28. kolo
07.04.2019 15:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Hoffenheim vyhrál vysoko v Augsburgu, Belfodil dal hattrick

Augsburg prohrál na vlastním hřišti 0:4 s Hoffenheimem. Do střeleckých tabulek se zapsal třikrát Belfodil a jednou Kramarić.

Díky výhře se Hoffenheim posunul na sedmé místo tabulky, kde je v tuto chvíli se čtyřiačtyřiceti body a má ztrátu jednoho bodu na Wolfsburg. Právě šesté místo Wolfsburgu je v německé bundeslize hranicí pro jistotu evropských pohárů.

Augsburgu se naopak přiblížila baráž o udržení. Tým ze Švábska je s pětadvaceti body patnáctý a na baráž v podobě šestnácté příčky má náskok čtyři bodů. Předposlední Norimberk, který by v tuto chvíli sestupoval přímo, pak na Augsburg ztrácí osm bodů.

Favoritem zápasu byli hosté a ti byli také strůjci prvního zásadního okamžiku utkání. V 6. minutě střílel Belfodil slibně na bránu, ale brankář Kobel míč na poslední chvíli vyrazil. Odražený balón se dostal ke Kramaričovi, který už neměl problém s pohotovým zakončením do odkryté části brány.

A ve 24. minutě mohl Hoffenheim přidat druhý gól zápasu, tentokrát však Kramaričovi střelu ze strany Kobel vyrazil na roh. Do konce poločasu se už nic zásadního nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 0:1 - Augsburg se v něm do žádné větší šance nedostal.

V 61. minutě si Belfodil naskočil na centr Demirbaye a hlavou zvýšil stav skóre na 2:0 pro Hoffenheim. Svůj druhý gól v zápase přidal Belfodil v 74. minutě, kdy s míčem prošel až do pokutového území Augsburgu a po zemi zakončil k pravé tyči.

V 78. minutě sice Augsburg dostal míč do brány, gól však nebyl uznán kvůli jasnému ofsajdu. A v 82. minutě se Belfodil dočkal svého prvního hattricku v seniorské kariéře, znovu se dostal do individuálního průniku a jako přes kopírák zakončil po zemi k pravé tyči. Zápas výsledkem 4:0 i skončil.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele