávy. Nezasloužené to určitě nebylo

Reagovat
herbage

to neřikám, ale když si vezmu první půli a pak druhou, tak skóre 4:2 pro vás je pro Mainz příliš kruté

:

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu. Takhle to vypadá jako jasné vítězství, ale po první půli bych je všechny seřezal a ani ta druhá nebyl kdovíjaký válec.

Reagovat
jv

Přesně.

Reagovat
jv

To je výstižný...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzu se nepochvalit

http://imageshack.us/photo/my-images/691/schalkes.png/

dekuju Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

A Farfan je nejlepsi, hracem v BL

Reagovat
smazaný uživatel

Už by mohl konečně prodloužit, takhle abych se pořád bál jeho odchodu

Reagovat
smazaný uživatel

ještě pár takových pěkných obratů a mělo by to jít rychleji

jinak, jak fanoušci uvítali Fuchse a Holtbyho?

Reagovat
JozkokozleJ

Holtbyho potleskom,

Fuchsa piskotom. Sustavnym, celozapasovy, pri kazdom jeho dotyku s loptou. Az ma prekvapilo, ze po tom co strelil gol, mal potrebu hrat to tradicne divadlo, "ze mu je to luto".

Reagovat
smazaný uživatel

takže tak jak informovaly média před zápasem...

...no, snaží si fanoušky udobřit, ikdyž jsem tady spíše na straně fans, ikdyž mám Fuchse docela rád...

Reagovat
JozkokozleJ

Tak ja nie som moc fanda piskotu na byvalych hracov (to uz musi byt nieco zasadne). A tiez mam pochopenie pre krok, pre ktory sa v lete rozhodol Fuchs.

Reagovat
Arne

Já taky ne, ale v tomhle případě fanoušky chápu... Takhle on prostě zdrhl a vedení klubu dostal docela do svízelný situace.

Reagovat
JozkokozleJ

No relativne skoro bolo zname, ze ho berie Schalke...tak Mainz mal vcelku dost casu na nahradu. A navyse na nom Mainz obratom zarobil 2 mil. €.

Inak ked sme pritom - Fathi tuto sezonu zatial v oboch zapasoch dost podpriemerne vykony (a v Herthe by asi lepsie momentalne ani mat nemohol). A Levan zatial vyzera, ze stiha.

Reagovat
Arne

Kdybychom my měli peníze na Fathiho, tak by už asi nikoho nesehnali a museli by si vystačit ze Schönheimem. Nakonec se jim chytl Caligiuri, tak by to nebyla taková katastrofa, ale Heidel byl po tom přestupu dost nasranej. Ty dva mil. to ale trochu mírní, to pro Mainz nejsou drobné.

Levan zatím docela dobrý, defenzivně stíhá a včera tam měl i dobrou akci, když to předkládal Raffovi na vápno... Víc od něj nečekám, zvlášť pokud bude mít před sebou Ramose (v případě Lasoggy na hrotu), tak bych ho ani moc dopředu nepouštěl. Rád bych tam ale časem viděl Ronnyho, jak na tom je, on je pro mě velkej otazník.

Reagovat
Tomanatura

Moc pěkný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele