3. kolo
20.08.2011 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FC Kaiserslautern 1:1

Kaiserslautern se sice v Kölnu dostal brzy do vedení, ale o náskok vzápětí přišel a i přes několik velmi nadějných příležitostí na obou stranách se nakonec na RheinEnergieStadionu body dělily.

Utkání začalo poněkud kuriózně a nešťastně pro hostujícího Eichnera, ten se srazil s mladíčkem Fortounisem a vzhledem k tržné ráně na hlavě musel trávník již po čtyřech minutách předčasně opustit. Na jeho místě se o chvíli později objevil Andrezinho. Oba týmy jakoby se pak nějaký čas z této události vzpamatovávaly a na zajímavé šance před oběma brankami jsme si tak museli počkat.

Ale stálo to rozhodně za to. V sedmnácté minutě našel Dick přesným pasem ve středu Iličeviče, ten neváhal a umístěnou střelou k levé tyči otevřel skóre - 0:1. Vedení Lauternu nevydrželo ani dvě minuty. Po akci Laniga s Peszkem odvrátil Amedick nešťastně přímo na nohu Jajala, a ten s nabídnutou šancí nemohl pohrdnout - 1:1. V dalším průběhu se k zajímavým hlavičkám dostali Amedick s Rodneiem, ale Varvodić si v obou případech věděl rady.

Po půlhodině hry pak našel Peszko v ideální pozici Novakoviče, ten ovšem z malého vápna trefil pouze skvěle reagujícího Trappa. Ve 44. minutě vyslal Lanig parádní kolmicí do úniku Chihiho, ten z hranice vápna vypálil, Trapp skvělým reflexem míč vyrazil a dobíhající Novaković dosáhl branky z postavení mimo hru, takže se i nadále pokračovalo za stavu 1:1. V nastaveném čase první půle se opakoval souboj Chihi - Trapp a i tentokrát byl úspěšnější strážce hostující svatyně.

Ve druhém dějství pokračovala aktivita Kozlů. Do zajímavé příležitosti se dostal po Chihiho přihrávce Jajalo, ze 14 ale pálil těsně vedle pravé tyče. Z obdobné pozice střílel na druhé straně Fortounis, ale ani on nedokázal zamířit přesně. Po hodině hry vyrazil Varvodić přímý volný kop Tifferta pouze před sebe, nikdo z hostujících hráčů se ale nedokázal protlačit k dorážce.

Vzápětí mohl poslat svůj tým do vedení Shechter, jenže z hranice penaltového puntíku pálil tak jako jeho předchůdci nepřesně. V sedmdesáté třetí minutě měl na noze další skvělou možnost Novaković, ale jako v předchozích šancích, tak ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče. Za několik minut napřáhl z vápna Jajalo, Trapp byl ovšem připraven. V závěru už se nic zajímavého nestalo, a tak se oba týmy rozešly smírně.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
twl

Kaiserslautern opustily češi morávek a hloušek,kteří byly základnímy kameny ale už jim bylo ukončené hostování....Koln se doma nastartuje.... a vyhraje 2:0 Novakovic,Podolski....Nový brankář místo rensinga překvapí........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele