Bundesliga - preview 29. kola

29.05.2020, 09:20, aktualizováno 01.06.2020, 09:04
Previews
RB Lipsko v průběhu víkendu opustilo pozice znamenající Ligu mistrů a nyní se na ně může vrátit zpět. Aktuálně pátý tým tabulky cestuje do Kolína nad Rýnem, který nevyhrál čtyřikrát v řadě...
1. FC Köln - RB Lipsko  (pondělí 20:30)
RB Lipsko se v dohrávce devětadvacátého bundesligového kola představí v pondělí večer na půdě Kölnu. Ani jeden z týmů nemá nejlepší formu.

Köln je v bundesligové tabulce se čtyřiatřiceti body jedenáctý a na sestupové pásmo má relativně komfortní náskok sedmi bodů. Lipsko je jasným kandidátem na základní skupinu Ligy mistrů, kvůli sérii nepřesvědčivých výsledků je však v tuto chvíli páté s pětapadesáti body. Má však zápas k dobru.

Po obnovení Bundesligy přišlo první zaváhání - Lipsko doma pouze remizovalo 1:1 s podceňovaným Freiburgem, když pro něj bod zachraňoval až čtvrt hodiny před koncem Poulsen. Poté vyhráli svěřenci trenéra Nagelsmanna přesvědčivě 5:0 na půdě Mainzu a ve středu zase pouze remizovali 2:2 s Herthou BSC.

V zápase s Herthou navíc dostal červenou kartu Halsgtenberg, který tedy bude Lipsku v zápase s Kölnem chybět. Forma Kölnu je ještě o poznání horší, jeho hráči totiž po obnově soutěže ještě pocit výhry nezažili.

Nejdřív remizovali 2:2 s Mainzem, poté si zopakovali stejný výsledek s Düsseldorfem, kde byl ještě pět minut před koncem stav 0:2 a Köln zachraňovali Modeste s Córdobou. To ve středu už Köln nezachránilo nic. Svěřenci trenéra Gisdola si odvezli prohru 1:3 z Hoffenheimu a navíc jim tam byl vyloučen mladý obránce Bornauw.

Kromě vyloučeného Bornauwa bude domácím chybět ještě zraněný Risse. Za Lipsko zase nenastoupí zranění Ampadu a Poulsen.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Jorge Meré, Leistner, Schmitz - Skhiri, Hector - Drexler, Uth, Jakobs - Cordoba
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Laimer, Klostermann, Upamecano, Angelino - Sabitzer, Kampl - Dani Olmo, Nkunku - Schick, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.05 - 4.89 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Union Berlín  (neděle 15:30)
Otázka, na kterou nabízí odpověď jak listopadový vzájemný duel, tak výsledky posledních dvou utkání, ve kterých Hříbata nejprve prohrála s Bayerem Leverkusen a následně nenašla recept na obranu Werderu Brémy, se kterým proto uhrála bezbrankovou plichtu. Klub z hlavního města sice stále nemá matematickou jistotu setrvání v soutěži, nicméně hlavní adepty na sestup je přeci jenom třeba hledat jinde.

"Samozřejmě bychom byli radši, kdybychom tenhle duel vyhráli. Na druhou stranu, Brémy předvedly poctivý výkon a tu remízu si asi zaslouží. Jsem rád, že se nám podařilo eliminovat všechny jejich útočné snahy. Vždyť bylo jasné, že se budou hnát dopředu, když hrají o udržení," komentoval klání osmadvacátého kola trenér Marco Rose.

Gladbach se v průběhu ročníku znovu potýkat s početnými absencemi. Teď je zřejmé, že budou určitě chybět čtyři hráči. Denis Zakaria, Fabian Johnson, Tobias Strobl a vykartovaný Tony Jantschke. Breel Embolo už by měl být připravený odehrát nějakou porci minut. Keanan Bennetts, bývalý hráč Tottenhamu, je po svalovém zranění v pořádku, ale na základní sestavu to nevypadá.

Urs Fischer, který vede die Eiserner, stále hledá optimální jedenáctku. Ví, že v Borussia-Parku nebude moct využít služeb Sheralda Beckera a Akaki Gogiy. Robert Andrich vyfasoval při remízovém klání proti Mohuči červenou kartu a jeho post v záložní řadě obsadí Grischa Prömel. O startu Christophera Lenze se rozhodne až v den zápasu. Naopak Sebastian Polter dobře ví, že si nezahraje, jelikož v době koronavirové krize odmítl přistoupit na snížení platu.

Chyběl už ve vzpomínaném mači na Stadion an der alten Försterei, ve které na gól Ridleho Bakua odpověděl Marcus Ingvartsen, tím pádem si domácí připsali celkově čtvrtou remízu. "Můj tým podal velmi odhodlaný výkon. Morálka byla na velmi vysoké úrovni a nechyběla snaha o to, abychom utkání rozhodli v náš prospěch. Předtím jsme tři duely v řadě prohráli, ale teď jsme bojovali a bereme alespoň bod," nechal se slyšet sedmačtyřicetiletý Fischer.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Bensebaini - Lainer, Kramer, Neuhaus, Wendt - Hofmann, Plea - Thuram
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, K. Schlotterbeck, Subotic - Trimmel, Gentner, Prömel, C. Lenz - Malli, Bülter - Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.55 - 7.21
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Paderborn - Borussia Dortmund  (neděle 18:00)
Poslední tým tabulky ztrácí šest kol před koncem na první nesestupovou a nebarážovou pozici devět bodů. A to na něj čekají ještě zápasy s RB Lipsko nebo s Borussií Mönchengladbach. První na řadě je ovšem druhý celek tabulky, který po porážce v minulém kole od vedoucího Bayernu s velkou pravděpodobností na titul znovu nedosáhne.

"Celých devadesát minut jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Pouze jsme si měli rychleji předávat balon. Chyběla nám větší přesnost a více pohybu. Také jsme si vytvořili příliš málo šancí. Fanoušci na tribunách samozřejmě chybí, to je jasné. Co se boje o titul týče, bude to velmi těžké," hodnotil trenér Borussie Lucien Favre bezprostředně po šlágru kola, který rozhodnul jedinou brankou Josuha Kimmich.

Na Paderborn mají Černožlutí dobré vzpomínky. Někteří hráči si ještě pamatují především pohárový výsledek 7:1. Poslední měření sil však přineslo remízu 3:3. A to především proto, že SC po změně stran totálně prohospodařilo tříbrankové vedení. Třebaže svěřenci kouče Baumgarta nutně potřebují bodovat, vstoupí Dortmundští do utkání v roli jednoznačného favorita, který bude chtít udržet pohodlnější náskok před pronásledovateli na třetím, čtvrtém i pátém místě.

Dan-Axel Zagadou, Marco Reus, Nico Schulz, Mahmoud Dahoud jsou mimo hru. Spolu s nimi nevyběhne na trávník Benteler-Areny ani Mats Hummels, který má pochroumanou Achilovku. Šutér Erling Haaland, který zatím stihnul nasázet deset branek, utrpěl v duelu s mnichovským gigantem lehčí zranění kolena, takže o góly se bude starat především trio Thorgan Hazard-Jadon Sancho-Julian Brandt.

Na druhé straně zůstává jediným zraněným hráčem obránce Luca Kilian, jehož by měl na stoperu nahradit Uwe Hünemeier. Klaus Gjasula si nedá pokoj a znovu bude stát kvůli nashromážděným kartám. Těch žlutých sesbíral prozatím patnáct! Plně připraveni budou naopak Streli Mamba, Sebastian Schonlau, Samúel Kári Fridjónsson, Sven Michel i Christopher Antwi-Adjei. Otázka zní, jestli to bude stačit na bodový zisk.

V minulém kole uhrál Paderborn bezbrankovou remízu ve WWK Areně v Augsburgu, po které trenér Baumgart prohlásil: "Byl to hodně intenzivní zápas z obou stran. Oba mančafty měli šance ho rozhodnout ve svůj prospěch. Přesto jsme naštvaní, že odjíždíme domů s výsledkem 0:0. Do konce sezony však stále zbývá dost utkání, abychom se pokusili s nepříznivou situací něco udělat." Zadaří se tedy proti Dortmundu?
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Hünemeier, Schonlau, Collins - Ritter, Vasiliadis - Antwi-Adjei, Holtmann - Mamba, Srbeny
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Hummels, Akanji - Hakimi, Can, Delaney, Guerreiro - Sancho, Brandt - T. Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.32 - 6.30 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté berlínské Herthy se po koronakrizi nakopli k dobrým výsledkům a v tabulce vyšplhali do elitní desítky. Nyní je čeká domácí souboj s Augsburgem, který se po zvládnutém závěru podzimu na jaře zatím spíš trápí, stejně jako v Berlíně si však i tam slibují vzestup pod novým trenérem.

Forma Herthy je příjemným překvapením obnovené Bundesligy. Sázka na trenéra Bruna Labbadiu tak zatím vychází na výbornou, čtyřiapadesátiletý kouč mužstvo vedl ve třech zápasech a ve všech Hertha bodovala. Svou květnovou ligovou kampaň zahájila přesvědčivými výhrami nad Hoffenheimem a Unionem, načež ve středu vybojovala remízu 2:2 na půdě Lipska. Série pěti zápasů bez prohry se nutně projevila také v tabulce, kde je berlínský klub desátý, s přihlédnutím na malé rozestupy a mizernou formu tabulkových sousedů navíc může stoupat ještě výš.

Také Augsburg během dlouhé pauzy vyměnil trenéra. Martina Schmidta vystřídal Heiko Herrlich, okamžitý úspěch jako v případě Herthy tato rošáda však zatím nepřinesla. Herrlichovi se sice podařilo prolomit sérii šesti zápasů bez výhry, když před týdnem Augsburg vyhrál 3:0 na půdě Schalke, ve středu však nedokázal na domácí půdě vstřelit gól poslednímu Paderbornu.

To by se však proti Hertě nemělo opakovat, vzájemné zápasy totiž bývají poslední dobou gólově velmi bohaté. V předchozích čtyřech padly vždy minimálně čtyři branky - oba předloňské duely v Berlíně skončily 2:2, loni na jaře pak Hertha přestřelku v Augsburgu vyhrála 4:3. V aktuální sezóně na ni však navázat nedokázala, zápas na soupeřově půdě nezvládla a v deseti prohrála 0:4 a nyní tak bude vyhlížet odplatu.

Vyloučit se tehdy nechal norský brankář Jarstein, což by v odvetě neměl dopustit, poněvadž náhradník Kraft je zraněný. Kromě něj budou Hertě chybět i obránci Plattenhardt, Rekik, Stark, záložník Ascacibar a útočníci Kalou s Wolfem. Hosté nastoupí bez zraněných Hahna a Finnbogasona a vykartovaného Gouweleeuwa, v bráně by opět měl před Tomášem Koubkem dostat přednost Andreas Luthe.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Boyata, Torunarigha, Mittelstädt - Grujic, Skjelbred - Lukebakio, Darida, Matheus Cunha - Ibisevic
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Framberger, Jedvaj, Uduokhai, Max - Khedira, Gruezo - M. Richter, Löwen, Sarenren Bazee - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.89 - 4.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hoffenheim v minulém kole vybojoval první výhru po sedmi zápasech. Navázat na ni bude chtít na půdě Mohuče, se kterou má po podzimním domácím debaklu nevyřízené účty.

V sinsheimské PreZero Areně to byl divoký středeční večer, který po dvou červených kartách, neuznaném gólu a spálené penaltě vyústil ve výhru Hoffenheimu nad hosty z Kolína 3:1. A přestože ztichlé tribuny zely prázdnotou, kameny padající ze srdcí fanoušků i hráčů domácího týmu byly slyšet na míle daleko. Pro Hoffenheim to totiž bylo první vítězství od začátku února. Od té doby ze sedmi zápasů mužstvo Afreda Schreudera vytěžilo jen tři remízy. Po porážce s Herthou a remíze v Paderbornu tak Hoffenheim po obnovení ligy konečně zabral a tři body jej katapultovaly na sedmé místo, což jen ukazuje, že z týmů ze středu tabulky se poslední dobou příliš nedaří nikomu.

A nijak zvlášť se nedaří ani Mohuči, která na jaře zatím sbírá především remízy a porážky a v tabulce se nebezpečně blíží sestupovému pásmu, od kterého ji momentálně dělí jediný bod. V květnu zatím svěřenci Achima Beierlorzera přivezli body za remízy ze stadionů Kolína i Unionu Berlín, doma však utrpěli debakl 0:5 s Lipskem.

Na Hoffenheim však mají z posledních zápasů velmi příjemné vzpomínky. Loni na jaře sice doma prohrávali po poločase 0:2, ve druhé půli ale nastartovali gólovou mašinu a otočili na konečných 4:2. A čtyři góly ve druhém poločase dali také v podzimní části aktuální sezóny na půdě soupeře, kde jim ani hra v oslabení nezabránila v dominantním vítězství 5:1. Hoffenheim tak má o motivaci navíc a divoké porážky svému soupeři bude chtít vrátit.

Jenže Schreuderovi budou opět chybět střelci Adamyan a Kramarič, nemluvě o dlouhodobě zraněném Belfodilovi. Kvůli červené kartě z minulého utkání má stopku obránce Hübner. Domácí se nebudou moci opřít o zraněného gólmana Zentnera a vykartovaného záložníka Latzu.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Niakhaté, Bruma, Hack - R. Baku, Brosinski - Kunde, Barreiro - Onisiwo, Quaison - Mateta
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kaderabek, Posch, Bicakcic, Zuber - Grillitsch - Rudy, Geiger - Skov, Bebou, Baumgartner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.72 - 2.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Fotbalisté Schalke se v tabulce sice stále nějak drží na devátém místě, na jaře jsou však nejhorším týmem v lize a po restartu soutěže to jen potvrdili. Napravit si reputaci se pokusí v domácím zápase s Brémami, které v posledních zápasech konečně začaly sbírat body.

Schalke je v krizi. Opět. Po slušném podzimu mužstvo Davida Wagnera vstoupilo do jarní části výhrou nad Gladbachem, od té doby ale posbíralo v deseti zápasech jen čtyři body za remízy. Po restartu soutěže navíc klub z Gelsenkirchenu ještě svou sbírku nerozšířil, když jednoznačně prohrál derby v Dortmundu i následné klání s Augsburgem. Ve středu pak v poměru 1:2 ztratil i zápas se sestupem ohroženým Düsseldorfem. To se odrazilo i na postavení v tabulce, i když ne tolik, jak bychom možná očekávali. Schalke je momentálně deváté, na postup do kvalifikace Evropské ligy však stále ztrácí jen pět bodů, což vzhledem k tristním výsledkům posledních kol není až tak špatné umístění.

Nyní je čeká další mužstvo z bundesligového suterénu. Brémy na tom před pandemií výsledkově ještě hůře než Schalke, během dosavadních tří květnových zápasů však posbíraly už čtyři body za hubené vítězství 1:0 ve Freiburgu a domácí bezbrankovou remízu s Mönchengladbachem. V obou případech jim pomohla zejména pevná obrana podpořená výbornými výkony gólmana Pavlenky. Na záchranu to však stále nestačí, na patnáctou Mohuč má Werder šestibodovou ztrátu, k dobru má ale dohrávku zápasu s Frankfurtem.

Do Gelsenkirchenu Brémy pojedou nabuzené jednak výsledky posledních zápasů a také vzpomínkami na poslední výlety na domácí půdu Schalke. Poslední tři zápasy tam totiž dokázaly vyhrát. Modrobílí se z domácí výhry nad Werderem radovali naposledy na podzim 2016. Venku to ale je jiný příběh - v Brémách loni na podzim Wagnerova družina vybojovala vítězství 2:1.

Góly se o to tehdy zasloužili Harit a Raman, tentokrát se ale Wagner po střelcích bude muset poohlédnout jinam. Záložník Harit je zraněný, stejně jako jeho spoluhráči Serdar a Mascarell. Raman pak vynechal poslední zápas s Düsseldorfem a jeho start je minimálně nejistý. V plné sestavě ale nepřijedou ani hosté, kterým budou chybět zranění Füllkrug, Möhwald, Pizarro, Toprak a vykartovaný Veljković.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schubert - Kabak, Sané, Nastasic - Kenny, Oczipka - McKennie, Schöpf - Matondo, Caligiuri - Burgstaller
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - C. Groß, Vogt, Moisander - Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Friedl - Bittencourt, Rashica - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.23 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Fotbalisté Frankfurtu se trápí, nevyhráli už šest zápasů v řadě a v tabulce klesají nebezpečně nízko. Nyní je čeká zápas proti Wolfsburgu, který ale poslední dobou nehraje vůbec špatně a má na dosah účast v Evropských pohárech.

Vlci patří na jaře k nejlepším týmům a po obnovení soutěže to potvrdili, když sice doma prohráli 0:2 s Dortmundem, z venkovních zápasů v Augsburgu i Leverkusenu však přivezli plný počet bodů. I díky tomu se v tabulce posunuli na šesté místo, ze kterého se postupuje do kvalifikace Evropské ligy, oproti svým nejbližším pronásledovatelům mají výhodu tří bodů a mnohem lepší formy.

To Eintracht má úplně jiné starosti. I on sice letos Evropskou ligu hrál, účast v příštím ročníku je však utopií a mužstvo trenéra Adiho Hüttera se musí dívat spíše pod sebe, kde má ze 14. místa na sestupové pásmo k dobru už jen dva body. Tým trápí zejména obrana. Posuďte sami podle výsledků posledních čtyř zápasů. 0:4 s Leverkusenem, 1:3 s Gladbachem, 2:5 s Bayernem, 3:3 s Freiburgem. Jeden bod ze čtyř zápasů je pro Frankfurt zoufale málo, patnáct inkasovaných branek naopak zoufale moc.

Že v aktuální sezóně lepší formou disponuje Wolfsburg ukázal i vzájemný zápas z podzimu, kdy vlci z Frankfurtu přivezli tři body za výhru 2:0 i přes to, že druhý poločas dohrávali v oslabení. Loni na jaře pak ve Volkswagen Areně domácí vybojovali remízu 1:1 díky gólu Brookse z poslední minuty.

Eintrachtu nadále chybí zraněný střelec Paciência, karetní sbírka do zápasu nepustí ani záložníka Ilsankera. Domácí nastoupí bez brazilských obránců Williama a Paula Otavia, mimo je i zraněný Karamoko a vykartovaný Klaus.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Pongracic, Brooks, Roussillon - X. Schlager, Arnold - R. Steffen, Joao Victor - Brekalo - Weghorst
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Kohr, Rode - Toure, Kamada, Kostic - Silva, Dost
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.78 - 3.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Fortuna Düsseldorf  (sobota 18:30)
Bayern Mnichov v týdnu nepřipustil zdramatizování souboje o titul a rozšířil svůj náskok na čele. Potvrdit se jej bude snažit v domácím souboji s Düsseldorfem, který bojuje o záchranu a po restartu soutěže ještě neprohrál.

Bayern v úterním veledůležitém zápase vyhrál v Dortmundu a natáhl tak svou ligovou sérii bez prohry už na 14 zápasů. Důležitější však je, že zvýšil také svůj náskok na čele tabulky, který je nyní už sedmibodový a v situaci, kdy do konce sezóny zbývá šest zápasů se dá říct, že osmý titul v řadě mají Mnichované na dosah. Družina Hansiho Flicka také jako jediná vyhrála všechny tři zápasy po obnovení ligy.

Svou sérii ligových zápasů bez porážky ale mají i hosté, kteří brali alespoň bod z posledních šesti utkání. V květnu zatím remizovali s Paderbornem 0:0 a s Kolínem 2:2, ve středu si pak vyšlápli na Schalke 2:1 a přiblížili se patnácté Mohuči na jediný bod. Souboj o záchranu tak slibuje ještě dramatickou podívanou a jakýkoliv bodový příděl z utkání proti Bayernu by pro mužstvo trenéra Uweho Röslera měl cenu zlata.

Ve vzájemné historii půjde o jubilejní padesáté ligové střetnutí těchto soupeřů. Úspěšnější bilanci má pochopitelně Bayern, který vyhrál devětadvacet z nich. Düsseldorf slavil desetkrát, naposledy však na jaře roku 1991. Na podzim aktuálního ročníku byl zápas v Düsseldorfu jednoznačnou záležitostí pro Mnichovany, kteří vyhráli 4:0. Když se ale naposledy hrálo v Allianz Areně, brala Fortuna na podzim 2018 po divokém průběhu bod za remízu 3:3.

Dobrou zprávou pro trenéra Röslera je, že s výjimkou zraněného brankáře Steffena bude mít k dispozici kompletní kádr. Spoléhat se bude zejména na útočníky Henningse s Karamanem, kteří svými góly zajistili výhru nad Schalke. Jeho protějšek Hansi Flick bude postrádat Coutinha, Süleho, Thiaga a Tolissa.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman, T. Müller, Gnabry - Lewandowski
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier - Ayhan, M. Jörgensen, Suttner - M. Zimmermann, Morales, Bodzek, Thommy - Stöger - Skrzybski, Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 14.00 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Leverkusen bude bojovat do konce sezóny hlavně o konečné umístění v první čtyřce tak, aby si mohl na příští ročník zahrát Ligu mistrů. Do minulého vloženého kola vykazoval perfektní formu, v posledních sedmi ligových utkáních hned šestkrát vyhrál, jenže naposledy podlehl vysoko Wolfsburgu. Těžký debakl se bude snažit vymazat z paměti na půdě Freiburgu.

Hosté před pár dny selhali hlavně v obranné fázi, inkasovali dohromady hned čtyři branky. A kouč Peter Bosz finální porážku sportovně uznal. "Pokud jste ten zápas viděli, musíte říct, že Wolfsburg byl ve všech oblastech hry lepší," hodnotil. "Pro nás to znamená jen jediné, a to na tohle utkání zapomenout. Jedeme dál. Už se plně soustředíme na Freiburg," dodal.

S tímhle sokem Bayer neprohrál už pětkrát v řadě, na druhou stranu za toto období ho porazil jen dvakrát. Přitom jedině tři body by nyní uspokojily naplno jeho potřeby tak, aby se mu první čtyřka nějakým způsobem nevzdálila. "Po takových prohrách, jakou jsme utrpěli my, je vždy dobré, když zápas přichází na řadu velmi rychle," těšila tato skutečnost Bosze.

Ten bude i nadále postrádat zraněného kapitána Larse Bendera a také svého nejlepšího střelce Kevina Vollanda, jeho návrat na trávníky se už ale údajně brzy chystá. "Fotbal je kontaktní sport, ve kterém můžete utrpět šrámy, o kterých zprvu během hraní nevíte. Ale projeví se třeba o dva dny později," vysvětloval Bosz, že dojde k některým změnám v sestavě.

Leverkusen na cizích stadionech patří za jednoho z nejlepších v lize, ze čtrnácti venkovních klání devětkrát zvítězil. Lepší bilanci má už jen Lipsko a Bayern. "Ne každý se dokáže vyrovnat s krátkými přestávkami, zejména pokud jsou některé duely fyzicky náročné," pokračoval Bosz. "Je na nás, abychom ukázali, že s Wolfsburgem to byl jen výpadek."

Freiburg po restartu soutěže ještě nevyhrál, dosud uhrál jen dvě remízy a jednou padl, a nutno podotknout, že poslední nerozhodný výsledek ve Frankfurtu byl hodně divoký. Střetnutí nabídlo hned šest branek, svěřenci trenéra Christiana Streicha nedokázali zlomit odpor svého protivníka, i když vedli dokonce o dva góly. "Vážně bláznivé," uvedl domácí trenér.

Mužstvo z Bádenska-Württemberska reálně usiluje o šestou pozici, která je strategická pro možnou účast v Evropské lize na další sezónu. Potřebovalo by už však konečně uzmout všechny body, aby se téhle metě přiblížilo. Chybět bude Freiburgu zraněný Lukas Kübler, otazník pak visí na trojicí hráčů ve složení Florian Kath, Janik Haberer a Yoric Ravet.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Schmid, Koch, Gulde, Günter - Sallai, Abrashi, Höfler, Grifo - Waldschmidt, Höler
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tapsoba, S. Bender, Dragovic - Weiser, Aránguiz, Demirbay, Sinkgraven - Bellarabi, Havertz, Diaby
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.64 - 4.20 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov28204481:2864
2.Borussia Dortmund28176574:3457
3.RB Lipsko281510370:2955
4.Borussia Mönchengladbach28165753:3453
5.Bayer Leverkusen28165753:3653
6.VfL Wolfsburg28119840:3442
7.TSG Hoffenheim281161139:4839
8.SC Freiburg281081038:4038
9.Schalke 0428910934:4537
10.Hertha BSC28981141:5035
11.1. FC Köln281041444:5234
12.FC Augsburg28871340:5431
13.Union Berlín28941533:4831
14.Eintracht Frankfurt27851444:5229
15.1. FSV Mainz 0528841637:6128
16.Fortuna Düsseldorf28691331:5327
17.Werder Brémy27571529:5922
18.SC Paderborn28471731:5519

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
Heresy

odcini werkself ten posledni debakl ?

Reagovat
smazaný uživatel

tezko rict, mohli by :)

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jo

Reagovat
Dufan

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 1:2

Hertha BSC - FC Augsburg 2:0

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 2:2

Schalke 04 - Werder Brémy 1:0

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 3:1

Bayern Mnichov - Fortuna Düsseldorf 4:0

Borussia Mönchengladbach - Union Berlín 2:0

SC Paderborn - Borussia Dortmund 0:1

1. FC Köln - RB Lipsko 1:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Stannis Baratheon

Tak co byste říkali na Koláře do Herthy?

Reagovat
smazaný uživatel

tam jde snad Karius, ne? prece nebude delat Kolar dvojku ...

Reagovat
Stannis Baratheon

Přečti si expresky.

Jarstein stárne, a tahle chyba mu rozhodně nepomohla.

Reagovat
RadekVonCZE

Pojď synu

Reagovat
Kocour Klapuška

Že by ta dnešní penalta Darmstadtu taky byla nějaká jasná, to se říct nedá..

Reagovat
Coutinho10

tak Havertz je out...a to ten zakrok ani tak nebezpecne nevypadal

Reagovat
smazaný uživatel

Blbě spadnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa mu stalo?

Reagovat
Coutinho10

chtěl si tělem pokrýt míč, aby se protihráč nedostal k míči, byl z toho souboj rameno na rameno, který ikdyž Havertz čekal, tak ho neustál a spadnul a pravděpodobně právě špatně upadnul, protože ani faul se nepískal, takže poměrně smolný no

Reagovat
Mato178178

Išiel si pre taktický faul a zranil sa ?

Reagovat
Coutinho10

da se to tak rict...mozna si spis myslel, ze to ustoji, projde mic do outu a jeho tym bude mit vhazovani, coz se nakonec stalo, ale on to odnesl

Reagovat
smazaný uživatel

Ten dnesni zapas Schalke vs Brem ❤️ Naboj jak blazen. Snad se na to ale bude moct divat.

Reagovat
smazaný uživatel

Treti tyden po sobe pisu Wagner ven. Porad tu ale ctu, ze by mel zustat. Furt si to myslite????

Reagovat
monty25

Já nad ním zlomil hůl po Düsseldorfu. Nevím, kolikrát mají ještě prohrát, aby Wagner skončil. Každý zápas se opakuje totéž - fatální individuální chyba (dnes Todibo) a šílená ofenzivní impotence. Když jdou do protiútoku, tak si ani nedokážou přihrát a všechno si dávají na paty.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me uz mu neveri ani hraci. Hrozna odevzdanost.

Reagovat
REPLIKATOR

Brémy okradený o jasnou penaltu K čemu je sakra ten VAR

Reagovat
REPLIKATOR

Osako sám před golmanem a dá nahrávku naslepo vedle golmana

Reagovat
kris_kros
Reagovat
smazaný uživatel

Kurva, kdyby nebyla tato situace, tak Bayern by vyhral s takovou formou snad i Ligu Mistru

Reagovat
db18

Jestli se LM ještě někdy rozjede, tak na to (zatím) má stejně nejlepší předpoklady, protože ostatní ligy se ještě nerozjely.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Skoda, ze to tak dopadlo, fakt bych je chtel v LM videt s touto formou.

Reagovat
20fredy20

Thomas to je paradne ako sa viac raduje s asistencie ako golu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on ví, že nejlepšim BL střelcem všech dob už se nestane.. ale nahrávačem by mohl (pokud už jim není )

Reagovat
Heresy

Uz je.. Stanovil novy rekord sezony v assistencich

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, o tom vím, měl jsem na mysli all time rekord..

Reagovat
db18

To je dosavadní rekord po 28 zápasech v rozehrané sezoně.

Dneska získal další, po 29 kolech má 18 (minimálně).

Celkově má v sezoně ale KdB pořád více (21).

Reagovat
Heresy

aha ja myslel ze KdB mel 17 assistenci

Reagovat
Heresy

09:23 Müller vytvořil nový rekord

Thomas Müller z Bayernu Mnichov včera proti Düsseldorfu zaznamenal další asistenci, v letošní sezoně pro své spoluhráče připravil už osmnáctý ligový gól a stal se novým rekordmanem 1. Bundesligy. Z prvního místa tabulek byl sesazen Kevin De Bruyne (17 asistencí v sezoně 2014/2015 v dresu Wolfsburgu).

Reagovat
Raylan

Podle TM měl De Bruyne v te sezóně 14/15 21 asistencí.

Reagovat
Heresy

no tohle pise EF

Reagovat
db18

Jop, ale to bylo po 28. kole, což se muselo ztratit v překladu.

Reagovat
Heresy

ja ti verim jenom jsem ti preposlal zpravu od EF

Reagovat
db18

Jinak 17 asistencí měl třeba v minulé sezoně i Jadon Sancho. (letos taky, ten teoreticky může Müllerův rekord ještě ohrozit...)

Reagovat
Heresy

muze no ... ale nesmi

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

On chytl pod Flickem druhy dech. Takhle nehral ani pod Guardiolou. Naposledy snad v repre na MS 2014. Tady na tomto prikladu je videt, co dokaze spravny trener s hraci. A opacny pripad: co s nim nedokazal Ancelotti. Flick je borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál skvěle i tu jednu sezónu pod Juppem po odchodu Ancelottiho.. Přesně jak píšeš, Flickem a Jupem bych argumentoval všem těm chytrolínům, co napíšou, že "takovej tým by zvládli trénovat i oni".. Těm trenérům stačilo pár měsíců, aby diametrálně přetvořili obraz hry jejich týmu...

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Rudnevs

Zároveň porovnanie hry Flicka a Ancelottiho je dobrý argument pre všetkých, ktorí píšu, že Bayern musí trénovať veľké meno so skúsenosťami s veľkoklubmi.

Reagovat
Kocour Klapuška

Taky ale můžeš porovnávat hru pod Guardiolou a pod Kováčem..

Reagovat
Rudnevs

To áno, nevravím, že to platí vždycky. Každopádne, Flick vyvracia teóriu, že Bayern musí trénovať len veľké meno.

Reagovat
Bayern +

Ale zas Ancelotti proste nič iného než to svoje 4-3-3 s ostrými krídlami, resp. stromček 4-3-2-1, ktorý mu zaručil úspechy v AC a Chelsea hrať nebude.

Aj preto odstavil Műllera a zakladal si na R+R, ktorí keď sa mu otočili chrbtom stalo sa mu to osudným.

Reagovat
Bastaron

Cuisance

Reagovat
20fredy20

Dobre hra , ale dnes najlepsi asi Goretzka

Reagovat
Bastaron

Co se to hraje za rozestavení?

Reagovat
Bayern +

Čo je zasa s Lucasom?

Reagovat
Jardman

Asi slabej

Reagovat
Kocour Klapuška

Bayern Mnichov prahne po křídelníkovi Leroyi Saném z Manchesteru City tak silně, že je údajně ochoten přistoupit i na hráčskou výměnu. Na ostrovy by se mohl přesunout francouzský obránce Lucas Hernández.

Kéž by vyšlo tohle

Reagovat
Jardman

J

Reagovat
Bayern +

Ja neviem Potom budeme potrebovat zasa dalsieho obrancu...

Reagovat
db18

Reagovat
Gazdo

A Hernandez akoze zatial nejake miesto nejakeho obrancu vyplnil? Myslim na ihrisku nie na supiske

Reagovat
Bayern +

Jo, medzi 2. a 7. kolom hral na LB, keď bol Alaba zranený a Davies ešte nebol objavený.

Reagovat
Gazdo

Tym som chcel povedat ze ci ratas jeho doterajsie posobenie v Bayerne ako nejake zaplnenie miesta lebo ja teda nie

Reagovat
Kocour Klapuška

Jinak kdo neviděl, skvělý

https://www.youtube.com/watch?v=LAR00EXio5c

Reagovat
Kocour Klapuška

Jinak otázka na větší experty, než jsem já. Co ten Boateng? Zůstane? Protože mi přijde, že pod Flickem zase znova oži (jako všichni ) a asi by byla škoda, kdyby odcházel..

Reagovat
Jardman

Proti Borussce byl skvělej

Reagovat
Bayern +

Určite by mal zostať. Len aby zasa nezačal frflať, že od leta bude len 3. - 4. stopér.

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
stas87

Zapol som si SGD-VfB niekedy v 35. minute s ocakavanim, ci Husbauer ma kvalitu k tomu, aby hral aspon na spodku v 2.BL. Nesklamal ma vobec v nicom, Dynamo s nim hralo prakticky v desiatich, alibista co sa schovava a nechce loptu, dozadu len tienuje a do fyzickeho stretu ani nema zaujem ist. Ale co je najhorsie...on v jednom tempu vydrzi 70% zapasu. Popobehnut 6-7 metrov a potom sa zastavit. Dokola to iste, ziadny sprint a aktivita. Byt spoluhracom, tak ho vynesiem v zuboch a vyhodim z timu. Donyoh, Makienok alebo Schmidt maju minimalne snahu, Husbauer ani tu snahu. Sudim teda podla tohto zapasu, inak SGD nepozeram vobec.

Reagovat
netopier

Z jedného necelého zápasu sa kvalita hráča stanoviť nedá.

Reagovat
stas87

Na konci to pisem. Ale on ma hrozne znamky aj od kickeru. Fakt ma na nom zaujalo to, ze popobehol 6-7 metrov a zastavil sa. Ziadna snaha porvat sa o loptu, vylozene len tienoval. Zvysok hracov do tych subojov chodil, on nie. Raz mu stupili na clenok, ked sa o to pokusil, potom neustal tvrdy suboj a spadol. Prinos nulovy, snaha ziadna. A to si podla mna Dynamo od neho slubovalo ovela viac, ked prichadzal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nema nekdo stream pls?

Reagovat
blaugrana

Sancho je dnes ultratragicky.

Reagovat
mimi_united

Takticky znižuje svoju cenu pred prestupom k nám

Reagovat
smazaný uživatel

a proto dal hattrick, ze?

Reagovat
db18

Darida hned překonal Kimmicha o cca. 600 metrů, když proti Augsburgu naběhal 14,32 km

Rekord Bundesligy. Po Korona-pauze v anglickém týdnu, kdy všichni tipovali hromadění zraněných kvůli špatnému fyzickému stavu hráčů.

+ v 90. minutě ještě sprint a asistence na Piatekův gól.

Reagovat
andrew96

Reagovat
PaYaB

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Coutinho10

Patrik opět v základu

#Köln XI: Horn; Schmitz, Czichos, Leistner, Katterbach; Skhiri, Hector; Kainz, Rexhbecaj, Jakobs; Córdoba.

#RBLeipzig XI: Gulacsi; Mukiele, Klostermann, Upamecano, Tasende; Sabitzer, Laimer; Olmo, Nkunku; Schick, Werner.

Reagovat
ACSMan

A golik, doufám že zůstane a werner půjde

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Coutinho10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
dextroza_m

Kde čučíte na Lipsko?

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
dextroza_m

díky

Reagovat
Coutinho10

nz

Reagovat
YNWA__MSN

Schick A vůbec Lipsko už vyloučilo možnost využití klauzule a bude se snažit ho koupit levněji, ale myslíte, že na to budou mít money??

Reagovat
bobis21

Komentátor na digi říkal že Wernerova klauzule platí ještě 2 týdny, takže se asi čeká na jeho rozhodnutí. Pokud odejde tak by ho podle mě vzali i za klauzuli, pokud zůstane tak asi jen se slevou.

Reagovat
Coutinho10

tak tomu se rika rychly protiutok

Reagovat
Remt

kua byt to takovej Aguero tak uz tam prdnul nuzky v tuhle chvili skoda, ze to Patrik nevyresil lip

Reagovat
Coutinho10

jo, u v ty jeho polosanci jsem si celkem rikal, ze by je mohl dat...skoda

Reagovat
Remt

nevybihal nahodou ted ten kluk opalenej ten Modeste z ofsajdu?

Reagovat
Coutinho10

hele nevsimnul jsem si...ted na to koukam a myslim, ze to bylo ok, ale jako tesny https://streamja.com/EwaX0

Reagovat
Remt

ted.. faul na Schicka, mohli jit v 1 az ve 2 sami na brankare a on jim nenecha vyhodu a piskne faul, proc?

Reagovat
Coutinho10

tady pauznuty: https://ibb.co/2hLsPwk tezky tezky

Reagovat
Remt

no byl bych dost zvedavej kdyby to var posuzoval. Ani nevím jestli ho tam mají

Reagovat
Coutinho10

var by tam mel byt, ale asi to nikoho ani nenapadlo, ze by to mohlo bejt sporny

Reagovat
Coutinho10

me zrovna spadnul link

Reagovat
Remt

mě to teď taky na půl spadlo ale jestli jsem to dobře viděl na tom zasekanym streamu tak Patrik dal malem hlavickou dalsi gol z odrazeneho balonu od golmana skoda

Reagovat
Coutinho10

jj to myslim velka skoda

Reagovat
Coutinho10

*nize popsano

Reagovat
Coutinho10

skoda ta Schikova hlava na skoro odkrytou branu horejskem

Reagovat
Adyss

Bez tých divákov to je ako tie mládežnícke turnaje od FIFY

Reagovat
Remt

Asi se všichni shodneme, že s diváky by to bylo něco jinýho. Ale pokud si mám vybrat mezi tím jestli se vůbec nebude hrát a nebo se bude hrát ale bez diváků, tak toto mi vůbec nevadí v podstatě. Stihl jsem včera jen asi 15 minut ze zápasu a užil jsem si ho. Fakt o dost jiná úroveň než když sleduju českou ligu, i když tu minule někdo nadával na uroven tehhle prvnich zapasů v po pauze v nemecké lize

Reagovat
Coutinho10

lol ten rozhodci, jak dlouho vahal nad penaltou, ktera asi ani nebyla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele