28. kolo
05.04.2019 20:30 CET
5 : 0
(3:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mainz dal Freiburgu pořádnou lekci z produktivity

První dubnové kolo Bundesligy vzájemným utkáním otevřely týmy Mainzu a Freiburgu. Z očekávané vyrovnané bitvy se stala naprostá exhibice domácího Mainzu, který týmu hostí přibalil na cestu domů pět pěkně těžkých zavazadel navíc.

Před utkáním oba týmy od sebe dělily dva body, přičemž mírnou výhodu v tabulce měli díky tomuto rozdílu hosté z Freiburgu na dvanácté příčce, Mainzu tedy patřilo místo třinácté. Bylo jasné, že ani jeden z týmů nedá tomu druhému nic zadarmo, neboť oba dva mají stejný cíl - co nejrychlejší matematické zajištění záchrany v Bundeslize.

Co se však poté fakticky odehrálo na hřišti, to asi nikdo nečekal. Už od úvodu Freiburg více držel míč na svých kopačkách a snažil se přelstít obranu domácích. Nakonec to ale byli oni, kdo jako první udeřil. Ve 20. minutě udělal hostující brankář Schwolow obrovskou chybu, když z rozehrávky naservíroval Boëtiusovi míč jako na stříbrném podnose a ten se z dálky trefil do prázdné brány soupeře - 1:0.

Tímto gólem, k němuž Mainz přišel jako slepý k houslím, začala pro Freiburg třináctiminutovka hrůzy. Ve 23. minutě sice Mateta ještě mířil vedle, ale o dvě minuty později už nezaváhal, chladnokrevně obešel nešťastníka Schwolowa a zvýšil na 2:0. Katastrofický scénář prvního poločasu dokonal ve 33. minutě znovu Mateta, když po kombinaci u levé postranní čáry dostal míč od Aaróna přímo před de facto prázdnou bránu a neměl tak problém stanovit poločasový stav na 3:0.

Freiburgští chtěli s výsledkem ještě něco udělat a málem se jim to podařilo hned v 50. minutě, jenže domácí brankář Müller hostujícího Waldschmidta vychytal. V 64. se k dalšímu pokusu o snížení dostal Niederlachner, ale brankář Mainzu byl opět proti. A tak došlo k další pohromě znovu na druhé straně. V 74. minutě po druhé asistenci Böetiuse zvýšil na 4:0 obstřelem na zadní tyč Onisiwa. Aby toho nebylo málo, o pouhé tři minuty později už to bylo 5:0, když po centru Onisiwy z pravé strany zkompletoval Mateta hlavou hattrick, čímž symbolicky ukončil demolici Freiburgu.

Hosté měli výrazně více ze hry, neboť měli drtivou převahu v držení míče a dokázali svého soupeře také jasně přestřílet. Bohužel pro ně ale nedokázali své střely správně usměrnit, a tak většina z nich skončila mimo tři tyče. Za to domácím vyšlo snad vše, na co sáhli, díky čemuž uštědřili svěřencům trenéra Streicha velkou lekci z efektivity.

V tabulce se tak změnilo akorát vzájemné postavení obou soupeřů a jejich odstup od sebe. Freiburg je nyní třináctý o bod za dvanáctým Mainzem.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele