28. kolo
06.04.2019 15:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Lipsko ve výborném zápase nakonec veze tři body z leverkusenské BayAreny

Zvláště druhá půle byla od svěřenců Ralfa Rangnicka ideální. Domácí oproti tomu působili zakřiknutým, ba až unaveným dojmem. Die Roten Bullen tedy zůstávají stříbodovým náskokem třetím, kdežto die Werkself ztrácejí stejný počet na šestou příčku zaručující Evropskou ligu.

Družina kouče Bosze začala lépe a svou převahu korunovala v 11. minutě. Willi Orban podrazil ve vlastní šestnáctce Vollanda a kopala se penalta, jejíž exekuce se neomylně ujal Kai Havertz - 1:0. Chvíli poté střílel faulovaný hráč na Gulácsiho, který si ale celou situaci pohlídal. Mohlo tedy dojít na Sabitzerův přímý kop z hranice velkého vápna, který útočník RB Lipsko dokonale nachytal Hradeckyho na švestkách, neboť pálil nikoliv přes zeď, nýbrž na jeho polovinu brány - 1:1.

V každém případě ve třiadvacáté minutě bylo zase v leverkusenském stánku veselo. Po rohovém kopu posunul hlavou Baumgartlinger na Havertze, který okamžitě z otočky vystřelil, načež se míč odrazil od levé tyčky do brány. Skutečně výstavní trefa přinesla Bayeru vedení 2:1. Do konce prvního dějství ještě zahrozili Volland a Brandt. Stav se však nezměnil.

Po změně stran se hned připomněli Volland a Bailey. Jejich akce však pojistku nepřinesla. Takže si Timo Werner mohl ve čtyřiašedesáté minutě udělat ve vápně prostor pro razantní zakončení pravačkou na vzdálenější (pravou) tyč - 2:2. Za sedm minut zahrál Mitchell Weiser uvnitř pokutového území rukou a po poradě s asistentem u videa nařídil Tobias Welz "pětku". Emil Forsberg balon prostě po zemi napálil za Hradeckyho záda a bylo to 2:3 z pohledu domácích.

Střídající Lucas Alario pak mohl snížit, jenže se svou snahou neuspěl. Naopak v 83. minutě neměl Wendell pražádné pochopení pro Zidanovku Matheuse Cunhy, který se tak ocitnul tváří v tvář gólmanovi, jehož famózně přelstil elegantním lobem - 2:4. Po výborném výkonu se Lipsko může směle těšit na Wolfsburg. Leverkusen pojede pro body do Stuttgartu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele