29. kolo
30.05.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Hoffenheim odváží z Opel Areny všechny tři body

Bylo to vcelku upracované vítězství. Ale i takové se počítá. TSG navíc soupeři oplatilo porážku z prvního vzájemného duelu, přestože nebyla rozdílem třídy. Mohuč tak nadále zůstává pouhý bod nad barážovou příčkou a bude mít co dělat, aby se poprvé od sezony 2008/2009 nemusela Bundesliga obejít bez ní.

V dresu hostujícího celku odehrál svůj první zápas v Bundeslize čerstvě osmnáctiletý Holanďan Melayro Bogarde. I proto, že Pavel Kadeřábek dostal z osobních důvodů volno. Už v 7. minutě se k rozehrávce přímého kopu postavil Robert Skov a Florian Müller balon výtečným zákrokem vytěsnil nad levý horní roh své branky.

Následně se připomněl Jean-Philippe Mateta, jehož hlavička vnesla neklid do zadních řad hoffenheimské družinu, ale ke gólu bohužel pro francouzského útočníka nevedla. Za necelých šedesát sekund skřípli Alexander Hack a Ridle Baku ve vlastním vápně pronikajícího Chrsitopha Baumgartnera a rozhodčí Stegemann nařídil pokutový kop.

Exekuce se ujal Steven Zuber a jeho pomalou přízemní střelu muž v rukavicích vyrazil. Ve 40. minutě střílel Robin Quaison do vnější strany tyče, od které se kulatý předmět odrazil do hřiště. V malém vápně stojící Taiwo Awoniyi svoji dorážku totálně zazdil. Mohlo tedy udeřit na druhé straně hřiště, což se také stalo.

Krátce poté, co Robert Skov zahodil velikou šanci, poslal Diadié Samassékou dlouhý balon k velkému čtverci, kde si Ihlas Bebou pohrál se dvěma ztuhlými obránci a pravačkou po zemi překonal gólmana Müller - 0:1. Nutno dodat, že tožský forvard teprve pět minut předtím přišel na hřiště místo Jacoba Bruuna Larsena.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se v dresu Mohuče jako první osmělil Edmilson Fernandes, jehož tečovanému pokusu nechybělo mnoho. Nedlouho poté netrefil Moussa Diakhaté v dobré pozici ideálně balon. V době, kdy z časomíry uběhla hodina, se prosadil Nigériec Awoniyi. K jeho škodě i ke škodě celé Mohuče se jeho spoluhráč Karim Onisiwo dopustil útočného faulu, takže tenhle gól nemohl být uznán.

V 68. minutě se Beierlorzerova skvadra dožadovala penalty, když Onisiwo upadnul po kontaktu s Oliverem Baumannem. Píšťalka sudího zůstala němá. Patnáct minut před koncem málem přidal pojistku Maximilian Beier, kdyby mu radost výborným reflexem, kdy vykopával míč v poslední chvíli nohou, nepokazil Florian Müller.

Třebaže v té době zbývalo do závěrečného hvizdu ještě dost času, die Nullfünfer si už žádnou výraznější příležitost ke skórování nevytvořili. A tak musejí doufat, že za týden předvedou v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu ze střeleckého úhlu pohledu lepší představení. Hoffenheim se představí na stadionu v Düsseldorfu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
adam77

1-3

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele