28. kolo
18.04.2009 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Bochum - Borussia Dortmund 0:2

Po dlouhých deseti letech dokázal Dortmund vyhrát v Bochumi a malé vestfálské derby opanoval 2:0. Domácí VfL bylo mírně aktivnějším týmem, více šancí si ale vypracovala Borussia, která si tak zaslouženě připsala na své konto již čtvrtou výhru v řadě.

Do utkání vlétli jako uragán domácí, hned ve svém prvním útoku našel Conchův centr před brankou Böniga, jeho volej ale jen trefil Weidenfellera. VfL dále pokračovalo v ofenzivě, v 6. minutě hlavičkoval bývalý hráč BVB Klimowicz, hostující branku ale přestřelil. Za další dvě minuty mohlo udeřit na druhé straně, střelu Hajnala zastavoval akrobaticky na brankové čáře Šesták. V 11. minutě to hostům ale přece jen vyšlo, na roh z levé strany si na přední tyči naskočil Owomoyela a hlavičkou prostřelil Fernandese - 0:1.

Do tlaku se poté vrátila Bochum, střely Klimowicze a Dabrowského šly nad branku, po brejku na opačné straně hřiště vyzkoušel pozornost Fernandese Dedé. Poté se trefil hostující kanonýr Frei, stál přitom ale v ofsajdu a branka tak neplatila. Ve ve velmi dobrém tempu hraném utkání pak měli Borussen další šance, Hajnal a Sahin ovšem branku těsně netrefili, Kehlovu šanci zase zlikvidoval Fernandes.

Po obrátce přišly pro Bochum dvě rány: po zranění kolene musel v 53. minutě opustit hřiště Ono, minutu nato navíc hosté zvýšili svůj náskok. Sahin sklepl hlavičkou k Váldezovi, jenž kvůli zdravotním problémům neměl vůbec hrát, a ten svou technickou střelou vymetl pravý horní roh domácí svatyně - 0:2. VfL se sice nevzdalo, jenže Freier nejprve našel svého mistra ve Weidenfellerovi a chvíli nato mířil vedle, mezi tím se neprosadil ani hlavičkou Šesták. Hostům již do konce utkání stačila hra na brejky a také přežití 89. minuty, kdy Yahia hlavičkoval do břevna.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele