3. kolo
20.08.2011 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hamburger SV 5:0

Bayern v pohodovém tempu rozstřílel HSV a minimálně do zítřka se tak posouvá na druhou příčku. Naopak svěřenci Michaela Oenninga nezvládli další venkovní duel a po třech kolech se nacházejí s jedním bodem na dně tabulky, v přístavním celku tak mají rozhodně o čem přemýšlet.

Bayern začal od začátku aktivně, k prvnímu ohrožení branky se odhodlal Gómez, ale Drobný neměl s jeho střelou výraznější problémy. Na druhé straně odpověděl nepřesným zakončením po rohovém kopu Töre. Postupem času začali domácí svůj tlak zvašovat a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí i brankově. To se stalo ve třinácté minutě, Robben rozehrál standardní situaci z pravé strany, přes bránící Westermanna s Brumou se k hlavičce protlačil van Buyten a z osmi metrů překonal Drobného - 1:0.

Neuběhlo ani pět minut a bavorský velkoklub se mohl radovat podruhé. Müller našel přesným pasem Ribéryho, ten si poradil se stínujícími Rincónem i Diekmeierem a umístěnou střelou zvýšil na 2:0. HSV se vůbec nemohlo dostat do hry, v další šanci se po Robbenově přihrávce ocitl Ribéri, ale trefil pouze hostující obranný val, od kterého se míč odrazil do zámezí. Po půlhodině hry rozehrával další přímý volný kop Robben, k hlavičce se tlačil Gómez, ale Drobný tentokrát stihl zareagovat včas.

Z následující akce opět udeřilo. Robben dostal balón na pravou stranu, využil toho, že obrana HSV nebyla zformovaná a pohotovou ranou ke vzdálenější tyči překonal Drobného potřetí - 3:0. Ve 42. Minutě měli ojedinělou možnost ke skórování hosté, ale Jansen nedokázal z nadějné situace vytěžit nic. V závěru prvního dějství mohl přidat po Robbenově pasu další trefu Müller, ale z hranice penaltového puntíku napálil pouze levou tyč hostující svatyně.

Po změně stran napřáhl za vápnem Son, dalekonosným pokusem ale Neuera nemohl vystrašit. O poznání nebezpečnější pak byla akce na opačné straně. Gómez sklepl míč na střed Müllerovi, ten ovšem nedokázal ze 14 metrů zamířit mezi tři tyče. Další pokus vyslal Tymoshchuk, ale ani on nedovedl střelu nasměrovat do určeného prostoru. V 56. minutě pak předvedl Bayern parádní kombinaci, na jejímž konci přišla přihrávka Müllera a zakončení Gómeze - 4:0.

Za další tři minuty si Ribéry pohrál s Drobným, Gómez tak následně mohl zakončovat do odkryté branky, ale než se tomu tak stalo, stačil se bývalý brankář Herthy vzpamatovat a nedovolil tak reprezentačnímu střelci zaznamenat druhou trefu v utkání. Po akci Lahma s Ribérim měl spoustu času na přesné zakončení Müller, ten ale nakonec míč zakroutil těsně nad branku.

Hostující jakoby na trávníku neexistoval, tak jednoznačně vypadal průběh hry. Další zajímavou možnost si vybojovala aktivní dvojice Gómez - Müller, druhý jmenovaný ovšem nedokázal z pokutového území už poněkolikáté trefit branku. Konečnou podobu dostal výsledek deset minut před koncem. Drobný sice dokázal ještě hlavičku z bezprostřední blízkosti vyrazit, ale k míč se odrazil k Badstuberovi, jenž přistrčil střídajícímu Oličovi, a ten uzavřel na 5:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad bude Gomez sedět a přijde Ivica.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Mnichov 2 : 0 Hamburger SV

Reagovat
smazaný uživatel

..že to trvalo!

Reagovat
smazaný uživatel

to co jsme zahodily proti Curychu,jsme ted prodali Výborně! Fc Bayern Munchen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele