29. kolo
01.06.2020 20:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Lipsko přestřílelo venku tápající Kolín nad Rýnem

Kolín nad Rýnem v lize nezvítězil ani na pátý pokus, započítáme-li do jeho statistik i jedno utkání před koronavirovou pauzou. Doma nestačil na favorizované Lipsko, které se díky tomuto tříbodovému rezultátu posunulo na třetí místo tabulky dva body za druhý Dortmund. Jednou se mimochodem za hosty prosadil i český reprezentant Patrik Schick.

V závěrečném klání devětadvacátého kola padlo dohromady šest branek. A statistiky zaznamenaly hned šest různých střelců, včetně Schicka, který se po delší přestávce způsobené pandemií podruhé objevil v základní jedenáctce a podruhé skóroval. I díky jeho vyrovnávací trefě se svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna nastartovali k povedenému obratu.

Hosté si sice vytvořili první větší šanci zásluhou Wernera, nicméně gólman Horn proti němu vytasil pohotový zákrok, a naopak na druhé straně domácí udeřili ze své první příležitosti. Ačkoli Rexhbecaj z těžkého úhlu trefil vzdálenější tyčku, míč se od ní odrazil do cesty Córdoby, který ho z vyložené pozice svou levačkou nasměroval tvrdě pod břevno.

Radost z vedení ovšem mužstvu kouče Markuse Gisdola nevydržela příliš dlouho. Angeliňo z levé strany poslal nadýchaný centr zleva do šestnáctky, tam si nejvýše naskočil Schick, jenž poslal svou hlavou balón za záda Horna. Od té doby jako by se Lipsko chytlo, začalo být na hřišti aktivnějším týmem a směrem dopředu se prosazovalo častěji než jeho protivník.

Ve 26. minutě mohl Schick přidat další přesný zásah, nicméně tentokráte nebyl během střelby na sto procent přesný, ve 38. minutě se již však prosadil jeho spoluhráč Nkunku. Na něj adresoval parádní přihrávku Laimer, a ačkoli francouzský forvard neměl na zakončení nejvíce času, stačil Horna bez přemýšlení jemným obloučkem za běhu elegantně přehodit.

V 50. minutě Die Roten Bullen svůj náskok navýšili. Jakmile získal míč hostující brankář Gulácsi, okamžitě ho vykopl daleko od své brány na rozeběhnutého Wernera, a připsal si tak na své konto netradičně asistenci, neboť německý útočník své sólo přes půl hřiště pohotově zakončil. Rozhodnuto ale nebylo, parádní střelou totiž snížil pět minut na to Modeste.

Avšak Lipsko následně dostalo střetnutí zase pod svou kontrolu poté, co se po rohovém kopu k odražené meruně propracoval Daniel Olmo, po jehož technickém pokusu se Horn jen marně natahoval. Zbývající třicetiminutovka žádný další gól nenabídla, domácí sílu na smysluplnější odpověď nenašli. Ozval se v 87. minutě snad jen Modeste, nemířil však úspěšně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele