28. kolo
06.04.2019 18:30 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Bayern deklasoval Borussii a udělal výrazný krok za obhajobou titulu

Bayern Mnichov zvítězil nad Borussií Dortmund 5:0, což ho posunulo na první místo bundesligové tabulky. Na druhý Dortmund má ale náskok pouhého jednoho bodu a šest kol před koncem sezóny tedy určitě není nic rozhodnuto.

O čem už ale s velkou pravděpodobností rozhodnuto je, je první dvojice bundesligy. Druhý Dortmund má totiž s třiašedesáti body náskok osmi bodů na třetí Lipsko, které bude naopak hájit Ligu mistrů v konkurenci Frankfurtu a Mönchengladbachu.

Ale teď už k samotnému zápasu derby "Der Klassiker". Favoritem zápasu byl domácí Bayern, do první velké šance se ale dostali hosté z Dortmundu. V 7. minutě se po centru Reuse z levé strany dostal k míči na úrovni penaltového puntíku Dahoud, který z první trefil pouze pravou tyč Neuerovy brány.

O dvě minuty později už se skóre zápasu měnilo, ale na druhé straně. Na centr Thiaga Alcanatary z rohového kopu si naskočil Mats Hummels a pohotově hlavou zakončil přímo do odkryté části Bürkiho brány. A ani vstřelený gól Bayernu nestačil. Naopak se rozjel brankostroj.

V 17. minutě udělal obrovskou chybu hostující obránce Zagadou, který doslova věnoval balón Lewandowskimu, jenž si obhodil Bürkiho a pak zakončil do prázdné brány. I druhý gól Bayernu tedy vstřelil hráč s minulostí v Dortmundu.

Ve 41. minutě přidal třetí gól zápasu Javi Martínez, jenž perfektně napřáhl zpoza vápna po přihrávce od Thomase Müllera. A Bayern přidal svůj čtvrtý gól ještě před koncem první půle. Ve 43. minutě si totiž na Müllerův centr naběhl Serge Gnabry, jenž zakončil hlavou k tyči. Hosté se dožadovali odmávání ofsajdu, VAR však potvrdil regulérní gól.

Do kabin se tedy šlo za stavu 4:0 a druhá půle se nesla ve znamení velké nudy. Po začátku druhého poločasu jsme neviděli žádnou šanci a jediný zásadní okamžik druhé půle přišel až v jejím závěru.

V 89. minutě přihrával Gnabry z pravé strany malého vápna přímo před bránu na Roberta Lewandowskiho, který měl před sebou úplně prázdnou bránu a nebyl pro něj problém míč usměrnit mezi tři tyče. Zápas výsledkem 5:0 i skončil a závěr bundesligové sezóny bude patrně velmi zajímavý.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern!!! 4-1 (Lewa 1x, Muller 1x, Coman 1x Gnabry 1x)

Sestava: Neuer, Alaba, Sule, Hummels, Kimmich, Goretzka, Martinez (Thiago, doufám více v Javiho), Gnabry, Coman, Muller, Leaw

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Rich

Směješ se i teď po debaklu v Alianz Aréně?

Reagovat
smazaný uživatel

Handicap Bajern-2,5. Zatím u tipsportu 4,59

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom, co jsem viděl v poháru, mám obavy, že Bayern dostane pěknou nakládačku. Obrana totální průchoďák Letos je Bayern bez šťávy Rád bych se mýlil, ale v titul už nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

1:2

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Heresy

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
Heresy

No nevadi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele