28. kolo
06.04.2019 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Duel mezi šestnáctým Stuttgartem a předposledním Norimberkem vítěze nepoznal

Der Club tedy na svého soupeře v boji o udržení nadále ztrácí čtyři body. Naopak Augsburg na první nesestupové příčce může v případě výhry nad Hoffenheimem navýšit svůj náskok na sedm bodíků.

První šance se v Mercedes-Benz-Areně urodila v 7. minutě. Zuberovu střelu z úhlu Christian Mathenia vyrazil do bezpečí. Ve zbytku úvodní dvacetiminutovky se brankáři rozhodně nezapotili. Až potom zahodil slibnou příležitost Donis. Ve 32. minutě se ke slovu poprvé dostal Yuya Kubo, který chviličku předtím vystřídal Sebastiana Kerka. Nutno dodat, že japonský útočník musel být v závěru po zranění znovu vystřídán.

Ve 34. minutě minutě centroval Emiliano Insúa na Marc-Olivera Kempfa, jenž napálil břevno. Výživná destiminutovka ovšem pokračovala. Za chvíli si Pereira narazil s Ishakem a orazítkoval pro změnu vnější stranu levé tyčky. Na druhé straně vyslal Matheniovým směrem pořádnou pumelici Steven Zuber a muž v rukavicích předvedl výtečný zákrok.

Ve 42. minutě rozehráli Norimberští roh na bližší tyč, kde se do balonu opřel hlavou Hanno Behrens. Zuber pomohl stejnou částí těla míči na břevno, od kterého se však odrazil metr před bránu, kde měl před sebou Matheus Pereira naprosto jednoduchoučkou úlohu - 0:1. V samotném závěru ještě Mario Gómez v leže minul de facto odkrytou klec.

Do druhého dějství tedy vstupovali s náskokem hosté. A dlouhou dobu se jim zdárně dařilo eliminovat všechny útočné snahy Weinzierlova týmu. V 70. minutě Benjamin Pavard jen těsně minul pravou tyč. V 74. minutě se nadechnul k velkému sólu Pereira, nicméně ke vstřelení druhé branky v zápase mu chyběly centimetr.

Velmi důležitý moment, protože díky tomu mohl Stuttgart prakticky hned z protiútoku vyrovnat. Míč se po Donisově centru do vápna šťastně odrazil k Ozanu Muhammedovi Kabakovi, jenž levačkou po zemi mířil přesně do černého - 1:1. Ke konci utkání ještě znovu zahodil svou příležitost Gómez. A po něm nevyzrál na Ron-Roberta Zielera snaživý Virgil Misidjan.

Poprvé od roku 2013 tedy duel mezi těmito dvěma kluby nepoznal vítěze. Další boje o záchranu budou pro celek z Bádensko-Württemberka pokračovat opět na domácí půdě, kam za týden přijede Bayer Leverkusen. Co se Norimberku týče, pokusí se vylepšit své postavení na Max-Morlock-Stadionu, kam zavítá Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele