28. kolo
18.04.2009 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Arminia Bielefeld - Bayern Mnichov 0:1

Bayern v boji o titul nic neztratil a po velmi vydřené výhře v Bielfeldu může být spokojen, ovšem ani jeho ztráta na vedoucí Wolfsburg se nezmenšila. Hosté tedy udrželi v tabulce druhé místo, zezadu ovšem tlačí hned trojice klubů a ani Liga mistrů proto není rozhodně zaručená. Bielefeld naopak bojuje o záchranu a jen díky zaváhání nejbližších protivníků zůstává na patnácté pozici. Proti obhájci titulu ale předvedl velmi solidný výkon.

Jedinou branku zařídil zabiják Luca Toni, který se trefil po dvaceti minutách hry v druhé půli tradičně hlavou a po matných výkonech jeho spoluhráčů v útoku se tak stal hlavní hvězdou zápasu. Bayern měl od začátku pochopitelně velký tlak a tvořil hru. Dvakrát zahrozila dvojice Sosa - Toni. Prve jmenovaný argentinský hráč velmi dobře centroval, Toni ovšem ani jednu jeho přihrávku v úvodní čtvrthodině mezi tři tyče neumístil.

Avšak domácí uměli zaútočit z brejků a blízko k brance měl Wichniarek, v poslední možné chvíli ale byla jeho hlavička zablokována. O něco později měl Bayern štěstí, když rozhodčí nepostřehl ruku Demichelise v pokutovém území. Všechny protesty z tribun ale byly marné. Další příležitosti byly k vidění až v poslední desetiminutovce, pokusy Lella, Ribéryho a Toniho v síti neskončily a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá půle bylo opět v režii Bayeru a většinu akcí táhl velmi aktivní Sosa. Ten vypálil velmi nebezpečně v 53. minutě, o něco později byl ale stejně neúspěšný Schweinsteiger a tak se stav neměnil. Těsně před brankovou příležitostí vyslal dělovku Toni, tu vytěsnil skvělým zákrokem na roh Eilhoff. Spasení přišlo následně v 64. minutě, po překvapivém rohovém kopu na krátko se na hranici vápna ocitl Ribéry a měkoučkým centrem posadil balón na hlavu právě Tonimu - 0:1.

V dalším průběhu se hra vyrovnala, šance měl ovšem stále Bayern a kontroloval závěr zápasu. Čtvrthodiny před koncem byl blízko navýšení náskoku Lahm, v samém závěru hrozil ještě znovu Ribéry s Tonim. V úplně poslední minutě měl na dosah vyrovnání Mijatovič, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti však skončila těsně vedle. Bayern v příštím kole přivítá doma Schalke, Bielefeld hraje v souboji na život a na smrt na půdě Gladbachu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná výhra!!!titul vyhrajeme!!!FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězství je naše Titul patří BAYERNU!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Uz nam zbyva pouze nemecky titul a ten musime ziskat,tento zapas bude Bielefeld dle vseho betonovat,takze bych tipoval vysledek 0:1 pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem rikal,tak se stalo,diky za to,skoda Wolfsburgu :(

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1(Schweinsteiger)

Reagovat
smazaný uživatel

rikal sem to správne 0:1 jen na strelce sem se Netrefil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele