Bundesliga - souhrn 26. kola

03.04.2009, 22:23, aktualizováno 05.04.2009, 19:05
Komentáře a souhrny
Hertha po porážce od Dortmundu přišla o vedoucí místo, na které se po drtivé výhře nad Bayernem vyhoupl Wolfsburg. Vyhrály i Hamburg, Stuttgart a Brémy, rýnské derby ovládl Leverrkusen, v souboji o záchranu si body rozdělilo Karlsruhe s Gladbachem...

Arminia Bielefeld - Schalke 04 0:2

03.04.2009 20:30

Góly: 45. Jefferson Farfán, 90+3. Kevin Kurányi

Schalke po delší době konečně našlo úsvit a po vydřeném výkonu získalo tři body. V tabulce pak poskočilo na sedmou příčku a není tak definitivně ze hry o evropské poháry. Bielefeld byl sice v prvním poločase mírně aktivnější, své šance ovšem využít nedokázal a v boji o záchranu musí body sbírat jinde.

První poločas byl lepší překvapivě Bielefeld, avšak v závěru udělala obrana obrovskou hrubku, a tak do kabin šel se svěšenými hlavami domácí výběr. Nejvíce za domácí hrozil Artur Wichniarek, při zakončení ovšem neměl dostatek štěstí, nebo ho skvěle vychytal brankář Neuer.

Do první šance se dostal už v 6. minutě Wichniarek, Neuer ale dokázal dobře vyrazit. O něco později pálil na druhé straně velmi nebezpečně Kobiashvili, avšak balón v síti neskončil. V 17. minutě po špatném rozehrání Farfana hrozil z brejku poprvé v utkání Wichniarek, jenže Neuer byl na správném místě. V dalším průběhu obrana hostů začala kupit chyby a po jedné z nich od Westermanna musel Neuer vyrazit ránu Katonga na roh.

Bielefeld útočil i dále a po další hrubce defenzívy poslal Kaufův centr z blízkosti těsně mimo opět Wichniarek. Po půlhodině hry se ale mohli dostat do vedení hosté, po skvostné akci Altintopa mířil jen o milimetry vedle Kuranyi. Dále pak nadvakrát mířil Kauf jen do Neuera, na druhé straně po závaru z hranice vápna přestřelil Munteanu. Ve 41. minutě zahrál v pokutovém území jasně rukou Bollmann, rozhodčí však do píšťalky nefoukl a potrestání se proto zrodilo v poslední minutě. Po šarádách uvolnil překrásně patičkou Sanchez na levé straně Pandera, ten okamžitě odcentroval a Mijatovič neuhlídal hlavičkujícího Farfana - 0:1.

Schalke vstoupilo do druhého dějství mnohem aktivněji, než do toho prvního. Už po dvou minutách po Sanchezově nadýchaném centru hlavičkou trefil břevno Kuranyi, stejný hráč o pět minut později vsítil branku, ovšem kvůli ofsajdu nemohla být uznána. Dále se utkání co se týče šancí odmlčelo a zajímavé věci se začaly dít až v poslední desetiminutovce.

Nejprve hostující Sanchez nepropálil po záhadné přihrávce nohy brankáře Eilhoffa, na druhé straně hlavičkoval po mírném zaváhání Neuera mimo střídající Sadik. Poté už ale opět úřadovali hosté. Nejprve Kuranyi po dlouhé přihrávce napálil vzdálenější tyč, v poslední minutě dal branku z ofsajdu Jones. Kuranyi se dočkal v poslední minutě nastavení, po rychlém brejku ho uvolnil před prázdnou klecí Jones - 0:2. Schalke příště narazí doma na Karlsruhe a Bielefeld hraje v Chotěbuzi.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 5:1

04.04.2009 15:30

Góly: 44. Christian Gentner, 63. Edin Džeko, 66. Edin Džeko, 74. Grafite, 77. Grafite - 45. Luca Toni

Wolfsburg nadělil Bayernu hned pět gólů a je v čele, o osudu utkání rozhodla perfektní patnáctiminutovka domácích v druhém poločase, kdy svého soka srazilo do kolen čtyřmi góli smrtící duo Vlků v útoku, nejprve se, stejně jako na podzim v Alllianz Areně, dvakrát trefil Džeko, po něm přidal další přesné zásahy nejlepší střelec soutěže, Brazilec Grafite.

Obrana úřadujícího mistra Německa předvedla na hřišti Wolfsburgu něco, za co by mohly stydět v regionální lize, čehož skvěle dokázal využít Wolfsburg, který všechny góly vstřelil po fatálních zaváháních v obraně Mnichovských, Bayern tak prohrál na hřišti už třetího konkurenta v boji o titul, na první místo sice ze čtvrté pozice pořád ztrácí pouze čtyři body, v týmu ovšem očividně něco nefunguje, sužují ho extrémě nevyrovnané výkony a titul zřejmě zůstane nevyslyšeným přáním. Naopak Wolfsburg předvedl perfektní, zodpovědný výkon, byl smrtící v koncovce a měl bezpečno v obraně, zdá se, že titul pro vlky by nemusel být utopií.

Oba týmy začaly utkání nebojácně, zvláště pak hosté aktivně hrozili, nebezpeční byli především po pravé lajně. První šance však přišla až v 16. minutě, Toni to zkoušel ze sedu přes hlavu, není však divu, že bránu netrefil. První příležitost se domácím naskytla hned 7 minut poté, rychlý kontr zakončený zblokovanou střelou Misimoviće však domácím radost nepřinesl.

K vidění byla především bojovnost, oba týmy se rvaly o výsledek, za tvrdou hru byl ve 34. minutě kartou potrestán Lucío. Veškeré ohorožení branek jak hostujícího, tak domácího týmu tak přicházelo takřka výhradně ze standardních situací, z jedné takové ve 44. minutě padl i první gól utkání. Na rohový kop Misimoviće si naskočil, v pokutovém území úplně osamocený, Gentner. Bayern se ale ještě zmohl na odpověď, po Schweinsteigerově centru hlavičkoval nejprve Lucío, jeho střelu však vyrazil Benaglio pouze k Tonimu, který hlavou míč do sítě vrátil. Hráči Wolfsburgu rozhodčímu ukazujícímu ke středovému kruhu sice nevěřili, opakovaný záběr však jasně potvrdil, že míč brankovou čáru přešel.

Druhý poločas začal z obou stran stejně aktivně jako ten první, útoky obou soupeřů však narážely na dobře zformované obranné rady. Tak to chodilo až do 63. minuty. Schäfer unikl po levé straně, nacentroval a Džekovi stačilo nastavit nohu, zde ovšem televizní záběry jasně prokázaly ofsajdové postavení útočícího hráče. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, o dvě minuty později předvedli domácí naprosto perfektní protiútok, Benaglio hodil míč Džekovi, ten si narazil s Misimovićem a rázem pelášil sám k bráně hostů, ještě před pokutovým územím pak přesnou pozemní ranou z Rensinga udělal pouze diváka.

Bayern se tak ocitl ve velmi složité situaci, prohrával hned o dva góly a proti ukázkově zformované obraně domácích se mu nedařilo prosadit. Naproti tomu Wolfsburg to měl proti obraně hostů dnes velice snadné, to potvrdil Grafite, jež ve 74. minutě přidal další gól, stačilo mu obejít Brena a mohl v klidu zakončovat. To však od Brazilce nebylo všechno, o tři minuty později si pohrál s obranou Bayernu, nadvakrát položil na zem Ottla, patičkou slaboulince ťukl balon do brány, ale Ottl naprosto nepochopitelně nedokázal míč odkopnout a míč se tak dokutálel až do sítě. Wolfsburg pak do konce zápasu Bayern k ničemu nepustil a díky skvělé taktice ordinované trenérem Magathem a zabijáckému duu v útoku pokračuje v jarní spanilé jízdě.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Dortmund 1:3

04.04.2009 15:30

Góly: 54. Raffael - 25. Alexander Frei, 63. Sebastian Kehl, 82. Nelson Valdez

Každá série jednou končí a po dnešku do historie patří šňůra domácích vítězství Herthy BSC. Pro berlínský tým znamená porážka 1:3 od Dortmundu také opuštění první příčky, zato Borussia vyhrála podruhé v řadě a připravila si půdu pro útok na pohárovou Evropu.

Domácí před vyprodaným Olympiastadionem začali špatně, především počet špatných nahrávek byl do očí bijící. Zato hosté hráli od počátku velmi dobře, hned v osmé minutě se po kombinaci s Owomoyelou a Freiem dostal ke střele Hajnal, o kousek ale domácí svatyni minul. Další vyložená příležitost hostí přišla ve 20. minutě, Drobný ale Santanovu hlavičku bravurně zneškodnil.

Pět minut nato ale již Dortmund zaslouženě vedl. Hajnal vyslal pefektní přihrávkou za obranu Freie, který měl dostatek času jak na zpracování míče, tak i na následné zakončení. To šlo přesně k pravé tyči a Drobný neměl nárok - 0:1. Poté se domácí konečně probudili, ve 30. minutě přestřelil z přímého kopu Ebert, za tři minuty nechal Nicu vyniknout Weidenfellera a hostující brankář pak měl i štěstí, že ho Cícero z blízka nastřelil. Ještě před přestávkou hlavičkoval Rodnei, vyrovnání ale stála v cestě spojnice tyče a břevna.

Převaha Herthy z posledních minut prvního poločasu pokračovala i po zmně stran, i když byla o něco menší. Přesto v 54. minutě byl stav vyrovnán. Z levé strany se rozběhl Raffael, který obtancoval postupně tři bránící hráče a ani Weidenfeller pro něj neznamenal vážnější překážku - 1:1. Po tomto úchvatném sólu ale zatopili pod kotlem opět Borussen a Drobný se musel vytáhnout proti šancím Valdéze a Hajnala. V 63. minutě však nacentroval do pokutového území Dedé, nejvýše vyskočil hostující kapitán Kehl a stejně jako ve dvou předešlých vzájemných utkání hlavičkou skóroval - 1:2.

Berlínský kouč Favre zareagoval hned trojitým střídáním, což vcelku účel splnilo a hlavně Pantelić představoval pro hosty neustálé nebezpečí. Srbský útočník nejprve však těsně minul Raffaelovu pobídku, chvíli nato si pak oba posledně zmínění role vyměnili, jenže již překonaného Weidenfellera zastoupil na brankové čáře Subotić. V 82. minutě tak bylo definitivně rozhodnuto. Sahinovu střelu Drobný pouze vyrazil, k míči se dostal Valdéz a uklidil ho přesně k pravé tyči - 1:3. Na další odpor se již domácí nezmohli a vcelku zaslouženě Dortmundu podlehli.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus 2:1

04.04.2009 15:30

Góly: 15. Nikos Liberopoulos (pen.), 51. Markus Steinhöfer - 11. Dimitar Rangelov (pen.)

Utkání Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus dopadlo tak, jak se očekávalo, ale domácí museli otočit nepříznivý stav utkání a prokázat tak velkou vnitřní sílu.

Energie se totiž dostala do vedení už v 11. minutě, když si Benjamin Köhler ve vápně zády kryl míč, avšak nechal se předskočil rumunským útočníkem Emilem Julou. Köhler ho lehce zezadu zatáhl a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu, který s přehledem proměnil bulharský kanonýr Dimitar Rangelov a stav byl tedy 0:1.

Ne však na dlouho, protože již za 4 minuty Köhler svůj prohřešek stačil odčinit. Prosmýkl se drze do vápna, odcentroval, ale obránce hostů míč nechtěně srazil rukou. Rozhodčí opět neváhal ani chvíli a foukl do píšťalky. Penaltu zahrával Řek Nikos Liberopoulos a stejně jako Rangelov nedal brankáři šanci, bylo tedy srovnáno na 1:1, již v 15. minutě. To bylo ale bohužel z první půle vše a tak se za stejného stavu šlo i do šaten.

Druhá půle mnoho šancí rovněž nenabídla, jeden gól však ano. Domácí chtěli za každou cenu vyhrát a tak neustále Energii tlačili na její půlku. Nejprve se Korkmaz prohnal po pravém křídle, dal míč pěkně pod sebe a Alexander Meier těsně minul horní růžek Tremmelovy brány. Stejně tak neúspěšný byl stoper Marco Russ, který se vydal na výlet, avšak jeho centr z nadějné pozice byl obránci zblokován. A tak se domácí prosadili až v 51. minutě po standardní situaci, kterou zahrával Steinhöfer. Míč zakroutil velmi dobře přímo do vápna, kde číhal Liberopoulos. Ten však na míč nedosáhl, což zmátlo brankáře Tremmela a k překvapení všech míč nakonec skončil v sítí - 2:1.

To byl zlomový bod utkání, protože hosté pak museli nasměrovat všechny své síly do ofenzívy, zatímco domácím stačilo jen sázet na nebezpečné brejky. Brazilec Ciao dvakrát vyzkoušel Tremmelovu pozornost, jednou z křídla, jednou z dálky, ten však byl pozorný. Energie měla štestí, když po centru Liberopoulose se zcela osamocen zjevil před bránou defenzivní štít Chris, hlavou ale trefil jen tyč. Tlak hostí byl většinou platonický, akce se většinou rozbila o pevný střed pole domácích a tak jedinou vážnější ancí byl pokus z dálky stopera Cagdase, ale Nikolov bez problémů tvrdý míč zkrotil.

Utkání tedy skončilou výhrou domácích, což jim výrazně ulehčilo v boji o záchranu, hosty naopak porážka uvrhla do pěkné šlamastiky.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfB Stuttgart 1:2

04.04.2009 15:30

Góly: 48. Joël Epalle - 58. Cacau, 89. Serdar Tasci

Stuttgart potvrdil roli druhého nejlepšího mančaftu jarní části a vydřené tři body veze ze hřiště Bochumi. Myšlenky na zpackaný podzim jsou tak definitivně zahnány a Stuttgart proto může v poklidu bojovat o titul, se současnou formou se mu to jistě může povést. Bochum tak zůstává v tabulce na čtrnáctém místě, místa sestupu se ovšem mohou rapidně přiblížit. Stuttgart v tabulce poskočil na páté místo.

První šance se zrodila po 15 minutách hry. Přímý kop Epallého doputoval až k Azaouagovi, ten ovšem Lehmanna nepropálil a nebyl úspěšný ani o čtyři minuty později. V dalším průběhu se šance nerodily a dominovaly spíše defenzívy, šanci měl pouze Hilbert, který ale síť Bochumi nerozvlnil.

Po půlhodině hry se v obrovské příležitosti ocitl po přihrávce Klimowicze Azaouagh, nicméně pálil jen do skvělého Lehmanna. Na druhé straně hrozil Lanig, tentokrát se však předvedl brankář Bochumi Fernandes. V samotném závěru první půle po centru ze strany ještě nebezpečně hlavičkoval Klimowicz, branku ale nevsítil.

Dít věci se začaly hned po přestávce. Po třech minutách hry udělal obrovský kiks brankář Lehmann. Napravo byl zcela osamocený Epallé, který krouceným stříleným centrem zamířil přímo do branky a Lehmann místo toho, aby balón vyrazil, tak ho chytil a skončil společně s ním za brankovou čárou - 1:0. Hosté se rychle vzpamatovali a dokázali za deset minut srovnat.

Rohový kop skončil na hlavičce Laniga a jeho pokus ještě stačil osamocen lépe umístit též hlavou Cacau, utkání se vyrovnalo. Další možnosti v průběhu následujících dvaceti minut k vidění nebyly a rozhodující byla poslední desetiminutovka. Po přihrávce Šimáka nejprve asi ze třech metrů minul trestuhodně Gilbert.

Probíhá poslední minuta a Stuttgart dává branku, která jeho sebevědomí ještě o něco zvedne a určitě mu pomůže v boji o nejvyšší příčky. Po překvapivém rohovém kopu rozehraném nakrátko přišel centr zprava z hranice vápna a hlavičku Laniga usměrnil do prázdné klece na hranici ofsajdové pasti Tasci. V příštím kole vyzve Stuttgart doma ve šlágru Hamburk, Bochum bude o body bojovat v Hoffenheimu.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 1:0

04.04.2009 15:30

Góly: 28. Jonathan Pitroipa

Hamburk dokázal velmi těsně zdolat překvapení podzimu Hoffenheim a ten patří vůbec k nejhorším týmům druhé poloviny ligy. Jediný úder se zrodil už po půlhodině hry. Hamburk poskočil na druhé místo hned za vedoucí Wolfsburg, ten je ovšem lepší jen o skóre. Hoffenheim klesl na příčku šestou a boj o titul je tak v nedohlednu.

Hamburk měl mnohem lepší start do zápasu než jeho konkurent a zatlačil ho na vlastní půlku. První šance se urodila v 11. minutě, střelu Guerrera však vyrazil před sebe Hildebrand a Beck poté na poslední chvíli odkopl pryč. O dvě minuty později přišla pro domácí pohroma, doposud nejaktivnější muž na trávníku Guerrero se zranil a nahradit ho musel Trochowski.

Po tomto momentu hosté ožili, Sanogo ale pálil jen do Rosta. O minutu později vystřelil na druhé straně Pitroipa, avšak nebyl také přesný. Ve 20. minutě spálil za hosty velkou možnost Ba, když z úhlu zprava asi ze sedmi metrů napálil boční síť. Proto přišel o něco později trest, ve 28. minutě se zrodil jediný gólový okamžik.

Po práci Pitora Trochowského se dostal k balónu Pitroipa a po nedorozumění jednoho z obránců s brankářem Hildebrandem zakončoval do prázdné klece. Hosty tento moment na chvíli poznamenal, do konce poločasu už žádné příležitosti k vidění nebyly a do kabin šel s úsměvem kouč Martin Jol.

Po přestávce musel hned v úvodu Rost likvidovat střelu Ba, za dvě minuty na druhé straně netrefil branku aktivní Potriopa. V dalším průběhu zase upadl duel do průměru, za zmínku snad stojí pouze nepříliš razantní pokus Jansena. Dít věci se tradičně začaly až v poslední desetiminutovce. Hoffenheim se pokusil snížit nejprve zásluhou Ba, o něco později neusměrnil hlavičku Salihovič.

V 85. minutě nastala pro Hamburk velmi nepříjemná situace, po faulu na Terrazzina byl vyloučen Jarolím a domácí se hodně potili. Z následného přímého kopu jen o milimetry minul Salihovič, poslední možnost ve třetí minutě nastavení hlavou neproměnil Ba. Hoffenheim se v příštím kole pokusí vybojovat úvodní výhru doma proti Bochumi, Hamburk jede na půdu Stuttgartu.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Borussia Mönchengladbach 0:0

05.04.2009 17:00

Góly: -

Borussia si přivezla z posledního Karsruheru pouhopouhý bod a to je v nemilosdrném boji o záchranu málo. Hosté se ani moc nesnažili, citelně se projevila absence vykartovaného Marina, Karsruhe bylo na hřišti lepším týmem a remíza tak může mrzet hlavně švábský tým.

Ani jeden tým se ze začátku k útočení moc neměl, úvodní střelu zápasu v 9. minutě Freisovi zblokoval Dante. O šest minut později to na Baillyho zkoušel i Mützel, stejně jako o dvě minuty později Federico na gólmana hostů nevyzrál. Střední část prvního poločasu by se dala charektizovat slovním spojením - absolutní nuda - hrálo se ve středu hřiště a diváci na tribunách pískali. Stačilo však málo a domácí fanoušci začali své hráče tlačit dopředu, impulsem jim k tomu byla Federicova střela, jež jen těsně minula hostující svatyni. O dvě minuty později, ve 41. minutě, pak hrozil ještě Görlitz, ani ten však neuspěl a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Po přestávce oba týmy mírně ožily, vidět to bylo především na hráčích hostů, čtyři minuty po začátku druhé půle hrozil Deams, po něm v 53. minutě Neuville, ještě předtím však zahrozil na druhé straně Brazilec Federico. To bylo však na dlouhou dobu všechno, Gladbach se omezil téměř výhraně na defenzívu a domácím chyběla trocha štěstí.

Drtivý tlak domácích dával Gladbachu prostor k nebezpečným brejkům, jeden takový zakončoval v 71. minutě mimo Colauti, Karsruhe na to na druhé straně odpovědělo Matmourovou střelou mimo. V 78. minutě pak znovu minul Saglik. V závěru utkání se už na obou týmech výrazně projevila únava a žádný z nich neměl sílu strhnout výhru v zápase na svou stranu.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 0:2

05.04.2009 17:00

Góly: 66. Stefan Kießling, 76. Patrick Helmes (pen.)

Z porýnského derby vzešli jako čestní vítězové hostující hráči, kteří do města na Rýnu dorazili z jiného města na Rýnu, z Leverkusenu. Hosté tak po pěti kolech přerušili nelichotivou ligou sérii zápasů bez výhry, jež je sesadili z pohárových pozic. Kozlové si i přes prohru žádé výrazné starosti dělat nemusejí, na sestupové příčky mají více než dostatečný náskok.

Ani jednomu týmu se na začátku nedařilo vytvořit si tlak, ba dokonce ani ohrozit soupeřovu branku, poprvé se ke střele odhodlal až hostující stoper Henrique v 15, minutě, ranou z 22 metrů však Mondragóna neohrozil. Leverkusenští se zřetelně dobře připravili na největší zbraň domácích - kolmé pasy na Novakoviće a Kozlové tak museli hledat cestu jinudy, takřka výhradně po standartních situacích zahrávaných Petitem. Adler a spol. se však poločasového hvizdu dočkali bez úhony a po nudném prvním poločase se do šaten šlo za otevřeného stavu.

Do druhého poločasu se role dokonale otočily, ve druhé půli hosté naprosto ovládli zápas. Kromě Helmesovy střely z 49. minuty se však k domácí brance ne a ne dostat, Leverkusen kombinoval a kombinoval, Kölnští je však drželi od své branky v bezpečné vzdálenosti. To platilo až do 66. minuty, jako blesk z čistého nebe přišla perfektní akce Bayeru, Rolfes ideálně vysunul Kroose, ten ještě posunul Kießlingovi, a ten se před prázdnou nemýlil (jak je jeho dobrým zvykem) a jal se slavit.

Kdo by však čekal aktivitu od domácích, jež doma prohrávali s úhlavním rivalem, ten by se mýlil. Leverkusenští byli nadále aktivnější, drželi míč pod svou kontrolou a posíleni gólem chtěli své vedení pojistit. Ideální šanci k otmu dostali v 76. minutě, Geromel stáhl v pokutovém území Kießlinga, na což navazovala penalta, se kterou neměl hostujcí kanonýr Helmes sebemenší potíže. Druhá branka hosty konečně uspokojila a utkání se z obou stran až do konce jen dohrávalo.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hannover 96 4:1

05.04.2009 17:00

Góly: 41. Claudio Pizarro, 77. Diego, 80. Claudio Pizarro, 84. Claudio Pizarro - 69. Jacek Krzynówek

Werder na domácím hřišti opět bavil fotbalem. Jeho hráči sice dlouho zahazovali šance a museli se tak obávat o výsledek, nakonec však Hannover roznesli v poměru 4:1. Největší podíl na tom měl Claudio Pizarro, autor hattricku, kterého doplnili ještě Diego a na druhé straně Krzynówek.

Za ideálního fotbalového počasu převzaly Brémy iniciativu hned od prvních minut. V 5. minutě otestoval Enkeho ranou z přímého kopu Naldo, hosté však odpověděli v 18. minutě prostřednictvím Štajnera, který stál na konci kontru, brankář domácích Wiese se ale zaskočit nenechal. Werder pak zahrozil ze standardek, za zmínku stojí například hlavička Nalda.

Chvíli po něm měl obrovskou šanci Özil, který po Diegově pasu sice již překonal Enkeho, branku ovšem míč minul. O chloupek pak hostující svatyni přestřelil i sám Diego, do poločasu se ale přece jen domácí vedení dočkali. Ve 41. minutě napřáhl zpoza vápna Pizarro, od zad bránícího Schulze se míč odrazil tak (ne)šťastně, že padáčkem zapadl do branky - 1:0.

Po změně stran jako kdyby se na chvíli změnily i role obou týmů, domácí byli nyní tím, kdo kontroval, přesto měl další šance prakticky jen Werder. Diego opět přestřelil, následně brazilský špílmachr dokonce neproměnil penaltu, když nepotrestal faul Pinta na Özila. V dalších šancích byli Pizarro a znovu Naldo, dát gólovou pojistku jim ovšem nebylo souzeno.

A tak přišel trest. V 69. minutě si Krzynówek pohrál s Prödlem a Mertesackerem a uklidil míč k pravé tyči - 1:1. Jenže poté následovala branková smršť. V 77. minutě přetlačil Diego v souboji Lalu a překonal bezmocného Enkeho - 2:1. Tři minuty nato prodloužil Diegův roh Mertesacker na zadní tyč, kde se prosadil Pizarro - 3:1. Stejný hráč měl pak na svědomí o uzavření gólového účtu utkání, v 84. minutě si opět našel na zadní tyči místečko, opět nedal Enkemu a upravil tak na konečných 4:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.VfL Wolfsburg26156558:3251
2.Hamburger SV26163740:3651
3.Hertha BSC26154740:3249
4.Bayern Mnichov26146654:3648
5.VfB Stuttgart26136746:3745
6.TSG Hoffenheim26128652:3544
7.Bayer Leverkusen26125948:3341
8.Schalke 0426117836:2740
9.Borussia Dortmund26913440:3240
10.Werder Brémy2698950:3635
11.1. FC Köln26951229:3732
12.Eintracht Frankfurt26781132:4029
13.Hannover 9626681236:5626
14.VfL Bochum265101130:4225
15.Arminia Bielefeld264121021:3824
16.Borussia Mönchengladbach26651532:4723
17.Energie Cottbus26551622:4620
18.Karlsruher SC26531818:4218

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
Staenly10

Schalke si zasloužilo vyhrát....

Reagovat
smazaný uživatel

Prej "Kdyby měl Katongo nějaké vlasy.." To byly zasy výplody

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel jsem až ke druhému poločasu a zrovna taková hláška, tak jsem se na to vykašlal a díval se na Helenku...

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

umělé zvyšování sledovanosti jinak na Nově to byl proti Slovensku celkem dobrý komentář, protože ten Slovák aspoň ti hráče poznával

Reagovat
smazaný uživatel

ja nevim co proti tomu slovakovi všichni mají, on za to nemůže že sme prohráli bylo to příjemný zpestření. Kdyby sme vyhráli tak niko ani necekne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on asi těžko může odmítnout práci, kterou mu přidělí... Navíc Slávo Radotínského naprosto zastínil a potvrdil, že je to špička na Nova Sportu...

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci na Galaxii jsou perfektní

Reagovat
smazaný uživatel

ehm, slováci taky nehráli nějak oslnivě, a dostat branku od týmu, kterej nevystřelí na bránu je teda skvělej výkon...

Reagovat
irik

Co to tam ten ottl dělal ?

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Bayern ten Klinsmann má skvělý motivační schopnosti, jakmile de o zápas který už může rozhodnout o titulu tak ho hráči kompletně poserou, doufam, že aspoň stejnym metrem rozstřílíme Barcelonu, aby si to hráči vyžehlili !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona vás dodělá

Reagovat
smazaný uživatel

nedodělá, tam si hráči nebudou myslet, že to půjde samo...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme ve středu

Reagovat
smazaný uživatel

do tohoto zápasu půjdou s tím, že musí hrát dobře aby vyhráli a Ribéry se bude muset taky sakra snažit... tady teď poznal že on k vítězství Bayernu nestačí... (narozdíl od Francie)

Reagovat
irik

Dnešní den mě utvrdil v několika věcech,

-Rensing není brankář pro Bayern

-Ottl není hráč pro Bayern

-Lell není hráč pro Bayern

-Toni musí vypadnout

-Klinsmann není trenér pro Bayern

-Pouštět Podolského byla strašlivá chyba

-titul nebude, jestliže prohrajeme se všemi konkurenty, nezasloužíme si ho

-S tímhle dostaneme na Camp Nou deset, možná víc

Gratulace Wolfsburgu, jestli má ten titul někdo vyhrát, pak oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rensing toho moc neměl co by mohl chytit (viděl jsem pouze psaný záznam a tam u většiny gólů bylo že Rensing nemohl nic dělat, u zbytku nic...) Ottl šel do hry místo Lúcia (stopera) takže bych ho kvůli jednomu utkání až tolik nekritizoval... ale já jsem měl averzi proti Schweinsteigerovi asi dva týdny od prohry v Petrohradě...

...no a Klinsmann by měl vyzařovat více sebedůvěry, u Magatha to vždy vypadá že ví co říká, Klinsmann se u toho pouze přitepleně chychotá...

...a Ribéry... no, Francii zařídil dvě výhry, myslím, že toho mohl ukázat více (tzn. dát gól)

Reagovat
irik

S tím Rensingem, ani jeden gól nebyl vyloženě jeho, ale bránkář v klubu jako je Bayern prostě musí chytit to něco navíc, a Rensing má takové dny tak jednou do roka (na San Siru byl fantastický, to samé v Lyonu, ale to je málo) ...

Ottl mě sere už dost dlouho, ale to co předvedl při tom posledním gólu, to jsem ještě neviděl, jako DM by měl umět bránit, že jednou do roka z dálky pěkně vystřelí je taky málo (mimochodem horší dvojici než Breno-Ottl už jsem dlouho neviděl ...)

A Klinsmann, to je pořád to samé dokola ..., co on má aby mohl trénovat Bayern? Podle mě nic, motivátor to neni, taktik to neni, persona to neni ..., tréninkový metody ať vezme čert ...

A Ribéry to dneska měl těžký, proti obraně Wolfsburgu sám s Poldim to je vážně strašně těžké ...

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak teď jsem viděl sestřih a největší vinu dávám Klinsmannovi, u Lúcia bylo vidět, že dále nemůže, ale Klinsmann ho tam nechal, dostali jsme kvůli tomu dva góly, protože Lúcio nebyl dostatečně rychlý... ten Ottl byl vážně nějak mimo... u Brena se ukázalo, že mu chybí zápasová praxe, za což může opět Klinsmann... Rensing no, ten první gól opravdu asi nemohl chytit, ta střela šla tak z 6-8 metrů, to by musel mít sakra rychlej reflex a velký štěstí aby to chytil... pak tam byla situace jeden na jednoho, to byla jeho síla, nevim nevim, ale ten novej trenér brnakářů mu nějak nesvědčí... no a pak ten první gól Grafiteho ani nemohl vidět, jelikož míč byl za Brenem...

Reagovat
irik

Není to špatný brankář, ale je průměrný ..., občas má dny, kdy chytá jako Casillas (neuvěřitelný reflex) ..., a s tím Lucíem se asi domníval, že se bez něj obrana sesype (a měl pravdu ...)

Reagovat
smazaný uživatel

no, to se ale začala sypat už s ním, to byly zbytečné góly... přitom by stačilo stáhnout van Bommela nebo Zé Roberta... dále na ten rohový kop nemuseli nabíhat Breno i Lúcio... co s tím má potom Lahm a Lell dělat?

Reagovat
Arne

Jestli má někdo ten tiul vyhrát, tak Stuttgart... Jasně, že asi když vyhraje Wolfsburg, tak tobě to asi ulehčí v tom, že jste od nich dostali takto nařezáno... Ale v mnoha jarních zápasech hráli bídně, pak výkonem vyletěji... Takže stejně jako Hertha nebo HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlépe hraje na jaře Suttgart to ano, na ARD to propoičítali na celou sezonu a kdyby jim to drželo od začátku do konce tak by zakončili ligu se 77 body... a prohru s Wolfsburgem nesmí nic zlehčovat! hráči si prostě musí vše uvědomit... jinak nechápu, proč nikde nebyl Köpplin, je to obránce a podle Müllera by na á-tým měl mít, tak nevim proč s ním Klinsmann nepočítal, když jiného stopera už nemáme...

Reagovat
irik

stuttgart fakt ne, to bych se asi (čistě proto, že je nemám rád) ..., a Wolfsburgu to nepřeju kvůli tomu dnešku, přeju jim už dlouho ...

Reagovat
smazaný uživatel

ale mají sympatického trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci jak hral Peki?

Džeko + Grafite

Reagovat
božský John

Džeko+Grafite...to je útok panečku,škoda,že u mě byla slečna,jinak bych taky koukal....jinak Hertha pomaloučku ztrácí,což je škoda....Wolfsburg BVB HSV

Reagovat
smazaný uživatel

jojo

Reagovat
smazaný uživatel

Stála ta slečna aspoň zato?

Reagovat
božský John

Stála,kdyby ne,tak koukám na fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže paní Božská?

Reagovat
božský John

Může bejt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bozska johnice, ne?

Reagovat
božský John

Božská Gábina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Smradi sprosty....Grafite a Džeko už vypisujete.......Jak bola Hertha prva tak ste vypisovali Voronina abo Drobneho....teraz už grafiteho bo wolfsburg je prvy....to je ubohe..velmi ubohe..fandi t podla postavenia v tabulke...hanba takym fans...v dalsom kole bude prvy HSV tak už budete Petriča a spol vypisovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

To není,že jsme jejich fans..dáváme jim palce nahoru,protože jsou dobří nebo protože se nějak ukázali...

Reagovat
smazaný uživatel

a ešte predtým Ibiševič

Reagovat
fantomas

Trošku Vlci.

Reagovat
vladis271

inak ten dzeko hraval predtym v cesku,ze?v tepliciach?neviem opravte ma ak sa mylim.

za kolko prestupoval?

je to borec ten tam dlho asi nevydrzi,ale ktovie,ak si udrzia formu a nabuduci rok LM

inak pekarik ma vazne stastie.v rozhovore vravel,ze od malicka tuzil hrat v nemecku.no pochybujem,ze sa mu snivalo,ze mozno v prvej sezone uz vyhra titul

Reagovat
smazaný uživatel

2.225.000 £

Reagovat
božský John

Do Teplic přišel za 2 miliony a říká se že odešel za 120 000

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sosi

Ten Bayern, to už se letos musí člověk smát

Reagovat
Arne

Podruhé za sebou, co kolo dopadlo nejhůř, jak mohlo.

Reagovat
herbage

Nj, ale ještě není důvod to zabalit. Další kolo, dvě a můžete být zase první, hlavně udržet morálku

Reagovat
smazaný uživatel

no a přitom by dvě prohry nevadili...

Reagovat
Arne

?

Reagovat
smazaný uživatel

dříve tu byl článek o tom, že Hertha může ve dvou zápasech zaváhat a stejně vyhrát titul

Reagovat
Arne

Tak jistě, pokud vyhrajeme všechny zbývající zápasy, tka jsme mistři... To si nemysli, i na Wolfsburg přijde minimálně nějaká malá krize, u Hamburgu je to samozřejmost.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg má dobrý jara, takže nevím, jestli něco příjde... mají poměrně lehký los, vezmeme-li, že se jim doma opravdu daří... jinak mě docela zklamal rozhodčí (né kvůli ne-ofsajdu toniho a ofsajdu džeka, což viděl obráceně, s tim si měli hráči poradit...), když dal kartu Lúciovi, ikdyž sám nebyl schopen hřiště opustit...

Reagovat
Arne

Já jsem to neviděl, takže nemůžu říct... Lúcio ale byl jasně neschopný hrát a jen proto, že je základním stavebním kamenem defenzivní Bayernu, bych rozhodně nenechal hrát několik minut zraněného hráče.

Jinak ještě k tomu článku, který byl "o tom, že Hertha může dvakrát zaváhat a stejně vyhrát titul"... To řekl Šimunić, byla to taková hypotéza, kolik bodů by mohlo či spíš mělo stačit k titulu... Když se řekne, že 40 bodů stačí k záchraně, tak se také při shodě náhod může stát, že ne... Doufám, že teď už ten význam chápeš a nebudeš mi to tu až do léta předhazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

nebudu, chtěl jsem to předhodit pouze jednou já taky nechápu proč Lúcio hrál dál... po tom jednom gólu chtěl hrát dál, protože chtěl z rohu napravit jeho chybu, jenže už k té chybě nemělo dojít, jelikož měl být střídán... no a tu kartu dostal v prvnim poločase za "zdržování" ikdyž vlastně nezdržoval ,protože tam měli vběhnout zdravotníci s nosítkama, když nemůže odejít...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Vlci.

Reagovat
$dolar$

Nadherne kolo

Reagovat
$dolar$

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern, HSV a Plzeň dělají všechno pro to, aby ti spravili náladu po tom tiketu, toho si važ

Reagovat
$dolar$

Naprosta pravda Dneska je taaaaak kraaaasne

Reagovat
smazaný uživatel

a v Plzni a Wolfsburgu tě maj asi hodně rádi

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci

Reagovat
vanGomm

Na podzim to byl Hoffenheim.Teď očekávám, že začne hodně lidí fandit Wolfsburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se nedá zabránit, já tam přeju akorát Magathovi a samozřejmě že Šimůnkovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já třeba Wolfsburgu přeju od tý doby, co tam je Šimůnek, Džeko, v zimě přišel i Pekarík.

Reagovat
smazaný uživatel

I já. Navíc se mi libi jejich dresy a tak. Celkově je mi ten klub sympatický.

Reagovat
smazaný uživatel

dresy budou mít nový

Reagovat
smazaný uživatel

Neva, neva.

Reagovat
vanGomm

Rád věřím,že někdo může fandit klubu kam příjde náš hráč.Vzhledem k tomu,že je v cizině neustále cca 150 našich, to musíš fandit téměř 100 mančaftům.Ale např o Hannoveru WBA a dalších,kteří nejsou první nebo alespoň v popředí tabulky je ticho po pěšině.Pokud se stane něco jako Wolsburgu,to příznivci rostou jak houby po dešti.

Reagovat
Bakary3

Ale neni to tak, jak píšeš.. Já třeba fandim našim mladejm, perspektivním hráčům- Necid, Švec, Šimůnek, Kadlec, Fenin... nevim už dál.. Samozřejmě nefandim ( přeju, to jo ) Štajnerovi, Rozehnalovi, Kučerovi atd. I když je pravda, že třeba tomu Rozehnalovi ani nepřeju..

Reagovat
smazaný uživatel

a Feninovi ještě jo?

Reagovat
Bakary3

No, já nějak nevim.. Mě zas nepřijde jako takový hovado jako třeba Kováč, o kterym je známý, že je to docela kalič... Ale na to, že má 21, tak už toho teda má za sebou dost a dost.. Přesto ještě trochu doufám, že ho někdo srovná, no uvidíme.. Ale odpověď : nakonec asi ještě jo

Reagovat
smazaný uživatel

no, co já slyšel ještě z doby kdy hrál v Teplicích tak byl po tom MS v Kanadě dost namyšlenej... a trenér Frankfurtu si pořád stěžuje, že nemá dostatečnou stabilitu... dále nedává branky, ale pouze tyče a břevna... v takové situaci by měl útočník trénovat a ne jít chlastat (pokud tam ovšem nechce mít tyče tři a pak doufat že trefí tu, kterou vidí v prostoru sítě...)

Reagovat
Bakary3

Souhlasim, ale pořád ho vykreslovali jako skromnýho, pokornýho kluka... prostě ho pořád nemam zafixovanýho jako třeba Baroše, ale pomalu se tam dostává, což je v jeho 21- ti letech docela smutný..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je dobrej žblebt, že bych fandil 100 mančaftům, to asi ne, nicméně vcelku dost mančaftům, kde je významnější česká stopa přeju. Jinak když říkám, že přeju Vlkům od doby, o tam je Šimůnek a Džeko, tak to asi ještě první nebyli.

Reagovat
Arne

Jinak z téhle porážky bych moc nedělal, hráli jsme dobře, šancí jako sviňa a Weiner nás poškodil... Zkrátka první pohled klame.

Ale zase musíme hodně rychle zabrat a vzhledem k tomu, že hrajeme v Hannoveru a doma s Werderem, to je spíš horší než lepší.

Uvidíme, každopádně Wir steh'n wieder auf!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=nbBFd1279yw

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Weidenfellerův zákrok proti Voroninovi?

Reagovat
Arne

Jistě... Jasně tam dal nohu a už fakt nevím, za co jiného by se měla pentle pískat.

Reagovat
smazaný uživatel

míč už byl docela daleko, nevím, jestli by ho Voronin stihl... kvůli tomu to asi nepískl... jestli to teda vůbec viděl... zde spíše zklamal čárový...

Reagovat
Arne

Měl docela rychlost, ale taky bych se spíš přikláněl k tomu, že by to nestihl... To ovšem na věci nemění absolutně nic, prostě to byl nedovolený zákrok, měla to být penalta a basta. A jestli to po*ral ten na čáře nebo nevímkdo, to je mi celkem u paty.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase rozhodčí by neměl písknout situaci kterou neviděl, a tuto situaci by měl vidět čárový rozhodčí, jelikož mezi ním a Weidenfellerem/Voroninem nikdo nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si mozem pozriet zostrihy bundesligy(na nete) ?

Reagovat
Arne

t-online.de, ale stojí to 0,49 € na kolo... Jinak samozřejmě goalsarena, tam dávaj nejdříve jen branky, ale později tam jsou už celé sestřihy z ARD nebo ZDF.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem....

Reagovat
minoLFC

tak ten posledný gól Grafite

Reagovat
smazaný uživatel

ať se to co napíšu bude komukoliv nelíbit, tak si myslim, že Šimák, i když neni v bůhvijaký formě, tak by byl v reprezentaci nejlepší alternativa za Rosickýho a ne ňákej Plašil :/

Reagovat
Bakary3

No místo Plašila kdokoliv, ale celkově jsem proti.. To tam radši uvidim Morávka, nebo i Dočkala, ty maji motivaci se současnym stavem něco udělat, jsou mladý, ale Šimák by asi spíš zapad do tý bídy, nedej Bůh i do hospody..

Reagovat
smazaný uživatel

Rosickýho by podle mě dokázal nahradit Jarolím, jen by se s ním mělo zacházet lépe... vůec nebývá nominován, teď dostal šanci a proti Slovensku patřil k hráčům, kteří to nesrali (on + Čech) ... Šimák by chtěl alepsoň něco dokázat a snažil by se, ikdyž ve Stuttgartu už po příchodu Gebharta není zase tak důležitý...

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolím už dostal tolik šancí a nic nezahrál. Šímák, v zápasech, které jsem měl možnost sledovat, hrál sotva průměrně, to by tak vyšlo s Plašilem nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

taky musí dostat prostor a né být spoutanej na pozici defenzivního záložníka...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš krátkou paměť.

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne... na ME když se dostal do hry myslím, že místo matějovskýho tak hru taky celkem oživil... jenže pak to Brükner zazdil

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to první Jarolímovo povedené utkání v reprezentaci (Slovensko) a ty už tu píšeš, že by dokázal nahradit Rosického. Až zahraje více zápasů po sobě dobře, tak se o tom můžeme bavit. Na postu ofenzivního záložníka už hrál a nesvědčilo mu to. Navíc on je v Hamburku zvyklý na roli jakéhosi posunovače...

Reagovat
smazaný uživatel

já ale nepsal, že má hrát OZS, a tím nahrazením Rosického jsem myslel tak, aby jsme nakonec nehráli o 10 jako když tam "hraje" Plašil...

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen To se ještě otočí a na konci sezony se budeme smát my...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se směj...

Reagovat
irik

Reagovat
herbage

Hm, oba tipy na preview mi vyšly, dobře Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře herbage...

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg Dobree

Reagovat
smazaný uživatel

Mam rad i Vlky aj HSV ale preju to vic wolfsburgu

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec to stejně pokazí první 4 týmy a ligu vyhraje Stuttgart (to bude zlej sen... ale přál bych to Babbelovi)

Reagovat
herbage

Pátej vzadu, vystrkuje bradu Já bych jim to přál, hlavně bych se hodně nasmál, protože ta ztráta po podzimu byla děsivá

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to bylo asi 2 roky zpatky, Stuttgart se porad drzel a poslednich par kol se dostal docela a nakonec mel titul. Navic v nemecke lize to neni vubec nerealne

Reagovat
smazaný uživatel

Nestraš. mi je to nejméně sympatickej manšaft.

Reagovat
Tomanatura

Jinak, teď jsem se dodíval sestřih Hertha - Dortmund. Být fanoušek BSC, tak si vyškubu všechny vlasy. Je nemožné, jak se dá prohrát.

Reagovat
Arne

Já jsme v klidu... Ono takových zápasů už bylo hodně, takže jsem zvyklý a propo, ono zase bylo pár zápasů, ve kterých jsme měli dostat trojku a vyhráli jsme.

Holt takhle to v bundeslize bývá.

Reagovat
smazaný uživatel

ten grafite je černý jak uhel borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele