Bundesliga - souhrn 29. kola

29.05.2020, 22:24, aktualizováno 01.06.2020, 22:28
Komentáře a souhrny
Bayern potvrdil roli favorita a Düsseldorf rozstřílel vysoko 5:0. Nezaváhal ani Dortmund, jenž veze body z Paderbornu. RB Lipsko vyhrálo v Kölnu a vrátilo se na průběžnou třetí příčku před rovněž stoprocentní dvojici Mönchengladbach a Leverkusen. Dobrou formu potvrdila Hertha, která si poradila s Augsburgem, naopak pokračuje trápení Schalke...

1. FC Köln - RB Lipsko 2:4

01.06.2020 20:30

Góly: 7. Jhon Córdoba, 55. Anthony Modeste - 20. Patrik Schick, 38. Christopher Nkunku, 50. Timo Werner, 57. Dani Olmo

Kolín nad Rýnem v lize nezvítězil ani na pátý pokus, započítáme-li do jeho statistik i jedno utkání před koronavirovou pauzou. Doma nestačil na favorizované Lipsko, které se díky tomuto tříbodovému rezultátu posunulo na třetí místo tabulky dva body za druhý Dortmund. Jednou se mimochodem za hosty prosadil i český reprezentant Patrik Schick.

V závěrečném klání devětadvacátého kola padlo dohromady šest branek. A statistiky zaznamenaly hned šest různých střelců, včetně Schicka, který se po delší přestávce způsobené pandemií podruhé objevil v základní jedenáctce a podruhé skóroval. I díky jeho vyrovnávací trefě se svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna nastartovali k povedenému obratu.

Hosté si sice vytvořili první větší šanci zásluhou Wernera, nicméně gólman Horn proti němu vytasil pohotový zákrok, a naopak na druhé straně domácí udeřili ze své první příležitosti. Ačkoli Rexhbecaj z těžkého úhlu trefil vzdálenější tyčku, míč se od ní odrazil do cesty Córdoby, který ho z vyložené pozice svou levačkou nasměroval tvrdě pod břevno.

Radost z vedení ovšem mužstvu kouče Markuse Gisdola nevydržela příliš dlouho. Angeliňo z levé strany poslal nadýchaný centr zleva do šestnáctky, tam si nejvýše naskočil Schick, jenž poslal svou hlavou balón za záda Horna. Od té doby jako by se Lipsko chytlo, začalo být na hřišti aktivnějším týmem a směrem dopředu se prosazovalo častěji než jeho protivník.

Ve 26. minutě mohl Schick přidat další přesný zásah, nicméně tentokráte nebyl během střelby na sto procent přesný, ve 38. minutě se již však prosadil jeho spoluhráč Nkunku. Na něj adresoval parádní přihrávku Laimer, a ačkoli francouzský forvard neměl na zakončení nejvíce času, stačil Horna bez přemýšlení jemným obloučkem za běhu elegantně přehodit.

V 50. minutě Die Roten Bullen svůj náskok navýšili. Jakmile získal míč hostující brankář Gulácsi, okamžitě ho vykopl daleko od své brány na rozeběhnutého Wernera, a připsal si tak na své konto netradičně asistenci, neboť německý útočník své sólo přes půl hřiště pohotově zakončil. Rozhodnuto ale nebylo, parádní střelou totiž snížil pět minut na to Modeste.

Avšak Lipsko následně dostalo střetnutí zase pod svou kontrolu poté, co se po rohovém kopu k odražené meruně propracoval Daniel Olmo, po jehož technickém pokusu se Horn jen marně natahoval. Zbývající třicetiminutovka žádný další gól nenabídla, domácí sílu na smysluplnější odpověď nenašli. Ozval se v 87. minutě snad jen Modeste, nemířil však úspěšně.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Borussia Dortmund 1:6

31.05.2020 18:00

Góly: 72. Uwe Hünemeier (pen.) - 54. Thorgan Hazard, 57. Jadon Sancho, 74. Jadon Sancho, 85. Achraf Hakimi, 89. Marcel Schmelzer, 90+1. Jadon Sancho

Dortmund vyhrál na půdě Paderbornu vysoko 6:1 a drží si naskok čtyř bodů na třetí Leverkusen. Všech sedm gólů padlo až ve druhé půli.

Borussia byla jasným favoritem zápasu na půdě posledního Paderbornu a podle očekávání zvítězila jasně, 6:1. Paderborn je tedy i nadále s devatenácti body poslední a alespoň na baráž ztrácí osm bodů.

Dortmund je po zaváhání s Bayernem sedm bodů za ním, na druhém místě. V rozmezí pěti bodů za Dortmundem jsou však hned tři týmy - Mönchengladbach, Leverkusen a Lipsko. V prvním poločase diktoval Dortmund tempo hry, gól jsme však neviděli. V 17. minutě přestřelil Thorgan Hazard, ve 28. minutě zase střílel pouze těsně vedle Guerreiro.

Pytel s góly se rozsypal až ve druhé půli. V 54. minutě srazil střílený centr Cana brankář domácích Zingerle přímo k Hazardovi, kterému už nedělalo problém míč doklepnout do prázdné brány.

O tři minuty později se gólově prosadil další tahoun Borussie Jadon Sancho, který doklepl do prázdné brány přihrávku po bravurní individuální akci Brandta.

V 71. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou hostující Can a sudí Siebert bez váhání nařídil pokutový kop pro Paderborn, který vzápětí proměnil Hünemeier.

Ani to však favorita nerozhodilo, už v 74. minutě byl rozdíl ve skóre znovu dvougólový, když si Sancho míč šikovně přehodil na levou nohu a střílel ke vzdálenější tyči.

V 85. minutě se dostal k odraženému míči na hranici pokutového území Schmelzer, který naznačil střelu, ale následně nahrál Hakimimu, který střílel po zemi do rohu - 1:4.

V závěru zápasu už hráči Paderbornu absolutně rezignovali a Dortmund si ze zápasu udělal exhibici. V 89. minutě se trefil z hranice malého vápna Schmelzer a v první minutě nastavení druhé půle zatloukl poslední, šestý hřebík do rakve Paderbornu Sancho, který po líbivé individuální akci zkompletoval svůj hattrick.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Union Berlín 4:1

31.05.2020 15:30

Góly: 17. Florian Neuhaus, 41. Marcus Thuram, 59. Marcus Thuram, 81. Alassane Pléa - 50. Sebastian Andersson

Borussia Mönchengladbach vyhrála podle očekávání 4:1 nad Unionem Berlín. Tým ze západu Německa si tak po zaváhání v Brémách i nadále živí slušnou naději na účast v Lize mistrů.

Mönchengladbach se po devětadvaceti odehraných zápasech nachází se šestapadesáti body na třetím místě, pouhý bod za ním je však Lipsko, které má zápas v Kolíně nad Rýnem k dobru. To Union je na tom o poznání hůře. Po obnovení soutěže tým z hlavního města Německa ani jednou nevyhrál a získal pouze bod. V tuto chvíli se nachází s jednatřiceti body na čtrnácté příčce, s náskokem čtyř bodů na sestupové pásmo.

Hráči Mönchengladbachu diktovali již od začátku zápasu tempo hry a z první slibné šance se jim podařilo skórovat. V 17. minutě se nedohodla obrana Unionu na odkopnutí míče, který se přes Herrmanna dostal až k Neuhasovi, jenž dostal míč s pomocí tyče za brankovou čáru. 1:0.

Ještě než první půle skončila, přidala Borussia i druhý gól zápasu. Ve 41. minutě našel z levé strany centrem Pléa úplně volného Thurama, který už neměl problém s usměrněním míče mezi tři tyče. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0.

Do druhé půle nastoupil Union v o poznání ofenzivnější sestavě. Ze hry odstoupil stoper Neven Subotić, jehož nahradil ofenzivní záložník Felix Kroos. A ofenzivněji laděná forma hry přinesla Unionu alespoň ze začátku své ovoce. V 50. minutě se po centru přímého volného kopu dokázal gólově prosadit hlavou Andersson, který snížil na 1:2 z pohledu hostů.

Toto snížení ale nebylo Unionu nic platné. V 59. minutě se míč dostal znovu po ose Pléa -> Thuram až do brány. V 81. minutě se do gólových statistik zapsal i sám Pléa, tentokrát po centru Binsibajního. Zápas tak skončil výsledkem 4:1.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Fortuna Düsseldorf 5:0

30.05.2020 18:30

Góly: 15. Mathias Jørgensen (vl.), 29. Benjamin Pavard, 43. Robert Lewandowski, 50. Robert Lewandowski, 52. Alphonso Davies

Po výhře nad Dortmundem míří Bayern Mnichov za osmým titulem v řadě. Na čele tabulky má prozatím desetibodový náskok, který se může ztenčit na sedm bodů, pokud Schwarzgelb zítra porazí Paderborn. Pět kol před koncem by však musel obhájce prvenství potkat totální výpadek formy. Naopak Fortuna dál balancuje nad propastí.

Poprvé se ke střele odhodlal ve 4. minutě Alfredo Morales, ale balon netrefil podle svých představ. Za deset minut centroval na zadní tyč Müller. Serge Gnabry přihrával z první zpět před bránu, kde stál osamocený Benjamin Pavard. Francouzský mistr světa chtěl okamžitě zakončit, avšak v pádu to není jen tak. Naštěstí pro něj a pro celý Bayern míči výrazně dopomohl za brankovou čáru Mathias Jörgensen - 1:0.

Po tomhle smolném momentu se vedoucí tým dostal do sedla a už z něj neslezl. Ve 29. minutě rozehrál Josuha Kimmich rohový kop a Benjamin Pavard vyskočil ze všech nejvýš. Florian Kastenmeier si sice na kulatý předmět sáhnul, nicméně v cestě do sítě mu nezabránil - 2:0. Pak se pokusil odpovědět Kenan Karaman, jenže David Alaba stál přesně tam, kde stát měl.

Dvě minutky před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se o slovo poprvé přihlásil lídr tabulky střelců Robert Lewandowski. Sám nejprve patičkou prodloužil na Kimmicha. Jelikož mu obránce zakřižoval cestu, rozhodnul se vtipně patičkou posunout doleva, kde stál Thomas Müller. Brankář vyběhnul příliš blízko na to, aby mohl autor deseti gólů na světových šampionátech zakončovat sám, a tak stejným způsobem posunul na polského spoluhráče, pro kterého nebyl problém zakončovat do prázdné - 3:0. Šlo o jeho jubilejní třístou bundesligovou branku! Svěřenci Hans-Dietera Flicka tak šli do šaten s pohodlným náskokem.

Náskokem, který se měl pět minut po změně stran ještě zvýšit. Po nedůrazu v obraně düsseldorfského celku pobídl Gnabry na malém vápně se pohybujícího Lewandowskiho, jenž zakončil v podstatě stejným způsobem, jakým si posunuli balon Kimmich s Müllerem u předchozího gólu - 4:0.

Za další dvě minuty byla zkáza dokonána. Devatenáctiletý kanadský obránce Alphonso Davies se se štěstím prodral až před Kastenmeiera a přízemní střelou dal výsledku jeho finální podobu - 5:0. O čestný úspěch hostů se mohl postarat Andre Hoffmann, jenomže selhal. Na druhé straně ještě promarnili svoje příležitosti Gnabry, Müller a Lewandowski. Nicméně i pětibrankový rozdíl bude pro příznivce klubu z Allianz Areny jistě dostačující.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - FC Augsburg 2:0

30.05.2020 15:30

Góly: 23. Javairô Dilrosun, 90+3. Krzysztof Piątek

"Stará dáma" bodovala v šestém zápase v řadě, díky čemuž se v tabulce vyšvihla na dohled pohárovým příčkám. Augsburg naopak bude muset ve bývajících pěti kolech pořádně zabrat, jelikož sestupové pásmo se stále nachází nebezpečně blízko.

První akce Herthy, ve které sehrál svoji roli i Vladimír Darida, skončila střelou Dodiho Lukebakia, se kterou si však Andreas Luthe poradil. K dorážce se ovšem dostal Javairô Dilrosun. Nejprve si ještě stylově obhodil Uduokhaie, aby mohl zavěsit pěkně pod břevno - 1:0. Do konce úvodního poločasu to třikrát zkoušel Vedad Ibišević, přičemž dvakrát musel zasahovat brankář hostujícího celku.

Z jeho spoluhráčů se připomněli ještě Lukebakio a Marko Grujić. Ani jeden však svoji příležitost v další branku nepřetavil. Do šaten tedy odcházeli spokojenější svěřenci Bruna Labbadii. Nedlouho po změně stran se vytasil s výborným zákrokem Rune Jarstein, když likvidoval pokus Noah-Joela Saranren-Bazeeho.

Po hodině hry byl malinkatý kousíček od vyrovnání Florian Niederlechner. V té době začal domácí kouč posílat na hrací plochu čerstvé síly, včetně Krzysztofa Piąteka. Heiko Herrlich dal zase příležitost Georgu Teiglovi, který v šestaosmdesáté minutě jen těsně minul. Těsně před vypršením řádné hrací doby napálil jeho spoluhráč Marco Richter, který rovněž vyběhnul na hřiště až v průběhu zápasu, břevno Jarsteinovy svatyně.

Velká škoda, protože v nastaveném čase se ve středovém kruhu chopil míče Grujić a pelášil do rozhozené obrany. Ve správný moment servíroval pro Piąteka, jenž zacílil po zemi pravačkou k levé tyči - 2:0. "Stará dáma" tedy slaví páté vítězství na Olympijském stadionu a věří, že se příště podaří uhrát dobrý výsledek v Signal Iduna Parku v Dortmundu. Die Fuggerstädter přivítají Köln.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 0:1

30.05.2020 15:30

Góly: 43. Ihlas Bebou

Bylo to vcelku upracované vítězství. Ale i takové se počítá. TSG navíc soupeři oplatilo porážku z prvního vzájemného duelu, přestože nebyla rozdílem třídy. Mohuč tak nadále zůstává pouhý bod nad barážovou příčkou a bude mít co dělat, aby se poprvé od sezony 2008/2009 nemusela Bundesliga obejít bez ní.

V dresu hostujícího celku odehrál svůj první zápas v Bundeslize čerstvě osmnáctiletý Holanďan Melayro Bogarde. I proto, že Pavel Kadeřábek dostal z osobních důvodů volno. Už v 7. minutě se k rozehrávce přímého kopu postavil Robert Skov a Florian Müller balon výtečným zákrokem vytěsnil nad levý horní roh své branky.

Následně se připomněl Jean-Philippe Mateta, jehož hlavička vnesla neklid do zadních řad hoffenheimské družinu, ale ke gólu bohužel pro francouzského útočníka nevedla. Za necelých šedesát sekund skřípli Alexander Hack a Ridle Baku ve vlastním vápně pronikajícího Chrsitopha Baumgartnera a rozhodčí Stegemann nařídil pokutový kop.

Exekuce se ujal Steven Zuber a jeho pomalou přízemní střelu muž v rukavicích vyrazil. Ve 40. minutě střílel Robin Quaison do vnější strany tyče, od které se kulatý předmět odrazil do hřiště. V malém vápně stojící Taiwo Awoniyi svoji dorážku totálně zazdil. Mohlo tedy udeřit na druhé straně hřiště, což se také stalo.

Krátce poté, co Robert Skov zahodil velikou šanci, poslal Diadié Samassékou dlouhý balon k velkému čtverci, kde si Ihlas Bebou pohrál se dvěma ztuhlými obránci a pravačkou po zemi překonal gólmana Müller - 0:1. Nutno dodat, že tožský forvard teprve pět minut předtím přišel na hřiště místo Jacoba Bruuna Larsena.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se v dresu Mohuče jako první osmělil Edmilson Fernandes, jehož tečovanému pokusu nechybělo mnoho. Nedlouho poté netrefil Moussa Diakhaté v dobré pozici ideálně balon. V době, kdy z časomíry uběhla hodina, se prosadil Nigériec Awoniyi. K jeho škodě i ke škodě celé Mohuče se jeho spoluhráč Karim Onisiwo dopustil útočného faulu, takže tenhle gól nemohl být uznán.

V 68. minutě se Beierlorzerova skvadra dožadovala penalty, když Onisiwo upadnul po kontaktu s Oliverem Baumannem. Píšťalka sudího zůstala němá. Patnáct minut před koncem málem přidal pojistku Maximilian Beier, kdyby mu radost výborným reflexem, kdy vykopával míč v poslední chvíli nohou, nepokazil Florian Müller.

Třebaže v té době zbývalo do závěrečného hvizdu ještě dost času, die Nullfünfer si už žádnou výraznější příležitost ke skórování nevytvořili. A tak musejí doufat, že za týden předvedou v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu ze střeleckého úhlu pohledu lepší představení. Hoffenheim se představí na stadionu v Düsseldorfu.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 0:1

30.05.2020 15:30

Góly: 32. Leonardo Bittencourt

Tým Davida Wagnera znovu předvedl jeden ze svých slabších výkonů, který přinesl jubilejní desátou porážku. Zelenobílí si naopak připsali důležité body v boji o záchranu, ale situaci nemají ve svých rukou.

Werder začal tenhle střet hodně aktivně a v úvodu soupeře téměř nepouštěl k balonu. První střelu si na konto připsal Davy Klaasen. Alexander Nübel byl ovšem pozorný. Ve dvaatřicáté minutě ztratil Jean-Clair Todibo ve středu hřiště proti přesile balon. Klaasen posunul na Milota Rashicu, který přenechal Leonardu Bittencourtovi.

Šestadvacetiletý záložník, který v Brémách hostuje z Hoffenheimu, se nerozpakoval a zpoza šestnáctky vypálil levačkou dokonale přesně do horního rohu brány - 0:1. Do konce poločasu ještě hlavou na opačném pólu zahrozil Weston McKennie, nicméně hosté hubený náskok udrželi až do hvizdu sudího Zwayera.

Během patnácti minut druhého dějství přišlo na hrací plochu hned šest čerstvých sil. Jednou z nich byl Yuya Osako, který však zápas nedohrál. Krátce po svém příchodu se na něm málem vyfauloval McKennie. Za Die Königsblauen to dál postupně zkoušeli Benito Raman, Michael Gregoritsch a Ahmed Kutucu.

Jen dvě minutky před svým opětovným vystřídáním mohl vedení pojistit Osako, ale neuspěl. Werder vstřelil jubilejní třicátou branku. Počet inkasovaných dále zůstává na čísle devětapadesát, což činí z Kohfeldtova výběru po Mohuči druhý nejhůře bránící celek. Uvidíme, jak to dopadne za týden, kdy na Weserstadion dorazí VfL Wolfsburg. Hráči Schalke pocestují do Berlína k duelu s tamním Unionem.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:2

30.05.2020 15:30

Góly: 58. Kevin Mbabu - 27. André Silva (pen.), 85. Daichi Kamada

Psal se 7. únor 2020. Evropa sledovala koronavirovou situaci v Číně a "Orli" přehráli Augsburg o pět branek. Od té doby si vylámali zuby na Dortmundu, Unionu Berlín, Bayeru Leverkusen, Gladbachu a Bayernu Mnichov. Černou sérii se podařilo přibrzdit teprve v úterý, kdy uhráli bod proti Freiburgu. A zásluhou pozdní trefy Daichiho Kamady se podařilo vyplenit Volkswagen-Arenu ve Wolfsburgu, který bude mít ještě co dělat, aby ubránil pohárovou příčku.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto klání byla spíše o soubojích a aktivním presingu. Teprve po jejím uplynutí zaměstnal gólmana Trappa útočník Josip Brekalo. V šestadvacáté minutě zatáhl ve vlastním vápně Marin Pongračić unikajícího Andrého Silvu a kopala se penalta. Sám faulovaný hráč ji s naprostým přehledem proměnil - 0:1.

Vyrovnat se pokusil svou výživnou ranou Xaver Schlager, jenomže mířil těsně mimo. Ve 42. minutě se dostal balon k na malém vápnu stojícímu Woutu Weghorstovi, který hned dvakrát mířil pouze do brankáře Eintrachtu. Ještě předtím se po Kostićově přihrávce lehce ukopl Mijat Gacinović. Přesto to byli domácí, kdo hosty v prvním poločase přestřílel v poměru 14:4. Většina střel však pro svatyni frankfurtského celku neznamenala žádné nebezpečí.

Ve čtyřiapadesáté minutě skončil centr Silvy na rameni Renata Steffena, který stál ve vlastní šestnáctce. Rozhodčí Winkmann se šel poradit s videem a následně nechal pokračovat ve hře. Díky tomu mohli "Vlci" vyrovnat. Maximilian Arnold rozehrál od pravé postranní čáry přímý kop. Kevin Mbabu jej hlavou prodloužil tak, že Kevin Trapp stačil letící míč pouze vyrazit na břevno, od jehož spodní strany se dostal na místo určení - 1:1.

Pět minut poté spálil po další Arnoldově pobídce velikou šanci nějakých osm metrů před bránou stojící Pongračić. Deset minut poté neuspěl proti Casteelsovi Gacinović. Takže v pětaosmdesáté minutě musel všechno rozhodnout třiadvacetiletý záložník ze Země vycházejícího Slunce. Kostić nacentroval do vápna na Base Dosta, který sklepl zdánlivě pro nikoho. Jenže Daichi Kamada předvedl své rychlé nohy a levačkou poslal balon do protipohybu vyběhnuvšího gólmana - 1:2. V samotném závěru si ještě Lucas Torró po zbytečném zákroku prohlédnul zblízka druhou žlutou kartu. Nicméně to už opravdu běžela pátá minuta nastavení a na výhře Frankfurtu se tudíž nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:1

29.05.2020 20:30

Góly: 54. Kai Havertz

Leverkusen dokázal odčinit tři dny staré selhání s Wolfsburgem (1:4) a tentokráte si odváží z Freiburgu plný počet bodů po těsném vítězství 1:0. Jeho úspěch se rozhodně nerodil snadno, i když měl míč v držení z více jak šedesáti procent. Na druhou stranu vyprodukoval méně střel než páteční konkurent a jeho jediný pokus mezi tři tyče hned skončil v síti. Bayer se prozatím posunul na třetí místo Bundesligy se šestapadesáti body.

To domácí celek nedokázal vyhrát ani ve čtvrtém utkání po přestávce vynucené epidemií koronaviru a k tomu podruhé prohrál na vlastním stadionu. Kvůli tomu stále zůstává osmý s osmatřiceti body. Úvodní poločas probíhal v opatrnějším duchu a ani jeden výběr neměl nijak výrazně navrch, nicméně hru tvořili hosté. První vážnější příležitost prvního dějství se zrodila až zhruba pět minut před pauzou.

Dostal se do ní Bailey, jenž v nadějné pozici hledal v předbrankovém prostoru někoho ze spoluhráčů, avšak jeho finální přihrávka byla na poslední chvíli odvrácena. Do největší příležitosti úvodní pětačtyřicetiminutovky se na opačné straně probojoval Holer. Pětadvacetiletý útočník obdržel parádní kolmici za obranu protivníka, přelstil ofsajdovou past a řítil se sám směrem k brankáři Hradeckému, kterého se snažil obstřelit přízemním pokusem.

Jenomže v zakončení mu přeci jen chybělo štěstí, vzdálenější konstrukci minul vskutku jen o několik centimetrů. Po změně stran Bayer přeci jen zvýšil obrátky a rozhodující trefy se dočkal v 54. minutě. Jeho hrdinou se znovu stal kanonýr Kai Havertz, který v uplynulých dvou týdnech sestřelil dvěma trefami Brémy i Mönchengladbach. Dvacetiletý forvard navíc celou akci založil, když nádhernou patičkou uvolnil Baileyho.

Ten odvedl skvělou práci mezi několika protihráči a kolmicí vysunul právě Havertze, jenž v pádu zamířil mezi nohy gólmana Schwolowa. Vzápětí mohl pojistit náskok mírného favorita Wirtz, ovšem své krásné sólo završil ranou kolem levé tyče. SC pak marně dobývalo defenzívu Leverkusenu, blízko k vyrovnání přeci jen mělo v 88. minutě. Po hezkém přechodu na levém křídle vypálil Petersen okamžitě z dvanácti metrů a Hradecky musel perfektním zákrokem odvracet míč na rohový kop.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29214486:2867
2.Borussia Dortmund29186580:3560
3.RB Lipsko291610374:3158
4.Borussia Mönchengladbach29175757:3556
5.Bayer Leverkusen29175754:3656
6.VfL Wolfsburg29119941:3642
7.TSG Hoffenheim291261140:4842
8.SC Freiburg291081138:4138
9.Hertha BSC291081143:5038
10.Schalke 04299101034:4637
11.1. FC Köln291041546:5634
12.Eintracht Frankfurt28951446:5332
13.FC Augsburg29871440:5631
14.Union Berlín29941634:5231
15.1. FSV Mainz 0529841737:6228
16.Fortuna Düsseldorf29691431:5827
17.Werder Brémy28671530:5925
18.SC Paderborn29471832:6119

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (111)

Přidat komentář
Kaspar

skoda, ze do lm jdou jen 4, tady si to zaslouzi cela ta prvni petka

Reagovat
Kocour Klapuška

Az na Gladbach, kterymu moc neverim, si myslim, ze vsichni ti zbyvajici ctyri, pokud udrzi kadry a sve hvezdy, maji na to pristi rok v Lize mistru bojovat o ty nejvyssi pricky

Reagovat
Kocour Klapuška

A neboj, Bayern Champions League vyhraje a pujde petice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
gocii

Jakoze skonci az 5.? Cool

Reagovat
Y.N.W.A

spíš Lipsko k tomu má blíž

Reagovat
Y.N.W.A

a škoda, že se Bayern trochu utrhl, od začátku to letos bylo dlouho velmi zajímavý, teď už se to překlápí pro Bayern

Reagovat
Rudnevs

Kai Prvý bundesligový hráč, ktorý dal pred 21. narodeninami 35 gólov. Môj veľký obľúbenec.

Reagovat
JozkokozleJ

Este rok nech ostane v Leverkusene a potom kludne smer Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysnivany scenar

Reagovat
Raylan

Podle mě je docela jasný, že tam skončí, nic jinýho mi smysl moc nedává, max. třeba Real. Ale do Bayernu jako náhrada za Mullera sedne a trojka Gnabry-Havert-Coman je slušný dělo.

Reagovat
Kocour Klapuška

Sané - Havertz - Gnabry

Reagovat
smazaný uživatel

Len problem je v tom že momentalny Muller atakuje rekord v asistenciach v Bundeslige

Reagovat
db18

Včera hrál zase na hrotu, to půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

No tam je zasa Lewangolski ktory ma formu ako hrom

Reagovat
db18

Tak... držím se scénáře, kdy ještě rok vydrží v Bayeru, pak bude Lewovi 33, Müllerovi skoro 32, takže se pro něj místo najde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Najde, ale v první sezoně pravděpodobně na lavičce

Reagovat
db18

Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Sané - Havertz

Reagovat
herbage

Lewa na lávce?

Reagovat
db18

Tomu už bude 33...

Reagovat
herbage

to i Messimu, ale toho dát na lavičku by byla rovněž sebevražda Navíc Lewa je váš furt nejlepší a myslím i nejlépe placený hráč. Jinak ta sestava by mohla klidně hrát i v repre, pokud by Müller byl povolán zět

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník?

Reagovat
db18

Kai tam teďka hraje - a právě tam zase začal hrát skvěle. Ten přesun by mohl klapnout podobně jako u Firmina.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže falošná 9? No super, jeho by som tiež bral do LFC.

Reagovat
db18

Vždyť nezaplatíte ani Wernera...

Reagovat
smazaný uživatel

Havertz zadarmo

Reagovat
herbage

nabídnou na výměnu Lallanu, Shaqiriho a Lovrena

Reagovat
fenixLFC

pri tom ako predavame by som uplne veril, ze by to leverkusen aj prijal

Reagovat
smazaný uživatel

njn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

Reagovat
Smreky

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
bobis21

Sancho má ještě skoro rok do 21 a už má 30, to může klidně stihnout do konce sezony taky (tím nijak nesnižuji Havertze, hraje skvěle).

Reagovat
Müllered

Zase Havertz hraje v Bayeru, kde to často tahá sám. V BVB by měl větší servis. Doufám, že se ho dočkám v Bayernu, kde se bude moct naplno rozvinout. Snad přestoupí už letos, další rok v Bayeru je pro něj zbytečný, když neudělají LM, tak musí přestoupit na 100%, ten klub už přerostl.

Reagovat
Müllered

Reagovat
REPLIKATOR

Brémy pěkně Po jejich tragickým představení s Leverkusenem byli na odpis, ale poslední 3 zápasy 7 bodů bez inkasovanýho gólu S tou jejich obranou neuvěřitelné zlepšení.

Reagovat
monty25

Wagner raus!

Reagovat
smazaný uživatel

No vypadá to tak

Reagovat
stas87

Vo Freiburgu aj dnes tam bolo zopar momentov, kedy si super vypracoval sance, ale stihli to obrancovia zblokovat/odkopnut alebo Pavlenka loptu vyrazil. Defenzivne to stale nie je optimalne a v tych zapasoch sme mali stastie, ze sme gol strelili my a nie super. Bayer to zvladol a aj ked Gebre vyrovnal, tak to sebavedomie po gole na 1-1 bolo okamzite prec.

Stale tej zachrane velmi neverim, je tam Bayern, Wolfsburg alebo Eintracht a s nasou obranou...skore mame tiez zle, to by malicko mohol v nas prospech otocit Bayern dnes. Pozitivne aspon je, ze Bittencourt vie vystrelit z dialky a zabezpecil tak sest bodov. Inak je k nicomu, herne nevyrazny. Osako sa dnes prave nepredviedol v najlepsom svetle.

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlenka dobrý výkon

Reagovat
Salfovic

Jak se ocitl Suchý v základu

Reagovat
Shevchenko

Pavlenka třetí čisté konto v řadě

Reagovat
Werkrider

Poďme spolu oceniť Brémy, pretože to čo ukazujú v zápasoch po tom s Leverkusenom je zlepšenie neskutočných proporcií.

Reagovat
Tommy$

Kamada bude ještě dobrej hráč

Reagovat
Arnar Resmusonn

Neskutečné jak to opravdu jde hostům jde vidět aspon zatím že fandové pořádně chybí...možná si na to domácí týmu "zvyknou" ale snad nebudou muset a fandové se vrátí.

Jsem velmi rád že Brémy zabrali a jedou na 100%, rozhodně bych nechtěl aby zrovna tento tým sestoupil. Dneska jim to vyšlo a snad budou i nadále pokračovat.

Schalke ale to je tragédie, především pak v finální fázi připomínají spíš nějaký okresní fotbal.

Reagovat
AndR

Vliv to sice nějaký má, ale doporučuju zkouknout výsledky v Bundeslize.. ony tam ty dvojky vždy lítaly hodně.

Reagovat
Arnar Resmusonn

To vím, ale přijde mě, že teď je to až moc jen to Schalke má smůlu že ať hraje kdekoliv,tak to stojí za hovno

Reagovat
db18

Batista Meier Kdo koukal a může mi říct, jak hrál?

Reagovat
Bayern +

Už sa to len dohrávalo, takze nič moc. V podstate zo striedajúcich hráčov výraznejšie zahral asi len Cuisance.

Odriozola strašný plašan, on môže jedine wingbacka, mali pravdu Madridisti

Reagovat
HalaMadrid_Flx

je to tak

Reagovat
Müllered

Lepší než Perišič.

Reagovat
stas87

Tej prehre ale Wagner šiel voľbou zostavy výrazne oproti. Gregoritsch je hráč maximálne pre HSV, on nemôže hrať na hrote sám. Matondo absolútne k nicomu, Caligiuri bez podpory zvyšku zálohy tiež. Preto sa mohli spoliehať len na standartky, z hry nemali šancu si niečo vypracovať. S príchodom Oczipku im výrazne ožila lava strana, zrazu začali lietať centre a už mali na place aj útočníkov, čo dokazu zakončiť.

Nezastávam sa Wagnera za každú cenu...ale chýbajú mu Serdar, Harit a Mascarell. Títo traja dokazu tej hre v ofenzíve dať myšlienku, nie sú to len bežci čo chodí do súbojov. Taký McKennie je ukážkový príklad toho, čo súčasne Schalke definuje. Nekreativny bežec bez štipky techniky, za to do súbojov a rozhovorov s rozhodcom či súpermi sa zápaja veľmi rad.

Reagovat
Kily

z Bayernu vyloženě sálá a stříká jistota, kvůli němu a Gladbachu doufám, že se dohraje Liga mistrů

Reagovat
Heresy

bayern by to mozna vyhral a gladbach by to poslalo do LM .. snovy scenar ..

Reagovat
smazaný uživatel

Keby ze Bayern vyhra LM tak by 5 tym bundesligy nesiel do LM,ci?

Reagovat
Heresy

kdyby bayern vyhral LM tak by prave sel 5 tym do LM ..

Reagovat
smazaný uživatel

To by Bayern v lize musel skoncit patej ale..

Reagovat
Heresy

Hmm asi jn.. Moje chyba..

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Shevchenko

Proč kvůli Gladbachu?

Reagovat
Kily

podle mě skončí pátý, vůbec nevěřím tomu, že by se na konci dostal před Lipsko nebo Leverkusen

Reagovat
Kily

jo, tak dobrý, měl jsem za to, že by šel pátý do LM, pokud by jí vyhrál Bayern

Reagovat
Shevchenko

Myslel jsem si to.

Reagovat
PP

je to hnus.. V průměru 3 branky na zápas, jedno jestli liga, pohár, Liga Mistrů.. masakr..

Reagovat
fenixLFC

ehm, neporusil union nahodou pravidla? striedal sice pat hracov, ale nie v troch fazach, ale v styroch- v 46., 60., 65. a dve v 80....sa to urpavilo alebo si to mylim s anglickom?

Reagovat
cologneFC

Prestavkové striedanie sa do tých troch fáz nepočíta.

Reagovat
fenixLFC

vdaka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Jadon

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo si vsadil v 53. že bude 7 a více?

Reagovat
smazaný uživatel

masakr

Reagovat
bobis21

17+16 jsou neskutečné čísla od 20 leteho kluka. Navíc takhle jel už minulý rok snad si případným přestupem nepokazí kariéru, v některých klubech o kterých se spekuluje bych z toho měl strach.

Reagovat
RadekVonCZE

No bylo by super, kdyby ve Vestfálsku zůstal a hrál tady co nejdéle, ale pochybuju, když u sebe doma na ostrovech má taky super ligu a pravděpodobně by ho Dortmund časem platově neutáhl. No uvidíme.

Reagovat
Müllered

BVB je 12 nejbohatší klub, každým rokem vykazují vyšší a vyšší zisky, plat by utáhli. A bylo by už potřeba ukázat, že mají vyšší ambice, než jen vychovávat hráče pro další kluby.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak on třeba Reus nemá úplně malý plat mám pocit..

Reagovat
Gazdo

A co taky Gotze doteraz

Reagovat
PP

Nemít Reus takové trable se zdravím, tak je dávno fuč..

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o plat, tam bych řekl, že by ho Dortmund dokázal utáhnout. Jde o úspěchy, které mít s Dortmundem nebude. Ten tým je výborný, ale něco jim k úspěchu chybí. Když k tomu přičtu Bayern, který už jede x let svoji soutěž, tak být ním jdu někam, kde vyhraji a uspěji.

Reagovat
Whitemedia

Mluví se převážně jen o United ne?

Reagovat
bobis21

Četl jsem i o Chelsea, ale už nevím kde. Možná to bylo od někoho nerelevantniho.

Reagovat
smazaný uživatel

I když takového hráče do Chelsea potřebujeme a to nejen ho, ale tak další dva na podobné úrovni, tak to stejně dopadne tak, že přijde nějaký jouda či joudové, kteří ten tým nikam neposunou a budeme se plácat mezi 5 a 4. místem.

Reagovat
stas87

Sak to by bol svet zasa v naprostom poriadku, pokial by cukotka bola na piatom mieste.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Smreky

sancho je neskutočný talent

Reagovat
REPLIKATOR

Víte co mě sere? Minule proti Bayernu za úplně stejný loket, co dnes udělal Emre Can, penalta nebyla, ani to nezkoumal VAR. Dnes to pískl hned.

Reagovat
db18

VAR vždy dělá aspoň ten silent check... a sudího má upozornit ve vyloženě chybně rozhodnutých situacích, takže když to je třeba situace 50:50 nebo 60:40, tak by ho neměli upozornit...

Reagovat
Heresy

jeho sere ze se nezapiskala penalta pro bayern

Reagovat
db18

Já vím, to je ta situace s Lewou, ne? Ale ta situace je furt stejná.

Reagovat
REPLIKATOR

Jako to odstrčení v nastaveném čase? Penalta asi jo, ale v té době už by nic neřešila.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Kixi Syhimour

Patrik

Reagovat
Beči

Patrikovi se daří, což je jen dobře. Fakt doufám, že ho Lipsko koupí - očividně mu to tam perfektně sedne a po případném odchodu Wernera by se mohl stát i tím hlavním tahounem.

Reagovat
Remt

ukazuje se pěkně, to určitě ano, aby ale převážil misku vah ve svůj prospěch, tak by to chtělo 1 pořádnej match a v něm hattrick nebo tak. Včera co jsem viděl pár minut to klidně mohly být 2 goly, jen nepálit šance. Moc mu to v Lipsku přeju

Reagovat
Arnar Resmusonn

Köln vs Lipsko velice hezký fotbal.

Domácí se hodně snažili Lipsku vzít body ale především spousta chyb na obou stranách , zapříčinila 6 gólů.

Opravdu jsem zvědavý co udělá Lipsko v létě. Pokud Werner odejde, tak to bude mít složité, má na hřišti strašně moc prostoru a pochybuji , že mu jinde dají takovou volnost

A snad koupi Schicka , může ještě fotbalově růst, jenže musí hrávat a hlavně jako útočník

Reagovat
JeséRodriguez

Lipsko by asi posílilo, ale tak pořád tam mají na čem stavět. Schick, Poulsen, Dani Olmo, Nkunku, Sabitzer, Forsberg, atd., to jsou hodně zajímaví hráči do ofenzivy. Snad tu částku za Patrika dají, očividně mu to tam sedí.

Reagovat
PaYaB

Já pořád nevím, proč se s tím přestupem tak váhá.. Za ty prachy hraje dost dobře. Asi tam budou i jiný okolnosti.

Reagovat
stas87

Nagelsmann preferuje Rashicu, lenze ten by ich mal vyjst minimalne na 25 milionov. V tejto chvili ani nevedia, ci im ostane Werner a ked nie, kolko za neho dostanu. Ak by za Wernera dostali 30-40 milionov, tak Rashicu ani Schicka v jedno okno nekupi. Aspon to si myslim ja.

Reagovat
PaYaB

Rashica je výbornej hráč a do Lipska by se podle mě hodil, ale rozhodně by víc sedělo to, že má nahradit spíš Wernera, než Schicka.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Rashica určitě za Wernera.

Wernerovi má myslím naskočit někdy 16. Klauzule 60mil co jsem slyšel. Jak to přesně je to nevím.

Mě se i jedná o to zda se dají směrem že by jednou chtěli konkurovat Bayernu a nebo jako BVB budou vytahovat talenty do nebes a pak prodej.

Reagovat
raduinho

Paráda. Tak snad Brémy konečně spadnou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele