29. kolo
29.05.2020 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Freiburg ani napočtvrté nevyhrál, tři body pro Leverkusen opět zařídil Havertz

Leverkusen dokázal odčinit tři dny staré selhání s Wolfsburgem (1:4) a tentokráte si odváží z Freiburgu plný počet bodů po těsném vítězství 1:0. Jeho úspěch se rozhodně nerodil snadno, i když měl míč v držení z více jak šedesáti procent. Na druhou stranu vyprodukoval méně střel než páteční konkurent a jeho jediný pokus mezi tři tyče hned skončil v síti. Bayer se prozatím posunul na třetí místo Bundesligy se šestapadesáti body.

To domácí celek nedokázal vyhrát ani ve čtvrtém utkání po přestávce vynucené epidemií koronaviru a k tomu podruhé prohrál na vlastním stadionu. Kvůli tomu stále zůstává osmý s osmatřiceti body. Úvodní poločas probíhal v opatrnějším duchu a ani jeden výběr neměl nijak výrazně navrch, nicméně hru tvořili hosté. První vážnější příležitost prvního dějství se zrodila až zhruba pět minut před pauzou.

Dostal se do ní Bailey, jenž v nadějné pozici hledal v předbrankovém prostoru někoho ze spoluhráčů, avšak jeho finální přihrávka byla na poslední chvíli odvrácena. Do největší příležitosti úvodní pětačtyřicetiminutovky se na opačné straně probojoval Holer. Pětadvacetiletý útočník obdržel parádní kolmici za obranu protivníka, přelstil ofsajdovou past a řítil se sám směrem k brankáři Hradeckému, kterého se snažil obstřelit přízemním pokusem.

Jenomže v zakončení mu přeci jen chybělo štěstí, vzdálenější konstrukci minul vskutku jen o několik centimetrů. Po změně stran Bayer přeci jen zvýšil obrátky a rozhodující trefy se dočkal v 54. minutě. Jeho hrdinou se znovu stal kanonýr Kai Havertz, který v uplynulých dvou týdnech sestřelil dvěma trefami Brémy i Mönchengladbach. Dvacetiletý forvard navíc celou akci založil, když nádhernou patičkou uvolnil Baileyho.

Ten odvedl skvělou práci mezi několika protihráči a kolmicí vysunul právě Havertze, jenž v pádu zamířil mezi nohy gólmana Schwolowa. Vzápětí mohl pojistit náskok mírného favorita Wirtz, ovšem své krásné sólo završil ranou kolem levé tyče. SC pak marně dobývalo defenzívu Leverkusenu, blízko k vyrovnání přeci jen mělo v 88. minutě. Po hezkém přechodu na levém křídle vypálil Petersen okamžitě z dvanácti metrů a Hradecky musel perfektním zákrokem odvracet míč na rohový kop.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1.

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
johnn

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele