29. kolo
30.05.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt připisuje první výhru po sedmi zápasech

Psal se 7. únor 2020. Evropa sledovala koronavirovou situaci v Číně a "Orli" přehráli Augsburg o pět branek. Od té doby si vylámali zuby na Dortmundu, Unionu Berlín, Bayeru Leverkusen, Gladbachu a Bayernu Mnichov. Černou sérii se podařilo přibrzdit teprve v úterý, kdy uhráli bod proti Freiburgu. A zásluhou pozdní trefy Daichiho Kamady se podařilo vyplenit Volkswagen-Arenu ve Wolfsburgu, který bude mít ještě co dělat, aby ubránil pohárovou příčku.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto klání byla spíše o soubojích a aktivním presingu. Teprve po jejím uplynutí zaměstnal gólmana Trappa útočník Josip Brekalo. V šestadvacáté minutě zatáhl ve vlastním vápně Marin Pongračić unikajícího Andrého Silvu a kopala se penalta. Sám faulovaný hráč ji s naprostým přehledem proměnil - 0:1.

Vyrovnat se pokusil svou výživnou ranou Xaver Schlager, jenomže mířil těsně mimo. Ve 42. minutě se dostal balon k na malém vápnu stojícímu Woutu Weghorstovi, který hned dvakrát mířil pouze do brankáře Eintrachtu. Ještě předtím se po Kostićově přihrávce lehce ukopl Mijat Gacinović. Přesto to byli domácí, kdo hosty v prvním poločase přestřílel v poměru 14:4. Většina střel však pro svatyni frankfurtského celku neznamenala žádné nebezpečí.

Ve čtyřiapadesáté minutě skončil centr Silvy na rameni Renata Steffena, který stál ve vlastní šestnáctce. Rozhodčí Winkmann se šel poradit s videem a následně nechal pokračovat ve hře. Díky tomu mohli "Vlci" vyrovnat. Maximilian Arnold rozehrál od pravé postranní čáry přímý kop. Kevin Mbabu jej hlavou prodloužil tak, že Kevin Trapp stačil letící míč pouze vyrazit na břevno, od jehož spodní strany se dostal na místo určení - 1:1.

Pět minut poté spálil po další Arnoldově pobídce velikou šanci nějakých osm metrů před bránou stojící Pongračić. Deset minut poté neuspěl proti Casteelsovi Gacinović. Takže v pětaosmdesáté minutě musel všechno rozhodnout třiadvacetiletý záložník ze Země vycházejícího Slunce. Kostić nacentroval do vápna na Base Dosta, který sklepl zdánlivě pro nikoho. Jenže Daichi Kamada předvedl své rychlé nohy a levačkou poslal balon do protipohybu vyběhnuvšího gólmana - 1:2. V samotném závěru si ještě Lucas Torró po zbytečném zákroku prohlédnul zblízka druhou žlutou kartu. Nicméně to už opravdu běžela pátá minuta nastavení a na výhře Frankfurtu se tudíž nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad nepřinese Wolfsburg 2 kola po sobě zisk sázkovkám. 0 mě nevadí. Dvoječku bych nezkousnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele