28. kolo
07.04.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Mönchengladbach remizoval s Werderem a stále má naději na Ligu mistrů

Borussia Mönchengladbach remizovala 1:1 s Werderem Brémy a drží se osmačtyřiceti body na čtvrtém místě. Za Brémy srovnal v 79. minutě Klaassen.

Po zisku jednoho bodu je Mönchengladbach s osmačtyřiceti body pátý a na příčky zajišťující Ligu mistrů ztrácí čtyři body. Brémy jsou se třiačtyřiceti body osmé a na šestou příčku, která zase zajišťuje Evropskou ligu, ztrácí dva body.

První velkou šanci zápasu jsme viděli už ve 4. minutě, kdy střelu domácího Raffaela pohotově vykryl Pavlenka. Ve 29. minutě se na hranici pokutového území dostal k míči domácí Pléa, jenž vystřelil a balón skončil pouze těsně vedle.

Do kabin se k poločasové přestávce šlo za bezbrankového stavu a v první půli diktoval tempo hry jasně Mönchengladbach. A svěřenci trenéra Heckinga naskočili do druhého poločasu v ještě větším tempu, což se jim vrátilo již ve 49. minutě.

Ve 49. minutě totiž získal Elvedi míč na polovině Brém a geniální kolmicí našel Florina Neuhause, jenž si míč povodil až do bezprostřední blízkosti Pavlenkovy brány a následně poslal Mönchengladbach do vedení.

V 77. minutě mohl Neuhaus vstřelit druhý gól zápasu, velkou šanci však spálil střelou nad a vzápětí se potvrdilo známé fotbalové pravidlo "nedáš - dostaneš". O dvě minuty později totiž Osaka centroval do pokutového území domácích, kde si míč našel brémský Klaassen a hlavou zakončil k tyči.

V úplném závěru zápasu mohl vítězný gól zápasu vstřelit Thorgan Hazard, jeho střelu však na poslední chvíli vykryl Jiří Pavlenka a zachránil tak pro Brémy alespoň bod. Zápas skončil výsledkem 1:1, více ze hry měli ale domácí a hosté těžili především ze skvělé formy Jiřího Pavlenky.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele