29. kolo
30.05.2020 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha doma vyzrála na Augsburg

"Stará dáma" bodovala v šestém zápase v řadě, díky čemuž se v tabulce vyšvihla na dohled pohárovým příčkám. Augsburg naopak bude muset ve bývajících pěti kolech pořádně zabrat, jelikož sestupové pásmo se stále nachází nebezpečně blízko.

První akce Herthy, ve které sehrál svoji roli i Vladimír Darida, skončila střelou Dodiho Lukebakia, se kterou si však Andreas Luthe poradil. K dorážce se ovšem dostal Javairô Dilrosun. Nejprve si ještě stylově obhodil Uduokhaie, aby mohl zavěsit pěkně pod břevno - 1:0. Do konce úvodního poločasu to třikrát zkoušel Vedad Ibišević, přičemž dvakrát musel zasahovat brankář hostujícího celku.

Z jeho spoluhráčů se připomněli ještě Lukebakio a Marko Grujić. Ani jeden však svoji příležitost v další branku nepřetavil. Do šaten tedy odcházeli spokojenější svěřenci Bruna Labbadii. Nedlouho po změně stran se vytasil s výborným zákrokem Rune Jarstein, když likvidoval pokus Noah-Joela Saranren-Bazeeho.

Po hodině hry byl malinkatý kousíček od vyrovnání Florian Niederlechner. V té době začal domácí kouč posílat na hrací plochu čerstvé síly, včetně Krzysztofa Piąteka. Heiko Herrlich dal zase příležitost Georgu Teiglovi, který v šestaosmdesáté minutě jen těsně minul. Těsně před vypršením řádné hrací doby napálil jeho spoluhráč Marco Richter, který rovněž vyběhnul na hřiště až v průběhu zápasu, břevno Jarsteinovy svatyně.

Velká škoda, protože v nastaveném čase se ve středovém kruhu chopil míče Grujić a pelášil do rozhozené obrany. Ve správný moment servíroval pro Piąteka, jenž zacílil po zemi pravačkou k levé tyči - 2:0. "Stará dáma" tedy slaví páté vítězství na Olympijském stadionu a věří, že se příště podaří uhrát dobrý výsledek v Signal Iduna Parku v Dortmundu. Die Fuggerstädter přivítají Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Hertha to zmakne,tip 3:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele