26. kolo
03.04.2009 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Arminia Bielefeld - Schalke 04 0:2

Schalke po delší době konečně našlo úsvit a po vydřeném výkonu získalo tři body. V tabulce pak poskočilo na sedmou příčku a není tak definitivně ze hry o evropské poháry. Bielefeld byl sice v prvním poločase mírně aktivnější, své šance ovšem využít nedokázal a v boji o záchranu musí body sbírat jinde.

První poločas byl lepší překvapivě Bielefeld, avšak v závěru udělala obrana obrovskou hrubku, a tak do kabin šel se svěšenými hlavami domácí výběr. Nejvíce za domácí hrozil Artur Wichniarek, při zakončení ovšem neměl dostatek štěstí, nebo ho skvěle vychytal brankář Neuer.

Do první šance se dostal už v 6. minutě Wichniarek, Neuer ale dokázal dobře vyrazit. O něco později pálil na druhé straně velmi nebezpečně Kobiashvili, avšak balón v síti neskončil. V 17. minutě po špatném rozehrání Farfana hrozil z brejku poprvé v utkání Wichniarek, jenže Neuer byl na správném místě. V dalším průběhu obrana hostů začala kupit chyby a po jedné z nich od Westermanna musel Neuer vyrazit ránu Katonga na roh.

Bielefeld útočil i dále a po další hrubce defenzívy poslal Kaufův centr z blízkosti těsně mimo opět Wichniarek. Po půlhodině hry se ale mohli dostat do vedení hosté, po skvostné akci Altintopa mířil jen o milimetry vedle Kuranyi. Dále pak nadvakrát mířil Kauf jen do Neuera, na druhé straně po závaru z hranice vápna přestřelil Munteanu. Ve 41. minutě zahrál v pokutovém území jasně rukou Bollmann, rozhodčí však do píšťalky nefoukl a potrestání se proto zrodilo v poslední minutě. Po šarádách uvolnil překrásně patičkou Sanchez na levé straně Pandera, ten okamžitě odcentroval a Mijatovič neuhlídal hlavičkujícího Farfana - 0:1.

Schalke vstoupilo do druhého dějství mnohem aktivněji, než do toho prvního. Už po dvou minutách po Sanchezově nadýchaném centru hlavičkou trefil břevno Kuranyi, stejný hráč o pět minut později vsítil branku, ovšem kvůli ofsajdu nemohla být uznána. Dále se utkání co se týče šancí odmlčelo a zajímavé věci se začaly dít až v poslední desetiminutovce.

Nejprve hostující Sanchez nepropálil po záhadné přihrávce nohy brankáře Eilhoffa, na druhé straně hlavičkoval po mírném zaváhání Neuera mimo střídající Sadik. Poté už ale opět úřadovali hosté. Nejprve Kuranyi po dlouhé přihrávce napálil vzdálenější tyč, v poslední minutě dal branku z ofsajdu Jones. Kuranyi se dočkal v poslední minutě nastavení, po rychlém brejku ho uvolnil před prázdnou klecí Jones - 0:2. Schalke příště narazí doma na Karlsruhe a Bielefeld hraje v Chotěbuzi.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele