Bundesliga - souhrn 28. kola

17.04.2009, 22:20, aktualizováno 19.04.2009, 19:05
Komentáře a souhrny
Wolfsburg nakonec porazil Leverkusen a drží se v čele tabulky. Vyhrály i Bayern a Hamburk, po delší době zvítězila Hertha a tři body má i Stuttgart. Dařilo se rovněž Schalke a Dortmundu...

Schalke 04 - Energie Cottbus 4:0

17.04.2009 20:30

Góly: 4. Christian Pander, 23. Halil Altintop, 60. Jermaine Jones, 89. Kevin Kurányi

Třetí výhru v řadě zaznamenalo Schalke a díky tomu má před dalším programem kola na pohárové příčky již pouze dvoubodovou ztrátu. Königsblauen měli s naprosto neškodnou Energií Cottbus snadnou práci, branky si rovnoměrně rozdělili do obou poločasů, konečný výsledek zní 4:0.

Už od prvních minut muselo být všem jasné, v jakém duchu se bude utkání odehrávat. Domácím navíc pomohla rychlá úvodní branka, která přišla již ve čtvrté minutě. Rohový kop nakrátko rozehráli Pander s Rafinhou, načež si prve jmenovaný posunul míč do středu hřiště, vypálil a jeho projektil skončil, i díky teči Kukielky, ve vzdálenějším rohu hostující svatyně - 1:0. V jedenácté minutě se po akci Farfána a Kuranyiho dostal do stoprocentní šance Kobiašvili, svého mistra ale našel v Tremmelovi.

Domácí nadále hráli prim, hosté z Lužicka se na ně spíš dívali, než že by se pokoušeli jít jim alespoň trochu na odpor. Ve 23. minutě přihrál Jones na hrot Kuranyimu, který propašoval míč na rozběhnutého Altitopa a ten tvrdou přízemní střelou zvýšil na 2:0. Chvíli nato hlavičkoval Farfán nad, jeho parták Kuranyi zase o centrimetry minul tyčku. Hosté trochu zlepšili mezihru koncem poločasu, v jeho poslední minutě však mohli opět být rádi, že po šanci Sáncheze neinkasovali.

Po obrátce zaměstnal hostující Cagdas svým přímým kopem Neuera, dále to však byla ta samá písnička. V 60. minutě navíc Schalke své vedení navýšilo, když na konci kombinace byla přihrávka Altintopa na Jonese, který prostřelil bezmocného Tremmela - 3:0.

Energie měla v dalším průběhu druhé půle i několik příležitostí z brejků, žádný ovšem nedotáhla k patřičnému konci. Domácí již trochu polevili v tlačení na pilu a moc šancí si již nevypracovali, přesto v 88. minutě ještě přidali jednu branku. Engelaar nacentroval na Kuranyiho, který předvedl povedené zpracování i pohodové zakončení a uzavřel tak na konečných 4:0.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Bayern Mnichov 0:1

18.04.2009 15:30

Góly: 64. Luca Toni

Bayern v boji o titul nic neztratil a po velmi vydřené výhře v Bielfeldu může být spokojen, ovšem ani jeho ztráta na vedoucí Wolfsburg se nezmenšila. Hosté tedy udrželi v tabulce druhé místo, zezadu ovšem tlačí hned trojice klubů a ani Liga mistrů proto není rozhodně zaručená. Bielefeld naopak bojuje o záchranu a jen díky zaváhání nejbližších protivníků zůstává na patnácté pozici. Proti obhájci titulu ale předvedl velmi solidný výkon.

Jedinou branku zařídil zabiják Luca Toni, který se trefil po dvaceti minutách hry v druhé půli tradičně hlavou a po matných výkonech jeho spoluhráčů v útoku se tak stal hlavní hvězdou zápasu. Bayern měl od začátku pochopitelně velký tlak a tvořil hru. Dvakrát zahrozila dvojice Sosa - Toni. Prve jmenovaný argentinský hráč velmi dobře centroval, Toni ovšem ani jednu jeho přihrávku v úvodní čtvrthodině mezi tři tyče neumístil.

Avšak domácí uměli zaútočit z brejků a blízko k brance měl Wichniarek, v poslední možné chvíli ale byla jeho hlavička zablokována. O něco později měl Bayern štěstí, když rozhodčí nepostřehl ruku Demichelise v pokutovém území. Všechny protesty z tribun ale byly marné. Další příležitosti byly k vidění až v poslední desetiminutovce, pokusy Lella, Ribéryho a Toniho v síti neskončily a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá půle bylo opět v režii Bayeru a většinu akcí táhl velmi aktivní Sosa. Ten vypálil velmi nebezpečně v 53. minutě, o něco později byl ale stejně neúspěšný Schweinsteiger a tak se stav neměnil. Těsně před brankovou příležitostí vyslal dělovku Toni, tu vytěsnil skvělým zákrokem na roh Eilhoff. Spasení přišlo následně v 64. minutě, po překvapivém rohovém kopu na krátko se na hranici vápna ocitl Ribéry a měkoučkým centrem posadil balón na hlavu právě Tonimu - 0:1.

V dalším průběhu se hra vyrovnala, šance měl ovšem stále Bayern a kontroloval závěr zápasu. Čtvrthodiny před koncem byl blízko navýšení náskoku Lahm, v samém závěru hrozil ještě znovu Ribéry s Tonim. V úplně poslední minutě měl na dosah vyrovnání Mijatovič, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti však skončila těsně vedle. Bayern v příštím kole přivítá doma Schalke, Bielefeld hraje v souboji na život a na smrt na půdě Gladbachu.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Borussia Dortmund 0:2

18.04.2009 15:30

Góly: 11. Patrick Owomoyela, 54. Nelson Valdez

Po dlouhých deseti letech dokázal Dortmund vyhrát v Bochumi a malé vestfálské derby opanoval 2:0. Domácí VfL bylo mírně aktivnějším týmem, více šancí si ale vypracovala Borussia, která si tak zaslouženě připsala na své konto již čtvrtou výhru v řadě.

Do utkání vlétli jako uragán domácí, hned ve svém prvním útoku našel Conchův centr před brankou Böniga, jeho volej ale jen trefil Weidenfellera. VfL dále pokračovalo v ofenzivě, v 6. minutě hlavičkoval bývalý hráč BVB Klimowicz, hostující branku ale přestřelil. Za další dvě minuty mohlo udeřit na druhé straně, střelu Hajnala zastavoval akrobaticky na brankové čáře Šesták. V 11. minutě to hostům ale přece jen vyšlo, na roh z levé strany si na přední tyči naskočil Owomoyela a hlavičkou prostřelil Fernandese - 0:1.

Do tlaku se poté vrátila Bochum, střely Klimowicze a Dabrowského šly nad branku, po brejku na opačné straně hřiště vyzkoušel pozornost Fernandese Dedé. Poté se trefil hostující kanonýr Frei, stál přitom ale v ofsajdu a branka tak neplatila. Ve ve velmi dobrém tempu hraném utkání pak měli Borussen další šance, Hajnal a Sahin ovšem branku těsně netrefili, Kehlovu šanci zase zlikvidoval Fernandes.

Po obrátce přišly pro Bochum dvě rány: po zranění kolene musel v 53. minutě opustit hřiště Ono, minutu nato navíc hosté zvýšili svůj náskok. Sahin sklepl hlavičkou k Váldezovi, jenž kvůli zdravotním problémům neměl vůbec hrát, a ten svou technickou střelou vymetl pravý horní roh domácí svatyně - 0:2. VfL se sice nevzdalo, jenže Freier nejprve našel svého mistra ve Weidenfellerovi a chvíli nato mířil vedle, mezi tím se neprosadil ani hlavičkou Šesták. Hostům již do konce utkání stačila hra na brejky a také přežití 89. minuty, kdy Yahia hlavičkoval do břevna.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfB Stuttgart 0:3

18.04.2009 15:30

Góly: 16. Mario Gómez, 55. Mario Gómez, 71. Mario Gómez

Stuttgart se začíná stávat největším tahákem německé Budnesligy, drtí jednoho soupeře za druhým a nebýt skvělých výkonů Wolfsburgu, možná by se hodně brzo dostal na čelo. Po minulé výhře nad Hamburkem tentokrát nasázel tři fíky Kolínu a o všechny se postaral hrdina z minulého týdne - Mario Goméz. Ten byl naprosto k neudržení poprvé se skŕoval už po čtvrthodině hry. Hosté opravdu nevěděli, jak stuttgartského zabijáka zastavit.

Oba týmy hrály od začátku velmi aktivní fotbal, šancí k vidění ovšem moc nebylo. Nicméně již ve 2. minutě poprvé prověřili gólmana hosté. Po rohovém kopu si hlavou naskočil Novakovič, střela Magnina však byla hodně nepřesná. V 16. minutě se už svěřenci Markuse Babbela mohli radovat. Zprava nacentroval do vápna Hiblert a asi z pěti metrů hlavou zakončil do levého dolního růžku Mondragonovy branky právě Goméz - 0:1.

V dalším průběhu se Kolín otřepal a začal také tlačit, do půl hodiny hry pálil dvakrát velmi nepříjemně záložník Ehret, síť se mu rozvlnit nepodařilo. Jenže od této chvíle byl zase aktivnější Stuttgart, divoká rána Hilberta cíl nenašla a ani tři minuty před koncem se mezi tři tyče netrefil Gebhart. Těsně před odchodem do kabin zahrozil Kolín, nepovedená dělovka Novakoviče doputovala k Brečkovi, ten z jasné pozice ale opět srovnat nedokázal.

Druhé dějství odstartovalo obrovským tlakem hostů a po deseti minutách hry bylo téměř rozhodnuto. Cacau dokázal vyvinout tlak na Boatenga a s Geromelem, kteří chybovali v rozehrávce a hosté se tak řítili ve dvou proti brankáři. Cacau pak zpětnou přihrávkou vyslal na zteč Goméze, který s ledovým klidem uklidil do prázdné branky - 0:2. Goméz zlobil obranu Kolína i nadále a v 71. minutě dovršil hattrick.

Po spolupráci Langa s hostujícím Khedirou měl opět Goméz velmi snadnou práci stačilo pouze nastavit nohu - 0:3. Poté zkoušel alespoň snížit střídající Sanou, dělovka však šla o dva metry vedle, v poslední šanci nesupěl na druhé straně střídající Marica, jehož s přehledem vychytal gólman Mondragon. Kolín se pokusí zaváhání napravit v příštím kole v Hannoveru, Stuttgart se o čelo tabulky popere doma s Frankfurtem.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 4:1

18.04.2009 15:30

Góly: 40. Alexander Meier, 47. Nikos Liberopoulos, 80. Marco Russ, 88. Michael Fink - 75. Filip Daems

Gladbach se začíná dostávat do situace, ve které byl po podzimní části sezóny a jeden bídný bod ze čtyř utkání nevěstí vůbec nic dobrého. Frankfurt totiž soupeře přehrál na plné čáře, avšak hosté odolávali a nebýt branky na 3:1 v poslední desetiminutovce, možná by se Commerzbank Aréna dočkala ještě nepříjemného překvapení. Domácí tým je tak zřejmě definitivně zachráněn, s devítibodovým náskokem může být šest kol před koncem v klidu.

Přitom utkání bylo dlouhou dobu velmi vyrovnané, jenže přelom poločasů se stal Gladbachu osudným. Obdržel dvě branky, a i když se ještě čtvrthodiny hry před koncem dokázal oklepat díky penaltě Daemse, v závěru při hře vabank ještě dvakrát inkasoval a odjíždí tak domů s prázdnou. Kvůli zaváhání konkurentů zůstává šestnáctý o bod za Bielfeldem, jehož pozice zaručuje i licenci v příštím roce.

První čtvrthodina se odehrávala v duchu oťukávání a nebyly k vidění žádné šance, teprve poté se oba celky zmátožily. Dante vytvořil pozici pro hvězdného Marina, jeho střelu ale zlikvidoval skvělým reflexem brankář Pröll a svůj výběr podržel. Na druhé straně to zkoušel o něco později Meier, mířil ale nad Baillyho klec. V dalším průběhu už toho moc k vidění nebylo a z nudy diváky vytrhl až úvodní gól zápasu.

Po rohovém kopu nejvýše vyskočil Meier a překvapivou hlavičkou zaskočil brankáře, který už nedokázal rychlý míč zastavit - 1:0. Po pauze odvracel z vápna dlouhou hlavičkou domácí bek, k míči se dostal Fenin, který velmi dobře uvolnil Liberpulose a ten z hranice vápna trefil přesně k tyči - 2:0. Gladabch se pokusil srovnat v 64. minutě, po skvělé práci Marina rozvlnil síť tvrdou ranou Galásek, jenže pomezní nepochopitelně zvedl praporek a gól uznán nebyl.

Hosté se dočkali o něco později. Nejprve ještě Stalteriho ránu vytěsnil mimo skvělým zákrokem Pröll, o několik vteřin později ale bránil ve vápně Russ Marinovi rozhodčí velmi přísně odpískal penaltu. K té se postavil zkušený bek Daems a s přehledem snížil. Nicméně závěr zápasu patřil Eintrachtu a tři body zaslouženě zůstali doma. Deset minut před koncem po rohovém kopu neuhlídala obrana na přední tyči Russe a brankář Bailly byl bezmocný.

Poslední úder zasadil dvě minuty před koncem základní hrací doby Fink, když obrana sice ve velmi chaotické situaci dokázala ozbrojit domácí útočníky, nicméně při důležitém odkopu chyboval neskutečně Bradley a Fink pak podél brankářova těla rozvlnil sít počtvrté. V příštím kole narazí Gladbach v přímém souboji na Bielefeld, Frankfurt bude bojovat na hřišti rozjetého Stuttgartu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 2:1

18.04.2009 15:30

Góly: 23. Grafite (pen.), 85. Grafite - 54. Toni Kroos

Vlci nejtěsnějším rozdílem doma porazili Bayer Leverkusen a uhájili tak před dotírajícím Bayernem svůj tříbodový náskok. Zároveň si udrželi svojí domácí neporazitelnost, i když dnes neměli k porážce daleko a hlavně rozhodčí jim dnes nemálo pomohl ke konečnému vítězství.

První půle začala v poměrně svižném tempu. První pološance si vytvořili domácí, když nejprve Misimovič a později Grafite zkusili štěstíčko z dálky, ale ani jeden pokus se brance příliš nepřiblížil. Hosté se osmělili nedlouho poté, když Helmes šikovně vracel ve vápně míč po sebe, ale Schäfer míč včas odkopl do bezpečí.

To akce ze 13. minuty již zaváněla gólem. Kapitán Rolfes si ve středu pole krásně uvolnil a vysunul kolmicí Vidala. Ten si všiml nabíhajícího Renata Augusta, na kterého centrem přenesl míč a Renato z voleje vystřelil. Jenomže jeho střela skončila na ruce domácího obránce, což samozřejmě volalo po odpískání pokutového kopu, avšak rozhodčí gestem ukázal - hrajte dál.

Pokutový kop se přeci jen pískal, ale na druhé straně o deset minut podzěji. Manuel Friedrich prohrál ve vápně osobní souboj s Grafitem, maloučkou ho zatáhl za rameno, čehož brazilský forward využil a bezváhání se skácel k zemi. I když by faulovaný správně penaltu kopat neměl, tak Grafite se ničeho nebál a udělal dobře. Počkal si kam Adler skočí a míč s přehledem poslal k druhé tyči - 1:0 pro domácí.

Hosté po obdržení gólu poněkud vypadli z tempa. Jejich přihrávky byly nepřesné, útoky neškodné a navíc domácí vyráželi k smrtícím breakům. Z jednoho takového Grafite v 27. minutě málem skóroval, když jej pobídl krásným pasem Misimović, ale z úhlu Adlera jen nastřelil. O tři minuty poději se málem prosadil Edin Dźeko, když se šikovnou kličkou ve vápně zbavil svého strážce, avšak Adler jeho střelu vyrazil na rohový kop.

Do konce první půle zahrozili už jen domácí. Nejprve v 40. minutě nabil Gentner Misimovićovi na hranici vápna, ale jeho skákavá střela skončila decimetry vedle pravé Adlerovy tyče. Zajímavý moment přišel v 43. minutě, kdy se Grafite vyhnul ofsajdové pasti a řítil se zcela osamocen na branku Bayeru. Adler sice stačil vyběhnout, přesto nebyl u míče první a měl převeliké štestí, že Grafite jej nedokázal přehodit, ale pouze jej nastřelil. Hráči Wolfsburgu tam ještě reklamovali červenou kartu pro Adlera, který se srazil s Grafitem, ale šlo spíše o nešťastnou náhodu a Grafite se po půlminutě ležení zvedl a pokračoval dále ve hře.

O přestávce asi trenér Bruno Labbadia promluvil hráčům Bayeru do duše, protože Leverkusen skoro celou druhou půli ovládl, hlavně její začátek. Kolotoč šancí roztočilo břevno Simona Rolfese, který si naběhl na přízemní centr Kadlece po šikovně rozehrané stadardní situaci. V 53. minutě po spolupráci s Henriquem trvdě vypálil Kiessling, ale Benaglio míč vyrazil.

O minutu později byl už ale krátký na střelu Toniho Kroose. Stefan Kiessling dostal přihrávku na levé křídlo od Rolfese, zasekl, našel před vápnem osamoceného Toniho Kroose, který si poradil jako zkušený mazák. Jedním dotykem si neposedný míč zkrotil, druhým jej šajtlí nechytatilně poslal ke vzdálenější tyčce. I vytáhlý gólman Benaglio byl na střelu krátký - 1:1.

Po tomto gólu hosté domácí prakticky nepustili k míči, rozjížděli jednu nebezpečnou akci na druhou a utkání si užívali. Domácí zahrozili po hodině hry po ojedinělé šanci, když se k dlouhému nákopu dostal Grafite, ale jeho nebezečná střela mířila těsně nad pravou horní šibenici. Prakticky z protiútoku po krásné akci středem hřiště, když Rolfes vyslal do samostaného nájezdu kanonýra Helmese, se málem prosadili hosté, ale proti byl praporek pomezního, ač se z opakovaného záběru potvrdilo, že se o postavení mimo hru nejednalo. Bayer byl tak ošizen o téměř jistý gól.

V 63. minutě po spolupráci Vidala s Helmesem se druhý jemnovaný již dostal ke střele, ale jeho rána levačkou směřovala pouze do připravené náruče Diega Benaglia. V 67. minutě se do dobré šance řítil Renato Augusto, ale když mohl míč přihrát pod sebe na nabíhající spoluhráče, radši zvolil ještě jedno předkopnutí, až si míč ukopl. O minutu později stále proti gólu hostů praporek rozhodčího, který opět špatně posoudil situaci a nenechal po nádherném centru Kroose Helmese zakončit.

V 74. minutě se k zakončení prodaral Michal Kadlec, ale jeho střela levačkou skončila metr vedle. Po chybě ve středu hřiště se do breaku dostali domácí, ale ke vstřlení gólů jim scházeli centimetry. Grafite míč potáhl po pravém křídle, naservíroval ho nabíhajícímu Džekovi, který ale na něj těsně nedosáhl, přičemž se pak na svého kologe velmi zlobil, že nedokázal míč přihrát přesněji.

V 85. minutě se domácí už mohli radovat naplno. Opět po rychlém breaku, kdy Džeko sklepl míč Misimovićovi, ten jej poslal na Grafiteho, který si se zakončením nelámal hlavu a povyběhnuvšího Adlera obstřelil přesně k levé tyči - 2:1. Opět šlo o hraniční ofsajdovou situaci, tentokráté pomezní vše pustili.

Hráči Wolfsburgu byli najednou jakoby polití živou vodou a dál podnikali výpady na půli Bayeru. V 88. minutě střídající Dejagah přenesl míč na Dźeka, ten se ve vápně krásně uvolnil a jeho střelu musel Adler vytěsnit na rohový kop. O minutu později se dostal ke střela sám Dejagah, když Sinkiewcz propustil míč za sebe a pouze Adlerův brilatní zákrok zachránil hosty od pohromy. Na Sinkiewiczovu obranu musím poznamenat, že do skluzu se vrhnul z posledních sil, chytil při tom křeč a musel být vystřídán.

V nastavení se Bayer odhodlal k závěrečnému náporu, ale proti jejich snaze byl opět rozhodčí. Střídající Sascha Dum se prosmýkl ve vápně jako mrštný štírek, odcentroval před bránu, ale jeho centr srazil zcela evidetně rukou stoper Madlung. Píšťalka rozhodčího tak podruhé neprávem zůstala němá. Krom udělené žluté karty za protesty se již nic zásadního nestalo a utkání tak skončilo 2:1 pro domácí, i když hosté by si za předvedený výkon minimálně jeden bod zasloužili.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - TSG Hoffenheim 2:2

18.04.2009 15:30

Góly: 33. Sebastien Freis, 65. Giovanni Federico - 28. Sejad Salihović, 48. Selim Teber

Souboj dvou nejhorších týmů jara skončil remízou 2:2. Hoffenheim v malém bádenském derby v Karlsruhe dvakrát vedl, ale domácí pokaždé dokázali vcelku rychle vyrovnat. Oba celky tak nadále pokračují ve svých sériích bez vítězství, bod pro ně navíc nic neřeší.

Úvod se nesl ve velmi chabém tempu, oba týmy toho do ofenzivy mnoho nepředvedly. Stindlův pokus z páté minuty nadělal Özcanovi zhruba tak málo práce, jako na druhé straně Millerovy střela hostujícího Salihoviće, první opravdová šanci tak byla k vidění ve 24. minutě, kdy proti Teberovi zachránil parádním zákrokem Miller. Čtyři minuty nato ale byl již i on krátký, když si Salihović narazil s Teberem, udělal kličku Mutzelovi a zpoza šestnáctky uklidil míč levačkou k tyči - 0:1.

Domácí ale vyrovnali hned za pět minut, tedy ve 33. minutě. Kennedy vyslal do samostatného úniku Freise, který prostřelil Özcana - 0:1. KSC se mohlo radovat z branky po dlouhých 753 minutách a do konce poločasu ještě mohl otočit stav opět Freis, tentokrát ale s Eichnerovým centrem nenaložil dobře.

Hned od začátku druhé půle ale museli domácí opět dotahovat. Ve 48. minutě zbytečně ztratil míč Celozzi, čehož využil Salihović k nádhernému centru, na který si naběhl Teber a hlavičkou nezadržitelně skóroval - 1:2. A podzimní mistr chtěl následně rozhodnout, Teber vybídl Dembu Ba, jeho hlavička ale cíl nenašla, stejně jako patička toho samého hráče. Ve 65. minutě se v tu chvíli bezradní domácí dočkali šťastného vyrovnání. Po souboji Freise s Beckem se míč odrazil ke kopačkám Federica, jenž ho napálil nechytatelně k levé tyči - 2:2.

To domácí nakoplo a najednou byli mnohem aktivnější, jenže to byla také voda na mlýn hostujícím brejkům. Jeden takový, v 75. minutě, vyústil až v dvojšancí Ba s Teberem, v obou případech se ale vytáhl Miller. Na druhé straně vychytal Özcan Freise, za Hoffenheim pak málem vstřelil gól střídající Sanogo, po teči však jeho střela šla mimo. V závěru dostal červenou hostující "Zlý muž" Gustavo, za domácí pak mohl rozhodnout Federico, trefil ale jen tyč a utkání tak skončilo dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Werder Brémy 2:1

19.04.2009 17:00

Góly: 71. Josip Šimunić, 87. Raffael - 43. Per Mertesacker

Po dlouhých osmi letech dokázala Hertha na domácí půdě zdolat Brémy a nutno říci, že se tak stalo v ten nejdůležitější moment. Berlíňané po třech porážkách v řadě i s Werderem prohrávali, dali dvě tyčky, nakonec však dokázali srdcem utkání otočit a po vítězství 2:1 získat tři body.

Úvod utkání nalezl oba týmy zřejmě ještě ve spánku, dlouho totiž byly k vidění jen nepřesnosti a časté fauly na obou stranách. Převahu si však vytvořila Hertha, která měla i první příležitost, když Pantelić nahrál dozadu Kačarovi a ten opakovanou střelou mířil těsně nad. Do vedení se domácí tým mohl dostat ve 26. minutě, ale po Raffaelově přesném centru hlavičkoval Cícero pouze do tyče. Poté se však iniciativy naplno ujali hosté, po pěkné kombinaci byl v dobré pozici Baumann, míč ovšem trefil špatně.

Ve 36. minutě nacentroval na zadní tyč Frings, zde však Tziolis hlavičkoval těsně vedle. Pět minut nato přiťukl za vápnem Pizarro míč do běhu Prödlovi a ten vyslal ránu jako z děla, Drobný ale skvělým zákrokem Herthu zachránil. Ve 43. minutě to ale již hostům vyšlo. Na Fringsův povedený roh si naběhl Mertesacker a odrazem od ruky, nohy a hrudi nakonec dotlačil míč za čáru - 0:1.

Co se dělo po přestávce, je celkem jasné - Hertha útočila a Werder se bránil. Domácí ovšem byli naprosto bezzubí, nebezpečnější byly tedy brejky hostí. Po jednom takovém upadl po kontaktu s Cufrém hostující Naldo, píšťakla Rafatiho ale zůstala němá. V 59. minutě střílel Rosenberg vedle, minuto nato mohl definitivně poslat Berlíňany do kolen střídající Niemeyer, ale z jasné pozice hlavou netrefil bránu. Hertha tak vycítila šanci, v 64. minutě hlavičkoval Cícero, což byla snad první střela domácích od poloviny prvního poločasu, jenže Wiese byl připraven.

Domácí ale bojovali v 71. minutě jim to tam konečně spadlo. Vyrovnání obstarali veteráni, Dárdai z levé strany nacentroval a kapitán Šimunić umístil svoji hlavičku parádně pod víko - 1:1. Rychle přidat druhý gól chtěl Cícero, mířil ale nad, v 76. minutě pak mohl být domácí Kačar hodně rád, když se nad ním sudí Babak Rafati smiloval a za faul na Mertesackera mu neudělil druhou žlutou.

V poslední desetiminutovce bylo na téměř vyprodaném Olympiastadionu doslova boží dopuštění. Domácí bojovali a v 84. minutě málem dali kýženou branku. Piszczek parádně nacentroval na Chermitiho, jeho hlavičce však stála v cestě tyčka. Nakonec se Hertha dočkala v 87. minutě. Chermiti obral o míč Nalda, přihrál Raffaelovi a ten brejk zakončil zpoza vápna parádní střelou, která se i za přispění Mertesackerovy teče snesla pod břevno - 2:1. Brémy se v závěru již na nic nezmohly a Berlíňané si již vítězství vzít nenechali.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hannover 96 2:1

19.04.2009 17:00

Góly: 2. Mladen Petrić, 52. Mladen Petrić - 70. Mikael Forssell

I třetí "malé derby" tohoto kola skončilo podle očekávání. Hamburg porazil zásluhou dvou branek Petriće 2:1 Hannover a udržel se na třetí příčce. Hosté opět potvrdili, že jsou venku nejhorším týmem soutěže, a nenavázali tak na týden starou výhru nad Herthou.

Pro HSV začalo utkání nejlépe, jak jen vůbec mohlo, hned první útok ve druhé minutě totiž skončil vedoucí brankou. Boateng nacentroval na zadní tyč, kde z voleje napřáhl Petrić a po 62 sekundách to bylo 1:0. Hosté se ale brzy otřepali, Brugginkův přímý kop domácí pořádně vystrašil. V dalších minutách zachránil Hannover po Trochowského ráně Enke, ale více u míče byli právě hostující hráči a opět Bruggink a následně Balitsch zle domácímu brankáři Rostovi zatopili.

Hamburští byli v průběhu první půle celkem pasivní a jejich hru kazilo velké množství nepřesností. Dvě dobré šance přišly ještě na závěr první pětačtyřicetiminutovky. Ve 40. minutě po samostatné akci trefil Petrić jen boční síť, dvě minuty nato se na druhé straně dostal do skvělé pozice Krebs, Rostovu branku ale trestuhodně přestřelil.

Mrzet to hannoverského záložníka mohlo dvojnásob, neboť domácí začali i druhou půli rychlou brankou. V 52. minutě se samostatnou akcí a následnou střelou blýskl Guerrero, Enke stačil jen vyrazit a Petrić nemohl nechat míč ležet před prázdnou brankou ladem - 2:0. O pár minut později zahrozil Trochowski, v 67. minutě pak poslal domácím výstrahu hlavičkou Hanke.

Domácí se ale nepoučili a v 70. minutě bylo sníženo. Po Brugginkově přímém kopu hrál rukou Demel a sudí Schmidt nařídil pokutový kop, který bez větších potíží proměnil střídající Forssell - 2:1. Za pět minut mohl dokonce vyrovnat Štajner, Rost ale jeho střelu zlikvidoval. I druhý český zástupce v utkání se chtěl ukázal, Jarolím ale mířil těsně vedle. Pojistku sice přidal Pitroipa, ale jeho gól nebyl, zřejmě neoprávněně, kvůli ofsajdu uznán. Přesto to domácím stačilo, vyhráli 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfL Wolfsburg28176562:3457
2.Bayern Mnichov28166659:3654
3.Hamburger SV28173842:3854
4.Hertha BSC28164842:3552
5.VfB Stuttgart28156750:3751
6.Schalke 0428137842:2746
7.Borussia Dortmund281113445:3346
8.TSG Hoffenheim28129754:4045
9.Bayer Leverkusen281261050:3642
10.Werder Brémy28991052:3936
11.Eintracht Frankfurt28881236:4532
12.1. FC Köln28951430:4332
13.Hannover 9628781339:5829
14.VfL Bochum286101233:4428
15.Arminia Bielefeld284121222:4124
16.Borussia Mönchengladbach28651734:5323
17.Energie Cottbus28651724:5123
18.Karlsruher SC28541920:4619

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (110)

Přidat komentář
Staenly10

Hezky Schalke ,,,Jejich forma jde nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

jde, ale na LM to stačit nebude, to by museli hrát takhle celou sezonu

Reagovat
Staenly10

Letos zřejmě ne,ale příště proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

příště klidně ať jim to vyjde, letos si to podle mně zaslouží jiné týmy

Reagovat
Staenly10

Letos asi ne...Docela bych chtěl vidět v CHL Wolsburg,jakk by sii vedl...

Reagovat
smazaný uživatel

Nijak, zítra tvrdě narazí...

Reagovat
Staenly10

No nevim nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já jo...

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidiš zítra

Reagovat
Staenly10

no,kdybych to vzal polde aktuální formy,tak neni co řešit,k tomu ještě domácí prostřědí vlků (pokud se nemýlim),kde jsou výborní...Takto s Bayerem nevypadá moc dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

no to by mně taky zajímalo, ale doma jsou neskutečně silní, zítra Leverkusen musí porazit

Reagovat
smazaný uživatel

jestlipak bude mít hoffe alespon uefu

Reagovat
smazaný uživatel

Ani náhodou. Tam se dostane Schalke a Hertha(případně Hamburg)

Reagovat
Slejdy

hofe pujde dolu jeste

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je zajímavé jak může s týmem zamávat zranění jednoho hráče

Reagovat
smazaný uživatel

A euforie ...

Reagovat
madridcan

a este su tu dalsi dvaja co neprisli na dopingovu skusku

Reagovat
smazaný uživatel

měli jsme štěstí, že van Bommel nešel dolu už v prvnim poločase... doufam, že ho Klinsmann vystřídá...

Reagovat
herbage

Tak to byl ošklivý zářez Leverkusenu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no... a teď ještě více nechápu Klinsmanna... van Bommel si už od své žluté jel pro červenou a přesto mohl zápas dohrát... můžeme být rádi, že rozhodčí byl mírnější... Altintop místo Sosy - Borowski místo Schweinsteigera? proč, když Ottl a van Bommel hráli hůře?

Reagovat
smazaný uživatel

volkswagen je proste najlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Abych byl upřímný, tu penaltu nechápu...

Reagovat
$dolar$

Musis to brat tak, ze alespon titul nevyhraje Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Dost debilní útěcha...

Reagovat
smazaný uživatel

raději peníze než skvostná historie?

Reagovat
Arne

Pro dolara jo, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, fanoušek Chelsea...

Reagovat
$dolar$

Presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš slušný komplex

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenhaim ..mi pekne znicil tiket !!!!!!1700 ..v háji zeleném ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe najaře už dlouho nehraje to co hrálo na podzim. Remíza byla nejvíce pravděpodobným výsledkem. Dokonce i v tiplize jsem trefil přesne 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale nevyhrát s týmem, kterej měl až do teď ohromnou potíž v tom vstřelit gól...

Reagovat
Slejdy

jak na ne muzes dat ???

Reagovat
smazaný uživatel

bvb se blíží uefě

Reagovat
Arne

Já se asi pobleju.

Reagovat
herbage

Proti Bayeru se tenhle zapas toho hodně spiklo. Dvě jasné, neodpískaní penalty za ruce v pokutovém území, dva zcela vymyšlené ofsajdy, po kterých by téměř určitě Helmes vstřelil dva góly, ta vymyšlená pencle po simulaci Grafiteho, k tomu ty neproměněné šance, které měli, včetně břevna, ale za to si mohli už sami. Btw. nemá to být nějaké fňukání, nefandím ani jednomu celku, ale Bayer si bod minimálně zasloužil, ne-li všechny tři

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fotbal a musíme se s tím vyrovnat.

Reagovat
Arne

Já tím nechci myslet nic konkrétního, ale že z chyb rozhodčích těží jeden tým takovým způsobem... Tady už mi přestává stačit argumentace typu "štěstí" či "tlak ze strany domácích fanoušků".

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu se dá jen zasmát, protože s tím stejně nic nenaděláš... Mě daleko víc nervují jiné věci - třeba co bude zítra k obědu, jestli bude zápas Leverkusenu v DFB Pokalu na nějaké TV... Jo a ještě navíc dnes hrají Habs...

Reagovat
Arne

Obávám se, že Habs ti náladu příliš nezvednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Horší už to nebude... První zápas byl solidní...

Reagovat
smazaný uživatel

ARD to tušim dává

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji Wilhelme...

Reagovat
Tomanatura

No ne, Herr "Rufen Sie jetzt an!" dal gól? Stáhli mu reklamu, tak začal dávat góly

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Mě se líbí, jak to dořekne a ještě tak tupě kouká.

Reagovat
Tomanatura

To jo a hlavně ten přízvuk. Dokonalé

Reagovat
smazaný uživatel

no jo no, ale on tam dnes odvedl asi tolik, co by zvládl i Daniel van Buyten... já bych to někdy zkusil zaměnit...

Reagovat
Tomanatura

Asi něco jako u nás Cristianko, co?

Reagovat
smazaný uživatel

teď nevím, o kom přesně mluvíš...

Reagovat
Tomanatura

Kdo dá občas gól, ale není platný v kombinaci, simuluje a je nesympatický? Luca Toni a Cristiano Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Luca ja sympaťák

Reagovat
Tomanatura

Pro mě taky, ale co tak slyším, tak pro většinu fans Bayernu prý ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože dává goly

Reagovat
smazaný uživatel

jo, celkem sympatickej mi taky je, ale na hřišti ho rád nevidim myslel jsem to ale tak, že Toni většinou jenom dostane míč, zastaví si ho a nahraje dál (nebo sklepne) to by van Buyten zahrál v pohodě taky... navíc má větší stabilitu, nemá takový keci a nasazení by si zasloužil...

Reagovat
Tomanatura

Vždyť je to obránce, ne? To i takový Demichelis by to zvládnul

Reagovat
smazaný uživatel

A to je co říct...

Reagovat
smazaný uživatel

s nahrávkou nebo narážečkou nevim... ale snad jo, teď se to poměrně lepší ty jeho výkony...

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelné...

Reagovat
smazaný uživatel

...trávníky už jsou suché a nekloužou, to argentinskému obránci určitě usnadňuje práci

Reagovat
smazaný uživatel

On je takový umělec, že by uklouzl i na asfaltu...

Reagovat
smazaný uživatel

...i s protiskluzovou podložkou natřenou vteřinovým lepidlem z obou stran...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám podezření, že si Demichelis vždy do svých kolíčků na kopačkách dá rýsováčky, aby to mělo šmrnc...

Reagovat
smazaný uživatel

A pak na rysuje krasnou dalnici až k Rensingovi

Reagovat
smazaný uživatel

... Rensing vykope tunel...

Reagovat
smazaný uživatel

á, už vim proč hraje líp, rýsuje k lavičce, takže nedělá neplechu před bránou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano, van Buyten je obránce, ale Hitzfeld (možná i Magath, to si už nepamatuju) ho občas použil jako žolíka do útoku, když bylo hodně zraněných... a na obránce je ve vápně dost nebezpečnej (ve svym zase pro svojí brnaku no... ) vem si třeba zápas proti AC Milán, jestli si pamatuješ - v prvním zápase svými góly udržel Bayern ve hře (bohužel v druhém zápase předvedl dost chyb)

Reagovat
Tomanatura

To je pravda. Ale ze základu bych to asi nezkoušel, přecejenom to asi nemá tk zmáklé. Každopádně si třeba pamatuju, že Sparta často stavěla do závěru zápasů Johanu do útoku. Taky z toho důvodu.

Balotelliiiiiiii!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nj, Lúcio šel z útočníka na obránce, tak to můžem u Daniela udělat obráceně... a aspoň si zahraje...

Reagovat
vodka

podobně teď hraje Samba v Blackburnu...

Reagovat
Staenly10

Sem myslel,že máš Ronalda "celkem" rád...

Reagovat
Tomanatura

V poslední době už ani "trošičku".

Reagovat
Staenly10

Aha...

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň někdo, kdo vyvažuje ty co fandí Chelsea a Ronaldo je "úpa supr BoReCzEcK"...

Reagovat
vanGomm

Koukám,že ty podzimní zázraky Hoffenheim a Hull (ten už začíná hrát o záchranu) pohasínají.Pokud na ně ještě někdo sází tak musí pěkně nadávat.A že těch příznivců tady na podzim bylo!

Reagovat
smazaný uživatel

A Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

i Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Ta ještě poroste, si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Z posledních 24 bodů získali 3... Letos už se nikam neposune, naopak před ni ještě půjdou Toffees. Příští rok je ve hvězdách, záleží koho udrží..

Reagovat
vanGomm

No mě šlo hlavně o ty nováčky.

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga sa drzi

Reagovat
Arne

Villu bych spíš srovnával s Herthou, než s těma výše jmenovanýma.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurna ta Herta me vzala usmev ze rtu.Chytnu presny Marseile 1:2 a takova smula.Uz jsem mohl mit zaklad v kapse.Predpokladam ze si Werder na 2.polocas obul vychazkovou obuv?

Reagovat
Arne

Ani ne, Hertha ukázala srdce a zasloužila si vyhrát.

Reagovat
herbage

Tak ten finiš bude ještě hodně zajímavej. Kdyby Wolfsbrug včera nepopotlačili rozhodčí, tak prvních 5 celků v rozmezí tří bodů. I tak to bude zajímavé, kdo bude hrát poháry je téměř jasné, teď jde jen o to, jaký klub který

Reagovat
Arne

Neřekl bych, že jasné... Hoffe se snad na pátou příčku už nezmůže, ale Schalke a Dortmund se budou dotahovat.

Reagovat
herbage

A Bayer taky, přesto již první pětku nedoženou, protože tyto kluby nebudou příliš ztrácet, v sázce je totiž hodně

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí nepopotlačil jenom vlky... pískal prostě hrozně... Adler měl dostat červenou...

Reagovat
herbage

Neměl, Grafiteho ho nedokázal obhodit a pak do sebe vrazili. Nejde přesně říci, čí to byla vinna, spíš nešťastná náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

Haas za to ze hřiště letěl... asi to Schwalbenkönig málo přihrál a měl by se od Šstáka naučit salto, že?

Reagovat
herbage

Záleží na rozhodčím, ale tohle posoudil myslím dobře. Grafite se Adlera snažil obhodit, ale místo toho ho nastřelil a k míči by se už stejně nedostal, takže gól to být nemohl. Z tohoto hlediska by se vyloučení pískat nemělo. Navíc Adler neudělal žádný pohyb vstříc Grafitemu, za srážku mohl do stejné míry Grafite jako Adler. Jinak Grafite to přihrál dost, jak tam půlminuty ležel, myslel jsem že se už nezvedne, ale jak rozhodčí rozohdl, že se bude hrát dál, tak vstal a běhal jako srnka

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Neměl, de facto šli proti sobě, a když Adler zasáhl míč dřív než Schwalbenköniga, je to jasné.

Jinak ta ruka z poslední minuty jasná, ale na ARD tu druhou neukázali z diskutabilních ofsajdů ani jeden... Proč, to je otázka, ale je to divné.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem to spatne napsal.Rafael mi vzal usmev ze rtu jsem tam mel 1:1.Stal ten gol aspon za to nebo to byl nejaky smudla.Mam mobilni net takze muzu akorat tak cist a psat video je mi zapovezeno.

Reagovat
Arne

Jak jsem psal v reportu... Na první pohled to pěkně zapadlo pod víko, ale Mertesacker to trochu tečoval, což na estetické hodnotě gólu trochu ubírá. Jinak Hertha dala dvě tyče, takže zas až takovou smůlu jsi neměl.

Reagovat
Slejdy

bremy prooooc

Reagovat
smazaný uživatel

Maji v tydnu pohar a ten je pro ne daleko dulezitejsi tak asi proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to tam ctu tak to byl pro Bremy a pro me takovy kopec smuly ze se asi co nevidet ozenim.

Reagovat
AjaxFans

Hoffenheim to pěkně sere

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro sobotní hattrickmany

Reagovat
Arne

Sakra, čumim na to číslo a neuvědomil jsem si...

Reagovat
smazaný uživatel

byl jenom Gomez ne? nebo myslíš i munilé kolo se stanem?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba myslel Slepičku

Reagovat
Tomanatura

Pipo Inzaghi.

Reagovat
smazaný uživatel

"sobotní"

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel hlavně sebe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele