Bundesliga - souhrn 28. kola

05.04.2019, 22:20, aktualizováno 07.04.2019, 19:57
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov zvládl očekávaný šlágr s Dortmundem a posunul o bod před svého konkurenta na první místo. Následuje RB Lipsko, které vyhrálo v Leverkusenu, venku naplno bodoval rovněž Frankfurt. Severoněmecké derby mezi Wolfsburgem a Hannoverem skončilo výhrou automobilového klubu. Vítězství zaznamenal také Hoffenheim...

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 1:1

07.04.2019 18:00

Góly: 49. Florian Neuhaus - 79. Davy Klaassen

Borussia Mönchengladbach remizovala 1:1 s Werderem Brémy a drží se osmačtyřiceti body na čtvrtém místě. Za Brémy srovnal v 79. minutě Klaassen.

Po zisku jednoho bodu je Mönchengladbach s osmačtyřiceti body pátý a na příčky zajišťující Ligu mistrů ztrácí čtyři body. Brémy jsou se třiačtyřiceti body osmé a na šestou příčku, která zase zajišťuje Evropskou ligu, ztrácí dva body.

První velkou šanci zápasu jsme viděli už ve 4. minutě, kdy střelu domácího Raffaela pohotově vykryl Pavlenka. Ve 29. minutě se na hranici pokutového území dostal k míči domácí Pléa, jenž vystřelil a balón skončil pouze těsně vedle.

Do kabin se k poločasové přestávce šlo za bezbrankového stavu a v první půli diktoval tempo hry jasně Mönchengladbach. A svěřenci trenéra Heckinga naskočili do druhého poločasu v ještě větším tempu, což se jim vrátilo již ve 49. minutě.

Ve 49. minutě totiž získal Elvedi míč na polovině Brém a geniální kolmicí našel Florina Neuhause, jenž si míč povodil až do bezprostřední blízkosti Pavlenkovy brány a následně poslal Mönchengladbach do vedení.

V 77. minutě mohl Neuhaus vstřelit druhý gól zápasu, velkou šanci však spálil střelou nad a vzápětí se potvrdilo známé fotbalové pravidlo "nedáš - dostaneš". O dvě minuty později totiž Osaka centroval do pokutového území domácích, kde si míč našel brémský Klaassen a hlavou zakončil k tyči.

V úplném závěru zápasu mohl vítězný gól zápasu vstřelit Thorgan Hazard, jeho střelu však na poslední chvíli vykryl Jiří Pavlenka a zachránil tak pro Brémy alespoň bod. Zápas skončil výsledkem 1:1, více ze hry měli ale domácí a hosté těžili především ze skvělé formy Jiřího Pavlenky.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 0:4

07.04.2019 15:30

Góly: 6. Andrej Kramarić, 61. Ishak Belfodil, 74. Ishak Belfodil, 82. Ishak Belfodil

Augsburg prohrál na vlastním hřišti 0:4 s Hoffenheimem. Do střeleckých tabulek se zapsal třikrát Belfodil a jednou Kramarić.

Díky výhře se Hoffenheim posunul na sedmé místo tabulky, kde je v tuto chvíli se čtyřiačtyřiceti body a má ztrátu jednoho bodu na Wolfsburg. Právě šesté místo Wolfsburgu je v německé bundeslize hranicí pro jistotu evropských pohárů.

Augsburgu se naopak přiblížila baráž o udržení. Tým ze Švábska je s pětadvaceti body patnáctý a na baráž v podobě šestnácté příčky má náskok čtyři bodů. Předposlední Norimberk, který by v tuto chvíli sestupoval přímo, pak na Augsburg ztrácí osm bodů.

Favoritem zápasu byli hosté a ti byli také strůjci prvního zásadního okamžiku utkání. V 6. minutě střílel Belfodil slibně na bránu, ale brankář Kobel míč na poslední chvíli vyrazil. Odražený balón se dostal ke Kramaričovi, který už neměl problém s pohotovým zakončením do odkryté části brány.

A ve 24. minutě mohl Hoffenheim přidat druhý gól zápasu, tentokrát však Kramaričovi střelu ze strany Kobel vyrazil na roh. Do konce poločasu se už nic zásadního nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 0:1 - Augsburg se v něm do žádné větší šance nedostal.

V 61. minutě si Belfodil naskočil na centr Demirbaye a hlavou zvýšil stav skóre na 2:0 pro Hoffenheim. Svůj druhý gól v zápase přidal Belfodil v 74. minutě, kdy s míčem prošel až do pokutového území Augsburgu a po zemi zakončil k pravé tyči.

V 78. minutě sice Augsburg dostal míč do brány, gól však nebyl uznán kvůli jasnému ofsajdu. A v 82. minutě se Belfodil dočkal svého prvního hattricku v seniorské kariéře, znovu se dostal do individuálního průniku a jako přes kopírák zakončil po zemi k pravé tyči. Zápas výsledkem 4:0 i skončil.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 5:0

06.04.2019 18:30

Góly: 10. Mats Hummels, 16. Robert Lewandowski, 41. Javi Martínez, 43. Serge Gnabry, 89. Robert Lewandowski

Bayern Mnichov zvítězil nad Borussií Dortmund 5:0, což ho posunulo na první místo bundesligové tabulky. Na druhý Dortmund má ale náskok pouhého jednoho bodu a šest kol před koncem sezóny tedy určitě není nic rozhodnuto.

O čem už ale s velkou pravděpodobností rozhodnuto je, je první dvojice bundesligy. Druhý Dortmund má totiž s třiašedesáti body náskok osmi bodů na třetí Lipsko, které bude naopak hájit Ligu mistrů v konkurenci Frankfurtu a Mönchengladbachu.

Ale teď už k samotnému zápasu derby "Der Klassiker". Favoritem zápasu byl domácí Bayern, do první velké šance se ale dostali hosté z Dortmundu. V 7. minutě se po centru Reuse z levé strany dostal k míči na úrovni penaltového puntíku Dahoud, který z první trefil pouze pravou tyč Neuerovy brány.

O dvě minuty později už se skóre zápasu měnilo, ale na druhé straně. Na centr Thiaga Alcanatary z rohového kopu si naskočil Mats Hummels a pohotově hlavou zakončil přímo do odkryté části Bürkiho brány. A ani vstřelený gól Bayernu nestačil. Naopak se rozjel brankostroj.

V 17. minutě udělal obrovskou chybu hostující obránce Zagadou, který doslova věnoval balón Lewandowskimu, jenž si obhodil Bürkiho a pak zakončil do prázdné brány. I druhý gól Bayernu tedy vstřelil hráč s minulostí v Dortmundu.

Ve 41. minutě přidal třetí gól zápasu Javi Martínez, jenž perfektně napřáhl zpoza vápna po přihrávce od Thomase Müllera. A Bayern přidal svůj čtvrtý gól ještě před koncem první půle. Ve 43. minutě si totiž na Müllerův centr naběhl Serge Gnabry, jenž zakončil hlavou k tyči. Hosté se dožadovali odmávání ofsajdu, VAR však potvrdil regulérní gól.

Do kabin se tedy šlo za stavu 4:0 a druhá půle se nesla ve znamení velké nudy. Po začátku druhého poločasu jsme neviděli žádnou šanci a jediný zásadní okamžik druhé půle přišel až v jejím závěru.

V 89. minutě přihrával Gnabry z pravé strany malého vápna přímo před bránu na Roberta Lewandowskiho, který měl před sebou úplně prázdnou bránu a nebyl pro něj problém míč usměrnit mezi tři tyče. Zápas výsledkem 5:0 i skončil a závěr bundesligové sezóny bude patrně velmi zajímavý.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1:2

06.04.2019 15:30

Góly: 21. Suat Serdar - 13. Ante Rebić, 90+8. Luka Jović (pen.)

Na stadionu Schalke se hrálo s velkým nasazením. Domácí však nakonec neberou ani bod a můžou jenom doufat, že Augsburg neporazí Hoffenheim. V takovém případě by totiž účastník osmifinále Ligy mistrů spadnul na první nesestupovou příčku.

Luka Jović byl tím hráčem, který v osmé minutě nastavení druhé půle proměnit pokutový kop. Alexandru Nübelovi však zatopil dvakrát už během úvodní desetiminutovky. Balkánský kolega z útoku Ante Rebić si ve 13. minutě počínal znamenitěji. Srbský záložník Filip Kostić ideálně načasoval přihrávku za obranu. Rebić ukázkově obešel brankáře a mazácky zakončil - 0:1. Jednalo se o jeho jubilejní desátý zásah v sezoně.

Jenže v jednadvacáté minutě bylo srovnáno. Daniel Caligiuri rozehrál zprava přímý kop na hlavu Breela Embola. Jeho hlavičku vyrazil Kevin Trapp jenom před sebe, což byl problém, protože Suat Serdar mohl z první cílit do sítě - 1:1. V jednatřicáté minutě zastavil Bruma ve vápně Rebiće. Zkušený rozhodčí Sascha Stegemann nechal pokračovat ve hře. Později se však šel přesvědčit k videu, nicméně ani z něj nebyl moudrý, takže penaltu prostě nenařídil.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili aktivněji domácí. Burgstaller ale na pozorného Trappa nevyzrál. Na opačné straně to zkoušel čerstvě vystřídavší Paciencia. A v další minutě se po rohovém kopu díky výbornému Trappovu zákroku nemohl radovat Caligiuri. A protože své šance zahodili Danny da Costa i Suat Serdar, muselo se rozhodnout až v nastavení.

Kostić trefil Caligiuriho do ruky a rozhodčí se po poradě s videoasistentem rozhodnul správně odpískat "pětku". Suat Serdar protestoval, a tak vyfasoval druhou žlutou kartu. Exekuce se ujal zmíněný Luka Jović a naprosto nekompromisně střílel pod břevno. Jeho sedmnáctý zásah v ročníku měl pro Frankfurt cenu zlata.

Dvaapadesát bodů zaručuje v současnosti čtvrtou pozici v bundesligové tabulce, přičemž náskok na pátý Gladbach činí po neúplném osmadvacátém kole pět bodů. Družina Adiho Hüttera hraje za týden s Augsburgem. Die Königsblauen, kteří mají na kontě už šestnáct porážek, se pokusí tu další odvrátit v zápase proti Norimberku.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - RB Lipsko 2:4

06.04.2019 15:30

Góly: 11. Kai Havertz (pen.), 23. Kai Havertz - 17. Marcel Sabitzer, 64. Timo Werner, 71. Emil Forsberg (pen.), 83. Matheus Cunha

Zvláště druhá půle byla od svěřenců Ralfa Rangnicka ideální. Domácí oproti tomu působili zakřiknutým, ba až unaveným dojmem. Die Roten Bullen tedy zůstávají stříbodovým náskokem třetím, kdežto die Werkself ztrácejí stejný počet na šestou příčku zaručující Evropskou ligu.

Družina kouče Bosze začala lépe a svou převahu korunovala v 11. minutě. Willi Orban podrazil ve vlastní šestnáctce Vollanda a kopala se penalta, jejíž exekuce se neomylně ujal Kai Havertz - 1:0. Chvíli poté střílel faulovaný hráč na Gulácsiho, který si ale celou situaci pohlídal. Mohlo tedy dojít na Sabitzerův přímý kop z hranice velkého vápna, který útočník RB Lipsko dokonale nachytal Hradeckyho na švestkách, neboť pálil nikoliv přes zeď, nýbrž na jeho polovinu brány - 1:1.

V každém případě ve třiadvacáté minutě bylo zase v leverkusenském stánku veselo. Po rohovém kopu posunul hlavou Baumgartlinger na Havertze, který okamžitě z otočky vystřelil, načež se míč odrazil od levé tyčky do brány. Skutečně výstavní trefa přinesla Bayeru vedení 2:1. Do konce prvního dějství ještě zahrozili Volland a Brandt. Stav se však nezměnil.

Po změně stran se hned připomněli Volland a Bailey. Jejich akce však pojistku nepřinesla. Takže si Timo Werner mohl ve čtyřiašedesáté minutě udělat ve vápně prostor pro razantní zakončení pravačkou na vzdálenější (pravou) tyč - 2:2. Za sedm minut zahrál Mitchell Weiser uvnitř pokutového území rukou a po poradě s asistentem u videa nařídil Tobias Welz "pětku". Emil Forsberg balon prostě po zemi napálil za Hradeckyho záda a bylo to 2:3 z pohledu domácích.

Střídající Lucas Alario pak mohl snížit, jenže se svou snahou neuspěl. Naopak v 83. minutě neměl Wendell pražádné pochopení pro Zidanovku Matheuse Cunhy, který se tak ocitnul tváří v tvář gólmanovi, jehož famózně přelstil elegantním lobem - 2:4. Po výborném výkonu se Lipsko může směle těšit na Wolfsburg. Leverkusen pojede pro body do Stuttgartu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk 1:1

06.04.2019 15:30

Góly: 75. Ozan Muhammed Kabak - 42. Matheus Pereira

Der Club tedy na svého soupeře v boji o udržení nadále ztrácí čtyři body. Naopak Augsburg na první nesestupové příčce může v případě výhry nad Hoffenheimem navýšit svůj náskok na sedm bodíků.

První šance se v Mercedes-Benz-Areně urodila v 7. minutě. Zuberovu střelu z úhlu Christian Mathenia vyrazil do bezpečí. Ve zbytku úvodní dvacetiminutovky se brankáři rozhodně nezapotili. Až potom zahodil slibnou příležitost Donis. Ve 32. minutě se ke slovu poprvé dostal Yuya Kubo, který chviličku předtím vystřídal Sebastiana Kerka. Nutno dodat, že japonský útočník musel být v závěru po zranění znovu vystřídán.

Ve 34. minutě minutě centroval Emiliano Insúa na Marc-Olivera Kempfa, jenž napálil břevno. Výživná destiminutovka ovšem pokračovala. Za chvíli si Pereira narazil s Ishakem a orazítkoval pro změnu vnější stranu levé tyčky. Na druhé straně vyslal Matheniovým směrem pořádnou pumelici Steven Zuber a muž v rukavicích předvedl výtečný zákrok.

Ve 42. minutě rozehráli Norimberští roh na bližší tyč, kde se do balonu opřel hlavou Hanno Behrens. Zuber pomohl stejnou částí těla míči na břevno, od kterého se však odrazil metr před bránu, kde měl před sebou Matheus Pereira naprosto jednoduchoučkou úlohu - 0:1. V samotném závěru ještě Mario Gómez v leže minul de facto odkrytou klec.

Do druhého dějství tedy vstupovali s náskokem hosté. A dlouhou dobu se jim zdárně dařilo eliminovat všechny útočné snahy Weinzierlova týmu. V 70. minutě Benjamin Pavard jen těsně minul pravou tyč. V 74. minutě se nadechnul k velkému sólu Pereira, nicméně ke vstřelení druhé branky v zápase mu chyběly centimetr.

Velmi důležitý moment, protože díky tomu mohl Stuttgart prakticky hned z protiútoku vyrovnat. Míč se po Donisově centru do vápna šťastně odrazil k Ozanu Muhammedovi Kabakovi, jenž levačkou po zemi mířil přesně do černého - 1:1. Ke konci utkání ještě znovu zahodil svou příležitost Gómez. A po něm nevyzrál na Ron-Roberta Zielera snaživý Virgil Misidjan.

Poprvé od roku 2013 tedy duel mezi těmito dvěma kluby nepoznal vítěze. Další boje o záchranu budou pro celek z Bádensko-Württemberka pokračovat opět na domácí půdě, kam za týden přijede Bayer Leverkusen. Co se Norimberku týče, pokusí se vylepšit své postavení na Max-Morlock-Stadionu, kam zavítá Schalke.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf 1:2

06.04.2019 15:30

Góly: 41. Marko Grujić - 35. Benito Raman, 61. Benito Raman

Za současné situace, kdy do konce sezony zbývá odehrát šest kol, už je v podstatě nemyslitelné, aby svěřenci Friedhelma Funkela po roce opět hráli o patro níž. Stará dáma naopak pokračuje v nevyrovnaných výkonech, které ji prozatím odsouvají až na jedenáctou příčku.

Přestože v hlavním městě Německa panovalo jarní počasí, domácí borci jakoby se stále neprobrali ze zimního spánku. Už ve 3. minutě chyboval Valentino Lazaro a Dodi Lukebakio málem zařídil pro hosty vedení. V 10. minutě pálil z otočky Mathew Leckie a z jeho spoluhráče Salomona Kaloua se ukázal býti nejlepší obránce soupeře.

Poté se dostal ke slovu Davie Selke, jenže se nacházel v ofsajdu. Lukebakio a Raman nadále zle zatápěli defenzivě Dárdaiova výběru a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy se jednomu z nich podaří hráz prolomit. Uspěl druhý jmenovaný v době, kdy hodiny na světelné tabuli ukazovaly pětatřicátou minutu.

Čtyřiadvacetiletý Belgičan převzal míč od Henningse a využil toho, že před ním Karim Rekik neustále couval až do vlastní šestnáctky. Odtud pak nekompromisně cílil za Jarsteinova záda - 0:1. Vedení však hostům nevydrželo příliš dlouho. Už za šest minut přihrával Duda přímo před bránu, kde se ve shluku těl nejlépe orientoval Marko Grujić - 1:1.

Druhý poločas přinesl úvodní šanci až ve své deváté minutě. Selke posunul na Kaloua, jehož výborně vychytal Rensing. Gólman Fortuny se vyznamenal i tři minutky poté, když na poslední chvíli zneškodnil pokus Ondreje Dudy, kterému pozici výborně připravil Lazaro. Jenomže po hodině hry udeřilo na opačném pólu.

Přihrávka Olivera Finka z levé strany rozhodně nepatřila mezi nezachytitelné, přesto doputovala až do vápna k Benitovi Ramanovi. Jeho volej ještě Rune Jarstein vyrazil, nicméně na dorážku stejného protihráče už byl krátký - 1:2. V závěru pak se svým přímým kopem neuspěl Lazaro a Kalou v dobré pozici hlavou zcela minul.

Hertha v probíhajícím ročníku prohrála už pojedenácté. A rozhodně věří, že se dojem zadaří napravit za týden v Hoffenheimu. Naopak Fortuna, která byla na podzim jasným kandidátem na sestup, po dalším povedeném výkonu poskočila už na desáté místo. Za týden to ovšem příliš na body nevypadá, neboť do Esprit Areny dorazí Bayern Mnichov.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hannover 96 3:1

06.04.2019 15:30

Góly: 32. Renato Steffen, 71. Renato Steffen, 78. Jérôme Roussillon - 30. Hendrik Weydandt

Vlci sice prohrávali, nicméně na nepříznivý stav dokázali rychle odpovědět, což by se dalo považovat za hlavní důvod toho, že zápas nakonec zvládli a díky třinácti výhrám a šesti remízám okupují šestou pozici.

První šanci darovali soupeři hosté. Po špatné zpětné přihrávce na Essera se balonu chopil Weghorst, jenomže v zakončení selhal. A aby v tom nebyl sám, napodobil ho po osmadvaceti minutách hry pozdější hrdina Renato Steffen. Po půl hodině hry udeřilo najednou na druhé straně, přičemž veliké zásluhy patřily Lintonu Mainovi.

Devatenáctiletý záložník běžel s balonem z vlastní poloviny, aby v optimální moment naservíroval dlouhou přízemní přihrávku za obranu, kam si naběhnul Hendrik Weydandt a Pavao Pervan nemohl i přes hokejový rozklek udělat nic s tím, že kulatý předmět doputoval do jeho svatyně - 0:1. Nicméně, jak bylo zmíněno, svěřenci Bruna Labbadii záhy po vzoru Impéria vrátili úder.

Josuha Guilavogui poslal centr do vápnam ke jej Steffen hlavou zády k bráně prodloužil rovnou do brány - 1:1. Jérôme Rousillon pak centroval na Weghorsta, který výbornou možnost totálně zazdil. Poločas zakončil Genki Haraguchi tím, že si málem z Williamova centru vsítil vlastní branku. Nicméně při odchodu do šaten bylo znát, že Vlci jsou při chuti.

Japonský reprezentant po změně stran dvakrát pořádně zahrozil, jenže zároveň našel dvakrát svého přemožitele v Pervanovi. Skóre se tedy znovu měnilo až v 71. minutě. Robin Knoche přihrál Ginczekovi, který nelenil a z první pobídnul Renata Steffena. Sedmadvacetiletý Švýcar se díky výbornému pohybu rázem ocitnul za obrannou linií a přízemní střelou nedal gólmanovi šanci - 2:1.

Co se gólového představení týče, tak definitivní tečku za utkáním užili Rousillon v 78. minutě, když z vnitřku velkého čtverce prostřelil po Malliho přiťuknutí všech pět před sebou stojících borců - 3:1. VfL za týden pocestuje k náročnému mači proti RB Lipsko. Hannover se pokusí přehrát Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 5:0

05.04.2019 20:30

Góly: 20. Jean-Paul Boëtius, 25. Jean-Philippe Mateta, 33. Jean-Philippe Mateta, 73. Karim Onisiwo, 77. Jean-Philippe Mateta

První dubnové kolo Bundesligy vzájemným utkáním otevřely týmy Mainzu a Freiburgu. Z očekávané vyrovnané bitvy se stala naprostá exhibice domácího Mainzu, který týmu hostí přibalil na cestu domů pět pěkně těžkých zavazadel navíc.

Před utkáním oba týmy od sebe dělily dva body, přičemž mírnou výhodu v tabulce měli díky tomuto rozdílu hosté z Freiburgu na dvanácté příčce, Mainzu tedy patřilo místo třinácté. Bylo jasné, že ani jeden z týmů nedá tomu druhému nic zadarmo, neboť oba dva mají stejný cíl - co nejrychlejší matematické zajištění záchrany v Bundeslize.

Co se však poté fakticky odehrálo na hřišti, to asi nikdo nečekal. Už od úvodu Freiburg více držel míč na svých kopačkách a snažil se přelstít obranu domácích. Nakonec to ale byli oni, kdo jako první udeřil. Ve 20. minutě udělal hostující brankář Schwolow obrovskou chybu, když z rozehrávky naservíroval Boëtiusovi míč jako na stříbrném podnose a ten se z dálky trefil do prázdné brány soupeře - 1:0.

Tímto gólem, k němuž Mainz přišel jako slepý k houslím, začala pro Freiburg třináctiminutovka hrůzy. Ve 23. minutě sice Mateta ještě mířil vedle, ale o dvě minuty později už nezaváhal, chladnokrevně obešel nešťastníka Schwolowa a zvýšil na 2:0. Katastrofický scénář prvního poločasu dokonal ve 33. minutě znovu Mateta, když po kombinaci u levé postranní čáry dostal míč od Aaróna přímo před de facto prázdnou bránu a neměl tak problém stanovit poločasový stav na 3:0.

Freiburgští chtěli s výsledkem ještě něco udělat a málem se jim to podařilo hned v 50. minutě, jenže domácí brankář Müller hostujícího Waldschmidta vychytal. V 64. se k dalšímu pokusu o snížení dostal Niederlachner, ale brankář Mainzu byl opět proti. A tak došlo k další pohromě znovu na druhé straně. V 74. minutě po druhé asistenci Böetiuse zvýšil na 4:0 obstřelem na zadní tyč Onisiwa. Aby toho nebylo málo, o pouhé tři minuty později už to bylo 5:0, když po centru Onisiwy z pravé strany zkompletoval Mateta hlavou hattrick, čímž symbolicky ukončil demolici Freiburgu.

Hosté měli výrazně více ze hry, neboť měli drtivou převahu v držení míče a dokázali svého soupeře také jasně přestřílet. Bohužel pro ně ale nedokázali své střely správně usměrnit, a tak většina z nich skončila mimo tři tyče. Za to domácím vyšlo snad vše, na co sáhli, díky čemuž uštědřili svěřencům trenéra Streicha velkou lekci z efektivity.

V tabulce se tak změnilo akorát vzájemné postavení obou soupeřů a jejich odstup od sebe. Freiburg je nyní třináctý o bod za dvanáctým Mainzem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov28204474:2864
2.Borussia Dortmund28196366:3563
3.RB Lipsko28167553:2255
4.Eintracht Frankfurt28157656:3152
5.Borussia Mönchengladbach28146847:3548
6.VfL Wolfsburg28136947:4245
7.TSG Hoffenheim281111658:3944
8.Werder Brémy281110750:4043
9.Bayer Leverkusen281331250:4842
10.Fortuna Düsseldorf281141338:5237
11.Hertha BSC28981141:4635
12.1. FSV Mainz 0528961333:4833
13.SC Freiburg287111038:4832
14.Schalke 0428751629:4626
15.FC Augsburg28671537:5425
16.VfB Stuttgart28561727:6021
17.1. FC Norimberk28381723:5317
18.Hannover 9628352025:6514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
andrew96

Nakonec až krutý výsledek. Ve druhém poločase hrál Freiburg dopředu opět dobře, ale Mohuč podržel Müller - hlavně proti Waldschmidtovi předvedl neskutečný zákrok. Ale ty díry v obraně, to byla hrůza.

Mohuč v obou zápasech Freiburg vyškolila - nejdříve v taktické připravenosti, včera zase v efektivitě. Na první pohled nemají hvězdný kádr, ale dokáží hrát pěkný fotbal. Jen škoda, že ne častěji, mohli by být v tabulce výše. Zvlášť dvojka Kunde a Gbamin ve středu je výborná, dnes měl skvělé střídání i Onisiwo. Herně je skvělý také Mateta, toho ale nemám rád kvůli simulování.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som to po polcase vypol. Mainz tri sance, tri goly. Ale mimo tu chybu Schwolowa si ich vypracovali pekne.

Stoperska trojica musela byt zakonite neista (hoc v prvom polcase nejake vyrazne chyby nerobila). Novacik Schlotterbeck, tebou kritizovany Heintz a predovsetkym Frantz, ktory hral uprostred obrany s ad prvykrat v kariere. Nerozumiem, preco tam nedal Kocha. Ale tak, Streich vie lepsie, nez ja

Este k tomu Heintzovi. Ten hraje kazdy zapas ako cez kolirak. Suboje, hlavicky a rozohravka bud vedla na stopeta alebo dlhy pas po lajne

Reagovat
andrew96

Moc chybí Gulde. A i tak by v létě měl být stoper prioritou.

Jinak jsem byl zvědavý na Stenzela. Úvod měl dobrý, byl blízko krásné brance. Ale dopředu celkem hořel.

Reagovat
JozkokozleJ

Asi by dorazit nejaky mohol. Ale vcera nemohol hrat Lienhart, Gulde a vlastne asi ani ten Koch, ktory bol prvkyrat na zapasovej supiske po zraneni kolena (co som pozeral).

Podrobne to zas nasledovane nemam, ale mne sa Stenzel vzdy pozdaval viac, nez Kübler. Hlavne v tej prvej sezone po prichode z BVB to v 2. BL celkom tahal.

Reagovat
Heresy

Muj tip byl 5:1 pro bayern .. no tak jsem se spletl

Reagovat
db18

Válec.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimala by me jarni statistika poctu vstrelenwjch golu bez Mullera a s Mullerem :)

Reagovat
db18

ten šel taky hrozně nahoru - tomu ten konec v repre hodně prospěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejako malo komentov tu je.

Reagovat
Werkrider

Ak bude Bundesliga vyzerať takto ešte dva roky, tak tu už nebudú žiadne. Kľudne to môžeme presťahovať na fóra Bayernu ...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rudnevs

No nič, holt Bayern, no... Ale ja som to tak nejak čakal, viz. Kicktipp.

Reagovat
smazaný uživatel

Este nie je koniec ligy.

Reagovat
andrew96

Pěkná trefa.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře ty!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Dortmund se pěkně posral

Reagovat
didosh

Ten Stuttgart půjde do hoven...

Reagovat
stas87

Holt hraci BVB nemaju hlavu sampiona. V tom time titul vyhral snad len Delaney s FCK, Götze v minulosti s BVB aj Bayernom, potom este Lukasz a Schmelzer, Witsel v Rusku so Zenitom a s Benficou, Akanji vo Svajciarsku, Alcacer s Barcelonou a Diallo s Monacom. A teraz si to porovnajme s Bayernom...to je obrovsky rozdiel. Snad mi nikto nevypadol, ale malo by to byt vsetko.

Teraz je velmi lahke si kopnut do BVB po dnesku, ale ja tak neurobim. Ten tim skratka nema hlavu vitaza, nedokaze urobit ten posledny krok a ziskat titul. Bayern ma v zavere ligy RB a SGE, tam ale asi uz nebude mat ani jeden super o co hrat, pretoze v prvej stvorke tieto timy podla mna skonci. No a BVB pojde na Weser, kde kludne zavahat moze a potom musi na posledne kolo do Gladbachu a ten taktiez bude mat o co hrat, takze ta sanca sa dneskom velmi znizila. Aj tak je ale nesmierne vtipne, ze ak by Bayern na jesen 3x neinkasoval v AA gol v zavere zapasu, tak by si to prve miesto drzal celu sezonu a nemusel tak znizovat naskok supera.

Ak to uz Bayern zvladne, tak bude po zasluhe majster. Mali krizu, stracali myslim az devät bodov ale vyhrabali sa z toho a teraz su na prvom mieste oni. Za to maju moj obdiv, pretoze byt to opacne, ze Dortmund straca devät bodov, tak na konci to je o takych 13+ takmer urcite. Chapem ze väcsina nezaujatych fanusikov to praje BVB kvoli tomu, ze Bayern ligu vyhrava nonstop, ale oni to zasa zvladnu a to prave kvoli tomu, ze maju obrovsku psychicku a vnutornu silu. Dlho neboli v takej pozicii ale vratili sa do hry a potrestali tak BVB za hlupe straty. Namieste fanusika Dortmundu by som bol sklamany len chvilu, pretoze drzat sa s Bayernom bok po boku do aprila, to je obdivuhodne. Vzhladom k rozdielom, ktore medzi nimi su to je fakt vynikajuci vykon. Ak to Kovac zvladne, tak si jednoznacne zasluzi viest Bayern aj o rok. Potreboval by ale s Bayernom vyrazny uspech v CL, pretoze spicka v europe Bayernu uteka dost viditelne a jasne.

Reagovat
andrew96

No těch šampionů je v týmu celkem dost. Já moc nevěřím na něco jako "hlavu vítěze". Jaro je prostě celkově špatné, ale dle mě to není kvůli chybějící vítězné mentalitě. Spíš bych hledal jiné faktory. Zranění, pokles formy na podzim skvěle hrajících hráčů, znovuzrození dlouhodobého problému v obraně atd.

Reagovat
vladino10

No, zas je si myslím veľký rozdiel, keď sa v takomto zápase ocitne na jednej strane Hummels a na druhej Zagadou, Diallo a Alaba, Dahoud a Thiago..

Skúsenosti hovoria jednoznačne pre Bayern a aj keď taký hummels porobi chyby, tak ma na svojej strane jednu vec- neposerie sa pred takýmto zápasom..BVB prišlo na Bayern, uvedomili si, že sa hrá o titul, že ho majú na dosah a výsledok je, že Dortmund porobil kopec chýb a zahral pod svoje možnosti

Ďalšia vec, podľa mňa teda keď si vyhral BL x krát po sebe, tak ani zďaleka necítiš v rozhodujúcich momentoch taký tlak ako hráči Dortmundu čo ten titul nevyhrali..

Na druhej strane si myslím, že ak to Dortmund udrží pokope, tak môžu dačo uhrat aj budúce sezóny (pokiaľ to Bayern fakt nezvalcuje podarenymi nákupmi hotovej kvality, ale aj tam môže chvíľu trvať kým si to sadne), ten potenciál v tom tíme BVB je obrovský a tí mladíci potrebujú viac skúseností a viac veľkých zápasov..

Reagovat
andrew96

Hummels se zase posral na podzim v Dortmundu. Jako dnešní výkon hodně nahrává tomu, že se z toho BVB podělalo, ale neřekl bych, že by neměli vítěznou mentalitu. Bayern je ale v tomhle samozřejmě jinde.

Reagovat
vladino10

Tak neviem, aj proti tottenhamu som si trhal vlasy z toho čo tam Dortmund stvaral..určite ani vtedy a ani dnes nehrali to na čo majú..

Tá víťazná mentalita podľa mňa nutne súvisí aj so skúsenosťami a tam je proste Bayern inde..

Reagovat
Rudnevs

Nemyslím si. I v tejto sezóne s momentálnym kádrom to pravdepodobne skončí výhrou Bayernu. Čo bude teda potom, keď Bayern po sezóne príde s tými obrovskými posilami za stovky miliónov eur? Dortmund navyše aj tak neudrží všetkých hráčov pohromade, trebárs Sancho skôr či neskôr určite skončí v PL a ostatní pôjdu taktiež do veľkoklubov.

Dokým sa vo futbale niečo radikálne nezmení alebo nepríde finančná kríza má Dortmund šancu konkurovať Bayernu raz za čas na jednu sezónu - keď má Bayern slabnúci káder a vyberie si slabšiu sezónu, proste v prípadoch ako je teraz. A tú šancu musí BVB využiť. Dlhodobo Dortmund nemá šancu konkurovať Bayernu.

Reagovat
stas87

Tak si pozri, kolko zranenych mal Bayern a kolko zapasov nakoniec vyhral ale ku strate bol velmi blizko. Herne mali dost nepresvedcivych zapasov, ale dokazali to uhrat za tri body. A plati to aj naopak, pretoze Dortmund mal viac zapasov, kedy vyhral o gol a stale drzal prve miesto. Lenze jarna cast je klucova a oni zlyhavaju a doplacaju prave na to, ze nedokazu udrzat vedenie. S TSG 3-0 a nakoniec len bod, v Augsburgu ich domaci dokazali porazit kvoli tomu, ze tu vyhru chceli urvat viacej a donutili hracov k chybam. Take zapasy ako proti Hoffenheimu by Bayern dohral na vyhru.

Pokles formy hracov musis cakat, to postihne prakticky kazdy mancaft v top lige. City to stretlo tiez, oni prehrali zo styroch zapasov hned tri a umoznili tak LIverpoolu ist na prve miesto. No a prave ten tlak toho, ze ked zavaham, tak Bayern okamzite zareaguje vyhrou...to tym hracom zviaze nohy. A sme zasa u skusenosti..mat BVB teraz Hummelsa, tak si ten naskok drzaju v tuto chvilu. Ale oni maju bohuzial pre nich Akanjiho, Dialla alebo Zagadoua.

Reagovat
andrew96

V těch ztrátách je to (v této fázi) za sezónu zhruba nastejno. Ale souhlasím, že zkušenosti hrají velkou roli. Z Bayernu se stalo monstrum, které bude v Německu opravdu hodně těžké sesadit. Ale ještě si počkám, stále pár kol zbývá.

Reagovat
stas87

Stracali podobne, lenze Bayern si väcsinu strat vybral na jesen a on bol v pozicii, kedy musel naskok supera znizovat. Prave preto si myslim, ze BVB nema mentalitu vitazneho timu a koniec koncov ani Favre toho az zasa tolko nevyhral. To Kovac tiez nie, ale je to byvaly hrac Bayernu, za karieru si podobnymi momentami presiel a je ovela viac pripraveny na to, ten titul ziskat.

Nemozem si pomoct, ale keby na IV bol Boateng, Hummels ci niekto ako Lucio, tak by ten titul Dortmund uhral. A urychlil by tak rast Dialla alebo Akanjiho ci Zagadoua. Teraz v tej obrane mas len Schelmzera a Lukasza, Topraka neratam, lebo to je taktiez zmätkar. Tu skusenost maju v zalohe u Witsela, dajme tomu ze aj u Delaneyho, v utoku zasa toto splna Reus. Ale ten jeden skuseny stoper je nutnost k tomu, aby ten tim urobil posledny a najdolezitejsi krok k titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím, plus bych asi zmínil nezkušenost na klíčových postech. Bayernu hrál parádně střed zálohy, ačkoli nebyl tak výrazný, tak byldefakto všude, kde být měl. Stejně tak střed obrany, kde kritizovaný Hummels byl o parník lepší než všichni ostatní. Nejen že ve vzduchu kraloval, ale k tomu přidal i dobrý pohyb, ačkoli má nedostatky v rychlosti a pomáhal dost s rozehrávkou. Kdyby Hummels hrál ještě v BVB, tak věřím, že včera ten výsledek nedopadl, tak jak dopadl. Chybí tam leader, co tu defenzivu pozvedne, a podle toho to vypadalo. Děsivá rozehrávka Zagadoua se dá asi ještě možná nějak pochopit, ale jak bránil Akanji Gnabryho? To byla šílenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Vkrádají se mi myšlenky, jak by to vypadalo, kdyby byli na hřišti proti LFC Thomas a Joshua, minimálně by ten tým nebyl tak chcíplý. Z Thomase se stává tvůrce hry, dnes tam několik krásných přihrávek a byl skoro všude jak zamlada. Zbytek týmu taky super, profiluje se sestava pro příští sezonu. JaviMar musí zůstat a Kovač si zaslouží šanci další sezonu, i když by náhodou titul neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

to, že se JaviMar povede jeden zápas, neznamená, že by měl zůstat, proti liverpoolu byl otřesnej, stejně jako James a Ribery, celkově tam Kovac selhal v sestavě. JaviMar by měl potvrdit ve více zápasech, že má na Bayern. Dneska ta sestava, ale famózní, mladý křídla na krajích, krajní beci zdraví, ve středu do toho kluci dneska šlápli všichni, jen škoda, že Coman je tak skleněnej, jinak by se takhle dalo hrát furt.

Reagovat
smazaný uživatel

Kovač tam neměl moc možností, Coman by asi víc minut nedal a zbytek nebyl moc použitelný.

Reagovat
vladino10

Leon bol zraneny, Coman bol po zranení, Kimmich s Mullerom vykartovani..postavilo sa to čo bolo k dispozícii, neviem ako lepšie/inak by to šlo..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se začal koukat na záznam s tím, že neznám výsledek a že uvidím pěknou bitvu na obě strany. Šok přišel velmi záhy co jsem uviděl základní sestavu s Reusem na hrotě a s Dahoudem v záloze. Nechci být zlý, ale Dahoud v BVB nemá budoucnost, hře nepřináší vůbec nic, v útoku je marný, kreativně je uplně na nule, je pravda, že směrem dozadu něco odmaká, což byl asi Favreho záměr. Reus na hrotě - nefungovalo to na začátku sezóny, nebude to fungovat ani teď, on to prostě musí pohánět zezadu, nechápu proč tam nedal toho Gotzeho (nebo aspoň Phillipa když už byl na tý lavičce). Ok - přišel další šok - obrana dneska úplně mizerná, Zagadou po dvaceti minutách uplně na odpis, to co proved při gólu na 2:0l byla regulérní "kariusovina". V tu chvíli jsem nevěděl, že to do konce poločasu už skončí úplně, tak jsem ještě očekával aspoň nějaký boj - ten nepřišel a SPOILER - nepřišel po celý zápas. Jedinou vyloženou šanci měl Dahoud na začátku zápasu, ale u toho je prostě 90% šance, že bránu netrefí, takže jsem ani nebyl překvapený.

No vzhledem k průběhu zápasu po prvním poločase už jsem neočekával v druhé půli vůbec nic, tudíž mně se mnou už ani nijak nehl ten poslední gól, kde zase obrana zaspala. Zápas sezóny pro mě tedy hrozné zklamání, ani ne kvůli výsledku, spíš kvůli předvedené hře, nefungovalo nic, přes obranu až k útoku. Navíc v AA se Dortmund vždycky neuvěřitelně složí. 6:0 minulé jaro, 5:0 teď. Hrozné výsledky. Momentálně je tedy Bayern o bod dál. Netroufám si tvrdit, že je boj o titul u konce, to určitě ne, zápasů je ještě relativně dost na to, že je to jenom o bod. Ale myslím si, že Dortmund má malinko těžší los - čeká je ještě Revierderby, nevyzpytatelná Gladbach, Freiburg, který před týdnem obral Bayern o body. Nejtěžší soupeř Bayernu bude asi momentálně Lipsko a doufám, že Frankfurt v AA taky zabojuje. Hannoveru ani Norimberku mco šancí nedávám.

No nic jedem dál, ještě není konec

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo musí zastoupit HSV a jezdit si automaticky pro příděly.

Reagovat
Liquid

tohlec Dortmund těžce nezvládl

Reagovat
smazaný uživatel

Kloppe, vrať se.

Reagovat
Malresi

Škoda. Stále je to však len o 1 bod. Je to ale divné, keď si spomeniem, ako sme na Bayerne pohodlne vyhrali (LFC), v podst. boli bezzubí, a tu dajú Dortmundu 5ku ako keby to bol nejaký provinčný tím, pritom je to ich jediný konkurent v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern hrál hrozně připosraně a navíc jim chyběli Kimmich a Muller... To byla hodně citelná ztráta

Reagovat
vladino10

Každý zápas je iný a Dortmund včera vybuchol asi rovnako (herne), ako Bayern proti poolu v 2. Polcase..porovnávať to je si myslím hlúposť..

Reagovat
Malresi

Jasné, tomu rozumiem. Len som proste prekvapený z toho výsledku rovnako, ako som bol prekvapený z toho zápasu proti nám. Vtedy Bayern namiesto toho, aby sa tlačil za gólmi, prenechal iniciatívu nám a ako píšem, bez problémov sme vyhrali. Tu zasa naopak, Bayern do polčasu vymaľoval a bolo po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Los semifinále Poháru DFB: Werder-Bayern,HSV-Leipzig

Reagovat
smazaný uživatel

Finále - Werder - HSV

Reagovat
db18

Bayern - HSV ve finále a výsledek 9:2

Reagovat
Rudnevs

Toto kolo som zápasy nestíhal, tak som aspoň teraz videl zostrihy na hr.

Belfodil je frajer. V minulom kole proti Leverkusenu mi ho prišlo trochu ľúto, jak mu Kramarić zobral hetrik (Belfodil dal prakticky gól, akurát Kramarić to ešte zbytočne na poslednú chvílu doklepol do brány, a preto sa ten gól pripočítal jemu), tak ten hetrik dal teraz, no.

Inak, Huub po tej penalte dosť nezvládal, no. Po zápase potom dokonca odpalkoval ešte nejakeho novinára i kvôli nekonfliktnej otázke. Ale tak, trebárs to tím zomkne, podobne ako vtedy tá tlačovka Uliho a spol. zomkla Bayern. A niektorí jedinci z Nordkurve dali transparentom najavo, že Metzeldera za športového riaditeľa nechcú (dôvodom je jeho minulosť v BVB). To je proste na hlavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad SGE už tu LM udrží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele