Bundesliga - preview 28. kola

05.04.2019, 08:42, aktualizováno 07.04.2019, 09:31
Previews
V odpoledním duelu přivítá Augsburg doma Hoffenheim. Pokud hosté chtějí pomýšlet na evropské poháry, potřebují zabrat naplno. Velmi důležitým soubojem z hlediska boje o Evropu pak je i druhý nedělní zápas, ve kterém Mönchengladbach na vlastní půdě nastoupí proti Brémám...
FC Augsburg - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
V rámci regionálního jihoněmeckého derby se utká Augsburg s Hoffenheimem. Zatímco první jmenovaný je čtyři body od baráže, Hoffenheim ztrácí stejný počet bodů na jistotu evropských pohárů.

Augsburg je v tabulce po sedmadvaceti odehraných zápasech s pětadvaceti body patnáctý a na barážovou šestnáctou příčku má náskok čtyři bodů, na přímý sestup v podobě předposledního místa má pak náskok osmi bodů.

To Hoffenheim má úplně jiné starosti. Tým pod vedením trenéra Nagelsmanna má jednačtyřicet bodů a na šestý Wolfsburg ztrácí čtyři body. Liga mistrů je už ale pro Hoffenheim utopie, na čtvrtou příčku má klub totiž sedm kol před koncem ztrátu jedenácti bodů.

Augsburg šel v poslední době herně i výsledkově nahoru. Na začátku března zvítězil 2:1 nad Dortmundem, o týden později bezbrankově remizoval v Lipsku. Když v půlce března svěřenci trenéra Bauma vyhráli 3:1 nad Hannoverem, dali všem jasně najevo, že to s udržením myslí vážně.

Na konci března ale přišla facka v podobě prohry 0:3 na půdě nováčka z Norimberka, v úterý navíc Augsburg vypadl z německého poháru, když po prodloužení podlehl na vlastním hřišti Lipsku 1:2.

Hoffenheim už německý pohár nehraje a má tedy nad Augsburgem potenciální výhodu v podobě většího času na odpočinek v uplynulém týdnu. Na začátku března Hoffenheim prohrál ve Frankfurtu 2:3, poté zvítězil 2:1 nad Norimberkem.

V půlce března Hoffenheim remizoval v místním derby ve Stuttgartu 1:1 a minulý pátek zvítězil 4:1 nad Leverkusenem, když se gólově prosadili dvakrát Belfodil a jednou Kramarič. Jeden gól si dal záložník Leverkusenu Sven Bender sám.

Obě mužstva se budou muset vypořádat s rozsáhlou marodkou. Za Augsburg nenastoupí ze zdravotních důvodů například Giefer, Framberger a Schieber, za Hoffenheim pak Geiger, Rupp a Hack.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - Schmid, Gouweleeuw, Danso, Max - Koo, Baier - Hahn, Gregoritsch, Ji - Finnbogason
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bičakcić, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Schulz - Grillitsch - Demirbay, Amiri - Belfodil, Kramarić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.11 - 4.31 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy  (neděle 18:00)
Borussia Mönchengladbach přivítá v posledním zápase osmadvacátého bundesligového kola Werder Brémy. Hosté v tomto kalendářním roce ještě neprohráli a v Mönchengladbachu to rozhodně měnit nehodlají.

Zatímco Mönchengladbach je se sedmačtyřiceti body pátý a na Ligu mistrů ztrácí pouhých pět bodů, Brémy jsou se dvaačtyřiceti body sedmé a pět bodů ztrácí na Mönchengladbach. Přesto zažívá Werder nadprůměrnou sezónu a pokukuje po evropských pohárech.

Mönchengladbach schytal na začátku března výprask 1:5 od Bayernu Mnichov, o týden později ale dokázal vyhrát 1:0 na půdě Mainzu díky gólu Elvediho. Nejžádanějším zbožím z Mönchengladbachu je v tuto chvíli ale Thorgan Hazard, který v půlce března nahrával na gól Pleovi, jenž zachraňoval remízu 1:1 s Freiburgem.

Doposud poslední soutěžní zápas odehrála Borussia minulou sobotu a v dobrém na něj určitě nevzpomíná. Z Düsseldorfu, který je nováčkem soutěže, si totiž nepřivezla ani bod, protože prohrála 1:3.

Brémy tedy mohou právem v Mönchengladbachu pomýšlet na body. V tomto kalendářním roce ještě neprohrály a v tuto chvíli mají na kontě čtyři soutěžní výhry v řadě. Nejdřív Werder vyhrál 4:2 nad Schalke, poté 3:1 v Leverkusenu, stejným výsledkem nad Mainzem a ve středu 2:0 v rámci německého poháru na půdě Schalke, kde se gólově prosadili Rashica a Klaassen.

Fazóna Werderu Brémy je tedy výborná a jedním ze základních článků týmu je i český brankář Jiří Pavlenka, jenž by neměl chybět v základní sestavě ani v zápase s Mönchengladbachem. Kdo ale v dresu hostů určitě chybět bude, jsou zranění Petsos a Bartels. Za Mönchengladbach pak ze zdravotních důvodů do zápasu nenastoupí Doucouré, Mayer a Traoré.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Ginter, Elvedi, Wendt - Kramer - Zakaria, Hofmann - Herrmann, Stindl, Plea
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljković, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Klaassen - Kruse - J. Eggestein, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.65 - 3.59
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Ve 28. kole Bundesligy nás čeká souboj dvou týmů, které mají v dosavadním průběhu sezóny nečekané výsledky. V případě domácího Schalke to však na rozdíl od hostujícího Eintrachtu neznamená "nečekaně dobré výsledky", ale právě naopak, krčí se mezi týmy na spodku tabulky. Dočkáme se překvapení?

Fotbalistům z Gelsenkirchenu se v posledním kole podařilo ukořistit takřka povinné tři body v utkání s předposledním Hannoverem. Pokud si však chtějí zajistit co nejklidnější konec sezóny bez strašáka v podobě absolvování baráže o udržení, budou muset na zmíněnou výhru 1:0 navázat nejlépe hned v zápase s Frankfurtem.

Bohužel pro svěřence trenéra Stevense, nebude to jednoduchý úkol. Proti nim se totiž postaví tým, který naposledy prohrál v prosinci minulého roku a jarní forma jej vynesla až na příčky zajišťující účast v Lize Mistrů. Naposledy si na Eintrachtu vylámal zuby taktéž zachraňující se Stuttgart, jenž schytal výprask 3:0.

Schalke v týdnu vypadlo po prohře 0:2 s Brémami z německého poháru, a tak už pro ně neexistuje žádná šance účasti v pohárové Evropě v příštím roce. To nemusí být nutně na škodu, klub se potřebuje stabilizovat a začít podávat výkony hodné svému jménu. Aby tento proces ale mohl nastat, musí se zachránit, k čemuž sice mají ze čtrnáctého místa nakročeno lépe než další čtyři týmy za nimi, rozhodně to však neznamená, že mají vyhráno.

To Frankfurt v novém roce šlape jako dobře namazaný stroj. V Bundeslize hájí od loňského týdne čtvrté místo s náskokem dvou bodů na pátý Mönchengladbach a v Evropské Lize se ve čtvrtek představí v rámci prvního zápasu čtvrtfinále této soutěže na půdě Benfiky. Šňůra pěti vyhraných duelů v řadě jim jistě do této fáze sezóny dodává sebevědomí.

Na trávníku Veltins-Areny neuvidíme z týmu domácích zraněné McKennieho, Utha a Schöpfa. Z řad hostí budou utkání pouze ze svých pohovek sledovat Chandler, Tawatha, Gaćinović, Stendera, Torro a Haller, všichni ze zdravotních důvodů. Schalke potřebuje body jako sůl, ale nelze očekávat, že série Frankfurtu skončí zrovna tímto kláním.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Bruma, Sané, Nastasić - Mascarell - Stambouli, Oczipka - Serdar, Rudy - Burgstaller, Embolo
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hinteregger, Hasebe, Ndicka - Fernandes, Rode - da Costa, Kostić - Rebić - Paciencia, Jović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.58 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayer Leverkusen - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen se ve 28. kole Bundesligy utká na domácím hřišti s ve formě hrajícím Lipskem. Farmaceuti potřebují zabrat, aby se vrátili na pohárové příčky. Lipsko má zájem udržet si pohodlné třetí místo, z něhož zamíří přímo do Ligy Mistrů.

Domácí nemají za sebou moc dobré dva týdny, přišly v nich totiž o všech šest bodů. To způsobilo jejich propad na sedmou příčku. Sice mají stejně bodů jako šesté Brémy, ale zároveň tento počet sdílí také s osmým Wolfsburgem a před devátým Hoffenheimem jsou o pouhý bod.

Svěřenci trenéra Rangnicka si naopak poslední období vyloženě užívají, což se odrazilo i v jejich postavení v ligové tabulce. Momentálně okupují třetí místo s náskokem tří bodů na čtvrtý Frankfurt a se ztrátou devíti bodů na druhý Bayern Mnichov.

Jak již bylo zmíněno, hráči Leverkusenu prohráli oba dva poslední zápasy, ve kterých účinkovali. Nejprve doma nestačili na rozjeté Brémy (1:3) a poté dostali výprask v Hoffenheimu (1:4). Chtělo by se říct, že alespoň doma se jim konstantně daří. Problém však nastane téměř vždy, když čelí týmu s pohárovými ambicemi, což Lipsko beze sporu je. Bude tedy zajímavé sledovat, zda se Bayeru podaří tento problém v utkání s Lipskem eliminovat.

Hosté míří za jubilejním desátým duelem v řadě bez prohry. Naposledy na domácím stadionu rozcupovali Herthu BSC 5:0 a jsou tak jistě "namlsaní". Do karet jim hraje i vědomí výsledku z posledního vzájemného měření sil. Na podzim totiž svého soupeře sfoukli jako svíčku výsledkem 3:0.

Domácí půjdou do tohoto utkání s téměř kompletně připraveným kádrem, mimo budou kvůli zranění pouze Bellarabi a Lars Bender. V Lipsku v pohodlí domova zůstanou ze zdravotních důvodů Nukan, Upamecano a Smith Rowe. Budeme svědky pravděpodobně vyrovnané bitvy, která může přinést vavříny komukoli.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Jedvaj, Tah, Bender, Wendell - Aranguiz - Havertz, Brandt - Weiser, Volland, Bailey
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg - Demme - Sabitzer, Kampl - Forsberg - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.58 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Dalším utkáním 28. kola Bundesligy je duel dvou zachraňujících se celků, Stuttgartu s Norimberkem. Domácí potřebují nutně bodovat, to samé ale platí i pro hosty, dokonce s ještě větší urgencí.

Švábům se poslední kolo výsledkově nepovedlo. Ačkoliv výkonem se Frankfurtu více než vyrovnali, výsledek 0:3 jim do tabulky žádné body nepřidal a tak se nachází stále na šestnáctém, barážovém místě s náskokem pouhých čtyř bodů právě na Norimberk a se ztrátou nepříjemných pěti bodů na patnácté Schalke.

Hráči z Bavorska během posledního víkendu nečekaně porazili Augsburg (3:0) a vykřesali tak ještě alespoň teoretickou naději na záchranu. Aktuálně jsou na sedmnáctém místě, na němž mají náskok jednoho bodu na poslední Hannover a ztrátu čtyř bodů právě na Stuttgart. Ono místo se vstupenkou do baráže bude pravděpodobně jediným reálným cílem, kterého mohou a budou chtít hosté dosáhnout.

Forma Stuttgartu je v posledních týdnech dost nevyrovnaná. Pokud ale někde boduje, je to na domácím hřišti a v soubojích s celky nacházejícími se poblíž v tabulce. Když doma naposledy přivítal tým s podobnými problémy, jako má on sám, byla z toho suverénní výhra 5:1 nad Hannoverem.

Svěřenci trenéra Schommerse před týdnem zvítězili po dlouhých dvaceti (!) utkáních, ve kterých navíc dokázali bodovat pětkrát. Proto je skoro zázrak, že ještě stále mohou pomýšlet na udržení. Aby jej však docílili, musí zvládnout tento zápas, který je pro ně naprosto klíčový, dal by se označit také jako "všechno nebo nic". Takovou má pro ně váhu.

Na pažitu Mercedes-Benz-Areny z domácího týmu s jistotou neuvidíme zraněné Castra, Gentnera a Klimenta. Hostům se na osudu duelu nebudou podílet Goden, Lippert, Valentini, Iličević, Knöll a Zreľák, všichni ze zdravotních důvodů. Hráče obou týmů čeká tuhý boj a můžeme být jen zvědavi, kdo bude na jeho konci tím šťastnějším.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Kabak, Pavard, Kempf - Beck, Ascacibar, Zuber, Insúa - Didavi - Gómez, González
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold - Erras - Behrens, Löwen - Kerk, Matheus Pereira - Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.78 - 4.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Hertha BSC si bude chtít napravit reputaci po výprasku od Lipska a 28. kolo pro to je ideální příležitostí. Vyzve v něm Fortunu Düsseldorf, která je v tabulce hned za klubem z hlavního města Německa.

Domácí si potřebují nutně udobřit fanoušky. Nejen, že v posledních třech kolech nezískali ani bod, ale v minulém týdnu byli potupeni výsledkem 0:5, který schytali od ambiciózního Lipska. V lize jsou tak aktuálně na desátém místě se ztrátou sedmi bodů na poslední místo se vstupenkou do EL.

Fortuna je v tabulce na jedenácté pozici hned za Herthou, od níž ji dělí jen bod. V posledním hracím kole dokázala dokonale zaskočit Mönchengladbach, který porazila 3:1. I díky tomuto výsledku mají hráči bundesligového nováčka pohodlný náskok čtrnácti bodů na baráž a tak se mohou v podstatě považovat za zachráněné, ačkoliv matematicky je stále možný opak.

Jak již bylo psáno výše, Dudovi a spol. se v posledních týdnech nedaří. Výsledkovou mizérii trvající od začátku února narušila pouze jedna výhra nad Mainzem (2:1), jinak se ale nemají svěřenci trenéra Dardaie čím chlubit.

Düsseldorf může dosavadní průběh sezóny považovat za vydařený. Má už dostatek bodů na klidné dýchání při pomyšlení na setrvání v soutěži, takže může v podstatě už jen získat. Sebevědomí jeho hráčům určitě zvyšuje i fakt, že v podzimním vzájemném zápase dokázal Herthu deklasovat vysokým vítězstvím 4:1.

Na Olympiastadionu se nám v sobotu pravděpodobně nepředstaví zranění Luckassen, Torunarigha, Darida, Lustenberger a vykartovaný Ibišević. Týmu hostí budou chybět ze zdravotních důvodů Drobný, Contento, Suttner a Zimmer. Utkání bude jistě velmi vyrovnané, proto by nemělo nikoho překvapit, pokud skončí remízou.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Rekik, Plattenhardt - Maier, Grujić - Leckie, Duda, Kalou - Selke
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Ayhan, Kaminski, Gießelmann - Bodzek, Stöger - Lukebakio, Fink, Raman - Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.76 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Hannover 96  (sobota 15:30)
Wolfsburg aktuálně svádí s několika dalšími týmy vyrovnaný souboj o účast v dalším ročníku Evropské ligy. Výhra nad Hannoverem by mu měla pomoct k získání výhody oproti jeho konkurentům.

Vlci po loňské tragické sezóně znovu bojují v horní polovině tabulky o evropské poháry. Po posledním utkání, které kvůli nepovedenému závěru prohráli 0:2 s Dortmundem, jim patří osmé, tedy nepohárové místo v lize, ale mají stejně bodů jako šesté Brémy a jen o pět bodů méně než pátý Mönchengladbach. Na devátý Hoffenheim mají náskok jednoho bodu.

Hannoverští si procházejí noční můrou. Minulý týden prohráli 0:1 doma se Schalke a po výhře Norimberku spadli na úplné dno Bundesligy. Záchrana se pro ně stává jakýmsi zbožným přáním, protože na šestnáctý Stuttgart ztrácí šest bodů a na patnáctý Augsburg dokonce propastných bodů jedenáct.

Svěřenci trenéra Labbadii sice v posledních třech kolech dvakrát prohráli, ale jednalo se o venkovní zápasy proti dvěma vedoucím týmům soutěže. Pokud je nebudeme brát v potaz, neprohrál Wolfsburg od konce ledna, kdy nestačil na konkurenční Leverkusen.

Hráči Hannoveru prohráli šest zápasů v řadě a nic nenasvědčuje tomu, že by měli tuto hrozivou sérii přerušit právě ve Volkswagen-Areně. Morálka v týmu musí být hlavně po posledním kole a pádu na ono poslední místo na bodě mrazu a trenér Doll by musel se svým týmem dokázat kouzlit, aby se mu ještě podařilo blížící se sestup odvrátit.

Za domácí se v utkání nepředstaví vykartovaný Arnold a zranění Camacho s Gerhardtem. Týmu hostí pak budou ze zdravotních důvodů chybět Akpoguma, Albornoz, Elez, Hübers, Prib, Sarenren Bazee, Bebou, Füllkrug a Wood. Pro Wolfsburg je vítězství v tomto souboji v podstatě povinností a cokoli jiného bude považováno za velké selhání.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Steffen, Rexhbecaj - Mehmedi, Brekalo - Weghorst
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Wimmer, Felipe - Bakalorz, Schwegler - Haraguchi, Müller, Maina - Weydandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.95 - 7.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Bayern se sedm kol před koncem bundesligové sezóny utká v souboji prvního s druhým s Borussií Dortmund. V tuto chvíli je kvůli zaváhání Bayernu v zápase s Freiburgem o dva body první Dortmund, to se však může už v sobotu změnit.

Oba týmy se mohou chlubit relativně dobrou poslední formou, Dortmund však měl více času na odpočinek. Bayern hrál totiž ve středu čtvrtfinále německého poháru proti Heidenheimu a zvítězil 5:4. Dortmund byl z poháru vyřazen už v osmifinále Werderem Brémy.

V půlce března podlehl Bayern na vlastním hřišti v rámci osmifinále Ligy mistrů anglickému Liverpoolu 1:3 a se soutěží se rozloučil. Zaměřit se tedy může jen a pouze na německou bundesligu. O čtyři dny později deklasoval 6:0 Mainz, minulou sobotu však pouze remizoval 1:1 na půdě Freiburgu, přičemž střelcem Bayernu byl Lewandowski.

Forma Dortmundu je obstojná, v Lize mistrů už však také není. Stejně jako Bayern, i Borussia vypadla v osmifinále s anglickým týmem, když podlehla Tottenhamu souhrnným skóre 0:4. Od vyřazení z osmifinále Ligy mistrů je ale v německé bundeslize stoprocentní.

Nejdřív Dortmund zvítězil 3:1 nad Stuttgartem, o týden později 3:2 na půdě Herthy Berlín a minulou sobotu 2:0 nad Wolfsburgem, kdy se gólově prosadil v úplném závěru zápasu dvakrát Alcácer. Na předzápasové tiskové konferenci Borussie k derby s Bayernem se objevil šestadvacetiletý záložník Mario Götze.

"Vyhrávání takových zápasů, jako je právě ten s Bayernem, je klíčem k veškerému úspěchu. Bude to pro nás hodně speciální a také důležitý zápas. Musíme do toho dát všechno a říct si, jakým způsobem vlastně můžeme získat ty tři body, které nás posunou za cílem," prozradil Götze přítomným novinářům.

Bayernu v zápase určitě nepomohou zranění Robben, Tolisso a Davies. Za Dortmund zase ze zdravotních důvodů nenastoupí Alcácer, Gómez, Pulisic a Philipp. Ani na jedné straně není žádný hráč vykartovaný a rozhodčím zápasu bude zkušený Manuel Gräfe.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago - James, Goretzka - Gnabry, Coman - Lewandowski
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Bruun Larsen - Götze
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 5.13 - 6.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg  (pátek 20:30)
Německý fotbalový duben otevře v rámci 28. kola Bundesligy utkání Mainzu s Freiburgem. Oba týmy se okupují pozice ve druhé polovině tabulky a co víc, dělí je od sebe jen dva body. Výherce tohoto duelu udělá výrazný krok k zajištění brzké záchrany v soutěži.

Domácí prožívají krušné období. Prohráli čtyři ligové zápasy v řadě, což je dostalo až na třinácté místo bundesligové tabulky se ziskem třiceti bodů z dosavadních dvaceti sedmi utkání. V posledním kole podlehli rozjetému Werderu Brémy 1:3, o jejich jediný zásah se postaral Quaison.

Svěřenci trenéra Streicha jsou naopak uprostřed na body poměrně plodných časů. Kromě porážky 0:2 s Leverkusenem v posledních osmi ligových kláních neprohráli. I tato vcelku povedená série je dostala dále od sestupových bod, dokonce až na dvanáctou příčku o dva body před jejich nejbližšího soka. Naposledy ukořistili cenný bod v zápase s gigantem z Mnichova, který svým gólem zařídil Höler.

Mainz měl našlápnuto ke klidné sezóně v horní polovině tabulky, od začátku února to však s jeho formou šlo z kopce. Proto momentálně spíš než na eventuální boj o poháry musí myslet na co nejklidnější záchranu. Té by mohli svěřenci trenéra Schwarze docílit dvěma výhrami v nejbližších dvou utkáních, pokud nebudeme brát v potaz možnost dalších ztrát Hannoveru, které by jim tak jistotu záchrany přiblížily.

Hráči Freiburgu disponují v této sezóně formou jako na houpačce, proto si člověk nikdy nemůže být zcela jist, jak jejich zápas dopadne. Faktem ovšem je, že je s největší pravděpodobností i takto kolísavé výsledky udrží v nejvyšší německé soutěži. K definitivní jistotě jim stačí získat v nejbližších dvou utkáních čtyři body, aby se nemuseli ohlížet na bodové (ne)zisky ostatních.

Atmosféru na hřišti na vlastní kůži neokusí z řad domácích Adler, Mwene, Holtmann, Abass a Berggreen, všichni kvůli zranění. Z týmu hostí zůstanou ve Freiburgu Flekken, Koch, Kübler, Schlotterbeck, Kath, Kleindienst, Petersen a Sallai, všichni jsou taktéž zraněni. Oba týmy budou jistě chtít ze zápasu vytěžit maximum, proto mezi nimi nebude výrazný rozdíl.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Gbamin - Latza, Maxim - Boetius - Mateta, Quaison
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Schlotterbeck, Heintz, Günter - Abrashi, Höfler - Frantz, Grifo - Haberer - Höler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.53 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund27196266:3063
2.Bayern Mnichov27194469:2861
3.RB Lipsko27157549:2052
4.Eintracht Frankfurt27147654:3049
5.Borussia Mönchengladbach27145846:3447
6.Werder Brémy27119749:3942
7.Bayer Leverkusen271331148:4442
8.VfL Wolfsburg27126944:4142
9.TSG Hoffenheim271011654:3941
10.Hertha BSC27981040:4435
11.Fortuna Düsseldorf271041336:5134
12.SC Freiburg27711938:4332
13.1. FSV Mainz 0527861328:4830
14.Schalke 0427751528:4426
15.FC Augsburg27671437:5025
16.VfB Stuttgart27551726:5920
17.1. FC Norimberk27371722:5216
18.Hannover 9627351924:6214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: nevíte kdy budou známy týmy letošního Audi cupu?

Reagovat
db18

Real, Neapol + někdo z JA, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se právě neví, a Neapol byla naposledy tak ta myslím že znovu ne. Minule tam bylo ještě Atletico a Liverpool tak jsem zvědavý letos :)

Reagovat
db18

Mne do emailu přišlo, že zájem o účast mají právě tyto kluby... ale je možné že místo Neapole budou dva kluby z jižní ameriky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidíme, já očekávám 3 atraktivní týmy z Evropy a výlet do Mnichova

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nééé, Paco out To tam bude muset být Mario celej zápas No aspoň že Piszczu je v pohodě a nemusí hrát nutně Wolf.

Reagovat
smazaný uživatel

A aby to bylo ještě trochu horší (a trochu lepší) - prý do Mnichova neodcestoval ani Rapha, ale naopak odcestoval Diallo.

Reagovat
Rudnevs

Inak, vraj chcete Filipeho Luisa z Atlética. Bral by si ho?

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznám se, že Atlety skoro vůbec nesleduju, ale vzhledem k tomu, že Luisovi už je 33 a na LB máme jen Hakimiho (hostovačka, ten určitě na přestup nepůjde) a Schmelzera, tak si myslím, že by to chtělo spíš někoho mladšího... Pravděpodobně by šel zadarmo, ale tím by byl vyšší jeho plat, no nevím, když už mluvíme o rumours tak se mi spíš z těch reálných líbil víc Ricardo Rodriguez.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě teda se hodně hlasitě mluví o Schulzovi, ale ten většinu času odehraje v záloze, idkyž čas od času ještě to LB hraje, nějak se mi zdá, že všechny rumours se týkají jenom levé strany - Schulz, Rodriguez, Hazard (ten teda spíš chce prý právě k Atletům), nějak se zapomíná, že hrajeme i napravo

Reagovat
smazaný uživatel

Teď sem si dobře "naplul do huby" - Hazard odehrál tuto sezónu víc zápasů napravo

Reagovat
db18

Nesehrál tam zrovna v prvním utkání Mario svůj nejlepší zápas za BVB?

Reagovat
andrew96

Mně připadal ze všech hráčů BVB nejhorší. Což se ale nutně nemusí vylučovat s tvojí myšlenkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde spíš o to že po 60-70 minutách bude strašně vyšťavenej a jediná alternativa za něj bude Phillip

Reagovat
andrew96

Ani Philipp nebude hrát vepředu se střídat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Někde jsem četl, že má být na lavičce... ať tak nebo tak, stejně to vyjde nastejno

Reagovat
andrew96

Pokud by hrál, tak bych ho normálně narval do základu a na druhou půlku dál raději Götzeho.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla asi ideální varianta, Gotze přijde v plné síle a těch 45 minut odehraje naplno.

Reagovat
smazaný uživatel

Boľavú ručičku má, chúďatko.

Reagovat
stas87

Kedy je zreb Pokalu? Aj tak cakam dalsi vyjazd a najlepsie do AA.

Reagovat
smazaný uživatel

V neděli 18:00 dává to ARD

Reagovat
db18

Dostanem HSV. V Mnichově.

Reagovat
andrew96

Schwollow... velká chyba, ale stane se. Ale z Heintzovy rozehrávky bolí oči zápas co zápas. Navíc často chybuje i bez míče. Ve Freiburgu zatím rozhodně nepřesvědčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Po vybojované remíze s Bayernem přišel debakl s Mainzem, ti zas budou namotivovaní až s nima bude hrát Borusska

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes bude Der Klassiker na Seznam TV, kdyby to někdo nezaregistroval. Jen si připravte nějakou zahraniční zvukovou stopu, protože ten komentář na Seznamu patří k tomu nejhoršímu. :D Se divím, že jim tohle Digi povolilo, asi to nebylo levné.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam pro jarní sezonu s velkou slávou prezentovali Bosáka,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, jenže problém nastává ve chvíli kdy Bosák nekomentuje

Ale je pravda, že Bundesligu minule komentoval, tak ho třeba dají i na tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Já na ten Seznam nekoukám,tak se dnes nechám překvapit

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to opravdu komentovat Bosák

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak Bosáka jsem zatím bohužel nikdy nezastihl.

Reagovat
db18

No právě

Reagovat
smazaný uživatel

Tá Seznam TV je v HD?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, myslím že i 1080p.

Reagovat
Andis

Bayern - Dortmund z toho bude remíza jak vrata

Reagovat
Csaplárova past

Bayern s BVB dneska na Seznam TV

Reagovat
stas87

Kde sa caka lepsi zapas? V Gelsenkirchene alebo Leverkusene?

Reagovat
JozkokozleJ

Este mozes potrapit oko berlinskym futbalom

Reagovat
stas87

Selke+Duda vs rozjeta ofenzivna masina Fortuny? Znie to lakavo ale zatial ostanem pri Bayeri.

Reagovat
stas87

Havertz je inde, totalne inde. Völler si mudi vypytat 80 mega minimalne. Nechcel by Bayer urobit vymenu Sanches-Havertz plus doplatok zo strany Bayernu?

Reagovat
smazaný uživatel

Plus Kovač

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg

Reagovat
didosh

Má někdo stream na VFB?

Reagovat
didosh

Ty voleeee to tu nikdo není?

Reagovat
andrew96

Nepatrný kontakt, ale penalta. Případ, kdy je technika VARu horší než lidský úsudek.

Reagovat
raduinho

Nur der BVB! Pojdme vyhrát v Bavorsku a ukončit kralování klobásek.

Reagovat
stas87

Vie byt futbal viac kruty ako je dnes ku hracom Bayeru? V polke to malo byt 3-1, mozno aj 4-1. A finalny vysledok bude prehra po takom priebehu. Ved RB ani nevie ako tie goly dalo...Leverkusen hra, Leipzig dava golov. V tomto zapase som neprial na zaciatku nikomu, chcel som vidiet pekny futbal a to sa mi splnilo. Jasne, strata Bayeru potesi, pretoze je to priamy konkurent ale herne dnes boli lepsi, len nedokazali odskocit do vedenia o dva goly.

Reagovat
stas87

Hmmm, dost vyhroteny zaver v GE. Videl som len penaltu Jovica a ten ju kopol suverenne pod brvno. V 90+8 udrzal nervy a trafil vitazny gol. Potom ma zaujal debatujuci Caligiuri a jeho spoluhraci ale najväcsi cast kritiky Stegemannovi priletela zo strany Stevensa. Ten svojich hracov odhanal prec od rozhodocov, aby potom sam zacal nadavat. No a penalta to podla mna bola, pretoze ten hrac mal ruku od tela a strielajuci hrac ho trafil. Nevidel som priebeh zapasu, tak neviem kto bol lepsi dovtedy. Ale ruka je ruka, je jedno ci ju super trafi v 3. minute alebo v 94. minute.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že zaslouženě....byly sme jednoznačně lepší tým a k tomu jim jednu jasnou penaltu ještě odpustil.

Reagovat
Bayern +

Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Martinez, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewa

Ulreich, Boateng, Rafinha, Goretzka, James, Sanches, Ribery

Tak to som zvedavý, nečakal som, že posadí Goretzku

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Bürki - Lukasz, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Dahoud, Bruun Larsen - Reus

Hmm, Dahouda s Bruun Larsenem jsem nečekal... to by dneska asi šlo.

Reagovat
raduinho

Vítězná

Reagovat
Heresy

Pro bayern

Reagovat
db18

Reagovat
raduinho

Po bitvě každý generál.

Reagovat
Heresy

Jeste neni po bitve .. ale je to dost nahnute

Reagovat
raduinho

No jako je hotovo

Reagovat
Minister

to čo nedal

Reagovat
raduinho

Škodááá. To se dává Dahoude.

Reagovat
Coutinho10

a je to potrestany

Reagovat
Kixi Syhimour

BVB

Reagovat
raduinho

Klasika no. Hummels první gól v sezóně Akanji nvm na co čekal u toho rohu.

Reagovat
andrew96

Já u každé zasekávačky Comana trnu, že si něco urve.

Reagovat
bobis21

mě se hlavně zdá že spíš doufá že ho Lukasz fauluje než že by měl šanci se tím někam dostat ...

Reagovat
Coutinho10

to twl..takova hrubka

Reagovat
Kixi Syhimour

Lewi to udělal dobře a to i tak trefil, každopádně BVB škoda, je to jako v našem případě proti MCFC, tyčka kouskem ke gólu a pak prohra...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
raduinho

Tak to běžte do prdele. A takhle namaže zrovna Pšonkovi

Reagovat
raduinho

At mi nikdo neříká, že Mila je sympaták. Takový manták tvl.

Reagovat
masly008

jako že dá gol a raduje se?

Reagovat
raduinho

Mila gól nedal. Neplet si Milu s Pšonkem.

Reagovat
masly008

ok.kdo je tedy mila?

Reagovat
raduinho

Muller

Reagovat
masly008

aha,tak to je kokot.

Reagovat
raduinho

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ to chceš písať foneticky, tak I neni to isté, čo Ü. A je to sympaťák.

Reagovat
raduinho

To já vím jen si z toho dělám prdel vzhledem k německé výslovnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré to je, táto sezóna je dôkazom toho, že BVB je druhý tím Bundesligy. Posily, posily, posily!

Reagovat
FC Porto FC

Kolik Bayern platí těm šaškum co si na sebe vezmou bílej hábit a udělají - T - - -?

Reagovat
SpartaOvenka

Teď jsem si říkal to samé

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
JozkokozleJ

To su zamestnanci T-Comu, ktori to maju ako zamestnanecky benefit.

Reagovat
Rudnevs

Nič, ale lístky majú zdarma.

Reagovat
Kixi Syhimour

To je dost otřesné bránění těch standartek od žlutočerných

Reagovat
smazaný uživatel

další důležitý moment sezóny a BVB opět selhává

Reagovat
Coutinho10

muzu vypnout

Reagovat
masly008

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
raduinho

Klobásky zkurvený

Reagovat
db18

Javii

Reagovat
raduinho

Bayern ještě vede málo na to, že BvB se k zápasu nedostavilo.

Reagovat
JozkokozleJ

Obrana BVB je dnes sialena. Takyto fatalny vypadok v sezone nema prvykrat.

Reagovat
db18

to je ta zónová obrana standardek...

Reagovat
andrew96

*po odchodu Hummelse

Reagovat
Hyrax

Tohle je drsny

Reagovat
Gazdo

Ty vole to nie je futbal ale šikana. Chlapci su jednoducho strašne madí a nedávajú to psychicky

Reagovat
db18

Tak tohle už snad nepustíme... jak v domácím zápase.

Reagovat
raduinho

Panebože... Rád bych si myslel, že už je to ani nebaví takhle dominovat, ale chápu, že vítězství a tituly jsou návykové no.

Reagovat
bobis21

A co mají jako dělat? Být úmyslně horší?

Reagovat
raduinho

Vždyt to přesně píšu. Každý přece chce být nejlepší a vyhrávat. Problém je, že pro ostatní je to nuda no.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
SpartaOvenka

Zrovna letos to je odlišné dost

Reagovat
db18

Tak když do nich všichni spustí, že už na to nemají, tak se hecnou...

+ faktor Martinez.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Martinez

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už nedávám - Na tu obranu se nedá dívat.

Tohle jsem ještě nikdy v zápase BVB za celý život neudělal, ale tohle se fakt nedá.

Vypínám.

Reagovat
Coutinho10

taky jsem uz vypnul

Reagovat
smazaný uživatel

o jakem vazquezovi to furt bosak mele?

Reagovat
bobis21

Lucas Vázquez z Realu - ale hotové ještě myslím nic není, tak mě taky překvapuje že o tom mluví jako by to bylo 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

ten nikam nejde, ani se o nem snad nepekulovalo, navic mluvil o stoperovi, takze to bude ten hernandez..

Reagovat
bobis21

no o něm se právě mluvilo minulý rok, proto jsem myslel že mluví o něm. Ale pokud zmínil že to má být stoper, tak to asi bude ten Hernandez, který už hotový je

Reagovat
Jeňa

Lucas Hernandez z Atletica. Není jediný koho dnes přejmenoval

Reagovat
bobis21

to fakt? Já myslí toho z realu, o něm se mluvilo už minulé léto

Reagovat
Jeňa

Bosák to dneska jede na Vláška. Do Bayernu v létě přijde Lucas Vazquez a prezidentem Bayernu je legenda Dieter Hoeness

Reagovat
Andis

BVB opět neskutečné zklamání, v rozhodujících chvílích končí jak děti na plácku viz. očekávání v LM s Tottenhamem. Tenhle tým to prostě nikdy snad nedotáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pico.. ja zapomnel, ze vlastne hrajem..zatim slusny..

Reagovat
REPLIKATOR

BVB

Reagovat
20fredy20

Martinez odide na 100%?

Reagovat
db18

Ne.

Reagovat
20fredy20

Nikto nezahra DM ako on

Reagovat
Kixi Syhimour

U vás ne

Reagovat
db18

Reagovat
PP

nemít ta zranění a nedělat s ním pokusy na stoperovi, tak jeden z mála, který sem mohl rovnat Busovi..

Reagovat
raduinho

Athletic po něm půjde

Reagovat
Blasphemer

Bosák to tu čte

Reagovat
bobis21

třeba i přispívá do diskuze

Reagovat
db18

Nebo Radek, který dřív pro EF psal články.

Reagovat
Pesojen

co říkal?

Reagovat
db18

Už je hotovo... takže snad co nejdřív sundá Comana, ať si nic neurve a pošle tam Francka.

Reagovat
20fredy20

Skusil by som Daviesa

Reagovat
db18

Ten není na lavičce.

Reagovat
andrew96

No, moc to nevypadalo

Reagovat
herbage

Dal nějaký jiný klub v letošní sezóně ve všech soutěžích (liga a poháry) více gólů z rohových kopů než Bayern? Nějak jsem to nepočítal, ale řekl bych, že nějakých 10-15 jich dali

Reagovat
Kixi Syhimour

Jsme na tom podobně aspoň dle toho týpka na Digi, který to zmiňuje při každé příležitosti

Reagovat
Rudnevs

Neskutočné, koľko gólov dávajú z rohov... Pričom spomínam si na doby, keď ich pod Pepkom takmer všetky rozohrávali nakrátko.

Reagovat
vladino10

Pod Ancelottim a následne Juppom na 3/4 sezóny tiež teda nič moc ak si dobre spomínam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Borussia Dortmund v posledných 333 minutach ghry v Allianz Arene inkasovala 21 golov a 9 z nich strelil Robert Lewandowski. V priemere dostava BVB gol v AA kazdych 16 minut.

Reagovat
PP

Kurva... to je jakoby hráli muži proti dorostu..

Reagovat
db18

Serge parádní. Neskutečný, jak se zvedl.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Bayern +

Od toho Pokal zápasu na Herthe, kde dal tie dva góly fakticky z nič moc výkonu. Dovtedy som na neho pičoval, od toho zápasu naopak jeden z najobľúbenejších.

Reagovat
db18

já mu nejdřív vůbec nevěřil, ale asi o to víc mne teď jeho progres těší - už to není jen produktivita při střelách, ale i herně...

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Nádhera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele