28. kolo
19.04.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hannover 96 2:1

I třetí "malé derby" tohoto kola skončilo podle očekávání. Hamburg porazil zásluhou dvou branek Petriće 2:1 Hannover a udržel se na třetí příčce. Hosté opět potvrdili, že jsou venku nejhorším týmem soutěže, a nenavázali tak na týden starou výhru nad Herthou.

Pro HSV začalo utkání nejlépe, jak jen vůbec mohlo, hned první útok ve druhé minutě totiž skončil vedoucí brankou. Boateng nacentroval na zadní tyč, kde z voleje napřáhl Petrić a po 62 sekundách to bylo 1:0. Hosté se ale brzy otřepali, Brugginkův přímý kop domácí pořádně vystrašil. V dalších minutách zachránil Hannover po Trochowského ráně Enke, ale více u míče byli právě hostující hráči a opět Bruggink a následně Balitsch zle domácímu brankáři Rostovi zatopili.

Hamburští byli v průběhu první půle celkem pasivní a jejich hru kazilo velké množství nepřesností. Dvě dobré šance přišly ještě na závěr první pětačtyřicetiminutovky. Ve 40. minutě po samostatné akci trefil Petrić jen boční síť, dvě minuty nato se na druhé straně dostal do skvělé pozice Krebs, Rostovu branku ale trestuhodně přestřelil.

Mrzet to hannoverského záložníka mohlo dvojnásob, neboť domácí začali i druhou půli rychlou brankou. V 52. minutě se samostatnou akcí a následnou střelou blýskl Guerrero, Enke stačil jen vyrazit a Petrić nemohl nechat míč ležet před prázdnou brankou ladem - 2:0. O pár minut později zahrozil Trochowski, v 67. minutě pak poslal domácím výstrahu hlavičkou Hanke.

Domácí se ale nepoučili a v 70. minutě bylo sníženo. Po Brugginkově přímém kopu hrál rukou Demel a sudí Schmidt nařídil pokutový kop, který bez větších potíží proměnil střídající Forssell - 2:1. Za pět minut mohl dokonce vyrovnat Štajner, Rost ale jeho střelu zlikvidoval. I druhý český zástupce v utkání se chtěl ukázal, Jarolím ale mířil těsně vedle. Pojistku sice přidal Pitroipa, ale jeho gól nebyl, zřejmě neoprávněně, kvůli ofsajdu uznán. Přesto to domácím stačilo, vyhráli 2:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele