28. kolo
17.04.2009 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - Energie Cottbus 4:0

Třetí výhru v řadě zaznamenalo Schalke a díky tomu má před dalším programem kola na pohárové příčky již pouze dvoubodovou ztrátu. Königsblauen měli s naprosto neškodnou Energií Cottbus snadnou práci, branky si rovnoměrně rozdělili do obou poločasů, konečný výsledek zní 4:0.

Už od prvních minut muselo být všem jasné, v jakém duchu se bude utkání odehrávat. Domácím navíc pomohla rychlá úvodní branka, která přišla již ve čtvrté minutě. Rohový kop nakrátko rozehráli Pander s Rafinhou, načež si prve jmenovaný posunul míč do středu hřiště, vypálil a jeho projektil skončil, i díky teči Kukielky, ve vzdálenějším rohu hostující svatyně - 1:0. V jedenácté minutě se po akci Farfána a Kuranyiho dostal do stoprocentní šance Kobiašvili, svého mistra ale našel v Tremmelovi.

Domácí nadále hráli prim, hosté z Lužicka se na ně spíš dívali, než že by se pokoušeli jít jim alespoň trochu na odpor. Ve 23. minutě přihrál Jones na hrot Kuranyimu, který propašoval míč na rozběhnutého Altitopa a ten tvrdou přízemní střelou zvýšil na 2:0. Chvíli nato hlavičkoval Farfán nad, jeho parták Kuranyi zase o centrimetry minul tyčku. Hosté trochu zlepšili mezihru koncem poločasu, v jeho poslední minutě však mohli opět být rádi, že po šanci Sáncheze neinkasovali.

Po obrátce zaměstnal hostující Cagdas svým přímým kopem Neuera, dále to však byla ta samá písnička. V 60. minutě navíc Schalke své vedení navýšilo, když na konci kombinace byla přihrávka Altintopa na Jonese, který prostřelil bezmocného Tremmela - 3:0.

Energie měla v dalším průběhu druhé půle i několik příležitostí z brejků, žádný ovšem nedotáhla k patřičnému konci. Domácí již trochu polevili v tlačení na pilu a moc šancí si již nevypracovali, přesto v 88. minutě ještě přidali jednu branku. Engelaar nacentroval na Kuranyiho, který předvedl povedené zpracování i pohodové zakončení a uzavřel tak na konečných 4:0.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele