28. kolo
06.04.2019 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Eintracht zásluhou pozdní penalty vyloupil Veltins Arenu

Na stadionu Schalke se hrálo s velkým nasazením. Domácí však nakonec neberou ani bod a můžou jenom doufat, že Augsburg neporazí Hoffenheim. V takovém případě by totiž účastník osmifinále Ligy mistrů spadnul na první nesestupovou příčku.

Luka Jović byl tím hráčem, který v osmé minutě nastavení druhé půle proměnit pokutový kop. Alexandru Nübelovi však zatopil dvakrát už během úvodní desetiminutovky. Balkánský kolega z útoku Ante Rebić si ve 13. minutě počínal znamenitěji. Srbský záložník Filip Kostić ideálně načasoval přihrávku za obranu. Rebić ukázkově obešel brankáře a mazácky zakončil - 0:1. Jednalo se o jeho jubilejní desátý zásah v sezoně.

Jenže v jednadvacáté minutě bylo srovnáno. Daniel Caligiuri rozehrál zprava přímý kop na hlavu Breela Embola. Jeho hlavičku vyrazil Kevin Trapp jenom před sebe, což byl problém, protože Suat Serdar mohl z první cílit do sítě - 1:1. V jednatřicáté minutě zastavil Bruma ve vápně Rebiće. Zkušený rozhodčí Sascha Stegemann nechal pokračovat ve hře. Později se však šel přesvědčit k videu, nicméně ani z něj nebyl moudrý, takže penaltu prostě nenařídil.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili aktivněji domácí. Burgstaller ale na pozorného Trappa nevyzrál. Na opačné straně to zkoušel čerstvě vystřídavší Paciencia. A v další minutě se po rohovém kopu díky výbornému Trappovu zákroku nemohl radovat Caligiuri. A protože své šance zahodili Danny da Costa i Suat Serdar, muselo se rozhodnout až v nastavení.

Kostić trefil Caligiuriho do ruky a rozhodčí se po poradě s videoasistentem rozhodnul správně odpískat "pětku". Suat Serdar protestoval, a tak vyfasoval druhou žlutou kartu. Exekuce se ujal zmíněný Luka Jović a naprosto nekompromisně střílel pod břevno. Jeho sedmnáctý zásah v ročníku měl pro Frankfurt cenu zlata.

Dvaapadesát bodů zaručuje v současnosti čtvrtou pozici v bundesligové tabulce, přičemž náskok na pátý Gladbach činí po neúplném osmadvacátém kole pět bodů. Družina Adiho Hüttera hraje za týden s Augsburgem. Die Königsblauen, kteří mají na kontě už šestnáct porážek, se pokusí tu další odvrátit v zápase proti Norimberku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele