26. kolo
04.04.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus 2:1

Utkání Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus dopadlo tak, jak se očekávalo, ale domácí museli otočit nepříznivý stav utkání a prokázat tak velkou vnitřní sílu.

Energie se totiž dostala do vedení už v 11. minutě, když si Benjamin Köhler ve vápně zády kryl míč, avšak nechal se předskočil rumunským útočníkem Emilem Julou. Köhler ho lehce zezadu zatáhl a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu, který s přehledem proměnil bulharský kanonýr Dimitar Rangelov a stav byl tedy 0:1.

Ne však na dlouho, protože již za 4 minuty Köhler svůj prohřešek stačil odčinit. Prosmýkl se drze do vápna, odcentroval, ale obránce hostů míč nechtěně srazil rukou. Rozhodčí opět neváhal ani chvíli a foukl do píšťalky. Penaltu zahrával Řek Nikos Liberopoulos a stejně jako Rangelov nedal brankáři šanci, bylo tedy srovnáno na 1:1, již v 15. minutě. To bylo ale bohužel z první půle vše a tak se za stejného stavu šlo i do šaten.

Druhá půle mnoho šancí rovněž nenabídla, jeden gól však ano. Domácí chtěli za každou cenu vyhrát a tak neustále Energii tlačili na její půlku. Nejprve se Korkmaz prohnal po pravém křídle, dal míč pěkně pod sebe a Alexander Meier těsně minul horní růžek Tremmelovy brány. Stejně tak neúspěšný byl stoper Marco Russ, který se vydal na výlet, avšak jeho centr z nadějné pozice byl obránci zblokován. A tak se domácí prosadili až v 51. minutě po standardní situaci, kterou zahrával Steinhöfer. Míč zakroutil velmi dobře přímo do vápna, kde číhal Liberopoulos. Ten však na míč nedosáhl, což zmátlo brankáře Tremmela a k překvapení všech míč nakonec skončil v sítí - 2:1.

To byl zlomový bod utkání, protože hosté pak museli nasměrovat všechny své síly do ofenzívy, zatímco domácím stačilo jen sázet na nebezpečné brejky. Brazilec Ciao dvakrát vyzkoušel Tremmelovu pozornost, jednou z křídla, jednou z dálky, ten však byl pozorný. Energie měla štestí, když po centru Liberopoulose se zcela osamocen zjevil před bránou defenzivní štít Chris, hlavou ale trefil jen tyč. Tlak hostí byl většinou platonický, akce se většinou rozbila o pevný střed pole domácích a tak jedinou vážnější ancí byl pokus z dálky stopera Cagdase, ale Nikolov bez problémů tvrdý míč zkrotil.

Utkání tedy skončilou výhrou domácích, což jim výrazně ulehčilo v boji o záchranu, hosty naopak porážka uvrhla do pěkné šlamastiky.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele