3. kolo
19.08.2011 20:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 4:1

Borussia Mönchengladbach i přes nepříznivě se vyvíjející skóre dokázala po výborném výkonu přejet Vlky a připisuje si tak na své konto další tři body. Celkově už mají svěřenci Luciana Favreho na svém kontě bodů sedm a minimálně do zítřka se tak oprávněně posunují do čela tabulky.

Úvod utkání nám příliš pohledných fotbalových akcí nenabídl, domácí byli sice mírně aktivnější, ale to bylo asi tak všechno, na nějaké zajímavé šance před oběma brankami jsme mohli v klidu zapomenout. O to větší šok pro Gladbach nastal ve dvanácté minutě, míč se po ose Helmes - Träsch dostal až k Hasebemu, jenž přízemní ranou z hranice vápna prostřelil ter Stegena - 1:0.

Vedení si Vlci moc dlouho neužili, netrvalo to ani tři minuty a začínalo se opět od nuly. Kjaer si špatně zpracoval malou domů od Salihamidžiče a při následném pokusu o rozehrání podklouzl, toho využil Bobadilla, který následně předložil před odkrytou bránu Reusovi, jenž se nemohl mýlit - 1:1. Domácí byli po srovnání jako polití živou vodou. Do další nebezpečné akce se protlačil aktivní Bobadilla, ale Benaglio si s jeho zakončením poradil.

Po půlhodině hry vyslal Hanke kolmicí do úniku Reuse, ten udělal kličku střídajícímu Schulzemu, jenž ho následně poslal k zemi a sudí Schmidt po krátké úvaze nařídil pokutový kop. K němu se postavil rutinér Daems a přízemní střelou k pravé tyči překonal Benaglia - 2:1. Další nebezpečné akce Hříbat přišli v závěru prvního dějství. Hanke s Arangem sice ještě z ideálních pozic neuspěli, ale ve 45. minutě se po rohu Schäfera dostal přizvednutý centr na malé vápno k Bobadillovi, který hlavou překonal Benaglia potřetí - 3:1.

Po obrátce se pokračovalo tam, kde se před odchodem do kabin skončilo. Velice nadějnou příležitost měl po uvolnění ve vápně Bobadilla, ale z blízkosti nedokázal Benaglia překonat. Další možnost měl po akci Bobadilly s Hankem Neustädter, ale z mírného úhlu nedokázal strážce hostující svatyně prostřelit. Vzápětí vypálil pro změnu Arango, tečovanou střelou ale trefil pouze levou tyč hostující branky.

Po hodině hry měl na noze další branku Reus, ale v tísni se mu zakončit přesně nepodařilo. V šedesáté sedmé minutě posunul Arango parádním pasem do vápna na Reuse, jenž se tentokrát nemýlil a zvýšil na 4:1. O několik minut později našel Reus přesnou přihrávkou v pokutovém území Hankeho, ten se obtočil kolem bránících hráčů, ale následně pálil nad branku.

Deset minut před koncem pak mohl využít nepozornosti v domácí obraně Helmes, ale ter Stegen předvedl proti jeho střele parádní reflex a nedopustil tak závěrečné drama, které by se při případném snížení mohlo ve zbývajících minutách na trávníku odehrát. Konec utkání už se pak dohrával v klidu, Borussia si tak připisuje po Bayernu další cenný skalp a ukazuje, že se s ní musí v letošní sezóně počítat.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

(56. minuta) Zatím Gladbach Wlky těžce válcuje, i když Wolfsburg dal první branku zápasu... Reus a Hanke vepředu dobrý, ještě by to chtělo dát nějaký další gol, neboť si to kreativní Gladbach a tragická Wolfsburgská defenzíva zasluží. Gladbach určitě , bo se na to hezky dívá. Za málo peněz hodně muziky, ve srovnání s Vlky...

Reagovat
smazaný uživatel

No celkově se to Gladbachu pěkně povedlo. Určitě bych pochválil výkony Reuse, Hankeho, Bobadilly a Danteho a celkově týmovou hru. Wolfsburg byl nemastnej, neslanej, ale Helmese by se neměli zbavovat, jako jediný Wlk byl vidět a byla vidět i snaha. Zasloužené vítězství a získání mých sympatií...

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
smazaný uživatel

Marco Reus a Dante mám jejich autogramy přímo zaslané z Klubu a jsem moc rád že mi přišly tedka sem na Marca Pišnej:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele